Naturismegids

Naaktstrand Bussloo

9

Gemiddeld cijfer van 231 beoordelingen.
Naaktstrand Bussloo

Adresgegevens

Naaktstrand Bussloo
Bloemenksweg
7383 RN Voorst
Website
Lat: 52.196234
Long: 6.101851

Informatie

Relatief groot recreatieterrein rondom een meer met aan de zuidkant een apart gedeelte voor naaktrecreatie. Voornamelijk gras met rustige en drukke plekken.

Parkeren kan vlak bij de ingang. Kies vanaf de Zutphensestraat de afslag Bussloo, daarna de eerste weg rechts, Bloemenksweg (er staat een groot bord Thermen Bussloo) Aan het eind van die weg is, links, de naturisteningang. (Ingang "de Kuiter"- niet gemarkeerd)

Afstanden

 • Brussel 240 Km / 02:36
 • Utrecht 77 Km / 00:56

Faciliteiten

 • Meer
 • Geschikt om te zwemmen
 • Geschikt voor kinderen
 • Bereikbaar met de auto
 • Betaald parkeren
 • Bereikbaar met de fiets
 • Toegankelijk voor minder validen
 • Toiletvoorzieningen
 • Douches aanwezig
 • Verkoop van eten en drinken

Reviews van bezoekers over Naaktstrand Bussloo

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Naaktstrand Bussloo. Laat het ons weten!
harry,

ik vindt bussloo schitterend mooi en lekker ontspannen in je blootje..
maar als je dan in je blootje op de handdoek zit en er worden foto,s van je gemaakt vindt ik niet prettig tewel ik echt geen mietje ben en niet blo bent.
het gaat er mij om wat doen ze met die foto,s?
ik hoop dat het niet weer gebeurt,want dan heeft hij zijn ogen dicht!

groetjes,harry
harry | 15-07-2009
Een schitterende naturistenlocatie. Ik kom er zomers meerdere keren per week omdat ik in Apeldoorn woon. Lekker dichtbij. Bij de kiosk liggen de meeste gezinnen. Helemaal rechts meestal homo's en uiterst links een rustige plek waar je de kikkers nog hoort kwaken. Totale lengte langs het water is ongeveer 1 kilometer. Erg ruim dus. Meestal erg schoon water. De kioskhouder "toetert" meestal een half uur voor sluitingstijd zodat iedereen nog even iets kan halen voor hij dicht gaat. Er heerst een erg gemoedelijke en ontspannen sfeer. Ruime parkeerplaats met apart gedeelte voor motoren. Voor iedereen die van naturisme houdt is dit de mooiste locatie in Nederland.
Ger | 06-07-2009
Meer recensies van Ger (2)
Mensen, het is leven en laten leven. Laat daarom de homoseksuelen met rust, zij laten u ook met rust! Als u zich lastiggevallen voelt door de homoseksuele, kunt u daar op een vriendelijke manier wat van zeggen!
Henk Jan | 27-06-2009
Ik ga er geregeld vanuit Arnhem op de fiets naar toe (een mooie route door het bos van zo'n 30 km), drinken en eten mee, een handdoek en een boek. Vervolgens daar een uur of twee, drie uitrusten, zonnen, lezen en zwemmen en dan weer terug. Heerlijk.
Baz | 18-06-2009
Er schijnen verschillende delen te zijn met elk een eigen publiek. Kan iemand kort uitleggen welk publiek ik waar kan vinden? Wil niet met onze kleine kinderen op het verkeerde deel terecht komen.
Andre | 03-06-2009
Meer recensies van Andre (2)
Afgelopen dag heerlijk kunnen genieten van het heerlijke weer (laatste dag helaas) op Bussloo, prettig strand, mooi schoon en lekker ruim zodat iedereen de ruimte heeft. Het gras mag op sommige stukken nog wel wat korter lijkt mij, dat is soms erg hoog en ligt toch niet zo lekker als lekker kort gras :) De mensen hier zijn voor 95% legitieme naturisten, en dat is best fijn om als 21 jarige alleen te komen, maar er lopen toch af en toe wel rare tussen... Was ook eerst naar achteren gelopen (rustig dacht ik) maar daar vonden mensen het nodig vlakbij te komen liggen en continu te kijken, terwijl aan het begin waar het druk is ieder lekker zijn eigen ding doet! Weet iemand trouwens waarom de kioskhoud(st)er claxoneerde met een gashoorn om half 5 ?
Ruben | 03-06-2009
Super strand heb er al weer heel wat uurtjes zon plezier opzitten dit jaar.
Zit wel is waar zelden op het officiële gedeelte maar het andere gedeelte is een fijn rustig alternatief. Ook hier jaar na jaar de zelfde mensen.
@ Bert ingang 1 langs de thermen is de officiële ingang en het tweede gedeelte is de ingang bij de brug. Bij de vis steiger.
emmy | 21-05-2009
welke ingang moet je hebben om lekker naakt te zonnen, bij busloo heb je meerdere ingangen??
bert | 17-05-2009
Alweer een paar keer heerlijk aan Bussloo gelegen. De kiosk is alweer open, complimenten aan de supervriendelijke beheerders! Veel mensen van voorgaande jaren alweer ontmoet. 't Water is voor velen nog te koud, maar ik heb al heerlijk gezwommen. Veel bossage is weg, ziet er wel wat kaal uit, maar dat groeit snel genoeg met het mooie weer. Blijf superblij met Bussloo!!
Wat wel jammer is, is dat de honden nog steeds uitgelaten mogen worden, veel honden lopen los (ik snap die eigenaren ook hoor, de plas is niet van ons alleen) en denderen over je heen of gaan in je tas zitten snuffelen.. maar ach das over een poosje ook weer over.
Monique | 28-04-2009
Meer recensies van Monique (4)
Op het naaktstrand De Kuiter maken de homoseksuele mannen steeds lastig voor de naturisten.Alle homoseksuele mannen moeten eruit... Ze zijn niet naturisten,maar ze komen voor het homosontmoetingsplaats.

Hetero stellen , gezin met de kinderen en alleenstaanden zijn heel vriendelijk voor mekaar.
ze geven elkaar rust en gezelligheid... Ze zijn wel naturisten. Ik keur ze wel voor heel naturistisch....
Nederlander naturist | 09-09-2008
Meer recensies van Nederlander naturist (3)
Homoseksuele mannen maken overlast aan de naturisten op het naaktstrand bij De Kuiter en de andere stranden.
Bij de naaktstranden mogen de naturisten met hun identiteitsbewijs of NFN-pas terrein bij de naaktstranden komen. Als iemand die bij het naaktstrand wilt komen, dan zal ze eerst het NFN-pas aanvragen. Het is kans minder overlast op de naaktstranden.. Of betere controle op de naaktstranden....
naturiste | 09-09-2008
Meer recensies van naturiste (3)
super strand al verkiezen wij sneller het rustige deel staat niet officiël aangegeven als naturistenstrand maar wordt wel al jaren zo gebruikt.
Heeft dus ook andere ingang.
Maar die weten de kenners zo te vinden.
Leuke mensen en iedereen laat iedereen in zijn/haar waarde.
Het water is er ook zo mooi helder en helemaal niet koud.
En echt heel veel last van domme pottekijkers heb je hier niet.
Dus dat is voor ons al een grote pre.
car | 09-08-2008
Meer recensies van car (2)
Bussloo is gewoon grote naturistenterrein. Iedereen zijn vriendelijk elkaar begroeten.Respect voor elkaar.Het is er redelijk gemengd, gezinnen, mannen en vrouwen. Van jong tot met oud komen naar het Bussloo
naturistengebied.
Naast De Kuiter ligt Thermen, die is heel schitterende thermen van Nederland.
Het is een heerlijke, fijne plek!

Naar het Bussloo kom ik alleen heen, en ben alleenstaande hetero negenentwintigejaar man..

Genieten van het zonnige weer in Bussloo...
Gerjan | 02-08-2008
Meer recensies van Gerjan (3)
gisteren weer genoten op Busloo!
Al is het water nog wel een beetje aan de frisse kant, maar wat wil je...
Het terrein is goed onderhouden en het parkeerterrein is groot genoeg; in al die jaren slechts 1 maal meegemaakt dat het helemaal vol stond.Parkeergeld in de zomer: 4 euro
En de mensen die er komen? gezellig en interessant!
Erik | 25-07-2008
Bussloo is een prachtlokatie, waar eenieder in zijn/haar waarde wordt gelaten. Wij komen er al een paar jaar.
Direct rond de kiosk is het wat drukker (niet zo vreemd natuurlijk!) maar op 100 m. afstand is het al een stuk rustiger.
Erik | 23-07-2008
Afgelopen weekend heb ik een fietstocht gehouden, van Almere naar Apeldoorn. Op internet had ik gelezen over het strand bij Busloo en ik had ingepland om daar een pauze te houden.

Toen ik daar om 11 uur aankwam werd ik aangenaam verrast. Ik heb heerlijk gezwommen en nog even lekker in de zon gelegen.

Ik kom wel vaker op het naaktstrand, het Zilverstrand bij Almere, maar dat is geen vergelijk met Busloo. In Almere word je eigenlijk als ongewenste paria beschouwt en krijg je het laatste stukje polder toegewezen. En dat omdat je toevallig weet hoe lekker het is om naakt te recreëren. Aan dit stukje strand wordt absoluut niets gedaan en eigenlijk willen ze je helemaal niet in de buurt. Nu er noodgedwongen een pontje vaart willen ze zelfs een scherm bouwen om je maar af te schermen van de rest van de wereld, terwijl je vanaf het pontje zeer goed (en met een verrekijker) moet zoeken wil je een geslachtsdeel kunnen onderscheiden.

Neem dan Busloo. Hier is een aparte opgang met een normale parkeerplek, gewoon groen gras om op te liggen, een strandje voor kinderen en een kiosk waar je iets te drinken kan kopen. Alles is er heel gewoon, zoals een strand zou moeten zijn.

Almere, als je volwaardige recreatie aan wil bieden, ga dan eens kijken in Busloo. Trek het geheimzinnige weg van naaktrecreatie en bouw goede faciliteiten (bied de mensen wat). Volgens mij is dat de enige manier om het vervelende “seks” – toerisme tegen te gaan.

Wat Busloo betreft: Driemaal prachtig, zo kan het ook. Ze zullen me daar nog vaker zien.
Piet | 10-06-2008
Busloo is een superstrand. De mensen zijn vriendelijk en iedereen houdt een oogje in het zeil. Dus ook voor een vrouw alleen een perfect strand (nou ja, gras... strand is maar een heeel klein stukje ;) ) Bij mooi weer is vanaf ongeveer 12 uur het 'huisje' open. Voor een lekkere bak koffie of een broodje. Gemoedelijke sfeer, en super helder water. Lekker rustig ook al is het druk, je kunt de vogels altijd horen fluiten. Niemand stoort zich aan de enkeling die wel in zwembroek of bikini zwemt. Het is een heerlijke plek!
Monique. | 24-05-2008
Meer recensies van Monique. (4)
Heerlijk ruim strand met vriendelijke mede-bezoekers. Mijn vriend en ik komen hier al jaren, vanuit Arnhem op de tandem. Een heerlijke fietstocht naar een heerlijke bestemming. De volmaakte invulling van een mooie dag.
Veronique | 16-01-2008
Mijn vrouw en ik hebben het naaktrecreeren nog niet zo lang geleden ontdekt. Na een aantal bezoeken aan de sauna leek het ons wel eens lekker om naakt te gaan zonnen. Hoewel we een beetje pech met de tijd van het jaar hebben moet ik zeggen dat vorige week zondag toch nog een heerlijke dag was. Het strand op Bussloo leent zich hier super voor. Je kunt onder de mensen komen of een rustig beschut plekje zoeken. Er komen wel veel (geklede stellen) mensen wandelen met hun hond, maar daar kunnen we ons toch niet aan storen. Verder is er een kiosk waar van alles te halen is.
Frederik & Annegré | 28-09-2007
ik vind het hier geweldig.ik kom hier geregeld.hier is nog veel tolorantie.ik heb een huid aandoening.
en voel me hier minder bekeken.als aan de overkand
waar ik aangestaard word.alof ok een atraktie ben.
we zijn alle even bloot.dus ik voel me en stuk lekkerder in mn vel zitten
al is het nog wel zo dat ik weer weg ga als het drukker word.maar ik ben heel tevreden.ik kom voor de rust en het genieten.dus bussloo.is voor mij toppie.
jammer dat ik alleen heen ga.maar oke als alleen staande is het niet anders.en ik ga ook niet zo maar bij een klubje zitten.......groetjes hans
hans | 15-08-2007
Een schitterend naturistengebied, met drie stranden.
Voor het naturistengedeelte moet je ingang "De Kuiter" nemen. Volg borden Thermen Bussloo. Aan het eind van deze weg is de naturisteningang van het recreatiegebied.
Gerard | 08-08-2007
Meer recensies van Gerard (2)
Naast het vaste strand is er bij de vis steiger een prima tweede plek al tijden. Hier kun je ongestoord heerlijk genieten. Mensen die er komen varieren van jong tot oud. Komen er nu zelf al voor tweede jaar en genieten volop.
helen | 09-06-2007
Het is er redelijk gemengd, gezinnen, mannen en vrouwen.
De meeste bezoekers zijn erg vriendelijk in de omgang.
Weinig jeugd en daardoor ook weinig geluidsoverlast.
Ga er dan ook met veel plezier heen.
Teun | 28-12-2006

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Naaktstrand Bussloo" ?
Hoe waardeer je Naaktstrand Bussloo in het algemeen?

Aanbiedingen Nederland
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookiesread more


Time: 0.025