Naturismegids

Naaktstrand Bussloo

9

Gemiddeld cijfer van 231 beoordelingen.
Naaktstrand Bussloo

Adresgegevens

Naaktstrand Bussloo
Bloemenksweg
7383 RN Voorst
Website
Lat: 52.196234
Long: 6.101851

Informatie

Relatief groot recreatieterrein rondom een meer met aan de zuidkant een apart gedeelte voor naaktrecreatie. Voornamelijk gras met rustige en drukke plekken.

Parkeren kan vlak bij de ingang. Kies vanaf de Zutphensestraat de afslag Bussloo, daarna de eerste weg rechts, Bloemenksweg (er staat een groot bord Thermen Bussloo) Aan het eind van die weg is, links, de naturisteningang. (Ingang "de Kuiter"- niet gemarkeerd)

Afstanden

 • Brussel 240 Km / 02:36
 • Utrecht 77 Km / 00:56

Faciliteiten

 • Meer
 • Geschikt om te zwemmen
 • Geschikt voor kinderen
 • Bereikbaar met de auto
 • Betaald parkeren
 • Bereikbaar met de fiets
 • Toegankelijk voor minder validen
 • Toiletvoorzieningen
 • Douches aanwezig
 • Verkoop van eten en drinken

Reviews van bezoekers over Naaktstrand Bussloo

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Naaktstrand Bussloo. Laat het ons weten!
Hoi Anja,
Ik zat even te denken of ik wel of niet zou reageren.
Ik kan namelijk ligfiets niet al te serieus nemen.
Ik heb hem die middag zien fietsen. Via het H gedeelte kwam hij aanrijden naar het middenstuk. Ligfiets had een duidelijk zichtbare camera op de helm gemonteerd. (Mogelijk leuk als je op de fiets naar je werk gaat, echter hier niet). Het gaf nogal wat onrust onder de gasten die hem voorbij zagen komen. Ik denk dan ook dat als hij zelf dit gevoel van onrust niet kon of kan bevatten er wat mis moet zijn.

De kritiek op de catering is een tweede. De afgelopen 10 jaar heb ik het altijd als zeer goed ervaren. Geen hoge prijzen. Een beperkt assortiment en een uitstekende bediening van de familie. Toen de desbetreffende dame er het afgelopen jaar er een dag niet was (i.v.m. een speciale verjaardag) was het ook direct te merken. Ik waardeer haar aanwezigheid dan ook zeer en ben altijd blij gestemd als ik de catering geopend is. Ik had een afweging of ik wel of niet zou reageren op de fiets. Immers Ik vind zijn reactie totaal misplaatst. Eerder iets van iemand die op zijn gedrag is aangesproken en moeite heeft om dit te kunnen plaatsen.
Henk | 18-04-2017
Het gras zou vaker gemaaid moeten worden. Er komt geld genoeg binnen! Wij betalen er tenslotte ieder jaar 40 euro voor, en dat velen met ons.
Jolanda | 30-11-2016
Bussloo is al jaren onze favorite plek om heerlijk te zonnen en te zwemmen .
afgelopen seizoen heerlijk schoon water.
tot volgend jaar.
Bram | 23-10-2016
wat leuk om alle reacties van de afgelopen jaren terug te lezen.
Ik kom al jaren op het "mannenstrand" van Bussloo.
in 2008 lees ik nog "alle homomannen verbannen".
Nadat het bos is afgesloten is openbare homosex vrijwel niet meer aanwezig, of echt buiten zicht. Uitzondering hierop zijn de heterostellen. Waren die vroeger alleen helemaal links op het swingerstrand actief (ook voor 17.00 uur) komen ze nu ook op "ons" gedeelte, zonder gene midden op de dag. De realiteit is nu, als er strand dicht gaat vanwege onoirbaar gedrag ligt dat niet aan de mannen, maar aan de hetero exibitionisten en hun voyeurmannetjes!!
Ik ben begonnen ze aan te spreken met het verzoek zich te verwijderen, rustig, keurig, zonder misbaar. Tot mijn verbazing met effect. Wie doet er mee!!!
Aangeven dat een simpel belletje van mij een bon oplevert van 140 euro helpt enorm.
jeroen | 29-09-2016
Mijn ervaring was zeer negatief de eigenaren van die friettent "gluren" naar de mensen die naakt zijn zij zelf dragen namelijk kleren houden iedereen met mobiele telefoon of camera tegen omdat ze denken dat er foto's of films gemaakt zijn van bezoekers dat kun je tegenwoordig met brillen mobiele telefoon ect dus het is verstilde energie ik zou zeggen hou je bij frietjes en trek wat warms uit zoals je bezoekers
Ligfiets | 27-09-2016
Mijn vrouw en ik zijn dit jaar weer op bussloo geweest na een goede ervaring vorig jaar.
wat een prima sfeer daar, allemaal nette mensen.
ook de kiosk erbij met een mooi terras top.
parkeren voor de deur kan niet beter.
naturisten houe zo dit moeten we koesteren zo n mooie plek.
bart&agnes | 25-09-2016
Ik ben nu op het naaktstrand ma er liggen veel oudere mensen durf zelf nu niet echt naakt te lopen heb op de een of André manier iets van schaamte wil dol graag bevrijd lopen ma iets houd me steets tegen hoopte eigenlijk dat er wat meer jongeren zouden lopen gemiddeld van 18 jaar tot een jaar of 30
Rover | 12-09-2016
Ik kom hier al 35 jaar,als 17 jarige voor het eerst meegesleept door mijn vriendin.
Nooit echt nare ervaringen gehad, een enkele keer een gluurder,maar daar werd al gauw korte metten mee gemaakt door andere vaste gasten
Veel respect en Privacy.
Voel me daar altijd prima
Carla gelling | 12-09-2016
Vandaag geweest en genoten van het lekkere weer en van elkaar..
R en S | 09-09-2016
Fijn en gezellig, geen gedoe en iedereen let op zichzelf , althans voor mijn idee. ..ik ga in ieder geval weer
Agnes | 24-08-2016
Vandaag voor het eerst op een naaktstrand geweest, ben als alleengaande man braaf richting de sauna gelopen en daarna nog een rondje over het hele terrein.

Wat een heerlijke ervaring om zo rond te kunnen lopen. Helaas door weinig mensen aangesproken, had iets meer gezelligheid verwacht. Geen gekke dingen gezien.

Ga hier zeker vaker even stoppen tijdens mijn motorritjes.
Jeroen | 14-08-2016
Kom er nu al een jaar of 5 met enige regelmaat. De eerste jaren links van de kiosk gelegen, waar de stelletjes en groepen van 30-ers vertoeven.
de laatste drie jaar lig ik als alleen gaande man rechts naast de kiosk, waar ook een aantal andere vaste bezoekers (oudere stellen, alleenstaande moeders met kinderen, gezinnen met kinderen en stelletjes) liggen.
'k denk dat we door deze mix van bezoekers met elkaar ervoor kunnen zorgen dat het gezellig blijft voor iedereen
@Patrick, doordat er sociale controle is, kun je met een gerust hart je waardevolle spullen laten liggen. Al is het natuurlijk beter geen waardevolle spullen mee te nemen naar het strand.
@Ron, dat van die alleen gaande mannen, ben ik het met je eens dat die niets te zoeken hebben tussen de gezinnen in het eerste deel voor het strand. Je ziet met name een toename aan het eind van de werkdag na 16.00 uur.
Dinand | 22-07-2016
Het stuk voor de kiosk en dan met name de strook gras vlak voor het zand begint was altijd een plek voor gezinnen met jonge kinderen. Nu liggen er veel alleengaande mannen . Kom op mannen. Laat gezinnen met kleine kinderen vooraan liggen en gaan jullie wat meer naar achteren. Of ga een stuk haar rechts of links. Wat ik neem aan dat jullie er niet voor de kleine kinderen komen. Toch?
Ron | 19-07-2016
Meer recensies van Ron (17)
Hallo Patrick, Ga al zo'n 20 jaar in de zomer naar naturistenstrand Bussloo omdat het een heel mooi en relaxt strand is. Om je gerust te stellen, ben in die jaren nog nooit iets kwijtgeraakt doordat het is weggenomen. Laat m'n spullen als ik naar het toilet moet of ga zwemmen gewoon liggen. De sfeer onder naturisten/nudisten is nl anders dan op een z.g. textiel strand, er ligt ook nooit geen rommel, iedereen daar neemt het mee of gooit het in een van de afvalbakken.
Groet van een Senior Nudist. | 19-07-2016
Meer recensies van Groet van een Senior Nudist. (8)
Op dit moment lig ik voor het eerst op een naaktstrand. Dit is ook mijn allereerste kennismaking met het naturisme. En het bevalt prima hier op Bussloo!

Ik vond het al fijn om thuis bloot rond te lopen, maar dit is voor het eerst in het openbaar.

Op Bussloo is veel ruimte, en het is ondanks dat het redelijk vol zit heerlijk rustig. Ik heb me nog geen moment bekeken gevoeld.

Ik ben alleen het water niet in geweest. Aangezien ik alleen ben durf ik mijn spullen niet zomaar achter te laten. Het zou eigenlijk mooi zijn als daar kluisjes voor waren. Misschien dat iemand een keer samen met mij wil gaan. Ik ben 25 jaar.

Maar verder, zeker voor herhaling vatbaar.
Patrick | 18-07-2016
In het weekend voor het eerst samen opnemen naaktstrand geweest. Bussloo, was volgens reviews een aanrader, en dat is gebleken.
Wat een rust en mooie plaats. De eerste kennismaking smaakt naar meer!
Benjamin | 12-07-2016
Onze ervaringen in 2015 zijn heel goed! mooi schoon en groot. Voor elk wat wils, gezinnen bij kiosk, stellen richting sauna, heerlijk! 2016 nog niet geweest, de planning is om a.s. vrijdagmiddag/avond te gaan, wij liggen bij de sauna in de buurt. Hopelijk zijn we niet de enigen vrijdag!
Alfred en Sandra | 06-07-2016
Helemaal met Ellen eens.
J&J | 05-07-2016
Ik vindt Bussloo geweldig lekker bloot liggen dan weer ff een rondje lopen en dan komt je vanzelf wel iemand tegen voor een babbel
Gezellige hoor de eerste vraag komje hier wel vaker? (grappig) mooi natuur en alle maal bloot je valt niet op
Ik vindt het echt ontspannen doe iemand goed !
Groetjes, jan Jansen
jan jansen | 26-06-2016
Gisteren nog maar eens geweest, en een fijne dag gehad. Alles schoon, en van niemand last gehad.
Een beetje links van de kiosk gelegen, mannen, vrouwen, stellen, alles door elkaar, niets gezien wat niet door de beugel kon. Dat zou richting sauna wel zijn, maar dat ga je dan toch niet opzoeken! Kortom, wij hadden een topdag op een toplocatie! Het is voor ons iets verder rijden, maar dat hebben we er graag voor over.
A. en H. | 07-06-2016
Meer recensies van A. en H. (2)
Voor de kiosk op het veld is het prima toeven voor gezinnen en alleenstaanden die niets te maken willen hebben met praktijken die niks met naturisme te maken hebben. Wel steeds meer geklede jeugd en de man met de grote gele zwembroek irriteer mij ook. Zijn vrouw is wel naakt maar hij niet en dus paradeert hij een paar keer per dag over het veld in een grote gele zwem/sportbroek. Oh ja, beheerders, het is tijd om te maaien...
Rob | 07-06-2016
Meer recensies van Rob (17)
Een heerlijk naaktstrand waar lekker kunt genieten van het mooie weer..,..het is alleen jammer dat er nog steeds mannen zijn die het niet snappen dat je er niet van gediend bent als ze voor je gaan liggen te rukken.., maar het toppunt is het kale mannetje dat elke dag met veel bravoure Bussloo op komt rijden met zijn witte racemotor en dan niets anders doet dan stellen lastig vallen, en als je er dan een stel iets van zegt dan wordt deze meneer ook nog verbaal erg agressief.., en dit is al bij meerdere stellen gebeurd,..erg jammer dit!
Verder een toplocatie!!
Ellen | 07-06-2016
Ben er geweest voor de eerste keer was zelf onzeker totdat een jongen mij aansprak en toen werd het een relax dagje ik ga zeker weer als het weet toelaat afzender dirk
Dirk | 27-05-2016
In de loop der jaren heb ik aardig wat verschillende naaktstranden in NL en het buitenland meegemaakt, maar, in mijn ogen, onderscheidt naaktstrand Bussloo zich POSITIEF.
Het strand is niet een of ander onooglijk, weggestopt, postzegeltje ver weg, maar een heel groot naturistenterrein met een grote parkeerplaats direct naast het strand (nog net niet erop).
Er is een kiosk met toiletten, een buitendouche, drie strandjes en eigenlijk een mooie verdeling van de verschillende bezoekers: links, de stellen; bij de kiosk, de gezinnen; rechts van de kiosk, neutraal; helemaal naar rechts en uit het zicht, de (bejaarde) homo's.
De sfeer ervoer ik als gemoedelijk en zelfs een 'man alleen' kan liggen zonnen en lezen zonder dat door desperate homo-mannen 'de jacht' direct geopend wordt. Natuurlijk zijn er wandelende mannen die 'spontaan' hun koers verleggen, maar gelukkig geen idioten die, op een leeg veld, op twee meter afstand van je komen zitten en dan gaan zitten staren.
Wat een verademing in vergelijking met veel andere naaktstranden, waar een 'man of vrouw alleen' eerder als 'prooi' dan als te respecteren persoon wordt gezien!
En van de hieronder, meermalen, genoemde 'vijandigheid' t.o.v. een 'man alleen' op het gezinsstrand en stellenstrand heb ik niets gemerkt. Maar ik kan me voorstellen dat iemand die, eenmaal bloot, nog steeds een 'witte zwembroek' aan blijkt te hebben, zichzelf in het spotlicht zet en in de gaten gehouden wordt. Zeker in combinatie met een smartphone en/of gluurgedrag.

Enige minpuntje: ik hou zelf absoluut niet van betaald parkeren en op Bussloo is daar geen ontkomen aan. Maar die € 4,-- zullen je de kop niet kosten en als je vaker dan 10x per jaar gaat, koop je gewoon een jaarkaart van € 39,50.
Ik vind naaktstrand Bussloo een absolute aanrader.
Pegota | 09-05-2016
Meer recensies van Pegota (6)
Schitterend mooie natuur gezellig en ontspannen lekker bloot allemaal het zelfde wat wilje nog meer

Ik ga 9 mei bloot
Groeten, Peter
Peter | 08-05-2016

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Naaktstrand Bussloo" ?
Hoe waardeer je Naaktstrand Bussloo in het algemeen?

Aanbiedingen Nederland
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookiesread more


Time: 0.027