Naturismegids

Sint Maartenszee

Adresgegevens

Sint Maartenszee
Gem. Zijpe

Lat: 52.802359 / Long: 4.676291
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Informatie

Dit strand grenst aan het iets noordelijker gelegen naaktstrand bij Callantsoog. In st. Maartenszee is 'n groot gratis parkeerterrein vlakbij recreatieterrein De Goudvis. Vanaf dit punt is het nog ong. 800 meter lopen of fietsen voordat je bij het strand bent. Op het strand zijn 2 paviljoens; Noord en Zuid. Voor het naaktstrand moet je het pad naar paviljoen Noord aanhouden. Richting Zuid is 'n asfaltweg, richting noord is 'n schelpenpaadje. Je kunt er dus fietsen. Rechts (noordelijk) van paviljoen Noord is naaktrecreatie toegestaan. In paviljoen Noord mag je alleen "gekleed" naar binnen. Als je er 'n wandeling van 'n goed half uur voor over hebt, kun je ook langs de zee naar Callantsoog lopen. Daar staat nl wél 'n paviljoen (Ja Natuurlijk) waar je ongekleed terecht kunt. Helaas is deze op dit moment nog steeds niet opgebouwd, maar als íe wél is opgebouwd en de vlaggen wapperen, dan is íe open ! Let op vanaf 2011 weer open, is gesloopt alleen de palen staan er nog!!! dus broekje aan voor toiletbezoek bij strandopgang Kieftegalop!!!!!!

Afstanden

  • Brussel 265 Km / 02:59
  • Utrecht 107 Km / 01:24

Faciliteiten

  • Zee
  • Geschikt om te zwemmen
  • Toezicht op zwemmers
  • Geschikt voor kinderen
  • Bereikbaar met de auto
  • Bereikbaar met de fiets
  • Bereikbaar met het openbaar vervoer

Reviews van bezoekers over Sint Maartenszee

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Sint Maartenszee. Laat het ons weten!
Gisteren heerlijk op dit strand vertoeft. Wij zijn direct na de 2e strekdam met waarschuwingsborden gaan liggen. Dit is nog niet het officiële naaktstrand (Die is ca 100 meter verder) maar Naaktrecreatie wordt wel gedoogd. Aangezien ik de enige ben binnen het gezin die streeploos bruin wil worden is dit de ideale plek. Het is alleen jammer dat er niet meer gezinnen op dit deel zijn waardoor onze kinderen weinig aanspraak hadden. Maar het belangrijkste is dat je hier wel Makkelijk de 1,5 m afstand kan bewaren, dit was op het strand en in de zee bij het strandpaviljoen noord wel anders.
Fred | 08-08-2020
Mooi strand, veel naakt vanaf een bepaald punt. Wel allemaal oudere mensen en die generen zich nergens voor! Afgelopen donderdag een vrouw van zeker 75 die haar partner openlijk bevredigd met de handen in de branding, sorry dat hoef ik niet te zien. En een uurtje later liggen er twee bejaarden zijwaarts gewoon ehhh, sex te hebben. Ik was er met mijn partner en hondje. Maar er liepen ook kinderen is dat normaal op een naaktstrand???? Was nl mijn eerste keer en vind het heerlijk tot ik dit zag. Ben niet preuts maar hoef het gewoon niet te zien!
Daan | 29-08-2016
zijn er voor de eerste maal geweest wel jammer dat er zo weinig naakt zijn maar verder was het er heerlijk geen opdringerige alleenstaande mannen en ruimte zat niet tedruk gewoon geweldig hopen dat er toch meer nudisten heen gaan dus alle nudisten ga hier ook naar toe dan verdwijnen de geklede mensen vanzelf
geert | 26-07-2013
Ook wij waren afgelopen zondag naar st. Maartenszee gegaan. Als je bij de opgang rechts aan houd (dus het schelpenpaadje door de duinen volgt) kom je uit bij paviljoen Noord, met iets naar rechts het naturisten gedeelte.

Andere jaren gingen wij ook altijd al naar dit strand, omdat het er iets rustiger is als in Callantsoog. We liepen dan na 'n tijdje liggen altijd even naar Ja Natuurlijk in Callantsoog om daar iets te eten en drinken, en ff lekker op het terras te zitten. Zouden we afgelopen zondag ook gaan doen, maar daar aangekomen stonden alleen de palen in het zand waar het paviljoen normaal op staat, maar verder.... geen plank !!! (had ik kunnen weten als ik eerder op deze site gekeken had...)

Mensen die daar lagen wisten ons te vertellen dat de eigenaar (een zekere v/d Ploeg) nogal egoístisch bezig is en Ja Natuurlijk niet op wil bouwen. Triest hoor, 'n slechte zaak dus voor de naturisten op Nederlands oudste en bekendste naaktstrand !!!
Wij zijn dus uiteindelijk weer terug gelopen naar st. Maartenszee, en hebben naderhand in paviljoen Noord heerlijk gegeten ! Goeie tent hoor !
Helaas mag je daar niet in je blootje naar binnen, dat is 'n minpunt, als er toch 2 paviljoens vlakbij elkaar staan (Noord en 'n stukje verderop Zuid) zou je er toch best eentje naturistisch kunnen maken...., maar okay, dan maar even iets aan...
Noord is verder best okay, laat die v/d Ploeg maar in het zand zakken daar in Callantsoog ! Wij hoeven er niet meer heen, wij gaan wel naar Noord !

Een zonnige groet,
@ndrea
Andrea | 29-06-2010
Wij gingen vroeger altijd naar Sint Maartenszee op vakantie, we stonden dan op 'n camping met onze ouders, en vermaakten ons als kind prima in recreatiepark De Goudvis.
Ook gingen we vaak naar het strand. Toen ik eens met 'n stel andere meiden van de camping over het strand liep, zagen we opeens blote mensen ! We waren dus op het naaktstrand aangekomen !
We schrokken er eerst wel van, maar vonden het ook eigenlijk best wel spannend ! Eerst durfden we er niet te gaan liggen, en al helemaal niet bloot. Maar het volgende jaar gingen we er toch weer heen, en uiteindelijk gingen we er ook gewoon liggen. Eerst alleen topless, maar later ook gewoon bloot.
Nu is het met mij eigenlijk andersom; als ik nu naar het strand ga, wil ik alleen nog naar 'n naaktstrand ! We hebben ontdekt dat er 'n heel groot stuk is tussen Sint Maartenszee en Callantsoog waar je in je blootje mag. Tussen strandslag Sint Maartenszee en strandslag Kiefteglop in Callantsoog mag je tussen paal 16,8 en 14,5 (ter hoogte van het Zwanenwater)in je blootje liggen. Jammer dat je in paviljoen Noord iets aan moet trekken, wij liepen dan vaak richting Callantsoog, want in Ja Natuurlijk mocht je wél zonder badkleding naar binnen, als je maar 'n handdoek meeneemt om op te zitten. Ook gingen we vaak bij Callantsoog het strand op, beide strandopgangen (13 en 14) zijn ong. even ver rijden voor ons.
Helaas is Ja Natuurlijk nog niet opgebouwd, dus dat wordt zelf alles meenemen deze zomer. Maar dat heb ik er wel voor over, en het is nog goedkoper ook !
Tanja | 24-06-2010

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Sint Maartenszee" ?
Hoe waardeer je Sint Maartenszee in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.03