Naturismegids

Naaktstrand Bussloo

9

Gemiddeld cijfer van 245 beoordelingen.
Naaktstrand Bussloo

Adresgegevens

Naaktstrand Bussloo
Bloemenksweg
7383 RN Voorst
Website
Lat: 52.196234
Long: 6.101851

Informatie

Relatief groot recreatieterrein rondom een meer met aan de zuidkant een apart gedeelte voor naaktrecreatie. Voornamelijk gras met rustige en drukke plekken.

Parkeren kan vlak bij de ingang. Kies vanaf de Zutphensestraat de afslag Bussloo, daarna de eerste weg rechts, Bloemenksweg (er staat een groot bord Thermen Bussloo) Aan het eind van die weg is, links, de naturisteningang. (Ingang "de Kuiter"- niet gemarkeerd)

Afstanden

 • Brussel 240 Km / 02:36
 • Utrecht 77 Km / 00:54

Faciliteiten

 • Meer
 • Geschikt om te zwemmen
 • Geschikt voor kinderen
 • Bereikbaar met de auto
 • Betaald parkeren
 • Bereikbaar met de fiets
 • Toegankelijk voor minder validen
 • Toiletvoorzieningen
 • Douches aanwezig
 • Verkoop van eten en drinken

Meningen en ervaringen van bezoekers met Naaktstrand Bussloo.

t haveman | 22-07-2008
Afgelopen weekend heb ik een fietstocht gehouden, van Almere naar Apeldoorn. Op internet had ik gelezen over het strand bij Busloo en ik had ingepland om daar een pauze te houden.

Toen ik daar om 11 uur aankwam werd ik aangenaam verrast. Ik heb heerlijk gezwommen en nog even lekker in de zon gelegen.

Ik kom wel vaker op het naaktstrand, het Zilverstrand bij Almere, maar dat is geen vergelijk met Busloo. In Almere word je eigenlijk als ongewenste paria beschouwt en krijg je het laatste stukje polder toegewezen. En dat omdat je toevallig weet hoe lekker het is om naakt te recreëren. Aan dit stukje strand wordt absoluut niets gedaan en eigenlijk willen ze je helemaal niet in de buurt. Nu er noodgedwongen een pontje vaart willen ze zelfs een scherm bouwen om je maar af te schermen van de rest van de wereld, terwijl je vanaf het pontje zeer goed (en met een verrekijker) moet zoeken wil je een geslachtsdeel kunnen onderscheiden.

Neem dan Busloo. Hier is een aparte opgang met een normale parkeerplek, gewoon groen gras om op te liggen, een strandje voor kinderen en een kiosk waar je iets te drinken kan kopen. Alles is er heel gewoon, zoals een strand zou moeten zijn.

Almere, als je volwaardige recreatie aan wil bieden, ga dan eens kijken in Busloo. Trek het geheimzinnige weg van naaktrecreatie en bouw goede faciliteiten (bied de mensen wat). Volgens mij is dat de enige manier om het vervelende “seks” – toerisme tegen te gaan.

Wat Busloo betreft: Driemaal prachtig, zo kan het ook. Ze zullen me daar nog vaker zien.
Piet | 10-06-2008
Busloo is een superstrand. De mensen zijn vriendelijk en iedereen houdt een oogje in het zeil. Dus ook voor een vrouw alleen een perfect strand (nou ja, gras... strand is maar een heeel klein stukje ;) ) Bij mooi weer is vanaf ongeveer 12 uur het 'huisje' open. Voor een lekkere bak koffie of een broodje. Gemoedelijke sfeer, en super helder water. Lekker rustig ook al is het druk, je kunt de vogels altijd horen fluiten. Niemand stoort zich aan de enkeling die wel in zwembroek of bikini zwemt. Het is een heerlijke plek!
Monique. | 24-05-2008
Meer recensies van Monique. (5)
Ik ben niet tevreden over deze plas. Toen ik er laatst was met mijn vriend, werd ik verzocht weg te gaan omdat ik zogenaamd mensen wegjoeg met mijn stringetje. Nog gekker werd het toen ik een stukje verderop ging liggen bruin bakken. Een stel aso's pakten me bij de armen en voeten en sleurden me door de modder richting het water. Ben boos vertrokken om te douchen.
Brerard | 07-04-2008
Naar mijn mening een geweldig stuk naturistenstrand. Je kan er heerlijk genieten van de rust. Jammer zijn die drollen die her en der aanspoelen. En van dat krantenbericht van die orgie laatst bij bussloo schrok ik ook een beetje, maar verder een prima lap grond.
Frenk | 07-04-2008
Heerlijk ruim strand met vriendelijke mede-bezoekers. Mijn vriend en ik komen hier al jaren, vanuit Arnhem op de tandem. Een heerlijke fietstocht naar een heerlijke bestemming. De volmaakte invulling van een mooie dag.
Veronique | 16-01-2008
Mijn vrouw en ik hebben het naaktrecreeren nog niet zo lang geleden ontdekt. Na een aantal bezoeken aan de sauna leek het ons wel eens lekker om naakt te gaan zonnen. Hoewel we een beetje pech met de tijd van het jaar hebben moet ik zeggen dat vorige week zondag toch nog een heerlijke dag was. Het strand op Bussloo leent zich hier super voor. Je kunt onder de mensen komen of een rustig beschut plekje zoeken. Er komen wel veel (geklede stellen) mensen wandelen met hun hond, maar daar kunnen we ons toch niet aan storen. Verder is er een kiosk waar van alles te halen is.
Frederik & Annegré | 28-09-2007
ik vind het hier geweldig.ik kom hier geregeld.hier is nog veel tolorantie.ik heb een huid aandoening.
en voel me hier minder bekeken.als aan de overkand
waar ik aangestaard word.alof ok een atraktie ben.
we zijn alle even bloot.dus ik voel me en stuk lekkerder in mn vel zitten
al is het nog wel zo dat ik weer weg ga als het drukker word.maar ik ben heel tevreden.ik kom voor de rust en het genieten.dus bussloo.is voor mij toppie.
jammer dat ik alleen heen ga.maar oke als alleen staande is het niet anders.en ik ga ook niet zo maar bij een klubje zitten.......groetjes hans
hans | 15-08-2007
Een schitterend naturistengebied, met drie stranden.
Voor het naturistengedeelte moet je ingang "De Kuiter" nemen. Volg borden Thermen Bussloo. Aan het eind van deze weg is de naturisteningang van het recreatiegebied.
Gerard | 08-08-2007
Meer recensies van Gerard (3)
Aangezien er meerdere ingangen zijn betaalde ingangen is het wel handig te weten welke ingang je moet hebben dus mijn vraag weleke ingang heb ik nodig alvast dank
hendrik | 23-07-2007
Naast het vaste strand is er bij de vis steiger een prima tweede plek al tijden. Hier kun je ongestoord heerlijk genieten. Mensen die er komen varieren van jong tot oud. Komen er nu zelf al voor tweede jaar en genieten volop.
helen | 09-06-2007
Het is er redelijk gemengd, gezinnen, mannen en vrouwen.
De meeste bezoekers zijn erg vriendelijk in de omgang.
Weinig jeugd en daardoor ook weinig geluidsoverlast.
Ga er dan ook met veel plezier heen.
Teun | 28-12-2006

Geef hier jouw beoordeling

Wat is jouw ervaring met "Naaktstrand Bussloo" ?
Hoe waardeer je Naaktstrand Bussloo in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookiesread more


Time: 0.018