Naturismegids

Lathumse Plas (RGV Rhederlaag)

7.7

Gemiddeld cijfer van 23 beoordelingen.

Adresgegevens

Lathumse Plas (RGV Rhederlaag)
Arnhem / Lathum / Giesbeek
Website
Lat: 51.986888
Long: 6.037609
Google maps
OpenStreetMap (fiets)

Afstanden

  • Brussel 230 Km / 02:14
  • Utrecht 76 Km / 00:49

Reviews van bezoekers over Lathumse Plas (RGV Rhederlaag)

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Lathumse Plas (RGV Rhederlaag). Laat het ons weten!
Een erg prettig strand om te liggen en het sanitair gebouw wordt netjes schoongemaakt en gehouden. Nadeel is dat er helaas geen kiosk is op het naturisten gedeelte wil je wat eten of drinken dan moet je ff je korte broek aan doen en naar het textiel strand lopen. Wat ik wel een minpunt vindt er is nauwelijks plaats om je scooter/motor te parkeren op een verharde plaats, dus vaak worden ze op het asfalt bij het toilet gebouw geplaatst wat door sommige als hinderlijk wordt ervaren. Wat ik wel merk als gescheiden vader, wanneer ik alleen kom word ik toch schuin aangekeken als gluurder, kom ik met mijn dochter of met mijn vriend dan wordt het als normaal beschouwd. Maar dat heb je op meerdere naturistische recreatie mogelijkheden ondanks mijn NFN lidmaatschap.

Maar verder een absolute aanrader voor jong en oud.
Vincent | 12-08-2022
Zeer prettig en aangenaam strand. Zomers gezellig druk. In principe geen last van de open grens met het gewone strand, al gaan er wel regelmatig mensen met zwemkleding over de grens op het naaktstrand liggen. Een strand waar je heerlijk kan ontspannen!
Jacco | 28-04-2017
Giesbeek is een leuk strand. Meestal liggen we in de omgeving van de grote boom. Het textielstrand vlakbij is niet storend. Natuurlijk heb je nieuwsgierige jeugd en komt er af en toe iemand langs. Echter zonder al te veel lawaai is dit niet storend. (Ze lopen wel door). Een leuk strand waar je nog gewoon van de zon kan genieten. Op Giesbeek heb ik nog geen storende zaken gezien. Een leuk strand waar het nog niet zo druk is met met een leuke sfeer.
Joke | 25-02-2017
Een heerlijk strand. Genoeg zand en genoeg gras. Een strand om rustig te liggen en te genieten van de zon. Ik wou dat het weer zomer was.
Henk | 20-02-2017
Het naastliggende textielstuk zou prima ook naaktstrand kunnen worden. Er kan dan een wat ruimer naturistenstrand zijn dat heel natuurlijk wordt begrenst door het terrein van het baggerbedrijf enerzijds en de bestaande begrenzing aan de oostkant en het terrein van het naastliggende restaurant. Het na turisme kan dan de plek en ruimte die het verdiend en nodig heeft. En er blijft ruim voldoende strand over voor textielers.
pw van oosten | 30-11-2016
Meer recensies van pw van oosten (3)
Ik kan er prima liggen. Ik ben nu 47 en kan er gewoon liggen . Op textielstrand word ik evenzo bekeken als op naakstrand. Er loopt van alles. Jonge lui wel minder aanwezig. Het water ziet schoon. Je hebt gras en strand. Zelf vind ik prettig zonder afzetting. Zo is het voor andere kant ook minder spannend. Hier en daar gesprekje. Leuke dag gehad. Geen sexende of aanstotelijke zaken gezien of mee gemaakt. Ik was daar afgelopen donderdag.
Sjonnetje | 17-09-2016
veel oude dames die veel te vertellen hebben (roddelen) ;-) , meestal net iets te hard voor een ander zijn zon plezier , maar dat valt in het niets bij die oude verschrompelde viespeuken van oude mannetjes die bovenaan de heuvel en net erachter onder aan de heuvel bij het toilet aan hun wormvormige aanhangsel lopen te trekken... niet doen wordt er echt niet mooier van. en zeer aanstootgevend ook voor onze jonge kinderen... verder een prima strand waar je wel zelf voor je versnaperingen moet zorgen...jammer dit. En wat me best wel op valt is ; als men er voor het eerst komt dan kijkt de oude garde je wel een schuine blik aan ... afz ook zon genieters ..
Zon genieters | 10-09-2016
Wij zijn er de afgelopen week geweest en hebben heerlijk genoten van het weer en de gezellige drukte. Natuurlijk komen er mannen naar je toe als je er met jouw vrouw bent. Er zijn verschillende mannen een babbeltje komen maken en ik zag hun allemaal mijn vrouw bekijken. Bij sommige mannen zag je zelfs dat hij een stijve kreeg. Ik zie dat als een compliment voor mijn vrouw en wij hebben er samen ook achteraf om gelachen. Wij gaan hier zeker vaker naartoe.
Ronald | 07-09-2016
Het naturistenstrand wordt druk bezocht door stellen, alleenstaande mannen en vrouwen. Natuurlijk lopen er mensen te paraderen of zitten ze te gluren. Dat gebeurt overal en is hier geen uitzondering. Aangezien ik geen sexuele activiteiten heb gezien zijn er ook geen opdringerige mannen of vrouwen die gaan staan kijken of meedoen.

Je kan contact maken als je daar behoefte aan hebt en wil je dat niet ........ook geen probleem. Op het textielstrand staat een kraampje waar je de nodige versnaperingen kan kopen. Kortom, een keurig strand zonder liveshows van stellen.
Peter | 26-08-2016
Wij, als jong stel, voelen ons er niet gemakkelijk, want:
Zodra je er ligt klieken er van die jeweetwel mannetjes om je heen (onze grootste ergernis).
Veel paraderende oudjes die hun route nauwkeurig kiezen.
Sommigen lopen wel erg vaak en onnodig naar de prullenbak, waar toevallig die ene vrouw of een jong stel dichtibij ligt.
Veel 'poortwachters' bij het sanitair.
Luid gepraat

Nee, dank je! Wij liggen inmiddels liever een eind verder op het textielgedeelte.
Ger | 24-08-2016
We komen er net vandaan , voor het eerst geweest . Wat ons opviel was dat de begrenzing van naturistenstrand / textielstrand minimaal is . Daardoor waren er vooral op het zandgedeelte van het naturistenstrand veel mensen mét badkleding ..... Het viel ons ook op dat er zowieso redelijk wat mensen mét badkleding op het gehele naturistenstrand lagen .
Verder prima middagje zon gehad .
Eefje | 23-08-2015
Morgen 8 maart 2015 zo'n 16/17 graden. Weer lekker die kant op. Laat het zonnetje maar komen. Btw RGV heet sinds begin maart Leisurelands.
Fred en Simone | 07-03-2015
Een leuk strandje ,helaas geen kraampje voor een versnapering .
sandokan | 31-07-2014
Zijn er pas geweest. Wij waren even bij Ikea geweest en dachten daarna even heerlijk te ontspannen. Mijn vriend en ik lagen er nog maar net of er kwam al een alleenstaande man die eerst ergens anders lag bijna op onze handdoek liggen. Ook kwamen er van verschillende kanten hoe later op de avond hoofden achter het gras vandaan of wij niet bezig waren. Als homo stel kan je er niet prettig rustig liggen. Alleen staande mannen denken gelijk dat je ergens voor komt
aart | 30-07-2014
Meer recensies van aart (2)
wij naturisties stel, zijn met fietsvakantie en hebben dit strandje aan gedaanhet heeft een heel mooi uitzicht.we zijn er al vaker geweest,maar het is zeker niet de laaste keer geweest.vriendelijke mensen van jong tot oud.
jan. | 13-08-2013
veel oudere mensen die op elkaar letten en over elkaar roddelen
bomen en bosjes worden gekapt
en homo,s verjaagt
damian | 28-04-2013
Super ! Ik kom er al jaren met heel veel plezier, er zijn veel vaste bezoekers en heb er leuke mensen leren kennen.

Groet,

Paul
Paul | 19-08-2012
Meer recensies van Paul (2)
Simon,

ik kan er heerlijk en zonder problemen zonnen en bruin worden.
Ik ben regelmatig als de zon schijnt aanwezig.
Het zijn toch bepaalde mensen die ik daar ook regelmatig tegen komt en met respect gesprekken kan voeren.
De toezichthouders houders van het gebied, houden regelmatig en nauwlettend alles in de gaten.
Wij stellen dit zeer op prijs om in alle rust te genieten voor en door deze goedwillende mensen die van de natuur willen genieten op hun manier.
Simon | 29-04-2012
Meer recensies van Simon (3)
Kom er al een paar jaar. Het is een leuk en gezellig strandje, met nadruk op je. Het is er klein maar fijn. Drie dingen vindt ik een nadeel. 1e: Wat leeuw21 verteld van die ouwe kerels, daar moet je toch langs om bij de toiletten te komen. Maar ja, je kan er ook niets van zeggen. Dan een tweede nadeel is dat als je aan de linkerkant lig dat je dan dicht bij het textiel gedeelte lig, en dan zie je ze regelmatig, toch met een schuin-oog onze richting op kijken. Dan een derde nadeel is dat er géén tentje staat waar je eens een frietje, ijsje of wat te drinken kan halen, want dan moet je naar het textiel-gedeelte en verplichten ons dan toch even wat kleding aan te doen. Maar daarvoor kom je toch niet op een naaktstrand? Beste mensen van de Lathumse-plas, doe hier eventueel wat mee, als het mogelijk is. Voor de eerste twee nemen we het dan maar voor lief, maar dat laatste zit me toch alweer een jaar of twee dwars, want toen we er in het begin kwamen, stond er wel een tentje of af en toe een rijdend kraampje, maar nu praat ik wel van een jaar of 5 terug.
ikke41 | 31-03-2012
Het is een heerlijk strand en fijn zwemwater. Alleen dat jammer dat het met 1 bordje grenst aan het textielstrand...
(Gelukkig kan je ook helemaal aan de andere kant liggen, dan is het textielstrand ver weg)

Verder is het strand in het vroege voorjaar (april) goed te zien vanaf de openbare weg! Dus als je daar met je auto rijdt heb je kans dat je naakte mensen ziet staan....

Verder is het strand heel klein bij hoogwater!

Een leuk eenvoudig strandje voor een paar uurtjes zonnen!

Wel mis ik een kiosk, deze staat, uiteraard, op het textielstrand...
van Dijk | 03-06-2011
Meer recensies van van Dijk (3)
Het is een leuk strand, maar waar ik niet blij mee ben, zijn die oude mannnetjes die om, bij de wc ingang blijven staan.
leeuw21 | 07-03-2011
Meer recensies van leeuw21 (2)
geweldig strand, textiel dwalers die komen kijken naar het naaktliggend publiek worden gemaand zich naar het textiel gedeelte tebegeven of zich ook te houden aan de geldende regels. uitzondering is voor mensen die met naturisten mee komen en nog niet kunnen wennen aan het geheel naakt zijn. voor mij een geweldig strand, zal va de week weer van de partij zijn smane met wat vrienden en vriendnnen.
Harm | 14-07-2010
Prima strand, allen wat klein. Dit jaar al wel wat vergroot maar echt mooie dagen lig je bijna tegen elkaar aan. Voor de rest een mooie lokatie met een fantastisch uitzicht.

Groet Dick.
Dick. | 09-09-2009
Meer recensies van Dick. (10)
Ben er inmiddels een paar keer geweest.
Een leuke stukje strand met goede voorzieningen.
Naar mijn in zicht had het strand nog wel iets groter gemogen.
Gezellig mensen komen daar ik heb nog nooit problemen gehad daar. prima..........
Harry | 04-08-2008

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Lathumse Plas (RGV Rhederlaag)" ?
Hoe waardeer je Lathumse Plas (RGV Rhederlaag) in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactVermelding en adverterenCookiesread more


Time: 0.029