Naturismegids

Vlieland

10

Gemiddeld cijfer van de laatste 2 reviews.

Adresgegevens

Lat: 53.295798 / Long: 5.021781
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Afstanden

  • Brussel 357 Km / 04:30
  • Utrecht 201 Km / 03:02

Faciliteiten

  • Zee
  • Geschikt om te zwemmen
  • Geschikt voor kinderen
  • Bereikbaar met de fiets

Reviews van bezoekers over Vlieland

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Vlieland. Laat het ons weten!
Ik kom er al jaren, wat een rust en vrijheid lekker in de duinen met goed boek heerlijk zonnen. Een dikke aanrader!
Rico | 22-01-2024
Meer recensies van Rico (2)
Prachtig eiland, vrijwel overal naakt te recreeren.
Albert Baving | 06-12-2019
Heerlijke plaats in het "buitenland ".Dat is genieten
Leo | 06-09-2016
Met eigen boot in de jachthaven. Even stukje fietsen. Dan lekker over de duinen aan de zee naakt in een duinpan gelegen en gezwommen. Heerlijk die ruimte om naakt te zijn op Vlieland.
Sailor | 18-07-2015
Ik kom als Duitse al jaren alleen of met een vriendin op Vlieland.Vooral om het prachtige lange strand waar je de hele dag heerlijk naakt kunt zonnen, een stuk lopen met heerlijk de zee wind overal langs je blote warme huid....
Als mooie vrouw(en) alleen heb je wel eens veel mannelijke kijkers op dichte afstand...in de duinen komen ze heel dicht bij je en raken ze je bijna aan. Maar nooit vervelend of irritant.
Ik begrijp dat ook wel van deze mannen en ook wel vrouwen hun nieuwsgierigheid en ook oudere stellen komen wel bij me (ons)zitten.
Ik vind het heerlijk...geen moeite mee!

Do.
do | 08-03-2014
Beste Jan, wij waren dit weekend op Vlieland en het viel ons juist op dat er bijna geen blote mensen op het strand waren. Het was - voor Vlielandse begrippen - best druk op het strand maar toen wij van het Strandhotel om de oostpunt naar de jachthaven liepen zagen we er misschien 5 of 10 (van de 500 (of zoiets) strandgasten).
Berend | 20-08-2012
Momenteel zijn onze twee jongste dochters mijn vrouw en ik op Vlieland. Het verbaasde ons een beetje dat je werkelijk overal op het strand en in de duinen blote mensen tegenkomt. Van ons mogen ze. Maar soms is het ook wel een beetje walgelijk. Vooral als ze er niet zo goed uitzien en zich te dicht in ons gezichtsveld opdringen. Zit je bijvoorbeeld net ergens aan het strand van je lunche te genieten, en dan strijkt op minder dan 25 m een stel bloterikken neer, terwijl er ruimte zat is op het eiland.
jan | 15-08-2012
Beste Babet,

Volgens mij mag je overal naakt zijn behalve op de openbare weg en op het strand voor het badhotel (tussen de vlaggen). Er staan geen borden die aangeven waar precies wel of niet, maar dat is hier ook haast niet te doen. Ik zit op dit moment op Vlieland en tot mijn grote vreugde zie je weer wat meer naturisten langs de stranden en in de duinen. Het aardige vind ik dat naakt en gekleed meestal heel goed samen gaan. Een enkeling reageert onaardig (wat lacherig of zo). Die zijn het waarschijnlijk niet zo gewend. Het zij zo. Zij hinderen mij niet om met mijn gezinnetje, en vele andere, lekker bloot vakantie te vieren.

Groeten, Mart
Mart | 05-08-2010
Ik ben van plan om dit jaar naar Vlieland te gaan en het Naturisme uit te proberen. Waar precies is het wel en niet toegestaan? Ik bedoel is het 'gemakkelijk' te zien waar het niet mag ?
Babet | 12-07-2010
Geweldige strand om naakt rond te lopen, en de vliehors als er niet geoefend wordt, te zien aan de rode vlaggen die dan omlaag staan, is echt lekker om de hele dag vrij rond te lopen.
theo | 09-06-2010
Ik vind het heerlijk om als naturist zoveel ruimte te hebben. Ja mag op bijna het volledige strand naakt zijn. Zo ook overal in de duinen, als je maar niet vanaf de openbare weg te zien bent. Toch merk ik dat er in de loop der jaren steeds minder gebruik van gemaakt wordt. Soms ben ik een hele dag met mijn gezinnetje naakt tussen allemaal geklede gasten. Het mag dan wel, maar ik zou het toch gezelliger vinden als er meer gasten naakt recreƫerden. Zoals vroeger.
Mart | 29-06-2009
Ik kom al jaren op Vlieland; het leuke hier op het strand is dat je met uitzondering van 2 plekken bij het strandhotel overal naakt kunt recreeren.
soms lopen mijn vrouw en ik als enigen naakt tussen tientallen andere mensen, geen enkel probleem.
Voor een naturist is dit gevoel van vrijheid ideaal.
Over 3 weken vertrek ik weer voor 14 dagen naar Vlieland; ik kijk er nu al uit naar uit.
aad | 19-07-2008

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Vlieland" ?
Hoe waardeer je Vlieland in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.026