Naturismegids

Naaktstrand Bussloo

9

Gemiddeld cijfer van 219 beoordelingen.
Naaktstrand Bussloo

Adresgegevens

Naaktstrand Bussloo
Bloemenksweg
7383 RN Voorst
Website
Lat: 52.196234
Long: 6.101851

Informatie

Relatief groot recreatieterrein rondom een meer met aan de zuidkant een apart gedeelte voor naaktrecreatie. Voornamelijk gras met rustige en drukke plekken.

Parkeren kan vlak bij de ingang. Kies vanaf de Zutphensestraat de afslag Bussloo, daarna de eerste weg rechts, Bloemenksweg (er staat een groot bord Thermen Bussloo) Aan het eind van die weg is, links, de naturisteningang. (Ingang "de Kuiter"- niet gemarkeerd)

Afstanden

 • Brussel 245 Km / 02:37
 • Utrecht 77 Km / 00:54

Faciliteiten

 • Meer
 • Geschikt om te zwemmen
 • Geschikt voor kinderen
 • Bereikbaar met de auto
 • Betaald parkeren
 • Bereikbaar met de fiets
 • Toegankelijk voor minder validen
 • Toiletvoorzieningen
 • Douches aanwezig
 • Verkoop van eten en drinken

Meningen en ervaringen van bezoekers met Naaktstrand Bussloo.

Wat een onzin dat homo's er een potje van maken. Wij krijgen al snel de schuld van alles maar de meeste overlast is toch wel van mannen die denken dat op een naaktstrand alles mag. Het zijn vaak de getrouwde mannen die een witte kont hebben die aan het gluren zijn en naakt bij het fietspad staan. Laten we elkaar geen mietje noemen, seks is niet alleen op het naaktstrand te zien, kijk dan 's avonds maar ook overdag op het geklede strand, ook daar wordt seks bedreven maar dan heet dat, "verlieft zijn" Jammer dat er altijd mensen zijn die vinden dat op een naaktstrand "alles mag" , die mensen maken voor de echte naaktlopers alles stuk en voor de buitenwereld een slechte naam. Hoe meer er over geschreven wordt, hoe meer mensen er op afkomen, zijn wij daar wel van bewust? Ik loop er zelf al meer dan 20 jaar daar, ik vind dat het zwaar overtrokken word, wanneer je ziet hoeveel mensen er gebruik van maken, valt alles best wel mee. En vergeet niet, waar is het zo mooi in Nederland als Bussloo en waar je met de auto zo dicht bij kunt parkeren.
Fons | 14-08-2009
Je merkt gewoon dat er steeds meer behoefte is aan buitensex, steeds meer mensen doen het bij Bussloo, en inderdaad ook steeds vroeger in de middag begint het. Maar wel zo dat de kinderen er geen last van hebben. Moet er niet een stukje komen waar het gewoon vrij mag. Dan weet iedereen waar hij of zij aan toe is.
Diny - Huub. | 13-08-2009
Peter en Marian,
Dat is toch de omgekeerde wereld. Als mensen op het linker deel willen liggen omdat het daar rustiger is, moeten ze toch niet weggejaagd worden door mensen die de wet overtreden. Openbare sex is nog steeds verboden in Nederland, dus ook op een naaktstrand. Iedereen heeft zich daar aan te houden en het kan zeker niet zo zijn dat degenen die de wet overtreden zeggen dat de rest zich maar moet aanpassen!

Andre
Andre | 11-08-2009
Meer recensies van Andre (2)
Een schitterend gebied, wij komen er al een hele tijd.
maar wil wel even reageren op marlien, Je weet dit naakstrand is best wel groot en je weet dat om plus minus 1700 uur wat ondeugende dingen gebeuren, ga dan op het andere gedeelte liggen en als je er toch gaat liggen kijk er dan niet naar, en anders ga lekker in je tuin liggen. en die mannen die daar liggen te gluren komen helemaal niet aan je, nee loop jij maar s,avonds door je dorp of stad kan ook zo maar iemand staan te rukken, dus hou aub stil over het linker gedeelte van bussloo, en ga en blijf lekker bij het kiosk liggen. zon ze
peter en marian | 08-08-2009
betse Ido en Grietje

ik ben zo blij met jullie reactie
ik heb n.l altijd het gevoel dat ik de enige ben die dit gedrag zo afschuwelijk vindt
hopenlijk melden zich meer normale nudisten en is er een moglijkheid dit te stoppen
marlien | 05-08-2009
Meer recensies van marlien (2)
Wij kunnen ons helemaal vinden in het bericht van Marlien. Na 17.00 uur begint inderdaad het "feest". Afgelopen weekend werd er weer vrolijk van partner gewisseld en gen***t. Gewoon op 5 meter afstand van waar je ligt en als je er last van hebt dan moet je maar ergens anders gaan liggen wordt er gedacht. De grens is voor ons wel bereikt wij gaan verkassen naar het middengedeelte, want de bijbehorende glurende mannen gaan gewoon met tientallen rondom je heen zitten als je als stel wat langer blijft en dat begint behoorlijk te irriteren terwijl je gewoon lekker wilt genieten van een heerlijke dag aan het strand maar de zon kun je niet onder zien gaan op deze manier.
Wij komen nu 2 jaar op Bussloo en vinden het echt een super strand maar op het strand het dichtst bij de sauna gaan we de laatste paar keer steeds met een naar gevoel weg.
Ido & Grietje | 04-08-2009
ik ben toch blij dat ik op deze side zoveel positieve dingen lees
ik kom zelf sinds 1983 op dit geweldige strand maar ik moet helaas toegeven dat er de laatste drie jaar een grote verandering gaande is
ik kom meestal op het laatste strand , dicht bij de Thermen en daar weten de mensen steeds minder het verschil tussen naturisme en sexclubs
vooral na 17 uur begint het "'feest ""
ik heb niets tegen sex , integendeel , en iets verderop is een parenclub die erg leuk is , waarom gaan die mensen daar niet heen ?
het lijkt nu net of wij de enigen zijn die niet aan dit sexgedoe meedoen
het is echt afschuwelijk en ik voel me daardoor erg onprettig op dit strand
moet ik dan verkassen naar één van de andere stranden ? om deze mensen die iets doen wat daar niet thuishoort ,hun gang te latnen gaan ?
ik hoop dat er toch een oplossing komt
maar ik zou niet weten hoe , want als er een opzichter loopt is iedereen voorbeeldig want ook deze mensen weten wel dat het eigenlijk niet zo hoort
Marlien | 04-08-2009
Meer recensies van Marlien (2)
Mooi ruim terrein waar iedereen een plek kan vinden, welke geaardheid je ook hebt. Het stukje zandstrand is klein maar voor kinderen ideaal. Ben er in de zomer geregeld te vinden, kan er altijd heerlijk ontspannen. Je kunt er omdat het zo groot is ook heerlijk in je blootje wandelen.
Dick. | 31-07-2009
Meer recensies van Dick. (7)
harry,

ik vindt bussloo schitterend mooi en lekker ontspannen in je blootje..
maar als je dan in je blootje op de handdoek zit en er worden foto,s van je gemaakt vindt ik niet prettig tewel ik echt geen mietje ben en niet blo bent.
het gaat er mij om wat doen ze met die foto,s?
ik hoop dat het niet weer gebeurt,want dan heeft hij zijn ogen dicht!

groetjes,harry
harry | 15-07-2009
Een schitterende naturistenlocatie. Ik kom er zomers meerdere keren per week omdat ik in Apeldoorn woon. Lekker dichtbij. Bij de kiosk liggen de meeste gezinnen. Helemaal rechts meestal homo's en uiterst links een rustige plek waar je de kikkers nog hoort kwaken. Totale lengte langs het water is ongeveer 1 kilometer. Erg ruim dus. Meestal erg schoon water. De kioskhouder "toetert" meestal een half uur voor sluitingstijd zodat iedereen nog even iets kan halen voor hij dicht gaat. Er heerst een erg gemoedelijke en ontspannen sfeer. Ruime parkeerplaats met apart gedeelte voor motoren. Voor iedereen die van naturisme houdt is dit de mooiste locatie in Nederland.
Ger | 06-07-2009
Meer recensies van Ger (2)
Mensen, het is leven en laten leven. Laat daarom de homoseksuelen met rust, zij laten u ook met rust! Als u zich lastiggevallen voelt door de homoseksuele, kunt u daar op een vriendelijke manier wat van zeggen!
Henk Jan | 27-06-2009
Ik ga er geregeld vanuit Arnhem op de fiets naar toe (een mooie route door het bos van zo'n 30 km), drinken en eten mee, een handdoek en een boek. Vervolgens daar een uur of twee, drie uitrusten, zonnen, lezen en zwemmen en dan weer terug. Heerlijk.
Baz | 18-06-2009
Er schijnen verschillende delen te zijn met elk een eigen publiek. Kan iemand kort uitleggen welk publiek ik waar kan vinden? Wil niet met onze kleine kinderen op het verkeerde deel terecht komen.
Andre | 03-06-2009
Meer recensies van Andre (2)
Afgelopen dag heerlijk kunnen genieten van het heerlijke weer (laatste dag helaas) op Bussloo, prettig strand, mooi schoon en lekker ruim zodat iedereen de ruimte heeft. Het gras mag op sommige stukken nog wel wat korter lijkt mij, dat is soms erg hoog en ligt toch niet zo lekker als lekker kort gras :) De mensen hier zijn voor 95% legitieme naturisten, en dat is best fijn om als 21 jarige alleen te komen, maar er lopen toch af en toe wel rare tussen... Was ook eerst naar achteren gelopen (rustig dacht ik) maar daar vonden mensen het nodig vlakbij te komen liggen en continu te kijken, terwijl aan het begin waar het druk is ieder lekker zijn eigen ding doet! Weet iemand trouwens waarom de kioskhoud(st)er claxoneerde met een gashoorn om half 5 ?
Ruben | 03-06-2009
Super strand heb er al weer heel wat uurtjes zon plezier opzitten dit jaar.
Zit wel is waar zelden op het officiële gedeelte maar het andere gedeelte is een fijn rustig alternatief. Ook hier jaar na jaar de zelfde mensen.
@ Bert ingang 1 langs de thermen is de officiële ingang en het tweede gedeelte is de ingang bij de brug. Bij de vis steiger.
emmy | 21-05-2009
welke ingang moet je hebben om lekker naakt te zonnen, bij busloo heb je meerdere ingangen??
bert | 17-05-2009
Alweer een paar keer heerlijk aan Bussloo gelegen. De kiosk is alweer open, complimenten aan de supervriendelijke beheerders! Veel mensen van voorgaande jaren alweer ontmoet. 't Water is voor velen nog te koud, maar ik heb al heerlijk gezwommen. Veel bossage is weg, ziet er wel wat kaal uit, maar dat groeit snel genoeg met het mooie weer. Blijf superblij met Bussloo!!
Wat wel jammer is, is dat de honden nog steeds uitgelaten mogen worden, veel honden lopen los (ik snap die eigenaren ook hoor, de plas is niet van ons alleen) en denderen over je heen of gaan in je tas zitten snuffelen.. maar ach das over een poosje ook weer over.
Monique | 28-04-2009
Meer recensies van Monique (4)
Op het naaktstrand De Kuiter maken de homoseksuele mannen steeds lastig voor de naturisten.Alle homoseksuele mannen moeten eruit... Ze zijn niet naturisten,maar ze komen voor het homosontmoetingsplaats.

Hetero stellen , gezin met de kinderen en alleenstaanden zijn heel vriendelijk voor mekaar.
ze geven elkaar rust en gezelligheid... Ze zijn wel naturisten. Ik keur ze wel voor heel naturistisch....
Nederlander naturist | 09-09-2008
Meer recensies van Nederlander naturist (3)
Homoseksuele mannen maken overlast aan de naturisten op het naaktstrand bij De Kuiter en de andere stranden.
Bij de naaktstranden mogen de naturisten met hun identiteitsbewijs of NFN-pas terrein bij de naaktstranden komen. Als iemand die bij het naaktstrand wilt komen, dan zal ze eerst het NFN-pas aanvragen. Het is kans minder overlast op de naaktstranden.. Of betere controle op de naaktstranden....
naturiste | 09-09-2008
Meer recensies van naturiste (3)
super strand al verkiezen wij sneller het rustige deel staat niet officiël aangegeven als naturistenstrand maar wordt wel al jaren zo gebruikt.
Heeft dus ook andere ingang.
Maar die weten de kenners zo te vinden.
Leuke mensen en iedereen laat iedereen in zijn/haar waarde.
Het water is er ook zo mooi helder en helemaal niet koud.
En echt heel veel last van domme pottekijkers heb je hier niet.
Dus dat is voor ons al een grote pre.
car | 09-08-2008
Meer recensies van car (2)
Bussloo is gewoon grote naturistenterrein. Iedereen zijn vriendelijk elkaar begroeten.Respect voor elkaar.Het is er redelijk gemengd, gezinnen, mannen en vrouwen. Van jong tot met oud komen naar het Bussloo
naturistengebied.
Naast De Kuiter ligt Thermen, die is heel schitterende thermen van Nederland.
Het is een heerlijke, fijne plek!

Naar het Bussloo kom ik alleen heen, en ben alleenstaande hetero negenentwintigejaar man..

Genieten van het zonnige weer in Bussloo...
Gerjan | 02-08-2008
Meer recensies van Gerjan (3)
gisteren weer genoten op Busloo!
Al is het water nog wel een beetje aan de frisse kant, maar wat wil je...
Het terrein is goed onderhouden en het parkeerterrein is groot genoeg; in al die jaren slechts 1 maal meegemaakt dat het helemaal vol stond.Parkeergeld in de zomer: 4 euro
En de mensen die er komen? gezellig en interessant!
Erik | 25-07-2008
Bussloo is een prachtlokatie, waar eenieder in zijn/haar waarde wordt gelaten. Wij komen er al een paar jaar.
Direct rond de kiosk is het wat drukker (niet zo vreemd natuurlijk!) maar op 100 m. afstand is het al een stuk rustiger.
Erik | 23-07-2008
Afgelopen weekend heb ik een fietstocht gehouden, van Almere naar Apeldoorn. Op internet had ik gelezen over het strand bij Busloo en ik had ingepland om daar een pauze te houden.

Toen ik daar om 11 uur aankwam werd ik aangenaam verrast. Ik heb heerlijk gezwommen en nog even lekker in de zon gelegen.

Ik kom wel vaker op het naaktstrand, het Zilverstrand bij Almere, maar dat is geen vergelijk met Busloo. In Almere word je eigenlijk als ongewenste paria beschouwt en krijg je het laatste stukje polder toegewezen. En dat omdat je toevallig weet hoe lekker het is om naakt te recreëren. Aan dit stukje strand wordt absoluut niets gedaan en eigenlijk willen ze je helemaal niet in de buurt. Nu er noodgedwongen een pontje vaart willen ze zelfs een scherm bouwen om je maar af te schermen van de rest van de wereld, terwijl je vanaf het pontje zeer goed (en met een verrekijker) moet zoeken wil je een geslachtsdeel kunnen onderscheiden.

Neem dan Busloo. Hier is een aparte opgang met een normale parkeerplek, gewoon groen gras om op te liggen, een strandje voor kinderen en een kiosk waar je iets te drinken kan kopen. Alles is er heel gewoon, zoals een strand zou moeten zijn.

Almere, als je volwaardige recreatie aan wil bieden, ga dan eens kijken in Busloo. Trek het geheimzinnige weg van naaktrecreatie en bouw goede faciliteiten (bied de mensen wat). Volgens mij is dat de enige manier om het vervelende “seks” – toerisme tegen te gaan.

Wat Busloo betreft: Driemaal prachtig, zo kan het ook. Ze zullen me daar nog vaker zien.
Piet | 10-06-2008
Busloo is een superstrand. De mensen zijn vriendelijk en iedereen houdt een oogje in het zeil. Dus ook voor een vrouw alleen een perfect strand (nou ja, gras... strand is maar een heeel klein stukje ;) ) Bij mooi weer is vanaf ongeveer 12 uur het 'huisje' open. Voor een lekkere bak koffie of een broodje. Gemoedelijke sfeer, en super helder water. Lekker rustig ook al is het druk, je kunt de vogels altijd horen fluiten. Niemand stoort zich aan de enkeling die wel in zwembroek of bikini zwemt. Het is een heerlijke plek!
Monique. | 24-05-2008
Meer recensies van Monique. (4)

Geef hier jouw beoordeling

Wat is jouw ervaring met "Naaktstrand Bussloo" ?
Hoe waardeer je Naaktstrand Bussloo in het algemeen?

Aanbiedingen Nederland
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookiesread more


Time: 0.028