Naturismegids

Galderse Meren

8.4

Gemiddeld cijfer van de laatste 11 reviews.

Adresgegevens

Galderse Meren
Rijsbergsebaan
4836MC Breda

Website
Lat: 51.525520 / Long: 4.758056
Google mapsOpenStreetMap (fiets)

Informatie

Recreëren bij Noordplas Galderse Meren is al jaren niet meer toegestaan en is niet meer bereikbaar.
Aan de noordzijde van de Zuidplas Galderse Meren, pal tegen de A58 bij knooppunt Galder, is nog wel een, klein, naaktstrand, dat via een, doodlopend, fietspad te bereiken is. Er gelden een aantal verboden: geen huisdieren, geen gemotoriseerd verkeer, geen geluidsapparatuur, geen glaswerk, geen alcohol, geen drugs. Er wordt sinds 2020 streng gecontroleerd en ook boetes uitgedeeld. Dagelijks loopt er elk uur handhaving over het strand. Vanwege Covid worden de toegangen van het strand al snel gesloten en stevig gehandhaafd. In warme periodes gaan toegangen voor alle verkeer al rond 11 uur ochtends dicht. Parkeren kost 3 euro per dag (2020) de dichtstbijzijnde parkeergelegenheid ligt op 15 minuten wandelen van het naaktstrandje. De verst gelegen parkeerplaats op 40 minuten wandelen. Er is een bushalte op 60 minuten wandelen van het naaktstrandje. Kom je van ver is het raadzaam om eerst de website te bezoeken of je nog op het strandje wordt toegelaten.

Afstanden

 • Brussel 99 Km / 01:17
 • Utrecht 79 Km / 01:06

Open

 • 1 Mei t/m 30 September

Algemeen

 • Alleen dagrecreatie

Faciliteiten

 • Meer
 • Geschikt om te zwemmen
 • Toezicht op zwemmers
 • Geschikt voor kinderen
 • Bereikbaar met de auto
 • Betaald parkeren
 • Bereikbaar met de fiets
 • Toegankelijk voor minder validen
 • Toiletvoorzieningen
 • Verkoop van eten en drinken

Reviews van bezoekers over Galderse Meren

Wij zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen met Galderse Meren. Laat het ons weten!
Net en mooi stukje strand. Prima met de fiets tot dichtbij te bereiken. Zo op één van de laatste zomer dagen van het jaar een gezellige drukte. Je ervaart geen overlast van elkaar, het is erg gemoedelijk. Het water is heerlijk helder en je kan er prima wat baantjes trekken in het diepere gedeelte. Voor ons een echte aanrader eens vaker te bezoeken.
J & C | 16-09-2023
Beste vrienden naturisten,

Eerst en vooral ,wens ik jullie allen het allerbeste,en een goede gezondheid voor het nieuwe jaar 2023 .
Ik was verheugd, om deeltenemen ,aan de nieuwjaarsduik op het ons naaktstrand in de Gelderse meren .
Voor mij was dit de allereerste keer ,dat ik aan zo´n spektakel had deelgenomen,en ik heb daar echt van genomen .
Ik kan wel niet zo goed zwemmen ,en daarom bleef ik zowat vooraan terhoogte van mn zitvlak in het koude water ,voor mn veiligheid .
Heb natuurlijk wel e´kele goeie plonsjes gemaakt .
Na deze belevenis ,voelde ik mn lichaam tintelen en zalig opwarmen ,omdat ik van dit gevoel kon genieten ,ben ik ernog eens ingedoken ,met als gevolg ,dat ik nogeens kon genieten van dat lichaamsgevoel .
Wel ja heb er echt van genoten, heb allemaal sympathieke mensen gezien ,en is voor herhaling vatbaar .
Dus mijn dierbaar gezegde voor alle naturisten aldaar ,bedankt voor deze plezante belevenis ,en een grote bijzondere dank voor onze Kees,Adrie,Arend ,en andere

Respectvolle groeten
Eddy max
Eddy | 03-01-2023
Meer recensies van Eddy (2)
In plaats van telkens naar bredene te gaan ,zocht ik het wat dichter bij huis ,en inderdaad kwam ik terecht in de galderse meren .ik had nooit geweten van het bestaan hiervan ,en ben tevreden hier mijn naaktcreatie te kunnen doen als echte naturist,.
Heb verschillende mensen leren kennen .en altijd interessant om er een praatje mee te doen .doch is het wat spijtig dat vanaf 1 okt hier de honden zomaar kunnen loslopen ,met het risico ,dat er wel eens het een en ander kan gebeuren met een van deze loslopende honden ,het is wel wat beangstigend zo een horde rotweilers naar je te zien aanlopen ,terwijl ik in m'n jeugdjaren ben aangevallen geweest door twee bouviers ,heb daar lang in behandeling voor geweest ,maar toch met deze belevenis voel ik me wel wat benauwd ,als deze naar je afstormen,je weet immers niet wat die van plan zijn ,je moet het maar eens meemaken .En niettemin zie ik al de dieren graag ,en zou dus willen vragen aan deze hondenbezitters om daar rekening meete houden .Ik zou het erg vinden als een loslopende hond je moest bijten ,dat hij dan in slaap word gebracht nietwaar !
Ik hoop dat met deze ernaar gekeken wordt .
Respectvolle groeten aan al de naturisten aldaar en de hondenbezitters.
Grts
Eddy Max uit Deurne.
Eddy De Vos | 31-10-2022
Meer recensies van Eddy De Vos (2)
Regels zijn goed, maar hier gelden zo veel regels dat een dagje ontspannen er hier niet meer in zit.
Stephan | 11-06-2021
Ik kwam er al toen de zandzuiger nog in het water lag, ik ben een de oprichters van het naaktstrand, wij hebben er 3 maanden aan een stuk in 'n tent geslapen en maakte elke avond het hele strand schoon met 'n man(vrouw) of 8, de motorpolitie kwam elke morgen bij ons in de tent koffie drinken en kijken of alles in orde was, die waren maar wat blij met ons, want het meer was altijd spik en span, we hebben ook veel rechtzaken moeten voeren tegen de Gemeente nieuw Ginneken die toen samen met Galder de eigenaars van het meer waren, maar al met al, altijd 'n geweldige tijd gehad, en toen kwamen er ook (gelukkig) weinig of geen vieze ventjes.
Ad van Turnhout | 17-09-2020
Ik kom er sinds 1985. Het is een klein naakt strandje aan een meer met veel grotere textielstranden. Er liggen een aantal vaste gasten die er ook al vaak jaren komen. Gelukkig wordt er bij goed weer elke paar uur gecontroleerd en ook stevig gehandhaafd op niet gewenst gedrag. De toegangen tot alle stranden worden bij drukte vaak al om 11 uur ochtends afgesloten en gehandhaafd.
Twan | 11-08-2020
Mooi strand lekker water. Wel her en der wat banzen poep. Wat later in de middag en zeker verder op als het avond gaat worden lopen er inderdaad wat oude vieze mannen rond. En veel textiel wandelaars. De laatste tijd ook veel mensen van buitenlandse afkomst die mensen lastig vallen en dit herhaaldelijk blijven doen. Zo ben ik gisteren (27-8-19) 2x samen met me vriendin lastig gevallen. De 2de keer os de man vertrokken. Deze lastige mensen en textielwandelaars verpesten daar wel de sfeer.
Robert H | 28-08-2019
Heerlijk daar! En mensen met negatieve reacties liggen waarschijnlijk op de " verkeerde plek" dwz nogal afgelegen tussen de "heren". Blijf je daarentegen op t eerste veld, of op het strandgedeelte, dan is er niets aan de hand, ik ben alleengaande man en heb nergens last van. Nouja af en toe aandacht die ik niet wil, maar wanneer je dat duidelijk maakt: niets aan de hand. Met mooi weer regelmatig bezoek van "IJsbeer" met goedgekoelde dranken en ijs, kortom, 'tis net vakantie!
max | 17-10-2018
Het valt mij op hoeveel negatieve recensies er hier over de Galderse Meren staan. Ik vind dit volkomen onterecht, en vraag mij af op welk uur van de dag die klagers er dan zijn heengegaan. Ik ervaar het juist als een heel gezellig strandje, geschikt voor zowel alleengaanden (ook vrouwen!), als koppels en gezinnen. De sociale controle is er behoorlijk. Alleen de ganzendrollen zijn wel een minpunt, maar die liggen echt niet overal. Dank zij de overloopparking en het eenrichtingsverkeer loopt het verkeer ook veel vlotter dan vroeger op drukke dagen.
Luc Nyasa | 16-09-2018
Slechte ervaring gehad. Ik ben een jongen van 18 & Ik was gewoon nieuwgierig over naaktrecreeren bij de Galderse Meren.

Ik zat nog geen 5 min naakt op men handdoek en er kwam al een oude man op me aflopen. Hij trok wat aan zijn piemel en strookte met een grassprietje tegen men kont. Desondanks het feit dat ik duidelijke signalen gaf dat hij moest weggaan bleef hij gwn zitten.

Onderweg naar de parking ben ik nog 2 maal aangesproken door oude perverten die wat met me wilde doen.

Best enge ervaring, raar sfeertje daar, niet heengaan, altans niet het naaktgedeelte.
Maxim | 19-08-2018
Heb me lopen verbazen over alle stront drollen etc. Die langs de water kant liggen. Je moet hier een soort van overheen stappen om in (schoon??) water te kunnen zwemmen, om vervolgens bij warm weer en als er een windje staat genietend op je handdoek de stront te ruiken.... echt geen pretje....
G. | 29-07-2018
Hey Martin! Jammer dat dat zo gegaan is. Ik ben meerdere keren geweest en heb ook een enkele keer gehad dat er zo'n vies mannetje was die me ongewenst aanraakte. Die heb ik wel ff laten weten dat ie weg moest wezen. Over het algemeen gaan mensen met respect met elkaar om daar, maar d'r zijn altijd gasten die het verpesten. Daarom ga ik graag samen met iemand anders. Ik ben 24 en zoek nog iemand om mee te gaan. Misschien een goed idee? Vind het anders zo jammer als je een verkeerd beeld krijgt van naturisme.
jesse | 10-07-2018
Ik ben een jonge van 18 ik ging daar vorige maand naar toe ik kleedt mij uit en ging lekker zonnen komt er opeens een oude man naar mij toe en begint te praten over vieze dingen en begint met zijn geslacht te spelen ik zei dat ik naar huis ging en ging weg ik vind dat erg jammer want nu durf ik er niet meer naar toe terwijl ik het erg fijn vond daar
Martijn | 01-08-2016
In de afgelopen 2 jaar is het strandje gezelliger geworden. Mede door de onderlinge controle op mensen met verkeerde bedoelingen.
Ook is er een hek geplaatst zodat je geen last heb van mensen die een rondje galder lopen of fietsen.
Water kwaliteit is uitstekend en er is veel variatie in de naturisten (gezinnen,stellen, jong en oud).
Sociale controle is hoog op een prettige manier, tevens wordt er steekproefsgewijs een bezoek gebracht door de politie of handhaving :)
Maike | 18-05-2016
Volgens mij is de mededeling dat het naaktstrand van de Galderse Meren is gesloten/opgeheven NIET JUIST. Er zijn een een Noordplas en een Zuidplas. Vroeger was er een fantastisch naaktstrand rond de Noordplas. Die plas is tegenwoordig beschermd natuurgebied en voor publiek gesloten. Het huidige naaktstrand is aan de noordzijde van de Zuidplas, maar mag amper een naam hebben. Het is er sfeerloos met vooral heel veel textielwandelaars.
Het enige dat aan deze plek nog aantrekkelijk is, is het heerlijke zwemwater.
Pegota | 09-05-2016
Meer recensies van Pegota (6)
Smerig smerig smerig strand vol
Met eende poep en veren in het water en het stik er van de agresive wespen
Notenboom | 24-08-2015
Er komt vooral een verouderd publiek.
Het water en het strand is uniek.
Er is enkel een WC. Verder geen voorzieningen. Er komt wel regelmatig een ijsventer langs.
Albert | 10-08-2015
Veel geklede vreemdelingen en honden uitlaters die dan van op een afstand zitten te loeren wat hypocriet
Er zou toezicht moeten komen om hier paal en perk aan te stellen
Fons | 03-10-2013
Ik ben afgelopen maandag voor het eerst alleen naar het naaktstrand geweest, en ik moet zeggen dat ik me daar niet echt prettig voel. Zoveel mensen die gekleed langs komen en maar zitten te gluren of dat ze nog nooit een paar blote borsten gezien hebben. En vooral veel mannen alleen, ik heb misschien 2 stelletjes gezien die het na 1 uurtje al gezien hadden. Dat is natuurlijk wel heel jammer.Het moet vandaag de dag toch kunnen dat een vrouw alleen naar het naaktstrand kan gaan zonder lastig gevallen te worden.
Suze | 31-07-2013
Het sluiten van het noordstrandje geeft inderdaad een toename van rondtoerende mannen, op zoek naar rondtoerende mannen en de sexuele handelingen vinden dan ook wel in de bosjes plaats achter het zuidstrand.
Natuurlijk stoor je jezelf wel aan de marrokaanse heren die compleet aangekleed komen spieden, maar ach, zielig toch.
Afhankelijk van de temperaturen is het tot een uur of 6 goed en rustig toeven, daarna komen de bosneukers, gluurders, viezerikken en swingers op dreef en kun je beter gaan

Er is geen licht in de enige wc en er is geen douche. verder is de overlast van de ganzen bijzonder storend, voor kinderen zelfs bedreigend
ad | 13-06-2013
Kom er al vanaf 1979 was en is nog altijd vriendelijk, wel jammer dat de noordplas gesloten is. Was daar rustiger en minder overlast, heb er vele vrienden ontmoet.
bertie | 10-04-2013
Erg klein, ik voel me nogal opgesloten, weinig gelegenheid om eens lekker te gaan lopen. Weinig aantrekkelijk voor jonge mensen, die je dan ook nauwelijks ziet.
jan | 26-12-2012
Aan alle bezoekers van het naakstrand van de Galderse meren.

Op dinsdag 1 januari 2013 zal wederom om 14.00 uur op het naakstrand de jaarlijkse nieuwjaarsduik plaats vinden.

Kom en doe mee aan deze sportieve duik.

Iedereen is van harte welkom.
Om 14.00 uur stip gaan we te water
bezoeker naakstrand | 01-12-2012
mooi strandje. Vandaag voor de eerste keer samen met mijn vrouw geweest. Echt familiestrand.
P. | 12-08-2012
Een heerlijk plaatsje,voor naakt te zonnen en te zwemmen.
Wat mij het meeste stoort zijn die pottekijkers( meestal buitenlanders). Dat is echt niet meer te doen. De volgende keer neem ik mijn gsm mee, en als ze nog naast mij komen zitten en aan hun ding beginnen te trekken neem ik gewoon een foto. Eens zien hoe ze gaan reageren!
Kan er geen bord of zoiets komen met daarop: ALLEEN TOEGANG ZONDER KLEREN! NAAKTSTRAND!
Van de homo's heb ik geen last(ben een vrouw):-). Het is wel grappig om toe te kijken hoe ze daar staan rond te draaien en de bosjes in en uit lopen.
Wat mij ook stoort is de ganzepoep! Is dat wel gezond voor het water en de mensen? Je kan nergens op blote voeten lopen of je trapt erin! Zowel op het naaktgedeelte als het gewone gedeelte!
Het naaktgedeelte is heel proper tegenover het ander gedeelte, de jeugd laat al hun afval maar liggen :-(.

Het zou echt een paradijsje kunnen zijn zonder al die storende elementen, maar ja waar vind je dat nog zo'n paradijs!
Marieke | 05-08-2012
Meer recensies van Marieke (2)

Geef hier jouw review

Wat is jouw ervaring met "Galderse Meren" ?
Hoe waardeer je Galderse Meren in het algemeen?

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.018