Naturismegids

Galderse Meren

8.1

Gemiddeld cijfer van 26 beoordelingen.

Adresgegevens

Galderse Meren
Breda
Lat: 51.525520
Long: 4.758056

Informatie

Recreëren bij Noordplas Galderse Meren is al jaren niet meer toegestaan. De Noordplas van de Galderse Meren is inmiddels bestemd als Natuurgebied.
Aan de noordzijde van de Zuidplas Galderse Meren, tegen de A27/A59 aan, is nog wel een, klein, naaktstrand, dat via een, doodlopend, fietspad te bereiken is.

Afstanden

 • Brussel 99 Km / 01:14
 • Utrecht 80 Km / 00:54

Open

 • Hele jaar geopend

Faciliteiten

 • Meer
 • Geschikt om te zwemmen
 • Geschikt voor kinderen
 • Bereikbaar met de auto
 • Betaald parkeren
 • Bereikbaar met de fiets
 • Toegankelijk voor minder validen
 • Toiletvoorzieningen
 • Verkoop van eten en drinken

Meningen en ervaringen van bezoekers met Galderse Meren.

Ik ben een jonge van 18 ik ging daar vorige maand naar toe ik kleedt mij uit en ging lekker zonnen komt er opeens een oude man naar mij toe en begint te praten over vieze dingen en begint met zijn geslacht te spelen ik zei dat ik naar huis ging en ging weg ik vind dat erg jammer want nu durf ik er niet meer naar toe terwijl ik het erg fijn vond daar
Martijn | 01-08-2016
In de afgelopen 2 jaar is het strandje gezelliger geworden. Mede door de onderlinge controle op mensen met verkeerde bedoelingen.
Ook is er een hek geplaatst zodat je geen last heb van mensen die een rondje galder lopen of fietsen.
Water kwaliteit is uitstekend en er is veel variatie in de naturisten (gezinnen,stellen, jong en oud).
Sociale controle is hoog op een prettige manier, tevens wordt er steekproefsgewijs een bezoek gebracht door de politie of handhaving :)
Maike | 18-05-2016
Volgens mij is de mededeling dat het naaktstrand van de Galderse Meren is gesloten/opgeheven NIET JUIST. Er zijn een een Noordplas en een Zuidplas. Vroeger was er een fantastisch naaktstrand rond de Noordplas. Die plas is tegenwoordig beschermd natuurgebied en voor publiek gesloten. Het huidige naaktstrand is aan de noordzijde van de Zuidplas, maar mag amper een naam hebben. Het is er sfeerloos met vooral heel veel textielwandelaars.
Het enige dat aan deze plek nog aantrekkelijk is, is het heerlijke zwemwater.
Pegota | 09-05-2016
Meer recensies van Pegota (6)
Smerig smerig smerig strand vol
Met eende poep en veren in het water en het stik er van de agresive wespen
Notenboom | 24-08-2015
Er komt vooral een verouderd publiek.
Het water en het strand is uniek.
Er is enkel een WC. Verder geen voorzieningen. Er komt wel regelmatig een ijsventer langs.
Albert | 10-08-2015
Veel geklede vreemdelingen en honden uitlaters die dan van op een afstand zitten te loeren wat hypocriet
Er zou toezicht moeten komen om hier paal en perk aan te stellen
Fons | 03-10-2013
Ik ben afgelopen maandag voor het eerst alleen naar het naaktstrand geweest, en ik moet zeggen dat ik me daar niet echt prettig voel. Zoveel mensen die gekleed langs komen en maar zitten te gluren of dat ze nog nooit een paar blote borsten gezien hebben. En vooral veel mannen alleen, ik heb misschien 2 stelletjes gezien die het na 1 uurtje al gezien hadden. Dat is natuurlijk wel heel jammer.Het moet vandaag de dag toch kunnen dat een vrouw alleen naar het naaktstrand kan gaan zonder lastig gevallen te worden.
Suze | 31-07-2013
Het sluiten van het noordstrandje geeft inderdaad een toename van rondtoerende mannen, op zoek naar rondtoerende mannen en de sexuele handelingen vinden dan ook wel in de bosjes plaats achter het zuidstrand.
Natuurlijk stoor je jezelf wel aan de marrokaanse heren die compleet aangekleed komen spieden, maar ach, zielig toch.
Afhankelijk van de temperaturen is het tot een uur of 6 goed en rustig toeven, daarna komen de bosneukers, gluurders, viezerikken en swingers op dreef en kun je beter gaan

Er is geen licht in de enige wc en er is geen douche. verder is de overlast van de ganzen bijzonder storend, voor kinderen zelfs bedreigend
ad | 13-06-2013
Kom er al vanaf 1979 was en is nog altijd vriendelijk, wel jammer dat de noordplas gesloten is. Was daar rustiger en minder overlast, heb er vele vrienden ontmoet.
bertie | 10-04-2013
Erg klein, ik voel me nogal opgesloten, weinig gelegenheid om eens lekker te gaan lopen. Weinig aantrekkelijk voor jonge mensen, die je dan ook nauwelijks ziet.
jan | 26-12-2012
Aan alle bezoekers van het naakstrand van de Galderse meren.

Op dinsdag 1 januari 2013 zal wederom om 14.00 uur op het naakstrand de jaarlijkse nieuwjaarsduik plaats vinden.

Kom en doe mee aan deze sportieve duik.

Iedereen is van harte welkom.
Om 14.00 uur stip gaan we te water
bezoeker naakstrand | 01-12-2012
mooi strandje. Vandaag voor de eerste keer samen met mijn vrouw geweest. Echt familiestrand.
P. | 12-08-2012
Een heerlijk plaatsje,voor naakt te zonnen en te zwemmen.
Wat mij het meeste stoort zijn die pottekijkers( meestal buitenlanders). Dat is echt niet meer te doen. De volgende keer neem ik mijn gsm mee, en als ze nog naast mij komen zitten en aan hun ding beginnen te trekken neem ik gewoon een foto. Eens zien hoe ze gaan reageren!
Kan er geen bord of zoiets komen met daarop: ALLEEN TOEGANG ZONDER KLEREN! NAAKTSTRAND!
Van de homo's heb ik geen last(ben een vrouw):-). Het is wel grappig om toe te kijken hoe ze daar staan rond te draaien en de bosjes in en uit lopen.
Wat mij ook stoort is de ganzepoep! Is dat wel gezond voor het water en de mensen? Je kan nergens op blote voeten lopen of je trapt erin! Zowel op het naaktgedeelte als het gewone gedeelte!
Het naaktgedeelte is heel proper tegenover het ander gedeelte, de jeugd laat al hun afval maar liggen :-(.

Het zou echt een paradijsje kunnen zijn zonder al die storende elementen, maar ja waar vind je dat nog zo'n paradijs!
Marieke | 05-08-2012
Meer recensies van Marieke (2)
Vandaag voor het eerst naar een naaktstrand geweest. Ik ben vlakbij het begin van het naaktstrand bij het toilet gaan liggen.

Toen ik een half uurtje lag kwamen een groepje meisjes dicht bij mij liggen tewrwijl ze zelf al hun kleren aanhielden.

Kan iemand mij vertellen of er altijd zo aan toe gaat of is dit meer toeval?
Mark | 19-05-2012
Mijn vorige reactie ging eerst bekeken worden door de beheerders van de site .. dit is nu al enkele weken geleden...kan deze alsnog geplaatst worden
Peter | 07-05-2011
wim | 18-04-2011
Dit is echt heel jammer want we hebben net Wilma en Walter zover dat zij mee zouden gaan.
Dimp | 10-04-2011
De noordplas had beter open kunnen blijven dan had ieder zijn plek....om te relaxen gefeliciteerd gemeente ...is dit wat je wilde bereiken???, hadden die mensen een eigen plek waar verder geen kinderen kwamen, wordt die gesloten zodat het zich verspreidt...... hoe dom moet je zijn ...
mike | 13-09-2010
Hans en Corrie

Ja , wij komen er ook al een hele tijd en hebben het er reuze naar onze zin. Zelfs op 1 januari al met de nieuwjaarsduik. Zo met de jaren hebben we een grote vriendenkring opgebouwd waar altijd wel te lachen valt. We zitten meestal in 't begin van het straatje . Het water is er echt super schoon en verkoelend. Alleen jammer dat er maar 1 toilet is , maar ja verschil moet er zijn zoals altijd. En voor een heerlijke relaxmassage kun je ook bij Hans terecht.
hans en corrie | 16-07-2010
Prima strand, fijne sfeer.
1 wc voor heel het strand is echt veel te weinig.
Verder uitstekend voor kleine kinderen, het water gaat maar heel langzaam dieper.

Ik blijf er graag komen.
Noortje | 11-07-2010
Meer recensies van Noortje (2)
zoals gezegd veel kijkers en homo's die zich soms niets van de spelende kinderen aantrekken pas is nog een gezinnetje op de loop gegaan omdat er een man met een porno blaadje het niet kon laten aan zijn kruis te zitten vlak bij hun kinderen'''jammer dat het zo moet gaan'' af en toe een beetje meer politie toezicht zou geen kwaad kunnen of vraag desnoods entree zodat de echte naturisten kunnen genieten van de galderse meren
joanna | 08-07-2010
Op zich is het naturistische gedeelte aan de zuidplas een perfecte plek.
Sinds de sluiting van de noordplas is het aantal cruisende mannen echter enorm toegenomen. Overal zijn te vinden: voor bij de paadjes bij de wc, op het achterste gedeelte (dat was altijd al een cruiseplek), bij de inhammetjes en langs het water (onder het mom van 'even een wandelingetje maken').
Ook de veelal buitenlandse nieuwsgierigen hebben de plas ontdekt, alleen jammer dat ze hun kleren aanhouden. Eigenlijk zouden we iedereen erop aan moeten spreken .....
De ganzen maken het er ook niet schoner op. Werkelijk het hele middengedeelte is ongeschikt als recreatieterrein.

Maar goed .... het was een leuke plas, maar wordt om bovenstaande redenen steeds minder gezellig en relaxed.
Ron | 23-08-2009
Het is een heel mooi en rustig plekje, maar inderdaad de gluurders, ganzen en de bosjesmannen daar zouden ze iets aan mogen doen.
.
Marieke | 22-08-2009
Meer recensies van Marieke (2)
Wij zijn vandaag nog geweest in Galder op het middelste gedeelte licht het vol met Ganzenstront het is niet mogelijk om je handoek ergens neer te leggen zonder dat die in de stront licht, je kunt er ook niet lopen zonder in de stront te trappen.
Dat komt allemaal door dat blonde vrouwtje die komt die ganzen iedere dag brood voeren, (doet ze al jaren) eerst waren het twee ganzen die hebben jongen gekregen en toen waren het er tien, nu zijn er 150 bruine wilde ganzen erbij gekomen.
Het is er een vuile smeerboel geworden overal licht stront, ook in het water licht overal ganzenstront .
Is het niet mogelijk om deze ganzen af te schieten of op te ruimen? want ze vervuilen het strand en het water en brengen allerlij ziekten voort zoals Teken en Wormen.
Jan en Wil | 19-08-2009
verboden nu he daar zonnen
rob de top | 01-07-2009

Geef hier jouw beoordeling

Wat is jouw ervaring met "Galderse Meren" ?
Hoe waardeer je Galderse Meren in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookiesread more


Time: 0.015