Naturismegids

Plage de Maguelonne

7.5

Gemiddeld cijfer van de laatste 4 reviews.

Adresgegevens

Plage de Maguelonne
Villeneuve les Maguelonne

Lat: 43.502816 / Long: 3.878772
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Afstanden

  • Brussel 1023 Km / 09:15
  • Utrecht 1198 Km / 11:00

Faciliteiten

  • Zee
  • Geschikt om te zwemmen
  • Betaald parkeren
  • Bereikbaar met de fiets

Reviews van bezoekers over Plage de Maguelonne

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Plage de Maguelonne. Laat het ons weten!
Bij het deel van het naakstrand naast Carré Mer wordt toezicht gehouden op de veiligheid van zwemmers, een reddingsboot ligt klaar. De rest van de ~1km naakstrand heeft geen toezicht.
Er is een strook aangegeven (borden op de kant en boeien in het water) waar kitesurfers kunnen starten en 'landen'. Even op elkaar letten, dus.

Af en toe loopt er een 'café chouchou'-verkoper over het strand.

Er loopt een geasfalteerd fiets-/wandelpad direct achter het strand. Hier rijdt ook het ministreintje. Tussen dit fietspad en het strand loopt een duin/dijk, die hoog genoeg is om privacy te bieden op het strand en smal genoeg om te voorkomen dat er rare lieden gaan rondhangen (voor zover ik heb kunnen waarnemen).

Er staan vuilnisbakken bij alle overgangen naar het strand, deze lijken regelmatig geleegd te worden.
Alle overgangen naar het naakstrand bestaan uit trappen, Carré Mer heeft wel een oprit die geschikt is voor rolstoelen en kinderwagens.
Het strand is een afwisseling van fijn zand, schelpgruis en kiezels, verdeeld door golven en wind.
Als je een eindje van Carré Mer verwijderd bent, komt het meeste geluid van de branding en de leeuwerikken.
naturist | 10-06-2017
De route via Palavas is minder goed aangegeven, maar je moet de D62E2 (randweg om Palavas) volgen tot aan het einde van Palavas, voorbij de camping Tohapi Le Palavas. Dit stuk weg langs de camping is niet breed en er zijn fietsers en voetgangers op de rijbaan.

Er rijdt hier een minitreintje, maar waneer, hoe vaak en welke route is me nog niet duidelijk.

De afstand van de parkeerplaats tot het strand is langs deze route erg kort: rechts om de bar 'Carré Mer' heenlopen en je bent er. Let op dat op het strandje links van Carré Mer, borden staan dat geschikte (bad)kleding gedragen moet worden om bestraffing te voorkomen.
naturist | 10-06-2017
De route via Villeneuve-les-M is vanuit alle richtingen al op kilometers afstand goed aangegeven (Cathédral de Maguelone). In het dorp zèlf is het op sommige kruisingen/rotondes niet altijd even duidelijk. Advies: langzaam rijden geeft meer tijd om te kijken en als er niets staat, moet je rechtdoor.

De weg naar het strand is naar Nederlandse begrippen erg smal, hetgeen lastig kan zijn met tegenliggers. Een beetje samenwerking is dan vereist.
Het eerste deel heeft een gescheiden fietspad, maar op het laatste stuk delen auto's en fietsers de rijbaan.

Als je aankomt na 18:00h kost het parkeren €2,- (demi-tarif).

LET OP dat na 20:30h de brug opengezet wordt (t.b.v. de scheepvaart) tot de volgende ochtend. Je kunt dan niet meer terugkomen op de parkeerplaats en fietsers moeten via Palavas rijden, i.p.v. via Villeneuve-les-M.

Van de parkeerplaats naar het strand is 1,2km. Er rijdt een minitreintje. Eerst te voet de brug oversteken naar de eindhalte.
Als je bij het strand aankomt, links afslaan en nog een stukje lopen om bij het naakt-gedeelte te komen.

Als je terugkeert van het strand kan het treintje vol zitten, zelfs op een rustige dag. Er zijn nl. mensen die 'vals spelen' door 200m van het strand terug te lopen naar de halte 'Cathedral' en daar al op te stappen. Ze rijden dan de 200m terug naar het strand, stappen niet uit, om alsnog de 1,2km naar de parkeerplaats te rijden. Als je een beetje doorstapt is het te voet sneller, dan te wachten op het volgende treintje (ongeveer een kwartier).
naturist | 10-06-2017
Als je langs deze kust op vakantie gaat, is het zeer aan te bevelen om je fiets mee te nemen. De kuststrook is gemiddeld erg vlak, met slechts een enkele berg hier en daar (m.n.n Cap d' Agde en Sete). Er worden steeds meer vrijliggende fietspaden aangelegd, veelal direct langs het strand: van Marseillan-Plage bij Agde tot L'Espiguette voorbij Le Grau du Roi / Port Camargue.
Zo is ook dit strand gratis te bereiken met de fiets; je betaalt nl. voor het parkeren. Te voet kan ook, maar dat is wel een eind lopen.
Dit strand is langs 2 routes bereikbaar: via Palavas en via Villeneuve-lès-Maguelone. Via beide routes moet je €4 betalen voor het parkeren.
naturist | 10-06-2017
Afgelopen week vier dagen daar geweest. Feitelijk heel simpel. Inderdaad parkeren €4 hele dag, dan direct westelijk van restaurant Carré Mar begint het nudistenstrand al. Niks treintje. dus ca 200 m lopen en voila...
super zandstrand, schoon.
Avatars | 07-08-2016
Moeilijk bereikbaar. Parking kost 4 euro, gratis treintje
tot aan strand, dan nog 300 meter stappen.
Geen voorzieningen....
Herwin | 05-07-2013
Meer recensies van Herwin (3)

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Plage de Maguelonne" ?
Hoe waardeer je Plage de Maguelonne in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.024