Naturismegids

Naaktstrand Bussloo

9

Gemiddeld cijfer van 219 beoordelingen.
Naaktstrand Bussloo

Adresgegevens

Naaktstrand Bussloo
Bloemenksweg
7383 RN Voorst
Website
Lat: 52.196234
Long: 6.101851

Informatie

Relatief groot recreatieterrein rondom een meer met aan de zuidkant een apart gedeelte voor naaktrecreatie. Voornamelijk gras met rustige en drukke plekken.

Parkeren kan vlak bij de ingang. Kies vanaf de Zutphensestraat de afslag Bussloo, daarna de eerste weg rechts, Bloemenksweg (er staat een groot bord Thermen Bussloo) Aan het eind van die weg is, links, de naturisteningang. (Ingang "de Kuiter"- niet gemarkeerd)

Afstanden

 • Brussel 245 Km / 02:37
 • Utrecht 77 Km / 00:54

Faciliteiten

 • Meer
 • Geschikt om te zwemmen
 • Geschikt voor kinderen
 • Bereikbaar met de auto
 • Betaald parkeren
 • Bereikbaar met de fiets
 • Toegankelijk voor minder validen
 • Toiletvoorzieningen
 • Douches aanwezig
 • Verkoop van eten en drinken

Meningen en ervaringen van bezoekers met Naaktstrand Bussloo.

Prima plek om bloot in de zon te liggen.
De laatste tijd blijven de mensen met kinderen prima weg van het veld links...
Als je niet gediend bent van bekeken/gezien worden of een incidentele vrijpartij, kun je beter lid worden van een naturistenvereniging.
Hier staan er genoeg: www.nfn.nl

Tip: Als je met kinderen komt of gewoon geen zin hebt om andermans gevrij te zien, blijf dan in het zicht van de kiosk.
Joop | 17-05-2011
Meer recensies van Joop (3)
Prima plek om bloot in de zon te liggen.
De laatste tijd blijven de mensen met kinderen prima weg van het veld links...
Als je niet gediend bent van bekeken/gezien worden of een incidentele vrijpartij, kun je beter lid worden van een naturistenvereniging.
Hier staan er genoeg: www.nfn.nl

Tip: Als je met kinderen komt of gewoon geen zin hebt om andermans gevrij te zien, blijf dan in het zicht van de kiosk.
Joop | 17-05-2011
Meer recensies van Joop (3)
Dat sommige iets meer willen dan alleen naakt liggen daar stoor ik mij niet aan laat ze gewoon hun gang gaan.
Het is allemaal puur natuur,toch?
Jan | 15-05-2011
Prachtig gebied om naakt te recreeren, voor ieder wat wils, laat de mensen die iets meer willen gewoon met rust.
Je roeit het toch niet uit, wil je het niet zien ga dan naar het andere gedeelte, dan kun je er ook niet aan storen, doen wij ook.
Joop | 14-05-2011
Persoonlijk vind ik dit gebied redelijk naturistisch. Maar dan in de zin van bloot recreeren, qua mentaliteit van de bezoekers vind ik het naturisme zeer matig. Als ik mij bedenk, dat wanneer wij naar naturisten campings ga is het respect voor elkaar van zeer hoog nivo. Ik bedoel hier mee dat er niet over elkaar wordt gerodeld en naar elkaar gekeken(zeg maar gerust gegluurd) naar een ander. Zeker wanneer die ander er net even anders uit ziet dat gemiddeld. Iedereen is gelijk of je nu een maatje meer of minder hebt, een stoma hebt of juist een borst moet missen.
Afgelopen weekend heb ik het hier op Bussloo weer met ergenis aangehoord hoe mensen met een maatje meer worden afgekraakt en het liefst zo dat die persoon het nog net kan horen. Schandelijk vind ik dat.
Bussloo is niet meer dan een gebied waar je bloot kan recreeren waar het respect voor de mede mens van een zeer laag nivo is.
Joke | 12-05-2011
Meer recensies van Joke (3)
een 16 jarige,

ook ik kom al een aantal jaren op dit recreatie gebied en heb het er prima naar m'n zin.
Ook dit jaar al ik er weer regelmatig zijn en hoop dat de swingers en mannen hun activiteiten beperken tot nihiel, zodat gezinnen en de jeugd zich hier veilig blijft voelen.
een 16 jarige | 10-05-2011
Meer recensies van een 16 jarige (3)
Ik wil graag even iets zeggen over de reacties van mensen dat er veel geklede mensen rondlopen op Bussloo. Dit is vrij logisch namelijk. Het seizoen van zwemmen begint officieel pas 1 mei. Daarvoor is het toegestaan er te lopen met je hond. En er wandelen veel mensen de plas rond. Naarmate je verder in het zwemseizoen komt, komen er steeds minder geklede mensen. Ik kom al heel wat jaren aan Bussloo, en vind het een geweldig strand. De kiosk en toiletten zijn uitstekend. Natuurlijk lopen op Bussloo ook 'vervelende' mensen (maar waar is een plek waar iedereen leuk is?). Het is jammer dat na 18.00 uur er veel 'gevunsd' wordt, maar ik zorg dat ik dan weg ben, hoef ik me er niet aan te storen!
Voor mij is Bussloo een prachtige plek, heerlijk schoon, rustig en met respect voor elkaar en de natuur. Waar vind je zo'n mooie plek waar je de vogels hoort fluiten, de zwanen hun jongen ziet opvoeden, waar je de zon en de wind op je blote lijf kunt voelen....
Monique | 07-05-2011
Meer recensies van Monique (4)
het was vandaag weer mooi weer en lekker druk, heerlijk rustig gezond met m'n vrouwtje. Toppie.
arie | 25-04-2011
Meer recensies van arie (5)
Een opzichter zou niet ongewenst zijn.
Dit is nu mijn tweede jaar dat ik Bussloo bezoek, en tot nu toe zijn mijn ervaringen erg goed geweest.

Echter vandaag pakte dat een klein beetje anders uit.
Het eerste wat mij meteen opviel was het groepje jongeren bij de ingang van de parkeerplaats. Ze waren zo te horen net met hun scooters op bussloo geweest omdat ze luid aan het praten waren over hun 'bezichtingen' daar.
Ik negeerde het verder onder de mom van 'pubers die kennelijk geen internet thuis hebben'.

Alleen toen ik samen met mijn twee vrienden op het strand zelf kwam had ik mijn broek nog geen minuut uit en hoorde ik weer luid gepraat achter mij.
Drie andere jongeren fietsen (gekleed) over het strand en wezen naar mijn vrienden en mij en riepen over de geslachtsdelen van ons en iets over onze seksualiteit.
Verder viel het mij ook op dat vandaag (dit kan echt een uitzondering zijn) de verhouding tussen gekleed en niet gekleed een stuk minder was dan voorgaande keren.
Veel families lagen en liepen volledig gekleed rond.

Nou kan ik wel zeggen dat ik mij niet schaam voor mijn lichaam of seksualiteit, maar op zo'n dag als vandaag vraag ik mij af of Bussloo nog wel de plek is voor mij.

Ik hoop echt dat vandaag slechts een uitzondering was, maar als dit de toon wordt voor het komende seizoen ga ik toch kijken naar een ander strand.
Yoran | 24-04-2011
Meer recensies van Yoran (2)
Bussloo zou het allerbeste naturistenterrein van NL zijn als al die geile mannetjes (cruizers/homo's/of wat dan ook) zich zouden gedragen. Ik moet er niet aan denken dat door hun toedoen mijn grote plezier verdwijnt.
Het terrein (kiiosk+sanitair) is fantastisch, de meeste mensen zijn super aardig en bijna iedereen laat bijna iedereen met rust.
Wij komen er vaak helemaal tot rust naar vermoeiende werkdagen en krappe deadlines.
Het zou erg gaaf zijn als dit nog jaren zo zou blijven.

Dus weg met die maffe mannetjes/rukkers en erger...
G. | 24-04-2011
Is het naaktstrand al weer geopend en de kiosk eveneens?
Nog veranderingen doorgevoerd sinds het vorige seizoen?
Na wat mindere ervaringen in voorgaande jaren op het gedeelte rechts (publiekelijke sex) willen wij het toch opnieuw gaan proberen dit jaar. Op welk gedeelte kun je als stel ongestoord van zon en natuur genieten en lig je toch niet helemaal alleen?
Freek en Liesbeth | 21-04-2011
Meer recensies van Freek en Liesbeth (2)
Vandaag voor het eerst op Bussloo geweest. Prachtig weer voor een paar uurtjes heerlijk zonnen op een mooi terein.Wel vreemd dat er hier toch wel veel "geklede" mensen rondlopen, het is per slot van rekening toch een naturisten terein?? Nou ja maar voor mij zeker een plaats om vaker naar toe te gaan.
Jaap | 10-04-2011
ik ben er vroeger als kind heel vaak heen geweest met mijn ouders, erg leuk altijd. lekker kikkervisjes proberen te vangen en jezelf helemaal insmeren met klei. heerlijk :)
jessy | 23-01-2011
Meer recensies van jessy (3)
Het was zaterdag weer goed vertoeven op Bussloo.
Jan | 06-09-2010
Het strandje is een wereld op zich. Het is mooi hoe kinderen ouders en alle mensen gewoon vrij naturistisch kunnen zijn. Ook is er genoeg sociale controle zonder dat het opdringerig is. Als er iets vreemds zou gebeuren zou dat meteen geregistreerd worden.

Aan zee ben ik ook wel geweest maar daar heb ik het gevoel dat wel vervelende dingen zouden kunnen gebeuren. Beter dan bussloo heb ik nog niet gezien.
Tovo | 20-08-2010
Afgelopen weekend hebben wij op een van de weinige zonnige dagen van dit jaar bij Bussloo vertoeft. Het was er redelijk druk. Van alle ongeoorloofde en onfatsoenlijke handelingen waar men het hier over heeft, hebben wij helemaal niets gemerkt/gezien. Wel kregen we de indruk dat er in de avonduren (als de daggasten naar huis zijn) enige activiteit tussen homo's plaatsvindt. Het aantal alleenstaande mannen die vaak op neer liepen nam nl toe naarmate het later werd. Wij hebben ons er niet aan gestoord omdat we er simpelweg geen acht op sloegen. Zolang de homo's (en swingers) hier ook niemand mee storen door aanstootgevend gedrag en hun eventuele rotzooi opruimen, hebben wij hier geen moeite mee. Laten we elkaar lekker in onze waarde laten. Dit geldt voor alle swingers en homo's, maar net zozeer voor de "normale" naturist.

Het zou zonde zijn als we het voor elkaar verpesten en er weer een naturistenstrand verdwijnt. Straks kunnen we alleen nog in onze eigen achtertuin naakt recreëren.
J & R | 20-08-2010
Onze ervaringen deze zomer:
Ga je bij de hoofdingang rechtsaf kom je, vooral in het riet, taferelen tegen die je in parenclubs en homobars ziet,
niet ons pakkie-an. Direct rechtdoor is de plek voor de harde kern en linksaf heerlijk van alles wat.
Super-plek en schoon, echter betere controle op ongeoorloofde sex-activiteiten zou wenselijk zijn.
Erica en partner | 15-08-2010
Meer recensies van Erica en partner (2)
Is een mooi strand, maar tijdens een van onze bezoeken gingen er mensen dingen doen, die niets met naturisme te maken hebben.
er liepen nog kinderen rond ook !!! wij zijn niet preuts, maar een pijpbeurt hoeven we niet te zien terwijl we picknikken
teletubbie | 31-07-2010
Ik kom al zeker 25 jaar op Bussloo.
Over het algemeen een prima sfeer.
Iedereen die er komt wordt bekeken en beoordeeld door de vaste gasten.
De mensen zijn erg vriendelijk.

Zelf heb ik een lichte vorm van authisme waardoor het contact met andere mensen niet altijd even gladjes en harmonisch verloopt.
Hierdoor kijken mensen mij vaak met argusogen aan.

Ik hoop dat er ooit een opzichter komt die alle geklede gasten wegstuurt.
Ook kinderen die angstvallig in een zwembroekje geholpen worden.
Die lui moeten gewoon hun koters oppakken en meenemen naar de andere kant van de plas.
Het gekleed gaan is een verloedering van het naturisme.

Het terrein is superschoon, en de kiosk is uitstekend.
Ook het water is fantastisch.

Misstanden zoals ik hieronder gelezen heb, ben ik nog niet tegengekomen.

Wie een beter naturistenstrandje weet mag het zeggen.

Groetjes
Marcel | 23-07-2010
hallo

wij zijn er al een keer eerder geweest ,het bevalt ons heel erg goed om daar lekker naakt te zijn , en mooi natuur er bij .en het ziet er goed en verzorgt uit .

morgen gaan we er weer na toe om te genieten
maico | 19-07-2010
Busseloo is een heerlijk en erg netjes naturisten gebied waar we regelmatig met onze kids komen.

mocht er toch wat gebeuren waar men zich aan stoort,maar daar dan gewoon melding van.

wij genieten hier nog steeds!!!

Joke en Ray
Joke en Ray | 17-07-2010
Meer recensies van Joke en Ray (3)
Timo

Ik kwam hier heel vaak met mn ouders en zusje. eigenlijk al een paar jaar.nu ga ik liever niet meer mee omdat er erg veel swingers zijn en mannen die heel erg veel naar vrouwen en kinderen kijken en dan rare dingen doen, maar dat doen ze zo dat de meeste mensen dit niet zien. mijn ouders hebben hier al melding van gemaakt en gaan ook praten met de politie om te vragen wat er aan gedaan kan worden.

we gaan gelukkig wel naar een camping met vakantie waar je ook bloot bent deze zomer maar niet in nederland
Timo | 17-07-2010
Meer recensies van Timo (3)
heel mooi strand veel gezinnen goede voorzingen gisteren voor het eerst geweest met mijn vrindien we gaan zeker vaker naar toe
david | 12-07-2010
Hoi Peter,
Kom al 17 jaar op naaktstranden, meestal op Bussloo, prachtig strand. Heb ook wel eens last van een stijve, is toch menselijk, gewoon niets van aantrekken, precies zoals Mariël zegt, we hebben toch allemaal gevoelens, ga gewoon genieten. Ben altijd alleen, vrouw wil helaas nog steeds niet mee. Zoek nog een praatmaat daar wel zo gezellig, misschien iets voor jou? lavande1…live…
Dick | 11-07-2010
Meer recensies van Dick (7)
Peter
wat maakt het uit!!! We zijn toch allemaal mens, en met gevoelens. Maak daar geen punt van, wanneer je dat doet zal het allemaal meevallen!!
Succes!!!! Ga genieten!!!
Mariël | 10-07-2010
Meer recensies van Mariël (2)

Geef hier jouw beoordeling

Wat is jouw ervaring met "Naaktstrand Bussloo" ?
Hoe waardeer je Naaktstrand Bussloo in het algemeen?

Aanbiedingen Nederland
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookiesread more


Time: 0.029