Naturismegids

Berendonck

6

Gemiddeld cijfer van de laatste 5 reviews.

Adresgegevens

Berendonck
Wijchen / Nijmegen

Lat: 51.806994 / Long: 5.782671
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Informatie

Bij het strand is een keurig onderhouden toiletgebruik en douche.

Afstanden

  • Brussel 191 Km / 02:23
  • Utrecht 89 Km / 01:16

Faciliteiten

  • Meer
  • Geschikt om te zwemmen
  • Geschikt voor kinderen
  • Bereikbaar met de fiets
  • Toegankelijk voor minder validen
  • Toiletvoorzieningen
  • Douches aanwezig

Foto's van bezoekers

Reviews van bezoekers over Berendonck

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Berendonck. Laat het ons weten!
Vandaag zondag 13-06-2021weer eens naar het naaktstrand de Berendonk geweest.
Wat een heerlijk naaktstrand.
Mooi strand en ligweide.
Ook voor de schaduw zoeker kan je heerlijk onder de bomen liggen.
Toilet en douche aanwezig.
Hier gaan we vaker heen.
Groetjes P&L
P&L | 13-06-2021
Meer recensies van P&L (3)
kom er wel eens er zijn geen vaste regels op het oude naaktstrand alles is gedoogd wordt er gezegd de nieuwe naakt strand leuk maar is eigenlijk gemaakt voor de vaste kliek die er altijd komt en die mensen hebben al wat te zeiken als je vriendin een zoen geeft en ze zijn aanwezig in gedrag net of het strandje van hun is.
veel gaan naar het oude naaktgedeelte waar veel bi lui komen en naakt gaan liggen volgens de wet mag het maar als ze komen bekeuren vecht je die aan win je altijd
dan moet de beheerder een goede regeling maken dat het niet meer mag en aangeven met borden wand het is mooi opgeknapt maar niemand is er beter van geworden alleen de beheerder . we vragen duidelijkheid en wat prive gebieden met wat struiken nu is het zo kaal borden plaatsen is een optie en prullenbakken
alb | 24-02-2021
Het is een opnieuw aangelegd terrein. Afstand naar parkeerplaats is groot. Ondergrond bevat veel keien. Talud is erg stijl. Niet geschikt voor minder validen, kinderen of mensen die niet goed kunnen zwemmen. Net toilet gebouw.
John | 11-07-2019
Ik kom al jaren bij de berendonk en vooral op het naaktstrand aan de achterkant voor de mannen en eventuele hetero's .er is veel veranderd. Maar ik hoop wel dat er iets terug komt voor ons.
Met vriendelijke groet Remo
Remo Van hulst | 23-06-2019
Vandaag wil ik naar de naakt gedeelte maar ik kon het niet vinden.. Auto bij 't begin parkeerplaats D geparkeerd. Zoveel moeten lopen en niet kunnen vinden?? Wie o wie kan mij dat precies vertellen hoe ik daar moet??
Gr. Robbi
Robbi | 30-07-2018
hallo beste mensen
helaas ik kan het naaktveldje niet vinden niet vinden
ik ben er vandaag geweest met fiets opgeven moment wel door bossen gefiets maar ik kwam steeds uit op golfclub velden waardoor ik niet verder kon opgeven moment kwam ik weer uit op een ander golfclub veld toen zag aan de overkant daarvan wel de naaktrecreanten maar helaas ik weet er echt niet hoe ik er met fiets kan komen(aangezien ik geen auto heb)misschien is er iemand die het graag nog een keer goed en duidelijk uit kan leggen of iemand die er zelf keer heen gaat en mij even wegwijs wil maken hoe ik er kan komen want ikzelf kom er echt niet uit helaas. bij voorbaat dank groetjes df
df | 09-06-2014
Op het naaktstrand zijn geen faciliteiten (geen toilet, winkel). Kom je vanuit Nijmegen met de auto vanaf de streekweg naar de staddijk gereden, dan sla je rechtsaf en parkeer je -gratis - op een parkeerplaats op 200 meter van de kruising. Je loopt verder over de staddijk tot de snelweg A73. Daar gaat een fiets/voetgangers tunneltje onderdoor en kom je op het terrein van de Berendonck. Daar volg je het pad dat links afbuigt naar het zuiden. Het best loop je langs de waterlijn verder naar het zuiden. Je passeert een brug over de Berendonck, die de BD verdeelt in het noordelijk deel (waar het geklede strand en de teleskibaan zijn) en het zuidelijke deel. Blijf de oostoever volgen totdat je aan de rechterkant een vlonder vindt naar de landtong; daar ga je overheen en sla je meteen rechtsaf naar de punt van de landtong. Daar is het paradijsje! :-)
Ton de Bruin | 28-11-2013
Ik ben hier als vrouw (40) alleen heen gegaan, onmiddellijk kwamen er oude mannen vlakbij me liggen. Onder de bomen scharrelden nog meer oude mannen, sommigen volledig aangekleed. Verder kerels op fietsen en scooters die verdwaald waren zeker? En kinderen die vanaf de overkant de hele tijd "homo's" riepen als er iemand het water in ging.
Ben binnen een uur weer vertrokken...
irma | 22-08-2013
Meer recensies van irma (2)
Je kunt er moeilijk beschut zitten, maar het is wel gezellig op de open plek met de naturisten.
Lopen alleen een aantal mannen rond voor de seks, die dit ook vragen... Beetje vieze mannetjes. Verder wel goede plek.
JongeNaturist | 21-07-2013
Voor degene die t niet kunnen vinden.
Zoek de streekweg op je navigatie.aan het einde van de streekweg ga je rechtsaf de staddijk op.(let op;stel niet direct staddijk in op navigatie anders kom je op het doodlopende stuk terecht aan de andere kant?als je rechtsaf ben geslagen kom je aan de rechterkant een parkeerplaats tegen na 200 meter.daar kun je gratis parkeren.loop vervolgens naar achter richting bruggetje onder de autobaan.vervolgens kom je op een voetpad.hou steeds op het pad LINKS aan.je loopt langs een speeltuin(van het gekleedde strand) en vervolgens ca 1 km op het pad blijven.da zie je een houten bruggetje.ca 100 m voor het houten bruggetje is een zandpad naar rechts ook over een klein houten bruggetje.kijk rechts en je bent er.de loopafstand is ca 10 a 15 min.kom je met de fiets rij dan naar de (achterkant) van de beredonk via de verhardde weg.je komt dan langs een golfbaan.zodra je die voorbij bent neem je het eerste verhardde pad naar rechts.dan links het bos in en je bent er.voor degene die er wat aan hebben...veel plezier.mvg rob
Rob | 20-07-2013
waar is het ik kan het maar niet vinden
karra | 14-06-2013
Ze zijn momenteel bezig op diverse locaties het naaktstrand wat te vergroten dus dat is een goede zaak. Toch prijzenswaardig dat Wijchen dit over heeft voor het naakttoerisme. Wel maakt het bedrijf dat is ingehuurd om de bomen te verwijderen er een enorme puinhoop van. Die zou ik niet graag mijn tuin willen laten doen. Verder is het een mooi naaktstrand in een natuurrijk gebied. Een van de weinige die Wijchen heeft. Positief is dat de mensen zich op dit strand goed weten te gedragen. Daarom kom ik er graag.
Frans | 06-06-2013
het is een heerlijke plek heerlijk verscholen veel echtparen die er zijn alleen jammer dat begroeiing van gras vrij hoog is

hopend op wame lange zomer

leuk stel 51
leukstel51 | 28-04-2013
Meer recensies van leukstel51 (2)
het is een heerlijke plek heerlijk verscholen veel echtparen die er zijn alleen jammer dat begroeiing van gras vrij hoog is

hopend op wame lange zomer

leuk stel 51
leukstel51 | 28-04-2013
Meer recensies van leukstel51 (2)
Ik zou graag willen weten eaar het precies is. Laatst op de fiets in de buurt geweest maar zag niets. Moet je van het pad af ergens?

Patrick
patrick | 17-08-2012
Het is al wat jaren geleden dat ik er was, maar als ik het kaartje met pijl bekijk, lijkt het naaktstrandje verplaatst. Of staat het pijltje niet goed??
Naar de plaats waar het m.i. is (of eerder: was) is best het te lopen vanaf een gratis parkeerplaats, bereikbaar vanuit Nijmegen. Voor vragen of opmerkingen, mag je me best mailen (martin_rx8@hotmail.com)
Martin | 22-08-2011
Beste ,Mede Naturisten ik ben afgelopen week waneer er een paar zonnige dagen waren naar de Berendonk geweest mijn ervarig was dat de bomenen struiken kap weer aardig aan het aangroeien was je moet eigenlijk met de fiets daarheen gaan want je kunt je auto nergen meer pakeren het kan wel op de pakeer plaatsen aan de zijde van het restaurant maar daar moet je pakeer geld betalen want dat is bij het geklede gedeelte je moet vandaar een km of 5 lopen om op het naturistenstrand te komen je moet dan richting Alverna -Overasselt lopen langs de A73 op er is een mooie ligwijde bij maar je hebt veel hinder van het verkeer ik bedoel geluidsoverlast op de A 73. verder kun je er goed vertoeven.Bij goed weer ontmoet ik jullie bij de Berendonk .Tot ziens Groetjes Mary
M.Th.M. Beker | 26-07-2011
Strand Beerendonck... Uhh... welk strand?

Er is hier nooit een strand geweest en alles werd voorheen gedoogd.

12-15 jaar geleden... dat waren nog eens mooie tijden!
Schitterende plekjes en wat hebben wij hier veel dagen gezeten! Onze baby's werden peuters, daarna kleuters, ze genoten van de Beerendonck! Op zomerse dagen waren wij hier dagelijks te vinden!

Helaas ging het ineens snel achteruit... de inhammen werden groter, waardoor de ligplekken ineens stukken kleiner waren.

Het verpauperde, veel modder en wildgroei....

Ons mooiste stekje.. helaas... eigenlijk niks meer van over!

Jaren later (we waren inmiddels verhuisd) zijn we nog eens terug gekomen... we schrokken er van dat we nergens meer konden parkeren!

Toch nog ergens anders een plekje gevonden en zijn we teruggelopen naar de plaats waar we vroeger zoveel hebben genoten...

Nou, nog vele malen erger, ons ligplekje was al helemaal water en nee, we herkenden het bijna niet meer.

Eeuwig zonde! Er zijn weinig plassen waar het water zó fijn is om te zwemmen als daar!

En wat betreft de mannen... ja, die lopen er. Maar toen wij er met onze kinderen waren hebben we er nooit last van gehad! Mijn kinderen hebben nooit verkeerde dingen gezien. Die activiteiten gebeurden meestal pas als de kleintjes weer in bed lagen!

Maar wel raar dat deze locatie nog wordt genoemd... het is geen strand, nooit geweest ook! En zeker nu je er niet meer kan parkeren kan je het beter hier op de site ook wel weghalen!
van Dijk | 03-06-2011
Meer recensies van van Dijk (5)
Hallo hoe komen wij met de auto dichtbij het naaktstrand ?
ndré | 24-04-2011
Ik ben er de afgelopen maanden enkele keren geweest,
en je moet idd een beetje lopen enigzins door wat struiken maar er zijn nog genoeg plekjes waar het redelijk druk is,en je heel relaxed kan liggen. er waren denk ik een man of 20 a 30 in totaal. tot nu toe nog maar weinig wangedrag gezien, niet meer dan wat voorbijfietsende pubers.
joris | 24-07-2010
Er is inderdaad rigoreus gesnoeid, alles kaal. Zal te maken hebben met die burgemeester die er zou wonen, wat zoekt zo'n man in het buitengebied, die moet tussen zijn burgers gaan wonen en zich niet isoleren ergens achteraf. Op zich is snoeien op zijn tijd wel goed, maar hier is inderdaad met de botte bijl tekeer gegaan, jammer. Het weerhoudt ons echter niet om lekker te gaan recrëren op de Berendonck als het mooi weer is, een eindje lopen heb ik er wel voor over. Inderdaad zijn er altijd mensen die zich niet weten te gedragen en het zo ook voor anderen verpesten.
Willem | 04-06-2010
Meer recensies van Willem (2)
hoy Klein Berichtje van Mary ik woon zo'n 10 km
van de Berendonck ik was nieuwschierig geworden omdat er bomen en derg gekapt werden op de Berendonk ik hoorde dit van een kennis ik was van de week er langs gereden met de outo om te gaan kijken inderdaad ze hebben bomen gekapt en wat struiken weggehaald nu weet ik niet of het invloed had op het naturistich recreeren omdat ik er niet kon parkeren vanwege de parkeerverboden ik ondekte dat er ook een politie functienarich is komen wonen naast de Burgemeester. als het weer wat beter wordt ga ik een met mijn fiets kijken ik stuur ter zijnertijd nog een bericht groetjes Mary
Mary Beker | 17-03-2010
Halo ik kom er regelmatig ik vindt het erg jammer dat je outo niet in de buurt mag pakeren ik weet dat er vroeger pakeer ruimte voldoende was maar ik weet ook dat dit is gekomen dat er in de buurt van de vendam is aan de achterzijde van de berendonk de burgemeester van wijchen woont dat er ook een homo onmoetingsplaats is vandaar dat er overal pakeer verbods borden staan , en die pakeerplaats met een berg zand en afzettings paaltjes is verdwenen ik pakeer op alverna en gooi de fiets achterin de outo en ga verder met de fiets mooi strand en behoorlijke mooie ligplaats om te zonnen.
Mary | 31-08-2009
Prima plek om naakt te recreëren. Als je met de auto komt moet je wel even een stukje lopen. Je kunt b.v. ook de auto in Alverna parkeren, dan loop je een minuutje of 20. Jammer vind ik dat er toch mensen zijn die zich niet kunnen gedragen, en dan vooral niet in het zicht van voorbijgaande fietsers en wandelaars, waaronder ook kinderen. Om over de rotzooi die achter blijft nog maar niet te spreken. Ik heb laatst zeker 12 bierblikken in een plastic tas meegenomen. Zo verpest je het ook voor een ander.
willem | 25-08-2009
Meer recensies van willem (2)
hallo
ik kom er de laaste tijd vaak is een prima strand
Andre | 16-08-2009

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Berendonck" ?
Hoe waardeer je Berendonck in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.049