Naturismegids

El Saler

6.4

Gemiddeld cijfer van de laatste 3 reviews.

Adresgegevens

El Saler
Valencia

Lat: 39.382662 / Long: -0.324097
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Informatie

Een werkelijk zeer groot zandstrand met uitgebreide duinen en bossen. Wandelen is schitterend, fietsen eveneens, prachtig natuurgebied! Ideaal voor diegene die komen om te relaxen én anderen om wat verder te gaan. (Uiteraard vindt dit voornamelijk plaats in de duinen/het bos) Stelletjes met of zonder kinderen, homo's en cruisers/kijkers. Omdat dit gebied zo enorm groot is is er voor iedereen plaats genoeg.

De preciese plaats staat op de kaart aangegeven

Afstanden

  • Brussel 1326 Km
  • Utrecht 1854 Km / 16:13

Faciliteiten

  • Zee
  • Geschikt om te zwemmen
  • Geschikt voor kinderen
  • Bereikbaar met de auto
  • Bereikbaar met de fiets
  • Bereikbaar met het openbaar vervoer

Reviews van bezoekers over El Saler

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met El Saler. Laat het ons weten!
El pinedo (Valencia) daar is GEEN naaktstrand, ik ben uitgestapt uit buslijn 24 / 25 (beiden rijden haast dezelfde route)
Na een wandeling van zo'n 10 min. Zie je het strand van el pinedo, links de have "zicht", het strand is mooi vlak, heeeeel breed, mooi fijn zand, maar goed, op de div. sites las ik over "casa negro" e.d,dus heb ik de hele route gelopen langs het water, dat was eind juni 2022,ik vond het best wel opvallend rustig, na honderde meters zag ik nog geen naakt, uitgezonderd van de topless dames, in de verte zag ik de fabriek schoorsteen (is het enige wat overgebleven is van de fabriek) met aan mijn achterzijde el pinedo, links de zee, liep ik verder, eenmaal dichtbij de schoorsteen zie je minder kleding, je loopt langs de vele mannen waarvan er vele rechtop staan, hun "zaakje" te promoten, loop je langs de schoorsteen, daar zie je koppels, vrouwen alleen en ook kinderen bij hun naakte (groot) ouders, hier zie je ook een gebouw dat eruitziet als een boot.
Dit strand heet : l'arbre del gos.
Daar waar de mannen liggen staat bekend om de homo zone, dus wil jij je geboorte uniform aan de zon blootleggen, maar je wilt dat niet doen naast de mannen die vaak hun "zaakje" in handen heeft, ga da in de buurt van de "boot" liggen, en passeer de schoorsteen niet (vanaf de boot gezien) en ga bij aankomst voor de boot, of rechts van de boot liggen.
Zie mijn vorige referentie over openbaar vervoer vanaf hier.
Hm Herman | 30-06-2022
Meer recensies van Hm Herman (2)
Met de (rode) EMT bus 24,of 25 naar Saler, uitstappen bij camping : coll vert, de bus stopt recht voor de ingang, let wel op bij weer "huiswaarts" keren, de bus rijd gemiddeld eens per uur, aan de overkant van de camping, waar je net bent uitgestapt, is ook de halte voor terug, aldaar staat een EMT paal met daarop de rijtijden, plan je route terug, want je wilt zeker geen uur daar staan in de volle zon.
50 meter rechts (kijkende naar de camping ingang) is een rotonde, daar loop je naartoe en je loopt de eerste afslag, er is geen voetpad, maar druk met verkeer is er niet.
Na een paar honderd meter zie je een gebouw wat lijkt op een schip, daar loop je voorbij (boot gebouw aan je linker zijde) eenmaal op het strand : rechts ligt de koppels, tieners en vrijstaande, links idem, MAAR net na "de boot" zie je een ouwe fabrieks schoorsteen, zodra je die passeert merk je dat er alleen mannen liggen en homo stelletjes.
Het strand op zich is daar beter dan bij voorgenoemde stukje.
Ik lig toch, als hetero het liefst tussen de vrouwen in, hoewel dat maar gemiddeld 20% is.
Parkeren kan ook voor de "boot" er is een restaurant, toiletten (achter het restaurant) naast de boot een douche set (buiten) en er is een baywatch on duty.
H. M Herman | 18-06-2022
Meer recensies van H. M Herman (2)
Beste deel van dit naaktstrand ligt direct zuidelijk van arroceria Duna. Nabij prachtig duinen, bos en merengebied (nationaal park Albufeira). Het prettige is ook nog eens dat er strandbewaking is in het hoogseizoen. Makkelijk bereikbaar met fiets, bus en auto vanuit Valencia.
Erik | 08-07-2021
Meer recensies van Erik (3)
In El Saler is geen naaktstrand, bij aankomst aldaar werden we een kilometer noordwaarts gestuurd (waar we al langs gefietst waren, en waar vanaf het openbare fietspad zichtbaar de cruisers/kijkers als stokstaartjes in hun blootje boven de duintjes uitstaken, heel vreemd). Er werd direct bij gezegd dat het 90% mannen betrof. Bij strand Pineda kun je maar het best direct bij de opgang links gaan liggen, daar liggen de rustige bezoekers, en de 10% vrouwen. Meer naar het noorden beginnen de cruisers, kijkers en langslopers die bijna alles doen waar ze zin in hebben, het ligt er bepaald niet rustig en ontspannen. (Wij waren er in oktober.) Wij vonden het heel vreemd, dit gedrag van de Spaanse mannen en plein public, wat kennelijk door de rest van de aanwezige badgasten wordt getolereerd.
annie | 24-10-2014

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "El Saler" ?
Hoe waardeer je El Saler in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.033