Naturismegids

Kathisma Beach

10

1 beoordeling

Adresgegevens

Informatie

Kathisma Beach is een strand dat in 3 delen is opgesplitst. Het deel met de grote strandopgang en de parkeerplaats is het textielstrand, loop je, kijkend richting de zee, naar links (zuidelijke richting) loopt kun je om de rotsen op het 2e strand komen. Voor je de rotsen voorbij loopt kun je een pad naar boven nemen, waarna je boven het 2e strand doorloopt naar het 3e strand. Hoewel het verschil tussen eb en vloed minimaal is, is deze route beter begaanbaar dan de gladde rotsen onderlangs. Het derde strand is het naaktstrand (locatie op de kaart vermeld).

Voorzieningen als een bar/restaurant, toiletten en douches zijn er alleen op het textielstrand (kleine 500m lopen vanaf het naaktstrand) en er is een mini-parkeerplaats bij het naaktstrand: aan het uiteinde van het strand links is een heel steil pad omhoog. Vanaf de toeristische verblijfplaatsen is dat echter een flink eind omrijden, TomTom benodigd.

Het strand is kindvriendelijk, erg rustig en enkel bezocht door wat lokale naturisten en de incidentele toerist die het weet te vinden.

Afstanden

  • Brussel 2291 Km / 01:01
  • Utrecht 2673 Km / 00:52

Faciliteiten

  • Zee
  • Geschikt om te zwemmen
  • Geschikt voor kinderen
  • Bereikbaar met de auto

Reviews van bezoekers over Kathisma Beach

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Kathisma Beach. Laat het ons weten!
Wij bezochten Kathisma Beach in het naseizoen (september/oktober), gedurende drie vakanties. Het is een vrij rustig strand. Het naaktgedeelte is het derde strand geredeneerd vanaf de grote parkeerplaats bij de strandtentjes, maar dat is meteen ook de reden dat je met de auto beter door kunt rijden en aan de achterkant van het strand kunt parkeren (zoek dit even op met Google Maps, want je hebt navigatie nodig om er te komen). Het is anders nml best een lastige klim om dat strand te bereiken, vooral als je strandspullen bij je hebt.

Gedurende de dag liggen er misschien twee tot drie andere stellen en de incidentele man alleen op het strand te zonnen. Het strand is een halve kilometer lang schatten wij, dus je hebt echt ruimte genoeg. Helemaal aan het eind van het strand zijn rotsen waar je nog overheen kunt klimmen om op het volgende strand te komen (vrij smal) of waar je tussen kunt gaan liggen voor meer privacy als je daar behoefte aan hebt.

Tegen zonsondergang wordt het rustiger en komt er soms een voyeuristische man alleen die hoopt dat er wat te zien is. Die vertrekken vanzelf weer als je zelf ook vertrekt en je hebt er eigenlijk geen last van en dit kom je tegenwoordig op elk naaktstrand tegen. We zijn eraan gewend.

De zonsondergang is vanaf dit strand prachtig te zien. Daarna moet je wel in het donker de bergweggetjes weer op, dus wees voorzichtig. Afhankelijk van het klimaat in het voorjaar kunnen er veel insecten zijn (wespen, steekvliegen) die de lol aardig verpesten. Dit verschilt per jaar, soms zie je ze helemaal niet.
Rene | 17-01-2016

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Kathisma Beach" ?
Hoe waardeer je Kathisma Beach in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactVermelding en adverterenCookiesread more


Time: 0.034