Naturismegids

Callantsoog

9.1

Gemiddeld cijfer van 26 beoordelingen.

Adresgegevens

Callantsoog
Callantsoog
Lat: 52.826161
Long: 4.686268

Afstanden

  • Brussel 270 Km / 03:45
  • Utrecht 110 Km / 01:41

Reviews van bezoekers over Callantsoog

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Callantsoog. Laat het ons weten!
Als naturist moet je er wel veel voor over hebben.
Waarom ligt het naaktstrand zo ver weg.
Wij zijn al wat ouder ( bijna 70 jaar ) en is daardoor met strandtas en windscherm niet meer haalbaar om hier naar toe te gaan.
Er is voor NFN nog een hoop werk om gemeentes er op te wijzen waarom het naaktstrand altijd zo ver moet zijn.
Op dit naaktstrand zijn ook los lopende honden toegestaan wat ik onbegrijpelijk vind want deze deponeren hun grote bonus gewoon waar ook de naturist loopt. gewoon smerig.
ONS ADVIES : Ga hier niet naar toe.
Dipet. 26-06-2020.
Peter en Diwi Krommert | 28-06-2020
Ik heb hier afgelopen zomer vaak genoten.
Ruimte genoeg en veel verschillende leeftijden.
Dat er veel wandelaars in kleding voorbij komen boeit mij niet zo.
Het zijn vaak toeristen die van st Maartenszee naar Callantsoog of vise versa lopen. Of honden uitlaters.
Paul | 11-12-2018
Dit jaar voor het eerst naar het naaktstrand geweest in Callantsoog het is er heerlijk rustig en het geeft je een vrij gevoel door naakt te zijn heb er heerlijk langs het strand gelopen ga het volgend jaar zeker weer en meer doen
Willemdoornekamp | 28-10-2018
Vorige week op zaterdag geweest, niet anders dan alle naaktstranden van Noord Holland, allemaal even mooi ! Met of zonder strandpavalioen, met net zoveel vriendelijke mensen als op het textiel strand. Heb heerlijk genoten van de rust, de ruimte, de zon, het strand, de zee en niet te vergeten de koele versnaperingen uit onze koelbox !
Strand fanaat | 04-07-2018
Raar dat geklede paviljoen-bezoekers zich kunnen vergapen aan de bloterikken. Verder liepen (22-08-2015) veel geklede mensen rond. Ik wil zeggen: Meedoen of wegwezen.
Harm | 23-08-2015
Callantsoog is en blijft mijn favoriete naturistenstrand die ik vaker kom voor in weekend. Heel prettig en heerlijke strand dat je makkelijk de ruimte voor je zelf heb om het onder de zon liggen. Natuurlijk is het lekker zwemmen. Ik voel me zo vrij als vogel in natuur... natuurlijk zonder veren! Zeker aanraden voor alle leeftijden. Heel diep verder ver van naturistenstrand die me soms niet bevalt... vooral achter de duinen dat ik niet verder hoeft uitleggen.
Jelle | 06-08-2015
Meer recensies van Jelle (2)
... en blij dat strandtent 'Ja atuurlijk' weer open is, maar wel vreemd dat helemaal bloot daar niet wordt gewaardeerd. Het staat namelijk midden in het blote zonaanbidders gebied! Maar dat is het onofficiële gedeelte, ik weet het. Ik ben er twee keer naakt naar binnen geweest om een ijsje te kopen, en vervolgens weer het strand op te lopen. Pas de tweede keer werd er gevraagd of ik iets om of aan wilde doen de volgende keer. Het bleek ook op het bord te staan bij het trappetje: "naakt recreatie niet toegestaan"... Ach, er zijn ergere dingen. Wel zie ik veel mensen kleding dragen als ze gaan wandelen, aankomen of vertrekken. Ik doe mijn kleren zo vroeg mogelijk uit en pas zo laat mogelijk weer aan ;-)
Peter | 23-08-2013
Meer recensies van Peter (4)
Heel fijn naaktstrand! Vaak is het er redelijk 'druk', ik bedoel, voldoende afstand onderling en plek genoeg, maar wel gezellig. Het officiële naaktstrand begint pas voorbij de strandtent 'Ja Natuurlijk', maar zo lang als ik er kom beginnen de blote billen al in zicht te komen bij de paal met de zebra afbeelding erop, een klein stukje lopen dus vanaf de strandslag! In dat beginstuk zie je ook vaak gekleed en ongekleed 'door elkaar', geen probleem. Je kunt ook heerlijk naakt wandelen, een heel eind richting het zuiden. Er lopen wel veel geklede mensen, veelal met de hond. Maar nooit één reactie of vreemde blik gehad. Zeer relaxed dus.
Peter | 23-08-2013
Meer recensies van Peter (4)
Wij gaan in augustus weer naar callntsoog en hopen daar weer te genieten op het naaktstrand alleen hopen wij dat er nu goed aangegeven wordt waar het naturistengedeelte begint
P.B/m.b-V | 06-06-2013
Mooi strand en niet al te druk.
Jammer dat Ja Natuurlijk er niet meer is!! Is nu een strandtent waar op een bord bij de ingang staat dat naaktrecreatie daar niet is toegestaan :-(
Dus maar weer terug naar plekkie om wat kleding aan te doen om koffie te halen. Nog ruim voor de strandtent liggen mensen al bloot tussen de geklede gasten. En ver op het naturistische deel streek een stel neer in badkleding :-S misschien op strand zelf nog een bord neerzetten waar het wel en niet kan?
Hil | 10-09-2012
Meer recensies van Hil (9)
Mijn bezoeken bij Renesse, Nieuw-Haamstede en Ameland dat het mee heel weinig naturisten daar geweest is. Nu uiteindelik....heerlijk naaktstrand op laatste dag vol met zon... veel naturisten aanwezig. Heel rust in oase en lekker op strand gelegen. Het bevalt me wel dat ik daar voor het eerst lag. Op afgelopen vrijdag met meer dan 100 naturisten en zaterdag met meer dan 300! Calantsoog is veel beter dan Zandvoort naar ik vernam dat het daar veel drukker is! Ik kom zeker weer terug bij Calantsoog in jaar 2012!
Jelle | 05-09-2011
Zelf woon ik in Nieuw Zeeland waar ik de vrije stranden ondertussen goed weet te vinden en waar m'n Labradors lekker kunnen rennen en zwemmen.
Als ik naar Nederland kom vind ik niets lekkerder als een dagje Callantsoog, kroketje en een biertje bij 'Ja Natuurlijk'. Ben nu 45 maar kom er al sinds ik 14 was. Ouders komen nu gelukkig mee en genieten er net zoveel van als ik.
Pieter Roozing | 18-05-2011
Hierbij wil ik even reageren op de reactie van de heer Leo Derks,t.w

Ik heb 2 maanden geleden twee keer telefonisch met mevr Delis van gemeente Zijpe gesproken. Op geen enkele wijze is in de gesprekken naar voren gekomen dat het opbouwen werd tegenhouden door onderhandelingen met Van der Ploeg, over een aantal aspecten van de Strandexploitatie, van "Ja Natuurlijk". Ook is er geen verandere regelgeving zins 2003. De gemeente zou contact gaan opnemen met Van de Ploeg om hem te vragen "Ja natuurlijk" op te bouwen.Email 25-05 2010 13.21

Zoals vanmorgen telefonisch met u besproken is er geen sprake van veranderde regelgeving voor het paviljoen op het naakstrand. Het beleid van de gemeente (vastgelegd in de Strandnota 2003) is dat het paviljoen behouden moet blijven voor het naakstrand.

met vriendelijke groeten,

Marjolein Delis
Beleidsmedewerker Recreatie en Toerisme


Email 1-06-2010 9.47

Na overleg met de afdeling juridische zaken is intern afgesproken eerst een gesprek met de heer Van der Ploeg aan te gaan inzake het opbouwen van paviljoen Ja Natuurlijk en uw verzoek inzage te krijgen in de huurovereenkomst. Inzage in de overeenkomst is pas mogelijk nadat de heer Van der Ploeg gehoord is. Zoals wij u al eerder hebben aangegeven is het beleid van de gemeente Zijpe om het paviljoen voor het naaktstrand te behouden.


met vriendelijke groeten,

Marjolein Delis
Beleidsmedewerker Recreatie en Toerisme

Email 6-07-2010 15.15

De kwestie Ja Natuurlijk is in behandeling bij het college van burgemeester en wethouders. De uitkomst hiervan wordt morgen verwacht.met vriendelijke groeten,

Marjolein Delis
Beleidsmedewerker Recreatie en Toerisme


Groet Harry
Harry | 22-07-2010
Wanneer iemand een paviljoen koopt, om strategische redenen (Wat heel merkwaardig is dat dit in Nederland kan gebeuren) Hiermee veel bezoekers zou hebben benadeeld en ook hebben aangezet tot leegloop op het prachtige naaktstrand van Callantsoog. Vind ik helemaal niet zo kortzichtig dat er aktie's tegen de huidige eigenaar wordt gevoerd. Deze meneer lijkt mij helemaal niet meer te vertrouwen.

Ruud uit Velsen Noord
Ruud | 22-07-2010
Hallo Reny en Leo,wij de family Beemsterboer missen jullie gezellige terras.Ook wij gaan nu wat meer naar St Maarten,even dichterbij.Lopen dan naar jullie stekje om even te kijken of er bekenden zijn,maar zien dat er veel mensen weg blijven.gr
Beemsterboer | 21-07-2010
Beste Leo Derks,

We hebben de reacties hieronder goed doorgelezen. In de krant van maart 2007 wordt duidelijk vermeld dat van der Ploeg "Ja natuurlijk" heeft gekocht om strategische redenen. Daar hoor ik je niet over ...Wij weten zeker dat jullie dit ook al wisten bij jullie aanstelling. Jullie hadden waarschijnlijk gehoopt dat mee kon verhuizen naar de nieuwe plek met een betere aanbieding. Je laat nu doen voorkomen dat je het beste voor hebt met de bezoeker van "Ja natuurlijk". Wij geloven er niets van.
Waarom bazuint van der Ploeg nu rond het paviljoen te koop is of eventueel te pachten ....omdat hij er niets kan verdienen. "Ja natuur" liep veel beter voor jullie komst met Ankenel en Wilfred. Die waren tenminste het hele seizoen open. Nu is het maar afwachten wanneer de tent wordt opgebouwd. Iedereen weet dat een bedrijf runnen, op een lager termijn, steeds goedkoper wordt. Het is misschien verstandig om de tent te verkopen aan iemand ...die het ook zelf runt Niet met personeel zoals nu.

Elly&Gerrit bezoekers vanaf 2000
Elly&Gerrit | 21-07-2010
Ik heb de laatste vijf jaar "Ja Natuurlijk" beheert, dat eigendom is van Strandexploitatiemij. v.d. Ploeg. Als ik hier dus mijn mening geef, dan mag iedereen ervan uitgaan, dat ik loyaal ben aan van de Ploeg.
Maar ik spreek voor mezelf en geef alleen mijn mening.
Allereerst vind ik de positieve reacties op deze site hartverwarmend en wij zullen er alles aan doen, om voor de mensen, die het naar de zin hebben op ons strand en "ja natuurlijk" ook in de toekomst een leuk paviljoen en een prettig strand neer te zetten.
Ik heb ook een massa mensen gesproken. die het jammer vinden, dat dit jaar het paviljoen niet staat. Zoals ook Renny en ik het vreselijk jammer vinden, dat het paviljoen niet staat.
Het was alleen lastig uit te leggen, waarom het dit jaar niet gelukt is.
Wat ik ervan weet is, dat v.d.Ploeg sinds het begin van dit jaar in onderhandeling is met de gemeente Zijpe over een aantal aspecten van Strandexploitatie, waarvan "Ja, Natuurlijk" ook onderwerp van gesprek en onderhandeling is geweest. Tijdens deze onderhandelingen zijn, zoals dat bij onderhandelingen gaat, posities verschoven, zodat eerder geventileerde ideeen en meningen achterhaald zijn.
Inmiddels zijn de onderhandelingen afgesloten en is het resultaat, dat dat er een wederzijdse toezegging is, dat er vanaf 2011 een paviljoen zal staan, dat voldoet aan de regelgeving.
Dat het niet gelukt is in 2010 heeft met allerlei verwikkelingen te maken. Als voorbeeld, maar er zijn nog veel meer dingen te regelen, noem ik het volgende: Afvoer toilet gaat tot nu toe via een tank. V.d.Ploeg vindt volgens mij, dat het een gemeentelijke taak is om (tegen vergoeding) deze tank te ledigen. De gemeente zegt geen mogelijkheden en middelen te hebben en wijst dit dus af. Hier is een patstelling. De uitkomst van overleg is: vd Ploeg bouwt een septic-tank systeem en de gemeente verzorgt de afvoer naar het riool. Net als bij andere strandpaviljoens. Prima plan voor de toekomst, maar de gemeente kan dat niet binnen een paar weken realiseren en dat is ook weer begrijpelijk. Zo zijn er nog een aantal punten, die meer tijd vergen om serieus opgelost te worden.
IK VIND HET DAN OOK UITERST KORTZICHTIG OM THOMAS VAN DE PLOEG EN EEN GEMEENTEAMBTENAAR TE VERFOEIEN EN HET STRANDPAVILJOEN TE BEKLADDEN MET TEKSTEN.
IK HOOP OOK VAN HARTE DAT DE DADERS ZICH NOOIT MEER OP JA NATUURLIJK LATEN ZIEN. IK WIL ZE ECHT NIET MEER IN DE STRANDTENT HEBBEN.
Wij en onze voorganger hebben er steeds aan gewerkt, om met alle beperkte middelen die er voorhanden zijn er een leuke, veilige en open strandtent van te maken. En ik ben er echt trots op dat zo veel mensen blij zijn met dit paviljoen. En negatievelingen kunnen maar beter weg blijven.Het is mooi, dat er een voorziening is en ik denk, dat we erg blij moeten zijn met deze exploitant, die in de toekomst kijkt.
Ik denk, dat iedereen, die een beetje wil nadenken, kan bedenken, dat er geen cent te verdienen valt aan deze tent. Niet voor de eigenaar en de beheerder zou aanzienlijk meer verdienen, als hij hetzelfde aantal uren post ging bestellen.

In de belangrijkste balk van "Ja Natuurlijk" staat gebeiteld: 'Alles van waarde is weerloos'. De waarde van Ja Natuurlijk ligt niet in het gebouw of de leuke tekeningen. De waarde ligt in de sfeer, de beleving en het vertrouwen, dat je mag zijn, wie je bent. De waarde ligt in het wederzijds respect. Die waarden zijn weerloos. Verpest het niet.
Leo Derks | 19-07-2010
Hallo allemaal,
Afgelopen weekend waren we weer eens in Callantsoog, bij wijze van voorproefje op de vakantie. Toen we bij het strand aankwamen gingen we linksaf richting het naaktstrand, om zoals gebruikelijk ons dagje strand te beginnen met 'n kop thee en 'n broodje gezond bij Rennie en Leo in Ja Natuurlijk. Een lelijke misrekening dus, we zagen al van verre dat de vlaggen er niet wapperden, sterker nog, Ja Natuurlijk was niet eens opgebouwd ! Nou, daar sta je dan met je goeie gedrag en 'n flesje water....!
We zijn toch maar gaan liggen waar we altijd zo'n beetje liggen, en we hebben ook diverse mensen uit de buurt gesproken die we wel vaker tegenkomen bij Ja Natuurlijk. Die mensen vertelden ons dat eigenaar van der Ploeg Ja Natuurlijk niet op wilde bouwen omdat er te kort verdiend zou worden op het naaktstrand. Ze wilden het paviljoen liever op 'n andere plek neerzetten waar veel evenementen zouden worden georganiseerd, en waar dus ook meer drukte zou zijn....
Nou, dat moeten ze dan maar doen, ik hoop dat de gemeente Zijpe beseft dat er ook mensen zijn die juist níet naar de drukte willen, maar voor hun rust naar Callantsoog komen. En die rust op het op het naaktstrand vinden, daar lig je tenminste niet op de handdoek van je buurvrouw als je je omdraait, en daar lig je ook niet in de vuurlinie van voetballers en schreeuwende radio's etc.
Als men Ja Natuurlijk niet meer opbouwt, moet er wel iets voor in de plaats komen, al is het maar 'n soort snackwagen (met toiletten) of desnoods 'n afgekeurde zeecontainer die als strandbar ingericht wordt. Hoeft niet veel te kosten, en is dus ook snel weer terugverdiend. Laat er 'n paar werklustige schoolverlaters werken die nog geen ander werk hebben bij wijze van werkervaringsproject, wie weet wat voor baan er nog uit voortkomt, van werk komt werk, toch ?!
Maar goed, zoiets zullen de ambtenaren op het gemeentehuis van Zijpe zelf inmiddels ook wel bedacht hebben hoop ik, want ook uit het oogpunt van veiligheid is het wenselijk om op de plek waar Ja Natuurlijk stond 'n soort aanspreekpunt te hebben die dan weer met de reddingsbrigade en/of andere hulpverleners in verbinding staat.
Tja..., en anders...., dan moeten we onze hoop maar vestigen op 'n paar inventieve Callantsogers, die met behulp van 'n zonnepaneel en 'n koelkast de strandgangers op het naaktstrand 'n versnapering willen aanbieden. Als ze dan dezelfde prijzen hanteren als de andere paviljoens, zouden ze nog 'n aardig centje kunnen verdienen denk ik !
We kunnen helaas niet veel anders doen dan afwachten hoe deze zaak zich ontwikkelt. Voor dit seizoen heeft van der Ploeg de vakantievreugde voor veel strandgangers al verpest. Gelukkig hadden wij nog niks geboekt, en kunnen dus nog gaan en staan waar we willen......, nee, niet naar Callantsoog dus dit jaar !
Bij deze betuig ik iedereen die er al wél iets geboekt heeft mijn medeleven......, je zal het hele jaar maar hard gewerkt hebben met 'n mooie strandvakantie in het vooruitzicht, en er is niet eens 'n strandpaviljoen op je favoriete strand.... !
Nou ja, kan je altijd Alberto Stegeman eens bellen (06 53996666) van SBS6 Red Mijn Vakantie. Wie weet kan hij 'n goede oplossing bedenken........
Wij hebben na ons dagje strand maar iets gegeten bij Hoek in het dorp. Was ook lekker, maar voorlopig wél voor de laatste keer in Callantsoog..........!

Ingrid Bos
Ingrid Bos | 13-07-2010
Omdat op het naaktstrand bij Callantsoog strandpaviljoen Ja Natuurlijk niet meer wordt opgebouwd, zijn wij de laatste paar keer dat we naar het strand gingen naar Sint Maartenszee gegaan. Als er toch geen paviljoen op het naaktstrand staat, maakt het natuurlijk ook niet zoveel meer uit waar je gaat liggen, en als eigenaar v/d Ploeg dan weigert om Ja Natuurlijk te openen, zullen ze ons ook niet als klant zien bij Woest, hun andere paviljoen in Callantsoog.

Op het parkeerterrein van st Maartenszee was in ieder geval ruimte zat, en het strand is bij st. Maartenszee net zo mooi als bij Callantsoog.
Bij de rotonde liepen we de Burgemeester Breebaartweg in, dat is het weggetje wat naar het strand leidt. Wij gingen niet zoals hier ook ergens wordt beschreven, rechtsaf het schelpenpaadje in, maar iets verderop rechtsaf 'n asfaltweggetje in wat regelrecht naar paviljoen Noord leidt. Er staan wegwijzers, kan niet mis dus !

Het is alleen op het naaktstrand iets rustiger als in Callantsoog. Maar daar zou nog wel eens verandering in kunnen komen, je kunt in st. Maartenszee om te beginnen je auto beter kwijt, en als je lekker wilt eten dan kun je in paviljoen Noord prima terecht hebben wij ontdekt !
Wij hadden er 'n heerlijke visschotel, maar voor hen die geen vis hoeven; er staan natuurlijk ook andere dingen op de kaart !

Gr. Bianca & Co
Bianca & Co | 11-07-2010
Wij komen al jaren op het naakstrand van Callandsoog
mede omdat op dit naakstrand de strandtent Ja Natuurlijk gevestigd is.Leuke gemoedelijke sfeer,vriendelijke en perfecte service.Toilet en afvalbakken aanwezig nooit ergens anders op het strand meegemaakt.Ligstoelen gratis gebruiken als je wat bij Rennie en Leo bestelde.Helemaal klasse en vandaag kwamen we tot de ontdekking dat Ja Natuurlijk nog niet eens opgebouwd is.Ben vanavond meteen gaan googelen om te weten te komen wat hiervoor de reden is.Ik vind het in en in triest dat Dhr. v.d.Ploeg een jarenlange traditie nu gaat dwarbomen en de jarenlange gasten van Ja Natuurlijk in de kou zet.Als Dhr. van de Ploeg zijn zin krijgt zal ik hem zeker boycotten en hopenlijk vele met mij.
gerard | 10-07-2010
Onderstaand verschenen artikelen over het strandpaviljoen.

De twee hoofdrol spelers in deze vervelende kwestie zijn Mevr Delis van de gemeente zijpe en Thomas van der Ploeg eigenaar van diverse paviljoens en "Ja natuurlijk". De zaak is op 8-72010 besproken bij het college van burgemeester en wethouders. Hier zijn nog geen berichten van omdat mevr Delis op vakantie is gegaan. Het gaat duidelijk om financieele belangen ...kortom politieke spelletjes. Ondertussen zijn er erg veel mensen gedupeerd. Daarbij is deze soap erg slecht voor andere ondernemingen in het dorp Callantsoog omdat het oudste naaktstand van nerderland veel bezoeker trek.

Artikelen Schager Courant


Artikelen die zijn verschenen in de Schager CouranGepubliceerd op 12 maart 2007, 17:13
Laatst bijgewerkt op 12 maart 2007, 17:14
Callantsoog -
Een verrassende transfer aan de kust. Van der Ploeg Strandexploitatie verlaat Callantsoog. Gisteren is paviljoen De Strandtent verkocht. De nieuwe eigenaar, Alex Blokker uit Schagen, heeft bovendien een optie op De Schreeuw. Het derde paviljoen, Ja Natuurlijk, houdt Van der Ploeg achter de hand voor strandslag Voordijk, buiten Callantsoog.

De Strandtent en De Schreeuw van de gebroeders André en Thomas van der Ploeg liggen bij strandslag Kiefteglop, aan de zuidkant van de badplaats. Daar runt Van der Ploeg op het naaktstrand paviljoen Ja Natuurlijk. Dat staat, mede om strategische redenen, niet in de verkoopetalage. André van der Ploeg: ,,We hopen nog altijd dat we Ja Natuurlijk mogen verplaatsen naar de strandopgang aan de Voordijk. Maar dat is een kwestie van heel lange adem, en misschien wordt het niks.''
Het idee om bij strandslag Voordijk, tussen Callantsoog en Groote Keeten, een strandpaviljoen te plaatsen leeft al geruime tijd, onder andere via de gemeentelijke strandnota. De suggestie van Van der Ploeg om daar met Ja Natuurlijk heen te gaan is echter omstreden. Het uitgestrekte naaktstrand tussen Sint Maartenszee en Callantsoog raakt in dat geval het eigen paviljoen kwijt. En dat ligt gevoelig.


Gepubliceerd op 29 januari 2010, 16:23
Laatst bijgewerkt op 29 januari 2010, 16:26
Callantsoog -
De gemeenteraad Zijpe heeft deze week niets besloten over de plannen voor een nieuwe aanpak van strandslag Voordijk, halverwege Callantsoog en Groote Keeten. Daar is in de afgelopen jaren een parkeerterrein aangelegd, maar het strand zelf is nog ongerept. Het college wil dat er een paviljoen komt, een post van de reddingsbrigade, een boten- en activiteitenvak, kortom, alles wat hoort bij het levendige strandspektakel.

Tot voor kort was het een uitgemaakte zaak: er mocht alleen een paviljoen komen uit het bestaande paviljoenbestand bij Callantsoog. Alleen exploitant Van der Ploeg heeft er nooit geheim van gemaakt, te willen verhuizen naar de Voordijk. De gemeente wil toch een strandtent op het naaktstrand. Maar een paviljoen op die plaats is al jaren een schip van bijleg, wat je er ook onderneemt, aldus de uitbater. Evenementen mogen daar niet, zo vlak bij het Zwanenwater. Er zal zelfs strenger worden gehandhaafd.
Harry | 09-07-2010
Idd. heel jammer dat het pavalioen (nog) niet open is. Te zot voor woorden dat een vergunning-kwestie een storende factor moet zijn voor het openstellen van zo,n leuk strandpavilioen.
Paul | 04-07-2010
Prachtig strand.
Inderdaad heeeeeeeeeeeeeel jammer dat het strandpaviljoen er niet staat dit jaar.Heel aparte sfeer.
De gemeente zou er inderdaad voor moeten zorgen dat op t naaktstrand een paviljoen staat.
Groetjes
Michel | 04-07-2010
Wij komen al jaren op het naturistenstrand bij Callantsoog en bij strandpaviljoen Ja Natuurlijk. Niet eens zo zeer vanwege het naaktstrand, maar vanwege de gemoedelijke sfeer die het uitstraald. Het mooiste strand van Nederland dus, en ook in het buitenland heb ik zoiets nog niet kunnen ontdekken !
Begin deze eeuw kon je je er ook abonneren op NFN, 'n naturistenblad waar ook Ja Natuurlijk ooit in beschreven is. Voor leden van NFN was het 2e kopje koffie altijd gratis!
In en om Ja Natuurlijk heerste altijd een gezellige, gemoedelijke sfeer.

Een groot voordeel van het naturistenstrand van Callantsoog is, dat het grenst aan het naturistenstrand van het iets zuidelijker gelegen Sint Maartenszee. Dit betekend dus dat je kilometers in je blootje langs de zee kunt wandelen, wat dan ook veel mensen doen. Ook vanaf St. M.zee gebeurt dit, in anderhalf uur kun je heen en terug lopen. Veel mensen die dit vanuit St. M.zee doen, pauzeren dan even bij Ja Natuurlijk voordat ze weer teruglopen.

Op het naturistenstrand bij Callantsoog is altijd een gemoedelijke sfeer. Zou het komen door het type mensen dat hier vertoeft ? Behalve kleding die hier wegvalt, lijken ook meteen alle andere verschillen weg te vallen. Bloot is iedereen hetzelfde!
Dit lijkt door te werken; er zijn geen barriëre's, iedereen kletst gezellig met elkaar als dat zo uitkomt, en je kunt rustig gaan wandelen of zwemmen, de mensen om je heen houden wel 'n oogje in het zeil zodat je, als je terug komt bij je plekje, je spullen nog gewoon ziet liggen waar je ze neergelegd had.
Veel mensen komen hier al jaren, en kennen elkaar ook wel omdat ze elkaar op het terras van Ja Natuurlijk wel eens gesproken hebben onder het genot van 'n drankje.

Dit jaar (2010) is Ja Natuurlijk nog steeds niet opgebouwd (het is nu 24 juni....) Vorig jaar stond het er al wel eerder, maar bleef het ook dicht terwijl er al volop strandvertier was. De koelkast bleek niet te werken of zoiets, nou ja, dan zorg je toch dat die wél werkt? En anders maar geen koelkast, zolang je er maar koffie/thee kan krijgen, en even naar het toilet kunt, toch?

Naar het schijnt ligt Van Der Ploeg (de eigenaar van Ja Natuurlijk) dwars. Zij willen het paviljoen verplaatsen naar Groote Keeten (naast Julianadorp, waar ze nog 'n ander paviljoen hebben)

Misschien willen ze, door veel te laat in het seizoen, of misschien wel helemaal niet open te gaan, bewijzen dat er te kort geld verdient wordt op die plek. En dan met dat "bewijs" in handen 'n plekje af willen dwingen bij Groote Keeten ! Tja, zolang je je zaak niet opent, verdien je natuurlijk ook niets !

Onbegrijpelijk dat de gemeente Zijpe niets aan deze situatie doet! Er is immers een vergunning voor 'n paviljoen op het naaktstrand van Callantsoog, dus dan zouden degene die de vergunning verleent, en degene die de vergunning gekregen heeft, er voor moeten zorgen dat er 'n paviljoen staat op de plek waarvoor deze vergunning geld! En als v/d Ploeg daar dan niet aan meewerkt, zou Gem. Zijpe de vergunning in moeten trekken, en 'm aan 'n ander moeten geven die wél 'n paviljoen op die plek wil runnen!
Ambtenaren werken niet wordt wel eens beweerd, ik heb dat nooit willen geloven. Maar...., het lijkt er nu toch wel héél erg op dat er helemaal niets gebeurd, SCHANDE!
Simon | 24-06-2010
Harry

Komen al meer dan 40jaar in Callantsoog.We genieten nog steeds volop van het strand.En van de omgeving van Callantsoog De mensen op het naaktstrand zijn vriendelijker
dan op gewone strand
grit gh | 31-01-2010

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Callantsoog" ?
Hoe waardeer je Callantsoog in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookiesread more


Time: 0.034