Naturismegids

Zilverstrand

7

Gemiddeld cijfer van de laatste 4 reviews.

Adresgegevens

Zilverstrand
A6, afslag 2 Almeerder Strand
Almere

Contact
Lat: 52.325412 / Long: 5.144111
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Informatie

Het Zilverstrand is opnieuw ingericht en op 1 mei 2018 weer vrijgegeven voor naaktrecreatie.

Afstanden

  • Brussel 205 Km / 02:03
  • Utrecht 40 Km / 00:29

Open

  • Hele jaar geopend

Algemeen

  • Officieel naaktstrand
  • Alleen dagrecreatie

Faciliteiten

  • Meer
  • Geschikt om te zwemmen
  • Geschikt voor kinderen
  • Bereikbaar met de auto
  • Bereikbaar met de fiets

Reviews van bezoekers over Zilverstrand

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Zilverstrand. Laat het ons weten!
Voor de verandering of toevallig in de buurt kom ik wel eens op het zilverstrand.de reacties van mensen die ik net gelezen heb,tja wat moet ik daar nou van vinden.erg moeilijk om daar een pasklaar antwoord op los te laten.mensen gebruiken argumenten waar ik mijn wenkbrauwen van frons.zelf vind ik het daar reuzen gezellig.een lekkere snack of drankje voor handen,douchen en toiletten waarvan de toiletten weleens een fatsoenlijk slot mogenkrijgen,zodat een grappenmaker aan de buitenkant de hendel niet omlaag kan drukken zodat jij er niet uit kan en moet roepen of iemand je wil bevrijden.soms stopt de trein erin de buurt (Libelle) of de trein ,almere centraal taxi heen,vraag kaartje met tel nummer en bel op wanneer je weer op gehaald wil worden simpel toch of huur een fiets(noaberschap)het enige wat ik vind van naturisme in het algemeen vind is dat we moeten waken dat de naturist niet verder word gekapitteld lees artikel 430 À naturisme Nederland.
Reinier. | 29-07-2012
Meer recensies van Reinier. (8)
Triest dat, als ik op het strand lig, gewoon een boek lees en geniet van de zon, ik bijna een kurk mee moet nemen om zeker te zijn dat ik met rust gelaten wordt.
Ik wordt er ziek van dat de mannen die er zijn komen langs paraderen en kijken of er wipvlees in de kuip zit, je woprdt begluurd en bekeken en je wordt gemeten naar de maatstaven van duidelijke perversie.

Het strand is voor naturisten die willen genieten van de zon op hun lichaam. Ouders en kinderen en gelijkgestemden.
Het, sorry voor mijn taalgebruik, gelul dat ouders daar dan maar weg moeten blijven slaat kant nog wal.
Ik ben een volwassen man en als ik mij daar ongemakkelijk voel terwijl ik toch zeker zorg dat ik niet in het homo-gebied lig, mij toch ongemakkelijk voel bij HUN gedragingen dan kan ik niet anders zeggen dan dat het een grootschandaal is dat men voorkeuren opdringt.
Zelfde geldt voor hetero-stellen.
Heb je kriebels ( en nee, mijn vrouw en ik zijn ook niet van steen)hou het dan voor je en doe het lekker in de bosjes of thuis.
Maar ga niet open en bloot je lusten ten toon stellen.

Kinderen hebben net zoveel recht op naturisme als wij, maar laat het kind het kind blijven. Shockeren doe je maar in beslotenheid.
Ge | 29-06-2012
Gisteren hier weer een heerlijke middag gehad.
En inderdaad: geen slagbomen of parkeerhokjes. Gratis dus.

Prettig publiek: single mannen en vrouwen, gezinnen, stellen. De bomen langs de snelweg zijn nu dichtgegroeid en ontnemen het zicht. De toiletgebouwen zijn weer netjes geschilderd. Er zijn (nog) geen waterplanten en het water is helder.
Snackwagen De Kraai bleef tot 19u, en er kwamen wat stellen en gezinnen om te picknicken.

Tijd voor een opwaardering van dit strandje, in ieder geval op zonnige weekenddagen. Blijf lekker op het voorste deel voor de landtong links.
Rieneke | 27-05-2012
Geen idee hoe het hier is, ondanks de positieve en soms wat negatieve berichten wil ik het toch een keer bezoeken. De omgeving is top en het ziet er allemaal keurig uit.

Ik ben zelf een nette naaktstrand bezoeker, die regelmatig naaktstranden bezoekt. Ik hou ervan om regelmatig andere naaktstranden te bezoeken. Maar hier mijn probleem....

Hoe kom ik hier op dit strand met het openbaar vervoer? Een stuk lopen is voor mij geen probleem hoor, een half uurtje lopen is prima. Iemand nog suggesties? (Ik kom uit Almelo)
noaberschap | 27-05-2012
Meer recensies van noaberschap (3)
Dit jaar weer geen betaald parkeren bij het Zilverstrand en het Almeerderstrand. Dat heeft de gemeente Almere besloten omdat de kosten van het handhaven en het materiaal niet opwegen tegen de inkomsten. Dit jaar kunnen bezoekers gratis parkeren bij de stranden. Daarna wordt het gebied meegenomen in de verdere ontwikkeling van Almere Poort.

Het Zilverstrand en het Almeerderstrand liggen aan weerszijden van de Hollandse brug, aan respectievelijk het Gooimeer en het IJmeer. Het betaald parkeren gold bij de beide stranden tussen half april en half september in de weekenden en tijdens schoolvakanties. Het werd ondermeer ingevoerd om de parkeerterreinen te kunnen onderhouden.

Het besluit geldt voor het jaar 2012; daarna wordt de situatie opnieuw beoordeeld. Daarbij maken de stranden deel uit van de ontwikkeling van Almere Poort.

Bron: Gemeente Almere
Ron | 26-03-2012
Nicolaas,

Kom al jarenlang op het Zilverstrand.Mijn ervaringen zijn over het algemeen positief.Alleen is het jammer dat de kwaliteit van het zwemwater vaak te wensen overlaat.Een bron van ergenis vind ikzelf dat er veel mensen komen die volledig gekleed naar andere mensen komen kijken dan krijg ikzelf het idee dat je in Artis verblijft.Heb zelf hier mensen op aangesproken.Maar dit is geen reden om in de toekomst het strand niet meer te bezoeken.
Nicolaas | 07-11-2011
Meer recensies van Nicolaas (2)
Nicolaas,

Kom al jarenlang op het Zilverstrand.Mijn ervaringen zijn over het algemeen positief.Alleen is het jammer dat de kwaliteit van het zwemwater vaak te wensen overlaat.Een bron van ergenis vind ikzelf dat er veel mensen komen die volledig gekleed naar andere mensen komen kijken dan krijg ikzelf het idee dat je in Artis verblijft.Heb zelf hier mensen op aangesproken.Maar dit is geen reden om in de toekomst het strand niet meer te bezoeken.
Nicolaas Verboom | 07-11-2011
Meer recensies van Nicolaas Verboom (2)
ben zaterdag even geweest, maar wat de meesten zeggen over sex ,ik heb daar prima kunnen zonnen en heb geen last gehad van mensen met sexuele handelingen.
dus prima om te zonnen en te zwemmen.
rene | 06-09-2011
Niet erg naturistisch,dat Zilverstrand. Hoewel je als naturist natuurlijk ook een erotische lifestyle kunt hebben is het Zilverstrand meer iets voor nudisten bij wie het naakt zijn in de buitenlucht een integraal deel is van de erotische lifestyle.

Helaas is slechts een deel van het publiek op het Zilverstrand nudist of naturist. Heel veel, met name, mannen komen daar louter ter bevrediging van hun seksuele behoefte. Dat is natuurlijk tot daar aan toe. Ieder z'n eigen ding. De manier waarop ze dit doen is wat anders.

Ook al is het niet storend, opdringerig of ongewenst: het blijft een enorm zielig gezicht om die kudde rukkende mannen over de landtong heen en weer te zien draven, met de panische angst in hun ogen omdat ze bang zijn een seksueel tafereeltje te missen. Ik heb iemand het eens heel kernachtig horen uitdrukken: "De trekvogels zijn weer neergestreken".

Doordat veel begroeiing is weggehaald is het onmogelijk een discreet plekje te zoeken voor seksuele activiteiten. Wanneer je je vriendin een zoen geeft is dat al reden voor de trekvogels om rond je handdoek neer te strijken. Je voelt je daar als een kermis-attractie.

Ook heeft een flink aantal van de mannelijke seks-zoekers nog niet eens het fatsoen om de kleding uit te trekken. Dit zorgt voor een enorm hoog "aapjes-kijken" gehalte, waar de echte nudist of naturist zich enorm over op kan winden, en wat dus niet bijdraagt aan een ontspannen dagje strand.

Patrick.
Patrick | 02-09-2011
Het hele verhaal rondom Zilverstrand heeft natuurlijk twee kanten. Aan de ene kant hoeft de pure naturist (want ook daaronder bevinden zich meer en meer swingers) niet geconfronteerd te worden met de sexuele escapades van de naakte medemens, aan de andere kant is er behoefte aan een uitlaatklep (seks op het strand cq. in de buitenlucht) bij een significant deel van de naaktrecreanten in Nederland.

Ik snap dan ook niet wat gezinnen met kinderen doen op een dergelijk strand. Waarom neem je je kinderen mee naar een locatie waarvan je weet dat het risico dat ze "iets zien" groot is?

Ik kan me in ieder geval absoluut niet storen aan seksende koppeltjes, wat inderdaad vaak hetero stelletjes zijn. Laat ze lekker van het leven genieten, geniet mee of kijk de andere kant op. Maar probeer niet je eigen moraal op te dringen aan de moderne naturist. Vooral de doorgewinterde naturisten denken dat alle naturisten nog steeds vegetarisch en boomknuffelend door het leven gaan. Een flink deel van de moderne naturisten vindt echter seks in de buitenlucht ook uitermate natuurlijk (dat blijkt wel uit de vele klachten van de oude garde).

Ik denk dat het tijd wordt voor gescheiden familie- en exhibitionisten naaktstranden. Laat de politie dan weer inbraken en overvallen oplossen ipv de naaktstranden te controleren.
René | 14-08-2011
Het is een echt nudistenstrandje met soms wat sexuele activiteiten op de landtong en achter de heuveltjes. De landtong is het domein van de hetero's, achter de heuveltjes zijn er vooral homo en bi mannen actief.
Er wordt op gezette tijden gecontroleerd door de (milieu)politie, vooral als het druk is (dan is er meer te zien voor de controlerende ambtenaren??).
Als je sex zoekt, dan meestal pas na vier uur 's middags tot in de avond op warme, zwoele dagen. Voor gewoon in je blootje van de zon genieten kan je de hele dag terecht.
Er is een redelijk schoon toilet en men is algmeen netjes met de omgeving. Wel de nodige rukkers als er wat sex te zien is... het maakt de heren weinig uit of het om hetero danwel homosex gaat.
Mark | 07-08-2011
ik kom er wel vaker maar vind het heel jammer dat er mannen lopen te rukken en mij achtervolgen
staf | 11-07-2011
Iedereen mag van mij doen wat hij/zij wil zolang er geen ongewenste zaken naar ons ondernomen worden.

Het is heerlijk vrij en blij in de natuur en er zijn mensen die dat op erotisch gebied ook vinden, willen en doen. Nu lees ik dat hiervoor aparte delen van het strand/gebied gebruikt worden dus als je hier niet tegen kunt zoek dan dat deel van het gebied niet op, je weet het toch.

Natuur = Natuurlijk
Sex = Natuurlijk

Het is beide heerlijk
KaatKoot | 29-05-2011
ik vrouw kom regelmatig op het silverstrand.
moet zeggen als er wat gebeurt zijn het de hetro's die sexuele handelingen verichten.
jammer dat iedereen meteen met de vinger naar de homo's wijst.
verder heb ik van niemand last, wordt ook als ik alleen ben door niemand lastig gevallen.
Hennie | 17-05-2011
Hallo ik ben een vaste bezoeker van het naturisten strand de laatste 3 jaar vind ik dat de sexcuele contacten een stuk minder is dan de andere jaren. Tevens wil ik even melden dat er dit jaar geen betaald parkeren meer is.
kees | 05-05-2011
Vies water voor de rest laat het maar gebeuren. Strand opdelen in compartimenten voor elk wat wils en geen overlast.
Theo | 06-10-2010
ik denk eerder dat het nudistisch is.
kom er paar x per seizoen en het is voor mij het dichtstbijzijnde naaktstrand.

homo's worden aangekeken voor de voornamelijk heteroseksuele handelingen die op het strand worden verricht. er zijn cruisende homo's, maar ALLE keren dat ik er kwam waren het vrouwen die seks hadden met mannen. op het strand (althans het grasdeel meer richting de brug).

als je rondkijkt valt je dan ineens op dat alle mensen naar 1 kant of naar hetzelfde kijken: en alle keren waren dat heterostellen die bezig waren.

cruisende homo's zou een stuk minder zijn als aan de overkant het recreatiegebied en alle bomen niet omgeploegd zou zijn tot golfterrein. de parkings daar waren bekend als gay ontmoetingsplek en het zilverstrand bij almere juist als hetero ontmoetingsplek (hele jaar door).


we zijn allemaal in ons blootje geboren en zijn seksuele wezens. maar lokale overheden zouden eens na moeten denken over hun not in my backyard beleid. overlast moet voorkomen worden en je moet ongewild blootgesteld worden aan seks (en helemaal kinderen al niet). maar hier is echt wel een oplossing voor te vinden.
jan-willem | 27-06-2010
ik ben er ook eens geweest inderdaad weinig te zien en veel te open ook,als het wat meer gescheiden zou wezen zou het ook voor kinderen niet te zien zijn,en mensen die daarover klagen,wat zoeken jullie kinderen daar dan?houd ze gewoon weg daar,en doe niet alsof jullie niet wisten dat daar een naakstrand was.want sexhandelingen of niet als er naaktlopende mannen of vrouwen zijn hou je kinderen daar zelf weg,je gaat ook niet een sexbios of zo in met je kind aan de hand,jullie gebruiken je kind altijd als soort exuus om anderen iets te verbieden.
en ook de mensen die zo makkelijk zeggen houd het binnen;waar?thuis ?.zodat de buurt weer een paar homo mannen kan wegtreiteren?.
in een homobar of sexbios ook niet altijd erg schoon en voor veel mannen ook te duur,er zijn bijvoorbeeld ook nog mensen die het met minder geld moeten doen ,maar alle geoorloofde plekken om legaal sex te hebben zijn voor die mensen te duur,daarover hoor ik de klagers nooit,maak gewoon plekken met genoeg prullenbakken en voorzieningen voor deze mannen en vrouwen,want over vrouwen hoor je nooit iets en ook die doen mee.
mensen wees eens niet zo schijnheilig allemaal.
en daarbij de boetes die zijn helemaal belachelijk hoog de meeste andere overtredingen kijk in het verkeer bijvoorbeeld zijn nog lager en die kunnen levens in gevaar brengen.
logisch dat door deze discussies de homo's weer terug naar af gaan en gehaat worden...vrij het nederland??
marc | 12-10-2009
Ik ben vorige week hier geweest, het strandje is prima maar het water zit vol met vieze waterplanten. Echt heel apart, gezien de prijs die ik moest betalen voor het parkeren. Ik lag ter hoogte van het sanitairgebouw en daar is helemaal niets waarneembaar van sexuele handelingen. Achterop het 'veld' de landtong zeg maar lopen heel veel mannen en die zag ik allen paraderen of er 'iets' te beleven viel. Heel apart om dit waar te nemen, wat daar verder gebeurt is mij niet duidelijk geworden, ben er ook niet nieuwsgierig naar. Mannen die rukkend voorbij wandelen vind ik persoonlijk een beetje jammer...maar als de behoefte daar is dan zou een gedoogbeleid middels duidelijke afscheiding de oplossing zijn. Dit is in eerdere reacties al eens voorgesteld. Ik vind het een prima naaktstrand dichtbij huis. Helaas is de zomer alweer ten einde.
Annelien | 03-09-2009
het is een leuk strand,wordt redelijk onderhouden maar ze zouden het water wel eens wat beter plantvrij kunnen maken.ook de prijs voor parkeren vond ik een beetje aan de hoge kant,vooral als je daar regelmatig heen gaat.ik denk dat er op elk naakstrand wel sex word bedreven en dat hou je toch niet tegen maar laten ze dat dan niet open en bloot doen zodat kinderen het kunnen zien.
frans | 05-08-2009
Jammer dat een naturistenstrand, wederom wordt gebruikt als sexontmoetingsplaats.
Ook jammer dat veelal "de homo's" hiervoor worden aangekeken, terwijl denk ik 80% van die mannen een vrouw als partner heeft.
en in een later studium zeer verbrouwereerd zijn als het strand wordt gesloten.
Denk verder dat de meeste homo's die uit de kast zijn, het strandje niet nodig zijn om andere homo's te ontmoeten, en deze thuis wel kunnen ontvangen.
Dus mannen met een vrouw als partner;
Geen sex op het strandje.
Gezinnen, man, vrouw, kinderen iedereen moet zich welkom en vertrouwd kunnen voelen op het strandje.
En rukkers, zorg dat je eigen relatie weer op peil komt, werk daar aan. Dan ben je het strandje helemaal niet nodig. Kun je gewoon weer thuis met je vrouw sjorren.
De meeste homo's zitten niet op jullie te wachten.
herman | 27-07-2009
Mensen die het verschil niet kennen tussen naakt in de slaapkamer en naakt op het strand horen in ieder geval niet thuis op een naturisitsch strand zoals het Zilverstrand. Als je denkt dat je hier sex kunt bedrijven dan zou dat ook moeten kunnen op het Stadhuispleint tijdens marktdag, nietwaar? Het Zilverstand bestaat uit een badpakkendeel en een deel voor naaktrecreatie dat o.a. veel bezocht wordt door gezinnetjes met jonge kinderen. Meer naar achter vermaken homo's zich.
Bert. | 24-05-2009
Leuk strand. Door de beheerder wel kaal gemaakt voor de mensen die iets meer willen.
Wel als er een stel wat meer actie uitvoerd gelijk een cordon rukkers er om heen.
Verder naar mijn ervaring wel respect tussen beide naaktgedeeltes.
Henk | 19-04-2009
het gedeelte voor naturisme meer afschermen met struiken of dergelijke, en bord dat dit gebied voor naturisme is. kinderen kunnen lezen of brengt dit het nieuwsgierige naar boven?
j v d berg | 17-05-2008
Tja, het inmiddels veelbesproken Zilverstrand.....
Heeft zelf de nationale pers gehaald doordat het strand zich had ontpopt tot het Sodom&Gemorra!!

Okay, het liep wel een beetje uit de klauwen, sommige gasten maakte het een beetje te gek, en terwijl vaders met hun kinderen "juist" daar moesten gaan rondlopen (hadden de vaders ook iets te zien) werden de kinderen geconfronteerd met dingen die ze gewoon nog even niet moeten zien.
Op het eerste gedeelte bevind zich het "Famillie strand" Daarna, gescheiden door bosjes" komt het wat meer avontuurlijker gedeelte. Want je kunt wel al het groen weghalen en continu controles houden... je houd het toch niet tegen.
ferry | 28-12-2007
Meer recensies van ferry (4)

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Zilverstrand" ?
Hoe waardeer je Zilverstrand in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.03