Naturismegids

FKK Strand Borkum met Strandsauna

8.5

Gemiddeld cijfer van 4 beoordelingen.
FKK Strand Borkum met Strandsauna

Adresgegevens

FKK Strand Borkum met Strandsauna
Borkum
04922 1729
Website
Lat: 53.606779
Long: 6.703613
Google maps
OpenStreetMap (fiets)

Informatie

Vanuit Nederland is Borkum te bereiken via de Eemshaven op 50 minuten varen , daar is een mooi naaktstrand (FKK) met een Strand Sauna .
Een echt Naturistenstrand zonder veel textiel mensen , met reddingbrigade bewaakt strand ,Strandkorven en windscherm verhuur , strandpaviljoen
Als het niet warm genoeg voor het naaktstrand is dan kan je naar de sauna en koelen in zee .
De website voor het FKK strand is :
www.fkk-strand-borkum.de .

Afstanden

 • Brussel 412 Km / 04:47
 • Utrecht 247 Km / 03:06

Faciliteiten

 • Zee
 • Geschikt om te zwemmen
 • Toezicht op zwemmers
 • Geschikt voor kinderen
 • Bereikbaar met de auto
 • Bereikbaar met de fiets
 • Bereikbaar met het openbaar vervoer
 • Toiletvoorzieningen
 • Verkoop van eten en drinken

Reviews van bezoekers over FKK Strand Borkum met Strandsauna

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met FKK Strand Borkum met Strandsauna. Laat het ons weten!
Enkele jaren geleden is het restaurant verplaatst van zijn positie vlak aan de duinrand naar een plek vlak bij de oostgrens van het FKK-strand. Dit om meer niet-naturisten te trekken. Sinds de corona-crisis is bovendien de sauna verdwenen, en is het restaurant alleen nog voor geklede gasten toegankelijk.

Waar in het verleden geklede en naakte gasten op het terras vreedzaam coëxisteerden, zijn de naturisten nu verbannen van een restaurant dat nog steeds op het FKK-strand staat! En daarmee lijkt het wel een obeservatiepost om naaktlopers te bekijken. Jammer dat weer een naturistische traditie is verdwenen.

Misschien mede door de verandering in het restaurantbeheer, lijkt ook het aantal naturisten op het prachtige FKK-strand aan het afnemen. Het hondenverbod, dat enkele jaren geleden nog werd gehandhaafd, is ook verdwenen.
Nicolaas | 12-08-2020
Meer recensies van Nicolaas (5)
Wat een nare recenties, dat homo's per definitie overlast veroorzaken op fkk stranden. Het is nog al een vooroordeel. Ik heb menig heterostel zich zien misdragen op t strand, dus zullen we het maar gewoon bij 'mensen' houden de volgende keer. Dank.
Huub | 14-07-2019
Superdag gehad. s'Morgens eerst een lange wandeling langs het strand richting het oosten vanaf het naaktstrand. Was er bijna alleen en kon dus heerlijk in m'n blootje kilometers ver lopen. Op de terugweg meer geklede gasten maar geen enkele opmerking of iets dergelijks gehad. Uitrusten langs de duinrand zonder last te hebben van gespuis.
Een aanrader dus.
Rein | 15-08-2015
Leuk strand met toezicht waar jonge en oude mensen zich vermaken zonder last van gluurders en homo's. Complete gezinnen zie je hier volop genieten. Ook buiten fkk gedeelte wordt het gedoogd. Kom er zeer geregeld.
Stefan | 15-07-2015
Met de boot uit de Eemshaven kom je aan op Borkum , dan kun je voor de prijs van het bootkaartje met een treintje naar het dorp .
Het FKK strand heeft een parkeerplaats en er is ook een Bushalte , dan is het nog wel een eindje lopen door de duinen naar het FKK strand .
De beste vervoermiddel is de fiets je kan je eigen fiets voor 7 euro meenemen op de boot of een fiets huren op Borkum .
Er staan borden waar het FKK strand begint en ophoudt , leuk is het mannetje op de bord die zijn broek uit trekt met de tekst er onder " hier komm.t de box ut " in het Ost Fries , vertaald in het Nederlands " hier komt de broek uit "
Vriendelijke mensen die weten dat het hier een FKK strand is en dat de naturisten hier alle recht hebben om naakt te lopen .
Geen last van gluurders en Homo,s.
Harm | 23-08-2012
Meer recensies van Harm (5)

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "FKK Strand Borkum met Strandsauna" ?
Hoe waardeer je FKK Strand Borkum met Strandsauna in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactVermelding en adverterenCookiesread more


Time: 0.063