Naturismegids

't Twiske / Baaiengat

7.9

Gemiddeld cijfer van de laatste 8 reviews.

Adresgegevens

't Twiske / Baaiengat
Zaandam / Oostzaan

Website
Lat: 52.456174 / Long: 4.881197
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Informatie

In recreatiegebied Het Twiske is achteraan een mooi naaktrecreatiegebied te vinden bij het "Baaiengat". Ongeveer 2 minuten lopen van de achterste parkeerplaats P15 in het gebied. Met keurige schone toiletten, lekker water, jeu de boules baan, volleybalveld en keuze tussen zon/schaduw. Het terrein kenmerkt zich door een behoorlijke sociale controle. Elke naakt-recreant is van harte welkom maar dient zich wel aan de op het terrein geldende normen, d.w.z. geen aanmatigend/sexueel gedrag, te houden. Zo niet dan wordt er vriendelijk doch nadrukkelijk gevraagd het terrein te verlaten.

Afstanden

  • Brussel 219 Km / 03:02
  • Utrecht 62 Km / 00:54

Algemeen

  • Officieel naaktstrand

Faciliteiten

  • Meer
  • Geschikt om te zwemmen
  • Geschikt voor kinderen
  • Bereikbaar met de auto
  • Betaald parkeren
  • Bereikbaar met de fiets
  • Toiletvoorzieningen

Foto's van bezoekers

Reviews van bezoekers over 't Twiske / Baaiengat

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met 't Twiske / Baaiengat. Laat het ons weten!
Prettige omgeving, rustig. Weinig gemixt publiek (helaas) en soms is het wel irritant dat er een soort doorlopende walk trough voor de homos is.
Vraag me af of dit op flevonatuur ook zo gaat.
Lokatie netjes toilet netjes water heel helder
Ed | 09-05-2024
Gister na het werk even wezen zwemmen en zonnen.
Was gezellig druk met een gemixed publiek.
Nog even wat bij gepraat . Gras heerlijk om op te liggen
Toilet gebouw was schoon.
En na een uurtje weer op huis aan.
Vanmiddag maar weer heen.
RW | 15-05-2023
Meer recensies van RW (4)
Gister weer lekker gezwommen en van de zon genoten.
Was gezellig met enkele andere regulars.
Terrein was schoon. En toilet gebouw alweer open
RW | 06-04-2023
Meer recensies van RW (4)
Zondag voor het eerst geweest.
Lekker kunnen zonnen en ook nog even gezwommen.
Op een enkele geklede jongeren die een inspectie rondje liepen, verder een aangename middag gehad.
Als 50 plusser hetero man voelde ik mij op mijj gemak, kom zeker vaker deze zomer
RW | 10-05-2022
Meer recensies van RW (4)
Wanneer start het seizoen dat je bij Twiske weer naakt mag recreëren? Het wordt dinsdag mooi weer en wil graag weer naakt recreëren.
Erik | 28-03-2021
Het is 2020 er heerst een Corona-Virus. Dus er is minder publiek dan voorgaande jaren. Helaas zijn de struinende en glurende homofielen niet in lockdown.

Voor mij als hetero man is het nu gewoon niet prettig meer om hier naakt te recreëren. Ik heb al een aantal van die viezeriken aangesproken dat ik hun gedrag vervelend vind, maar dan krijg ik te horen dat dit een vrij land is. Wat het ook gewoon is en moet blijven, maar voor mij hoeft het zo niet meer!

Waarom kan er niet een cruise verbod komen? Blijf gewoon op 1 plek zitten! Ga niet de hele tijd rondjes lopen en fietsen en de hele tijd naar andere mensen gluren op een smerige manier.

Er is volop plek in het Twiske waar dit soort smeerpijpen hun ding kunnen doen. Gun ons ook een plek waar jullie viezeriken niet mogen komen!
Tony | 15-04-2020
Geweldig stukje, beheerder bedankt. Geen lastige mannen, geen hinder. Alleen maar heel gezellig. Jong of oud, geen verschil. Gr Ron
Ron | 08-04-2019
Meer recensies van Ron (4)
Vandaag eenzelfde ervaring als Mike hieronder gehad. Er waren ook een aantal gezinnetjes met kinderwagens en een paar hondjes die keuruug aan de lijn lagen. Een heerlijk sfeertje. We komen zeker nog wel eens terug.
G + J | 27-05-2018
Heel fijne plek. Divers publiek stellen en alleengaande mannen en vrouwen. Ben een alleengaande hetero man die hier voor zn rust komt. Geen last van mannen met bepaalde interesses gehad en dat vond ik erg fijn.
Volgende keer weer, wel iets verder en betaald parkeren maar dat heb ik er graag voor over
Henk de Vries | 30-08-2016
Vandaag een heerlijke dag gehad in het Twiske. Best een drukke dag met allerlei soorten mensen. Oud jong mannen alleen vrouwen alleen jonge meiden en zelfs een gezin. Ondiep water in de baai en diep water bij het andere veld. Heerlijk gezwommen en rustig van de zon kunnen genieten. Geen opdringerig gedrag van bezoekers. Ik ga morgen weer!
Mike | 19-08-2016
Meer recensies van Mike (2)
kom regelmatig op dit mooie en schone naakkt strand geweldig gewoon niets om het lijf gewoon genieten geen ongezellige mensen waar ik me wel kwaad om maak zijn die jongeren die zich laten zien en je graag uit schelden maar dat doet me niks als ze andere maar met rust laten.
ronald | 19-07-2015
Peterster

Er mag vooral heel veel niet. We liepen nog geen twee minuten op het strand toen er een lange dunne man op me afkwam die duidelijk maakte dat het er verboden is voor honden, en of ik me ook maar even wilde uitkleden. Als die man 3 minuten had gewacht, had íe gezien dat we hadden doorgelopen naar de andere kant van het strandje, had ik me rustig uit kunnen kleden en met hond aan de riem even het water ingegaan. Weinig tolerant aldaar,sex is er verboden, honden zijn er verboden, en liever ook geen alleenstaande (homo) mannen. En afgaande op eerdere reacties begrijp ik dat het ook ´slegs vir blankes´ is. Strandje zou er stuk op voor uit gaan als iedereen er wat relaxter zou doen.

05-05-2014

Die lange magere man is Hans en die denkt dat hij de burgemeester van het strandje is. Gewoon even er op wijzen dat hij het niet voor het zeggen heeft en verder gewoon doorlopen. De meesten komen gekleed het terrein op en dat lijkt mij niet meer dan logisch.
Het is zeker niet alleen voor blanken hoor, er komen zelfs een paar alleengaande zwarte vrouwen (ik hou niet van die term zwart, maar goed).

Als alleengaande man heb ik daar nooit of te nimmer er iets van gemerkt dat ik niet welkom was.

En ja, waar vind je een blootstrand waar meer jongeren dan ouderen en meer vrouwen dan mannen komen? Nergens dus!
Als je goed oplet mag je je hond op bepaalde gedeelten echt wel aangelijnd meenemen. Zolang je de "rommel" netjes opruimt is er niets aan de hand.

Vuilnisbakken staan er genoeg en die worden zeer regelmatig geleegd. Overigens komen er ook vaak wielrenners of hardlopers die het naaktstrandje benutten om even naar het toilet te kunnen gaan, wat op adem te komen en lekker af te koelen in het water.
Marcel. | 22-09-2014
Prima strand, met lekker gras om in te liggen. Schoon toilet gebouw. Vandaag gemengd publiek, enkele gezinnen, vooral veel oudere stellen en oude mannen alleen, helaas weinig jongeren van rond mijn leeftijd (30).
Marc | 08-06-2014
Ben vroeger veel in het Twiske geweest voor naaktrecreatie. Dat was van begin jaren 90 tot begin 2000. Ik weet niet hoe dit veldje heet maar was idd paar minuten lopen van parkeerplaats. 1 juni jl even wezen fietsen en toen langs op ons oude stekkie. De steiger is weg het gras is hoog. Er staan geen koeien zoals het bord wel vermeld. Het was even heerlik toeven ...... zo naakt in de natuur. Er was ook een stelletje dat lag een beetje te rommelen en een wielrenner die even naakt lag te zonnen. Laten we dit gewoon weer innemen als naaktrecreanten. Even bekeken worden is toch niet zo erg. Zwemmen is er nog heerlijk en passanten zullen er altijd zijn. Vandaag ga ik weer. Lekker boek mee en picknick mandje. Tot ziens iedereen!!!!
Michel | 03-06-2014
Er mag vooral heel veel niet. We liepen nog geen twee minuten op het strand toen er een lange dunne man op me afkwam die duidelijk maakte dat het er verboden is voor honden, en of ik me ook maar even wilde uitkleden. Als die man 3 minuten had gewacht, had íe gezien dat we hadden doorgelopen naar de andere kant van het strandje, had ik me rustig uit kunnen kleden en met hond aan de riem even het water ingegaan. Weinig tolerant aldaar,sex is er verboden, honden zijn er verboden, en liever ook geen alleenstaande (homo) mannen. En afgaande op eerdere reacties begrijp ik dat het ook ´slegs vir blankes´ is. Strandje zou er stuk op voor uit gaan als iedereen er wat relaxter zou doen.
Peter | 05-05-2014
Was een heel mooi jaar geweest. Jammer dat de zomer weer voorbij is. Ben vaak nog even na het werk langs geweest. Als alleenstaande vrouw word je regelmatig aangesproken maar altijd op een leuke vriendelijke manier. Een heerlijke plek om even zo te relaxen na het werk.

Gr. Karin
Karin | 20-09-2013
Vandaag, op het naaktstrand van Het Twiske, heb ik een heerlijke dag beleefd. Vaak gezwommen in schoon helder water, fijne gesprekken gevoerd, ik ging bijna zingend naar huis.
Hans | 25-07-2013
Meer recensies van Hans (2)
er komen veel ouderen en homo's
op het naaktstrandje in 't twiske,
jeugd, gezinnetjes & jongere mensen erbij
dat zou ik erg prettig vinden....
nu word ik als hetero/single-man van 40jr
door de homo's van mijn kleedje af gekeken,
al die mannen-ogen die op mij zijn gericht
vind ik niet prettig (het is heel erg vervelend)
want ik wil gewoon lekker in mijn blootje
van de zon genieten!
p.s.
ik denk dat ik morgen naar een naaktstrand ga
met meer jonge mensen
erwin | 20-07-2013
Ik ben zelf wat ouder maar zeker niet preuts. Ik vind wel dat de vrijheid van de een de onvrijheid van de ander is. Als je op een mooie dag van zon, water en sport wil genieten behoor je niet geconfronteerd te worden met zaken die niet op een openbaar strand thuis horen. Als je je als bezoeker niet kan conformeren aan geldende regels (beschaving) blijf dan a.u.b. weg.
Hans | 19-07-2013
Ik ben al een paar keer op dit naturistenstrand geweest.
Wat me direct opviel is dat een stelletje ouderen denken het daar voor het zeggen te hebben.
Als je alleen aan komt lopen heb ik een sterk gevoel dat er een beetje overdreven op je gelet word.
een paar jaar geleden was er verderop een eilandje waar veel mensen kwamen die sexueel contact met elkaar wilden hebben.
Maar dat moest verdwijnen door de schuld van die zelfde ouderen met hun gejammer dat er niet braaf genoeg gedaan werd.
(preuts dus).
Mijn vraag is wat is nu leuker, het eilandje dat weg moest of dit nieuwe naturistengedeelte.
Jackemeuk | 18-07-2013
Ik kom er al twintig jaar en het bevalt mij uitstekend.
Er heerst een fijne sfeer met een sterke sociale controle.
Iedereen is van harte welkom maar dient zich aan de op het
terrein gelden normen, geen aanmatigend/sexueel gedrag, te
houden. Zo niet dan wordt er vriendelijk doch indringend gevraag gevraagd het terrein te verlaten. Een oase van rust en veiligheid is hiervan het gevolg.
Hans | 17-07-2013
Meer recensies van Hans (2)
Van de week nog even langs gefietst. We zagen dat bosbeheer opeens een stuk bomen aan de linkerkant van de toiletten heeft weggekapt. Helemaal tot aan het veldje waar men kan volleyballen. Voorheen was dit mooi afgeschermd en kon je rustig privé liggen. Nu is het achterveld op 2 manieren te bereiken (?)

Nu wordt het terrein wel heel open voor buitenstaanders of gluurders die aan de overkant even blijven kijken. Jammer!
Jennifer | 10-03-2013
In recreatiegebied Het Twiske is achteraan een mooie naaktweide te vinden. Ongeveer 10 minuten lopen van de achterste parkeerplaats in het gebied. Met keurige toiletten, lekker water, jeu de boules baan en keuze tussen zon/schaduw.
.
Er is in 2012 een nieuw strandje in gebruik genomen, tegenover het oude. Over het algemeen is het goed toeven daar. Het water is vrij ondiep en er ligt een lijn om de 1 meter diepte aan te geven. Helaas zijn er geen speeltoestellen voor kinderen. Het terrein aan het water is zeker geschikt voor kinderen. Het toiletgebouwtje is echt netjes en mooi maar ligt helaas wat te dicht bij de ingang. Er zijn op het terrein bij het strandje 2 grote kliko's aanwezig om je afval achter te laten. De twee jeu de boules banen zijn goed te doen. Als het lekker druk is, bij mooi weer in de vakantie meer dan 150 mensen, wil er wel eens spontaan gevolleybald worden. Er zijn wel wat meer alleengaande mannen daar, maar vaak zijn het mensen die langs fietsen (sportief) en even een uurtje bloot zonnen meepikken. Het paadje achter de bosjes dat langs het water loopt wordt weleens gebruikt als ontmoetingsplek maar er wordt actief op gelet door fietsende politie e.d. Kortom, een redelijk goed terrein om lekker bloot te zonnen en waar kinderen met water en zand kunnen spelen.
Marcel | 18-02-2013
Kan iemand ook iets vertellen over de nieuwjaarsduik 2013. Kon er zelf niet bij zijn.

Hans.
Hans | 04-01-2013
Na een heel seizoen "nieuw strand"(waarvan voor mij een maand vakantie in het buitenland tijdens de zomervakantie) ben ik na dit geweldige ws laatste weekend van het seizoen toch een b-tje om.
Het aantal kijkers is verminderd, de sfeer onder de vaste gasten (hoor ik zelf niet bij) is volgens mij weer goed en met mooi weer is dit dan toch de "rustigste" (qua lawaai en troep) en tegelijk gezelligste plaats in het Twiske.
Tot ziens dus, over een maand of 7 a 8!
Willeke | 09-09-2012
Meer recensies van Willeke (2)

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "'t Twiske / Baaiengat" ?
Hoe waardeer je 't Twiske / Baaiengat in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.052