Naturismegids

Recensies van Gilleke en Mieke

Le Perron (Athena)

15-09-2019
Fantastisch, echt waar.
Zo’n vriendelijk onthaal, zo proper,
een wondermooie omgeving. Zalig gewoon! ????

Les Fourneaux

15-09-2019
Très confortable
Emplacements très vastes
Sanitaires parfaits et propres

Le Champ du Moulin: Association "Club du soleil de Troyes"

15-09-2019
Een heel fijn terrein waar we regelmatig naar toegaan; veel rust en geen lawaai. Elk jaar verbeterd er wel weer iets. Dit jaar kon je voor het eerst brood bestellen, de douche is gratis en de administratie gaat nu allemaal middels de PC. Even wennen , maar m.i. waait er duidelijk een jongere nieuwe wind door de camping. Een van de medewerkers spreek zelf prima Engels, iets wat je nog steeds niet op alle commerciële campings tegenkomt. Overal elektriciteit en prima plekken voor de camper.

Le Coteau de l'Herm

14-09-2019
Schoon ,netjes prima verzorgd en een nette prijs .
Ook mooie camper plaatsen

Mali raj

14-09-2019
In juli 2019 hebben wij twee weken gekampeerd op Mali Raj. Een kleine camping met basisvoorzieningen. Het is idyllisch aan de rivier de Krka gelegen. Het is een plek van waaruit je kan wandelen en fietsen. Sloveense en Kroatische steden zijn goed met de auto te doen.
De camping is heerlijk rustig met voldoende grote plaatsen voor de tent.
Wat vooral opvalt is de service op de camping. Katja Bradac en haar vader beheren de camping. Vooral Katja is zeer behulpzaam en weet alles over de omgeving en ze spreekt Engels. Ze is vriendelijk en attent.
We weten zeker dat we hier nog eens terug willen komen.

Camping du Port

14-09-2019
Leuke camping in een erg mooie omgeving. Celine is een goede gastvrouw. Sanitair werkte allemaal goed en was schoon.
Wij stonden in het "boomgaardje", een mooie zonnige en vrije plek. De appeltjes, peertjes en pruimen lagen voor het oprapen.
Hebben genoten van het zwembad en de tafeltennistafel. Lekker gefietst in de omgeving.
Prima camping voor een paar relaxte dagen.

BffL Goslar

14-09-2019
Wir wollten den Platz besuchen.Bei telefonischem Kontakt wurde uns mitgeteilt,das der Platz nicht mehr geöffnet wird wegen Mitglieder mangel.Schade.

De Mierenhoop (vereniging Lichtbond Noord)

13-09-2019
Dit soort campings zorgt er dus voor dat naturisme een slechte naam krijgt.

ons kent ons.
zielige lui die hun wereldje op hun manier leven en een andere manier niet accepteren.

Wij kamperen al tientallen jaren naturistisch in Frankrijk, daar heb je gewoon een camping waar je gewoon bloot rondloopt en de rest gewoon normaal is.
blootgewoon.

hier niet.
hier beschouwen ze het als bijzonder.

Camping Solaris

13-09-2019
Mooie camping, ruime plaatsen, rustige plekken. Zwembad is prima, winkeltje ook, heerlijk langs de zee wandelen. Aanrader!

Centre Pardigue

13-09-2019
Begin september een weekje genoten op deze camping, waar we hartelijk ontvangen werden door Ria. We voelden ons thuis op deze kleine en gemoedelijke camping en genoten van de prachtige natuur en de zon. Enig verbeterpuntje zou zijn het sanitair, omdat deze wat verouderd is.

Kortom: Zeker voor herhaling vatbaar!

Vallon des Oiseaux

12-09-2019
Blijkbaar zijn wij niet de enige die het snel voor bekeken hielden op deze camping.
Ze was ons vooraf ten zeerste aanbevolen.
Maar na 7 uren gereden te hebben en waarvan 2 in de file, had ik toch een andere ontvangst verwacht.
Bij onze aankomst kregen we al direct te horen, van een norse ouwe brombeer, dat we niet zo ver tot aan de receptie mochten rijden waarna we op een onbeschofte manier werden verzocht de camper te verplaatsen.
Daarna probeerde hij duidelijk te maken dat ik hem met zijn golfkarretje moest volgen. Doordat ik niet goed begreep wat de bedoeling was vond de ouwe knar het nodig om nog eens uit zijn sloffen te schieten, en zetten ons op een plaats neer waar we die nacht maar zouden moeten blijven staan.
Na vijf minuten de rust te laten terug keren besloten we onmiddellijk deze camping te verlaten.
Dit zou niet de plaats worden waar we tot rust zouden komen.
Hoe is het mogelijk op deze manier mensen te ontvangen.
Nooit zullen we daar nog naar toe gaan, en zullen deze camping met zijn onbeschofte norse uitbater ook nooit aan iemand aanbevelen

Domaine des Lauzons

12-09-2019
Na onze verdere reis op zoek naar de zon, zijn we na een kort bezoek van tien minuten op een andere camping, die ons zeer was aangeraden, maar waar we werden afgebekt door een gefrustreerde ouwe heer die de uitbater bleek te zijn, aanbeland op deze oase van rust.

Na een vriendelijk ontvangst konden we onze eigen plek kiezen.
Het mooie uitzicht over de vallei en bergen, het mooie zwembad, de open ruimte en vooral de rust maakten ons verblijf hier ook tot een heerlijke tijd.
Het sanitair was wel verouderd en misschien aan vernieuwing toe maar het was proper en je kon er je ding doen.
Het algemene uitzicht van de camping deed ons wat rommelig aan en een goede opruim beurt zou in de wintermaanden zeker kunnen gebeuren.
Er is brood en wat kleine zaken te verkrijgen maar verder niks. Waardoor het wel noodzakelijk is om vooraf je inkopen te doen. En als je geen vervoer hebt is het behoorlijk ver.
Verder kan je hier op het grote eigen terrein mooie wandelingen maken.
Ook hier heerste er een gemoedelijke sfeer en hebben we weer heel toffe mensen mogen ontmoeten waar je een gezellige babbel mee kon maken.
Zeker een camping om te houden......

Domaine de la Gagère

12-09-2019
Nog nagenietend van een heerlijke vakantie zou ik deze camping zeker kunnen aanbevelen.
De wijze van ontvangst door de gastvrouw stelde ons meteen gerust , dat we op een aangename naturistische camping aankwamen. We konden onze eigen plek kiezen en zelfs na één nacht slapen en gewekt te worden door het geluid van de warmtepomp van het zwembad, mochten we ons nog verplaatsen.
Het mooie uitzicht, het heerlijke zwembad, het proper sanitair met aan iedere wastafel een vaatdoek om het proper te houden, de open ruimte en vooral de rust maakten ons verblijf tot een heerlijke tijd.
Wat je op vakantie niet kunt plannen zijn de mensen die je ontmoet. Maar door de gemoedelijke sfeer die er heerst hebben we heel toffe mensen mogen ontmoeten. Daardoor hebben we zelfs leren petanque spelen, wat helemaal niet in onze gedachten was opgekomen, en daarna de gezellige babbel. Bedankt hiervoor lieve mensen...…..
De bereikbaarheid is wat moeilijk zeker het laatste stuk van de weg. Maar mag geen probleem zijn om er te komen. Verder wensen wij de nieuwe uitbaters van harte het allerbeste toe in de verdere uitbouw van deze leuke camping.....
Wij komen zeker nog terug

Domaine de la Gagère

12-09-2019
Très bien tenu
Très bien équipé
Manque peut-être un cours de tennis i

Casa Somba

12-09-2019
Nous avons passé un séjour enchanteur à Casa Somba où Claudine & Francis vous accueillent avec chaleur et sympathie.Francis toujours prêt a donner un bon conseil sur la région où restaurants.Claudine parfaite en maîtresse de maison. Les chambres sont bien équipées et très propres qui donnent sur la belle piscine dans un magnifique jardin où le perroquet Coco vous dit bonjour! Les petits déjeuners sont supers bons avec des confitures maison.Un vrai paradis naturiste. Philippe & Maria. Septembre 2019.

Domaine de la Gagère

12-09-2019
Tres bien tenu
Très bien équipé
Manque peut-être un cours de tennis

Camping Naturiste La Clapère

12-09-2019
Excellente critique. De tous les campings naturistes qu'on a fait, c'est celui ou la nudité est la plus respectée. Des emplacements sauvages et gigantesques si on prend sans électricité. Un petit resto sympa et des propriétaires charmants. Génial!!!!!

Centre Naturiste René Oltra

11-09-2019
Je boekt bij René oltra. Je komt bij de receptie van het dorp. Dan mag je eerst je camper neerzetten... Eh geen plaats voor campers, dus dwars over 4 vakken. Dan jezelf melden aan de natuur receptie. Dan te voet naar de camping. Dan een stempeltje weer terug naar de receptie voor een pasje zus of zo. Dan mag je erdoor. Dan feummel je de camper weer uit de vakken voor je die gevuld zijn met geïrriteerde (terecht) autos. Nee. Frankrijk ten voete uit. Wat een arrogantie. Gastheerschap kennen ze.niet

Sportcomplex Drieburcht

11-09-2019
Fijn, modern bad

Tranum Klit Camping

11-09-2019
Een heel erg prettige camping. Hier kom ik zeker nog eens terug. En daarom heb ik hem hier ook aangemeld.

FKK Camping Ostsee

11-09-2019
Grote camping met veel vaste staanplaatsen. Ik was er eind augustus. Het hoogseizoen was net voorbij, waardoor het erg rustig was.
De ontvangst is zakelijk, maar wel vriendelijk. Met mijn kleine camper werd mij aangeboden om op het tentenveld te staan, wat me erg goed is bevallen. Leuker dan de toch wat krappe plaatsen voor de grote campers en caravans.
Sanitair is heel schoon.
Tentenveld heeft eigen keuken (met warm water).
Het is goed zwemmen in zee, aangename temperatuur.
De goede fietsmogelijkheden zijn al veelvuldig genoemd.
Zeker de moeite waard om nog eens een paar dagen te bezoeken.

Skeppsmyra Naturist Camping SNN

11-09-2019
Heerlijke rustige camping. Vriendelijke ontvangst. Ruime plaatsen. Heerlijk om te zwemmen en fijne sauna. De douches zijn wat eenvoudig, maar er hoeft niet extra voor betaald te worden.
Complete keuken, die door iedereen gebruikt kan worden. Ideaal voor mensen die met een tent komen.
De directe omgeving heeft niet zo veel te bieden, maar voor een paar dagen zorgeloos ontspannen is dit echt een heerlijke plek.

Le Champ de Guiral

10-09-2019
Que du bonheur....

Domaine de Bélézy

10-09-2019
(te)Duur. Zwembad en ligweide uitstekend. prima plek om de berg op te fietsen voor de liefhebber. Ook voldoende te zien in de omgeving. Sanitair prima. Apart slag bezoekers: veel mensen op zich zelf, groeten is er haast niet bij. Voor een aantal activiteiten moet (ook) betaald worden. Let op: neem geen standaard plaatst (te klein) maar voor 6 euro per dag meer (!) een grotere.

Klokocove

10-09-2019
Prima camping om Praag te bezoeken,maar let op beschikbaarheid. Terrein wordt opgekocht door de staat voor aanleg rijksweg. De vraag is alleen wanneer de camping dicht moet. Zeer ruim terrein, prachtige uitzichten, sanitair enigszins gedateerd, keurig zwembad. Vanuit nabij gelegen Olbramovice in 50 minuten in hartje praag. Ook leuk is een boottocht op de moldau. breidt je voor op een lang en hobbelig grindpad. Prijzen voor nederlandse begrippen prima maar voor tjechische begrippen aan de hoge kant. Kan 4 dagen met de pot mee eten. Let op: horizontale plaatsen zeer beperkt beschikbaar dus de kans bestaat dat je scheef moet staan.

Les Saulaies chambres d'hôtes naturistes

09-09-2019
Olivier et Bruno sont très agréables, souriants, drôles à côtoyer. Leur maison se situe dans un endroit très reposant, la piscine est un plus et je ne vous parle pas de la table d'hôte , copieuse , excellent rapport qualité prix , on recommande vivement.

Naturistenterrein Buorkerij

09-09-2019
Twee dagen gestaan tijdens een fietstrektocht. Zeer vriendelijke eigenaren, heel mooi en schoon sanitair. Ruime plaatsen. En Roely's runderstoofpotje is niet te versmaden. Je kan in een zeer gezellige ruimte heerlijk eten voor een heel schappelijke prijs.

Casa de cinco Hermanos

09-09-2019
Wil en Berto zijn erg gastvrij , altijd tijd voor een gezellig praatje, maar kunnen ook heel veel vertellen over de omgeving .eten wat iedere avond klaar word gemaakt zijn heerlijke spaanse gerechten. Het is een rustige omgeving mooi groot zwembad en een prachtig uitzicht over de vallei. maar ook zijn er mogelijkheden buiten de casa die zeker de moeite waard zijn om gaan te bezichtigen.
We hebben er erg van genoten.

BLUE Wellnessresort Helmond

08-09-2019
Hier en daar wat achterstallig onderhoud, maar verder ok. Wat echter dramatisch was (de laatste twee keer dat we er zijn geweest en sinds Fletcher de boel daar heeft overgenomen): het horecagedeelte. Buiten geen bediening, boven in de loungeruimte geen personeel te bekennen om iets te bestellen en beneden in het restaurant 1 personeelslid die alles moet regelen. Bijna 40 minuten moeten wachten op twee drankjes en een kaasplankje (waar amper kaas op lag). De prijzen van eten en drinken zijn gewoon schandalig hoog en heten is niets bijzonders. Ik ga er niet meer heen.

Naturistenvereniging Balderhaar

08-09-2019
Mooie camping. Prachtig schoon sanitair. Je kunt er prima fietsen. De Tom Tom kent het adres niet. Dus een route beschrijving op de website zou fijn zijn. Tevens een bord naar de camping.

Naturist Camp Bunculuka

08-09-2019
Mooi gelegen camping, tussen de rotsen in. Heerlijk rustig baai met zwemmogelijkheid. Strandje wel wat smal. Supermarkt en restaurant prima

Camping Koversada

08-09-2019
1 dagje geweest vanuit Valalta. Ongeveer t zelfde opgezet, meer natuur, wel wat ouder allemaal, maar heel erg mooi gelegen aan zee met zwemmogelijkheden. Eilandje is ook erg leuk!

Camping Valalta

08-09-2019
SUPERRRR!!

Een hele mooie ruime camping met veel wandelmogelijkheden, haven, restaurantjes, zwembaden en de heerlijke rustig zee!!

Chamavi (Naturistenvereniging, terrein Hamaland)

08-09-2019
En weer staan we aan het einde van het seizoen. Eind deze maand sluiten we af met een eindfeest met de band No Sweat.
Chamavi heeft als vereniging en camping een goed jaar achter de rug. Veel gasten wilden lid worden. We hebben dit jaar al meer dan 50 nieuwe leden. Ook op zaterdag komen steeds meer leden vrijwillig meehelpen om het terrein fraai te houden.
In 2020 gaan we een mooi jubileumjaar tegemoet.
35 jaar Chamavi! Kom genieten zoals wij. Alles uit en toch zo thuis.

Lavinia Naturist Resort

08-09-2019
Wir hatten (leider!) nur 5 Tage in diesem kleinen Paradies. Eine Oase der Ruhe...zum rundum wohlfühlen.

Liebevoll renovierte und sehr gut ausgestattete Villen, 2 Pools sowie eine Sauna, in einem wunderschönen Garten mit einer herrlichen Aussicht.

Alles super sauber und gepflegt, uns fehlte es an nichts.

Entgegen unserer ursprünglichen Planung haben wir die Anlage kaum verlassen so wohl haben wir uns dort gefühlt.

Annemie und Wim sind offene und sehr herzliche Gastgeber, genau wie wir es mögen. So unkompliziert, dass die gemeinsamen Mahlzeiten, die wir ab und an zusammen hatten, nicht nur lecker sondern auch sehr lustig und kurzweilig waren.

Vielen Dank für die tolle Zeit...wir kommen gerne wieder !

Praia da Ilha de Tavira

07-09-2019
stukje lopen, maar dan is het er rustig en genieten maar.

De Sprenkelaar

07-09-2019
Leuk gemixt lekker druk veel kinderen en jongeren en een leuke sfeer mooi zwembad met gebruik van sauna en bubbelbad. maar alleen toegankelijk voor leden van nfv dat is jammer in 2019 vroeger openbaar was veel leuker dan verplichten pas.

Dolcoed

07-09-2019
We visited Dolcoed when they first opened in 2017, wow is all we can say. It is beautiful. The facilities are still immaculate, modern and fresh and nothing is too much trouble. Jo and Mike are fab hosts. We cannot believe how much work they are doing there to make the place even more special. We'll done guys its beautiful.

Club du Soleil de Dole

07-09-2019
Julia et sa maman et Vincent il sont super et ambiance et très bien on boit toujours des pastis au chalet Je suis jamais sorti du chalet sans soif merci à tous Didier Ayer fils de germain

Le Bois des Battées

07-09-2019
Ein sehr erholsamer Aufenthalt in familiärer Atmosphäre.
Sehr schöne Piscine und weitläufiges Gelände mit vielen schattigen Plätzen.
Die sanitären Anlagen sind in Ordnung: Außenduschen mit warmen Wasser, sehr sauber.
Viele Gäste aus den Niederlanden.

Origan village

07-09-2019
Dit jaar weer terug geweest op deze camping. ( na 11 jaar) Vriendelijke ontvangst en begeleiding op de camping. In de kantine veel feestelijkheden wanneer je hier van houdt. Wij stonden aan de achterkant van de heuvel en hadden geen last van het feestgedruis. De camping is prima toegankelijk wanneer je rustig rijdt en goed oplet. De winkel heeft prima brood tegen een schappelijke prijs. Het sanitair was in juli en begin augustus schoon. De omgeving is erg geschikt om te wandelen of verkennen met de auto. Prima supermarkt in de buurt. Het weer is natuurlijk uitstekend in deze regio. Wel meer geschikt voor caravans dan tenten. Wij hebben heerlijk gekampeerd.

Saunacenter Elzenhof

07-09-2019
Hallo
Deze sauna biedt een goede prijs/kwaliteitsverhouding met een familiale sfeer.
Ik ben er jaren vaste klant geweest nu ga ik er echter nog zelden.
Reden de "nieuwkomers";
dit zijn meestal groupon/sociaal- deal klanten die niet of minder vertrouwd zijn met de basisregels in de sauna
Ik ga naar de sauna om te ontspannen en reageer nooit tegenover andere klanten als het echter echt te gortig wordt wend ik mij tot het onthaal
Daar wordt niet of bijzonder laks gereageerd al naar gelang welk personeel aanwezig is
Dus moet je er maar tegen kunnen dat er soms mensen in badkleding rondlopen tussen de klanten zonder badkleding (die wel de kledingvoorschriften volgen) en deze laatsten soms zelfs filmen met hun GSM!!!!
Sommigen gedragen zich daarbovenop nog zeer hautain tot zelfs beledigend tegenover de "naaktlopers"
Je moet er tegen kunnen dat mensen niet douchen na de sauna en zo het bubbelbad of zwembad ingaan
Ondertussen moet je zelf maar proberen te ontspannen...
De doorsnee klanten (vast en nieuw) van deze sauna zijn zeker geen "marginalen". De goede familiale sfeer die er normaal heerst wordt verstoord door incidenten. De mensen die zich niet aan de regels kunnen houden moeten daarop beleefd en kordaat gewezen worden door het personeel en indien nodig de sauna verlaten
Voorbeeld; Als je met badkledij om 14Hr00 de sauna moet verlaten of je badkledij uitdoen (za/zo) mag het gewoon niet kunnen dat je er om 15Hr00 nog bent in badkledij want er komen mensen speciaal pas na 14Hr00 omdat de badkledij dan niet toegelaten is.

Magnolias Natura

07-09-2019
Mooi bungalowpark. Vriendelijke mensen, een medewerker spreekt ook nog Nederlands, goed onderhouden. Bungolows netjes schoon. Voldoende ligbedden bij het zwembad. Voor een redelijke prijs kun je prima eten in het restaurant. Een kleine supermarkt is om de hoek. 5 min lopen. Een grotere supermarkt is bij Faro 2, zo'n 10 min lopen. Voor plm 5 euro ben je zo met de taxi in Maspalomas en Playa del Ingles. Wij hebben genoten, geen harde muziek, lekker rustig.

Héliomonde

06-09-2019
Veel negatieve recensies. Wij zijn deze week voor de 5e keer geweest en vinden het hier heerlijk. De meeste gebruiken de camping als doorreis camping. Maar wij hebben meerdere dagen gestaan en voor 2 jaar ook al een hele week. Altijd goed bevallen. We hebben betere sanitaire voorzieningen meegemaakt in Frankrijk maar zeker ook slechtere. Zwembad en sauna zijn heerlijk en op de camping kun je heerlijk naturistisch hiken met de hond. Omgeving met zeer leuke dorpjes waaronder het vakantieverblijf van de Franse president in Souzy-la-Briche.

Le Clos Marot

06-09-2019
Voor de tweede keer genoten van deze leuke Franse verenigingscamping. Mooie wandel/fiets omgeving leuke dorpjes. Zeer schoon sanitair en leuke gezamenlijke avonden. Aanrader.

Le Marcassin de Saint Aubin

05-09-2019
Camping petit et très familiale je reviendrai bien volontiers propriétaire très agréable avons passez un bon séjour

De Ammoniet (vereniging Goed Af)

05-09-2019
wat een terrein wij konden geen contact maken door omstandigheden en melde ons aan de poort. wat een ontvangst er was een mooie plek half zon/schaduw waar we mochten staan en we werden gelijk gevraagd of we Grieks bleven me eten wat een feest die menselijkheid op de eerste plaats. en zo natuurlijk terrein en dat door alleen vrijwilligers gerund word.

Casa de cinco Hermanos

05-09-2019
Een paradijs naast een natuurgebied, uren naakt wandelen vanaf de B&B of op korte afstand met auto naar een ander natuurgebied, kledij overbodig. Of gewoon niks doen en luisteren naar de stilte. Nadien het zwembad in , indien gewenst om 20hr mee aan tafel, lekkere maaltijden door Berto klaargemaakt. Verzorgt ontbijt, lunchpakket voor smiddags te verkrijgen.

Les Saulaies chambres d'hôtes naturistes

05-09-2019
Génial, que du bonheur, hyper propre.
Olivier et Bruno sont des hôtes sympathiques et généreux.
Olivier nous a ravi avec ses bons petits plats et ses massages exceptionnels.
A refaire très très vite.
Fred

Domaine Naturiste Château Guiton

05-09-2019
We verbleven begin augustus 1 week op deze heerlijke camping. Een authentieke plek met veel charme. Ruime kampeerplekken onder de eeuwenoude bomen met veel privacy. Sanitair is wat ouder, maar is zeer proper. Een mooi en ruim zwembad bij het chateau waar je ook gezellig een glaasje kan drinken in de schaduw van de bomen. Onze kinderen van 10 en 12 vermaakten zich met pingpongen, badminton, petanque,... Marie-Ange (ook kunstenares) is een hartelijke persoon. Ze zorgt voor een ontspannen bohémien sfeertje die deze plek zo uniek maakt. Het is gezellig samenkomen aan de lange tafels voor een lekkere pizza (uit de houtoven) of voor een mojito-avondje met tapas. Een echte aanrader voor wie houdt van een authentieke en ontspannen sfeer!
F&amp D - Domaine Naturiste Château Guiton
F&amp D - Domaine Naturiste Château Guiton (2)
F&amp D - Domaine Naturiste Château Guiton (3)
F&amp D - Domaine Naturiste Château Guiton (4)
F&amp D - Domaine Naturiste Château Guiton (5)

Camping Bleesbruck

04-09-2019
Goed verzorgde camping met ruime plaatsen, goed schoon sanitair. Jammer dat de wifi er zeer slecht is.

Centre Pardigue

04-09-2019
Eind augustus verbleven we al weer voor de vierde keer bij Ria op Centre Pardigue. Het terrein heeft een unieke ligging met fantastisch uitzicht op de omliggende bergen. Ria is een voortreffelijk gast vrouw en zorgt elke dag voor vers brood. Bij het zwembad is een klein terras en kunnen diverse drankjes en ijs worden genuttigd tegen vriendenprijs. De ruimte die je hier ervaart is geweldig, voor ons de moeite waard om een week heen en weer naar Valernes te doen. En, in tegenstelling wat sommige schrijven, geen Electra op een deel van het tweede veld is voor ons een extra reden om te komen. Totale rust en een zonnepaneeltje doet wonderen!

Camping Las Grullas

04-09-2019
très bien accueilli par la propriétaire ,de grands emplacements ombragé ou ensoleillé ,sanitaire au premier étage .le tout très propre et très très calme.seul bémol il faut un véhicule pour se déplacer (pas de pain sur place)

BffL Hannover

04-09-2019
Wurden super freundlich bei euch aufgenommenen. Sehr tolles Gelände, kommen bestimmt mal wieder. DANKE

Playa Can Noord

04-09-2019
Mooi breed strand . Baal alleen.dat ik er niet kom komen. Belachelijk weinig parkeerplaatsen. Ik denk hooguit 50 stuks en dan staan er soms ook nog campers dwars die 2 plaatsen innemen.

Viilaggio Naturista Le Betulle

04-09-2019
Mooie camping met ruime plaatsen. goed zwembad met voldoende ligstoelen
fijne douches met verstelbare straal ( af en toe koud water)

Toch een negatieve ervaring mee gemaakt.
Één van de eigenaren heeft twee honden waarvan bekend is dat er één agressief is en bijt, het zijn twee Alaska Malamuten
ze worden op het veld naast de camping onaangelijnd uitgelaten. dit terrein is niet afgesloten en de ""omheining""?? is op div. plaatsen stuk
Tijdens mijn vakantie was er weer een bijtincident.
Één van de honden beet een kleinere hond, de eigenaar heeft zijn honden niet onder controle, ze luisteren gewoonweg niet.
Kosten dierenarts € 105,00 + een hoop ellende
Eigenaresse en haar zoontje enorm over stuur
de kosten van de dierenarts zijn wel betaald, maar excuses,
van de eigenaar ""HO MAAR"".
Koop een muilkorf, houd de honden aangelijnd of maak de omheining in orde.

voor de rest prima camping

Plage Naturiste Les Salins, le Grand Bec: Village Vacances Le Petit Bec:

04-09-2019
La partie naturiste est sur la plage des Salins, côté plage du grand bec (coordonnées UTM30 : 56788xx 05736xx). Pas foule ce matin (4 septembre 2019) et la mer est fraîche. Nous n'avons pas vu le village vacances puisque nous sommes passés par la plage du Grand Bec.

Domaine de Lambeyran

04-09-2019
accueil par téléphone, 3 km de route défoncée pour accéder au camping et mieux vaut croiser personne quand vous avez une caravane. 10 personnes selon notre interlocuteur au téléphone et installez vous dans cette zone on se verra plus tard. La peur de s'engager sur cette zone inconnue avec la caravane nous le faisons à pied. Personne, c'est ici ? où est la borne éléctrique ? l'herbe fais 15 cm de haut. Nous aimons la tranquillité mais là c'est ... .Belle piscine et c'est tout. Retour à la voiture et direction le village du bosc

Le Mas Saint Sauveur

04-09-2019
Total liberté
Comme a la maison
Tres bon lieu pour passer quelques jours

FSV BffL Lichtenfels

03-09-2019
Rustig en mooi gelegen terrein aan de rand van een bosperceel. Erg gastvrij, de mensen maken graag een praatje, maar dringen zich niet op. Als je wilt word je betrokken bij de activiteiten van de vereniging. Zelfbediening voor dranken, op basis van vertrouwen.
De gastenplaatsen, in de buurt van het zwembad en het verenigingsgebouw, kennen beperkt schaduw. Er zijn geen winkels in de buurt.
Genoeg bezienswaardigheden in de omgeving. Goed wandelen en fietsen.

Familiensportbund Bonn

03-09-2019
Uitstekend, goed bereikbaar en groot verenigingsterrein. Wel dringen soms geluiden van de drukke weg door. Prettige, informele ontvangst. Zowel zon- als schaduwplekken. Vlakke ondergrond. Grote (koude) zwemvijver met zonneweide. Beperkte mogelijkheden om te eten in het weekend.
Chemische toiletten kunnen er niet worden geleegd!

FSN Wolfsburg/ Tiefes Moor

03-09-2019
Mooi, rustig gelegen terrein, met een supermarkt en bakker op ongeveer 2 km afstand. Parkachtig, vlak, open, hele dag zon. Weinig schaduw. Vriendelijk en gastvrij zonder opdringerig te zijn. Zwemvijver met kristal helder water. Gratis WiFi, 2x per week sauna, gratis douche. Zelfbediening voor gekoelde dranken. Hele goede fiets- en wandelmogelijkheden in de omgeving.

BffL Stuttgart Simonsberg

03-09-2019
Groot en zeer prettig terrein, met uitstekende faciliteiten, waaronder (weliswaar wat trage en niet altijd stabiele) WiFi bij de caravan/tent. Zelfbediening v.w.b. drinken en ijs op basis van vertrouwen. Prettige contacten met de vaste bezoekers, zonder opdringerigheid. 's Avonds en 's nachts heerlijk stil. Prachtig uitzicht over het dal, met dorp, bossen en wijngaarden. Veel bezienswaardigheden in de omgeving. Een absolute aanrader en nog eens spotgoedkoop ook.
Winkels vind je op ongeveer 7 km afstand.

FSG Alfdorf

03-09-2019
Prachtig gelegen terrassencamping met uitstekende voorzieningen (maar geen WiFi), waaronder uitgebreide speelvoorzieningen voor kinderen. Zwemvijver en daarnaast 2 kinderbaden. Restaurant mag die naam niet hebben, alleen frituur en alleen in augustus met regelmaat open. Alternatieven zijn echter dichtbij.
Zonnige en schaduwplaatsen, in nabijheid van toiletgebouw. Restaurant mag die naam niet dragen, alleen frituur en maar zeer beperkt open. Winkels op ongeveer 5 km afstand.
Goede fiets- en wandelmogelijkheden in de directe omgeving. Mooie stadjes en verschillende bezienswaardigheden.
Voor mindervaliden lijkt ons het terrein vanwege de hoogteverschillen minder geschikt.

Helios FSG Köln

03-09-2019
Het terrein is moeilijk toegankelijk. De caravan moet met een tractor op het terrein worden gebracht vanwege de steile steenslagpaden. De gastenplaatsen bevinden zich tussen de plekken van de verenigingsleden en hebben een betegelde ondergrond. Veel schaduw. Het zwembad ligt bijna op het hoogste punt van het terrein en vergt een flinke klim, maar dan heb je wel een mooi uitzicht (en zon). Regelmatig komen vliegtuigen over die je "bijna kunt aanraken". De twee doordeweekse nachten dat wij er waren was er verder nagenoeg niemand. Er is WiFi in het verenigingsgebouw.

Lichtkreis Köln

03-09-2019
Mooi, groot en parkachtig terrein. De gastenplaatsen voor caravans liggen grotendeels in de schaduw. Uitstekende voorzieningen, zeer actieve vereniging/leden. Erg hartelijke mensen. De enige nadelen die wij hebben kunnen vaststellen zijn de nabijheid van het vliegveld Keulen-Bonn, waar soms ook 's nachts druk gevlogen wordt en slechte en dure Wifi. U-Bahn naar Keulen en supermarkten op ± 4 km. Goede en fijne mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. Ondanks de soms behoorlijke herrie van de vliegtuigen komen we graag op dit terrein terug.

Sonnenhof Marbecker

03-09-2019
Vlak verenigingsterrein met zachte ondergrond. De gastenplaatsen zijn klein en schaduwrijk. Informeer vooraf wel goed bij welke ingang je moet zijn om te voorkomen dat je een heel stuk achteruit moet rijden. Zeer vriendelijke/hartelijke verenigingsleden. Douchen niet gratis. Stadje/winkels op 3 km van het terrein.
Er is een klein zwembad, beperkte horecamogelijkheden en WiFi op een centrale locatie.

Gelre (vereniging Lichtbond Gelre)

03-09-2019
Het parkachtige terrein van Gelre ligt midden in het natuurpark Veluwezoom, ver weg van de bewoonde wereld (en dus ook van winkels). 's Avonds, als de vogels eenmaal tot rust zijn gekomen, is het er heerlijk stil en donker. Nadeel is wel dat je er geen telefoonbereik hebt. Het verenigingsgebouw heeft wel WiFi.
De voorzieningen die er zijn, zijn uitstekend, maar buiten een pierebadje voor de kinderen zijn er geen zwemmogelijkheden.
In de omgeving kun je prachtig wandelen en fietsen en steden als Arnhem en Apeldoorn zijn een bezoek zeker waard. Voor natuurliefhebbers kun je je bijna geen beter terrein wensen.

Paluda (vereniging Paluda)

03-09-2019
Afgelopen week hebben wij genoten van de camping Paluda bij Weert. Donderdag 22/8 aangekomen. Een allervriendelijkste ontvangst door Kees met een keurige rondleiding over het terrein. Daarna een week genoten van prachtig weer, een schitterende omgeving, veel aardige gasten en leden en een heerlijk zwembad. Fietsen in de buurt is een feest. Kortom, we hebben genoten van deze week.
Dank Hans en Kees en alle andere leden van deze mooie vereniging.
Tot gauw,
Irene en Jos

FSG Koblenz-Bad Ems

03-09-2019
We hebben hier vijf nachten gestaan. Opvallend rustig, je bent dus vooral op jezelf aangewezen. Voor de gasten is er een apart, groot veld, waar je zelf je plaats mag uitzoeken. Er zijn zowel zonnige als schaduwrijke plaatsen. Het terrein is gemakkelijk bereikbaar en redelijk vlak, ondanks dat het in een bergachtig gebied ligt. Overdag hoor je het verkeer van de redelijk drukke weg, maar 's avonds/ 's nachts is het er opvallend stil. Er is een klein zwembadje, wat basale speelmogelijkheden voor kinderen en voor de rest niet veel voorzieningen. Ook WiFi ontbreekt.
De omgeving biedt genoeg mogelijkheden voor vertier. Bad Ems is een leuke plaats en Koblenz ligt redelijk in de buurt. Voldoende wandel- en fietsmogelijkheden, al moet je voor de laatste vanwege de bergachtige omgeving wel goede benen hebben.

Liga für Familiensport Wendelstein e.V.

03-09-2019
Gemakkelijk toegankelijke, maar niet direct makkelijk te vinden camping, midden in een bosperceel. Er zijn voor de gasten enkel schaduwrijke plaatsen. Het sanitair is gedateerd, maar functioneel. Overdag hoor je de bedrijvigheid van een nabijgelegen bedrijventerrein, maar 's avonds is het er heerlijk stil en donker. Op het terrein vind je regelmatig eekhoorntjes. In de zwemvijver deel je het water met heel veel kleine visjes. Verder veel speelvoorzieningen voor kinderen. Supermarkten bevinden zich op loopafstand. Er is stabiele, maar wat trage WiFi in de omgeving van het verenigingsgebouw. 4G gaat wel prima. Dit terrein verdient wat ons betreft een langer verblijf dan als doorgangscamping richting Kroatië, zoals de meeste gasten doen.

Haldenmühle

03-09-2019
Haldenm?hle ligt tamelijk afgelegen, wat voor- en nadelen heeft. Zo is het er 's avonds en 's nachts heerlijk stil en donker. Daarentegen heb je er vaker niet dan wel telefoon- of internetbereik. Bij het toiletgebouw is weliswaar WiFi, maar niet altijd even stabiel of snel. De meeste gastenplaatsen kennen weinig schaduw. Er zijn ruimere en kleinere plekken, die allemaal in de buurt van alle voorzieningen liggen. Die voorzieningen zijn overigens uitstekend. In de omgeving zijn prima fiets- en wandelmogelijkheden, maar daar heb je wel goede benen voor nodig, want het is een heuvelachtig gebied. Een aanrader is een bezoek aan de schitterende Benedictiner abdij van Ottobeuren.

Sportbund Sonnland e.V

03-09-2019
Dit terrein mag je met recht een stadscamping noemen, want je hoeft maar even op de fiets om in het prachtige centrum van Freiburg te komen. Je vindt op dit terrein alles wat je van een goede camping mag verwachten, waaronder snelle WiFi tot in de caravan. Wel zijn sommige gastenplaatsen wat klein. In het hoogseizoen moet je voor een van de 24 plekken voor gasten zeker reserveren, want zeker ook bij Nederlanders zeer gewild. Alle voorzieningen op het terrein zijn top, ook voor kinderen van alle leeftijden. Naast het terrein zelf heeft ook de omgeving genoeg te bieden voor een langer verblijf. De stad zelf biedt vele mogelijkheden. Het iets zuidelijker gelegen Markgräferland biedt prachtige (bergachtige) natuur, stadjes en dorpjes om te wandelen en te fietsen en je kunt er met een kabelbaan naar de top en een berg. Voor de fietser die minder uitdaging zoekt zijn noordelijk en westelijk van Freiburg prima mogelijkheden. Voor wandelen in de directe omgeving van de camping ben je aangewezen en recreatiegebied in de buurt. Een bezoek aan het werkelijk schitterende Colmar (F), op een uur rijden afstand, mag zeker niet ontbreken. In een andere review werd het ook al genoemd: De camping ligt in de buurt van drukke wegen en dat betekent dat je nooit zonder omgevingsgeluid bent. Als je dat voor lief neemt heb je hier een fantastische kampeerlocatie.

Der LBK - Lichtbund Karlsruhe e.V.

03-09-2019
We waren aangenaam verrast door dit verenigingsterrein. Op de kaart lijkt het ingeklemd tussen en spoorlijn en en snelweg, maar van geluidsoverlast van beide is nauwelijks sprake. De Lichtbund Karlsruhe is en grote en zeer actieve vereniging en dus zijn er ook veel (zeer vriendelijke) mensen. De voorzieningen zijn top: een groot zwembad, veel speelfaciliteiten voor kinderen, uitstekende WiFi en een restaurant waar je goed en goedkoop kunt eten. In de omgeving zijn er prima mogelijkheden om te fietsen en te wandelen. Ook zijn er genoeg bezienswaardigheden in de omgeving. Enig kritiekpuntje is dat je apart moet betalen voor je afval en dat er niet wordt gedaan aan afvalscheiding.

FSG-Bielefeld

03-09-2019
Senneriffa is een groot terrein en ligt in een prachtige omgeving op ongeveer 3 km van een dorp met supermarkten, winkels en restaurants. De gastenplaatsen zijn alle op een vlak grasveld in de buurt van het zwembad en de sanitaire voorzieningen, maar kennen geen enkele schaduw. In principe -afhankelijk van de hoeveelheid gasten- kun je zelf je plek kiezen. Ruimte genoeg.
Er is een wat cafetaria-achtige horecagelegenheid, met beperkte openingstijden en een beperkt assortiment. De voorzieningen liggen er allemaal goed bij en er is uitstekende WiFi tot in de caravan.
In de omgeving zijn goede wandel- en fietsmogelijkheden, al moet je wel rekening houden met veel ontoegankelijke gebieden omdat Senneriffa midden tussen allerlei militaire oefenterreinen ligt.
Paderborn is een mooie stad om te bezoeken, Bielefeld daarentegen kun je rustig overslaan.

Engelermeer

03-09-2019
Heel positief lekker druk en toch relaxt was voor mij de eerste keer in het binnenland kom wel regelmatig aan zee in Oostkapelle Vrouwenpolder en Neeltje jas maar dit is vanuit Tilburg veel dichter bij Kom zeker terug
Martin

Le Haut Chandelalar

03-09-2019
Eind augustus een weekje gestaan met onze caravan. Prima camping, uitzonderlijk fijn zwembad. Prachtige omgeving, we komen hier zeker nog eens terug.

Plage de la Palmyre / Grande-Côte

02-09-2019
Friendly, open and well tolerated by both naturists and textiles

Xigia

02-09-2019
No nudist seen here. A small "secret" beach but there were 2 textile women sunbathing.

La Taillade

02-09-2019
De camping is gelegen op een prachtige plek met fantastisch uitzicht. Het sanitair is verouderd, maar douches zijn lekker warm. In het zwembad is het prima toeven.
De info op de website is niet op to date. Op de site staat dat de camping sluit op 31 okt. Dat zal zo zijn, maar het restaurant(je) was al gesloten toen wij aankwamen op 28 augustus. Een groot deel Vd camping was afgezet. Het winkeltje ging dicht op 31 augustus en vanaf 1 september verandert de camping in een textielcamping. Dit alles zonder vooraf te melden aan de gasten. Voor alle mensen die na ons kwamen was het een zeer verwarrende situatie. Tot slot lopen de paarden ‘s nachts op de camping en kun je ‘s ochtends verse vijgen voor je tent aantreffen.
Maar als je wilt kamperen in een ongerept gebied waarin je prachtig kunt wandelen dan is La Taillade een aanrader!

BffL Kaiserslautern e.V.

02-09-2019
Wir waren schon mehrfach beim BffL wurden immer freundlich und hilfsbereit aufgenommen. Die Mitglieder sind für alle Fragen offen und hilfsbereit. Kurz gesagt es ist auf dem Gelände sehr schön.

Naturisten Vereniging Hellevoetsluis camping de Brongaard

02-09-2019
Prachtige mooie onderhouden camping met grote plaatsen en je voelt je er als gast echt welkom.
Een aanrader

Arnaoutchot (Arna)

01-09-2019
Ik kom hier elk jaar, telkens de laatste drie weken van augustus. Nu ook weer en het is elk jaar weer thuiskomen. Een betere camping waar naturisme nog inhoud heeft is er niet.Het strand is 100% bloot, de mannelijke jeugd heeft hier geen last van schaamte,een klein deel van de dames heeft last van drie weken lang ongesteld zijn. Die zijn aanmerkelijk preuts aan het worden, maar het zijn er niet veel en het stoort niet. En gezien de berg pubers van allerlei nationaliteiten is de camping zeer geliefd. De zee is geweldig, goed kunnen zwemmen is wel een pré. Voorzieningen worden elk jaar beter, nu is het toiletgebouw op de Sauvages volledig vernieuwd, evenals de reddingspost. Daar is nu een ordentelijk toilet gekomen, inclusief apart urinoir. Douches op het strand, het is er allemaal. Een groot aantal plekken is vergroot en/of verhard. Een tweetal groenwerkers is dag in dag uit bezig met het onderhoud van het groen. De supermarkt is ruim gesorteerd, vriendelijk personeel (eigenlijk overal), er is een bakker en een keer per week een biologische markt. Afval wordt gescheiden bij de ingang en het sanitair is brandschoon. Enige minpunt? De wrakke wifi, maar die is van Osmoses, en valt niet onder de service van de camping. Eerlijk gezegd is op veel plekken op de camping 4G goed te ontvangen en kan je basiszaken gewoon via je bundel doen.
Kortom, ik kom hier al vanaf 1983 met de JNFN,later als alleenstaande en het blijft een toplocatie. Ik snap niet dat er nog mensen naar die zooi in Kroatië gaan waar de helft van de camping elke dag een modeshow geeft. Vergeet die toko's en kom hierheen.

Zwembad het Heersdiep / Geminat

01-09-2019
Ben voor de eerste keer geweest hier in den helder bij het heersdiep ik kan niet anders zegen dan geweldig leuk mensen ook niet te druk heb er van genoten volgende keer neem ik me vriendin mee !

Finca Robusto

01-09-2019
Een heerlijke en zeer verzorgde locatie is Finca Robusto. Elke ochtend een prima ontbijt geserveerd bij onze B&B aangepast aan onze wensen. Locatie heeft veel privacy en is tip top in orde.
Prachtig verblijf, super eigenaren en de foto's zijn absoluut niet gefotoshopt!!!!

Vallon des Oiseaux

01-09-2019
We komen aan op de camping om 14.00, na een aantal uren reizen en 30 gr Celsius. Helaas, de receptie houdt siësta tussen 13 en 16.00! De eigenaresse ziet ons aankomen, want ze ligt in het zwembad en bovendien waarschuwt iemand haar dat we er zijn. We zien dat ze haar achouders daarbij ophaalt. Na een half uur besluiten we weg te gaan want van de aangekondigde gastvrijheid ervaren wij niets. We hebben dit in onze 30 jaar kamperen nog nooit meegemaakt. Dit is geen goed begin van je vakantie. Als je liever siësta houdt, kun je beter geen camping runnen.

Het Rutbeek

01-09-2019
Gister geweest.prima. ervaring.leuke contacten.schoon zwemwater.voor herhaling vatbaar.

Thermen Soesterberg

01-09-2019
Zeer vriendelijk personeel en een mooie sauna alleen mis ik een balie waar je snel in en uit kan checken voor mensen die geen gebruik willen maken van de faciliteiten en dat de wachtrij vaak lang is door allerlei uitleg

Messidor

01-09-2019
Een echt Franse camping waar je kunt zien dat er verbeteringen worden aangebracht. Ruime plaatsen op terrassen, maar ook op een veldje of in het bos. Het sanitair is gedateerd en werd tijdens ons bezoek maar 1 x per week schoon gemaakt.
Het restaurant en terras zijn prima in orde, leuke animatie ook.
Het zwembad, tja. Het is groot en schoon maar de ligstoelen staan buiten het hek op een soort parkeerplaats in een rijtje
Nodigde ons niet uit om er te gaan liggen.

Zwembad Overschie

01-09-2019
Helaas na 1 Sept stopt het naturisten zwemmen op zondagochtend. Was voor veel mensen een vast uitje in de week.

Camping Valalta

31-08-2019
Vandaag aangekomen, wij keken onze ogen uit, wát een groot park zeg!! Schoon, veel te doen, restaurantjes, winkeltjes, haven, echt teveel om op te noemen!

Camping Naturiste Le Couderc

31-08-2019
Voor de tweede keer een kort bezoek aan deze camping. De faciliteiten zijn zonder twijfel prima. Goed restaurant, snack, kinderactiviteiten, open podium, allemaal niks mis mee. Ook het sanitair is prima
Enige minpunt: ondanks dat het augustus was, was ons veld volop bezet met auto's op de plekken en naast de huisjes. Storend, we kiezen juist voor campings waar dit niet mag

Naturisten Vereniging Hellevoetsluis camping de Brongaard

31-08-2019
Als dagrecreant ben je daar niet welkom.
Je verstoord daar de rust voor de campingbewoners.
Dus ik ga er niet meer heen.
een te kleine gemeenschap die geen potrenkijkers wil.
Echt geen aanrader

Thermen Soesterberg

31-08-2019
Prachtige sauna met veel opgietingen. Alles goed onderhouden en schoon. Vlotte bediening. Wel erg druk. Op de ligweide is het opgestaan, plaatsje vergaan! Eten en drankjes niet goedkoop maar ook niet belachelijk duur. Wij hebben een heerlijke dag gehad. Komen zeker terug.

Aimée Porcher

31-08-2019
Het risico van een heel goede recensie is dat de aantrekkingskracht daardoor wellicht te hoog kan worden en ik geen plek meer heb ....

Desondanks: Je waant je God in Frankrijk op Aimee Porcher!! Een gezellige sfeer, lekker relaxed, fantastische uitzichten, prima sanitair, leuke avonden, een omgeving die nog enigszins authentiek is.

In praktisch opzicht: vanuit het dal naar boven lopen (terras, brood, etc.) is inderdaad een forse klim. Wanneer dar op fysieke problemen stuit, probeer dan zo hoog mogelijk te staan. Plaats A is aan te bevelen ... ;-)

Kortom: Wij hebben er een paar heerlijke dagen gehad, met veel dank aan Hans en zijn team!

La Taillade

31-08-2019
Elke keer ben ik verbaasd hoe reviews kunnen verschillen en dat je hier niet op af kunt gaan. Zo ook deze camping. Vele 5-stereen beoordelingen. Dat is niet onze ervaring. Hoewel de camping mooi ligt en je er vuur mag maken (echt super!) zijn er wat ons betreft nogal wat minpunten.

De camping oogt zwaar verwaarloosd, zowel sanitair als de weinige andere faciliteiten. Het zwembad is ijskoud, weinig zwemmers. De rivier beneden oogt wat ranzig, en is ijskoud. Op de camping zelf heel veel mensen met doeken en debiele rokjes om, zelfs in het zwembad. Het duurt 's ochtends lang voordat het warm is (eind juli) en 's avonds koelt het razendsnel af. Dan is kleding en zelfs een fleece echt nodig. De dorpjes halen het qua sfeer bij lang na niet bij de ardeche/provence/dordogne. Kortom, wat ons betreft geen aanrader, alle positieve reviews ten spijt.

Domaine de la Sablière

31-08-2019
We komen al 15 jaar op Sabliere en we zijn nog geen fijnere camping tegengekomen. Dat heeft niet met de prijs te maken, want die is fors. Daar staan dan wel talloze (vaak kostenloze) activiteiten tegenover, maar ik kies liever zelf waar ik aan meedoe en dus voor betaal. Ondanks het grote aantal plaatsen, voelt het niet druk, want de camping is slim opgedeeld in diverse delen, die ver genoeg uit elkaar liggen om elkaar niet in de weg te lopen. Daarnaast verdelen de gasten zich over 2 (!) zwembaden en die prachtige rivier. Die maakt de camping wat ons betreft uniek en niet te slaan: over enkele kilometers langs de Ceze kun je dus bloot wandelen, zwemmen, snorkelen of op een rustig strandje de zon zien ondergaan. Dit natuurwater zet deze camping voor ons met stip op nr. 1! De overname door CapFun heeft nagenoeg niet tot ingrijpende veranderingen geleid en volgens de directrice zal de camping de komende jaren zeker naturistisch blijven, mits bezoekers blijven komen. Wij zijn er volgend jaar in ieder geval weer.

Val Drôme Soleil

31-08-2019
Fijne, nette camping met vriendelijke eigenaren. Het gebied is prachtig en nodigt uit tot wandelen, fietsen etc. Overwegend Nederlanders die er komen, dat kan zowel positief als negatief zijn, maar wij vinden een wat internationaler gezelschap toch prettiger. Er zijn wel een paar verbeterpunten: Geen wc papier kan echt niet voor die prijs. Armoe om met een rol onder de arm naar de wc te moeten lopen. Het fraaie zwembad is echt te koud (niet alleen voor koukleumen!) en nodigt daardoor niet uit tot zwemmen. Er zijn absurd veel omslagdoeken en van die rare rokjes, ook bij mannen. Wie heeft dat toch bedacht?? Dat is niet bevorderlijk voor een prettige naturistische sfeer, zoals je die bij bv Domaine de la Sabliere (aanrader!) wel hebt. Ga als je niet bloot wilt liever naar een textielcamping. En dan dat roken van e eigenaren en personeel. Dat hebben we echt als storend ervaren, omdat je er steeds mee wordt geconfronteerd en de rook ook in de tv ruimte terechtkwam. Stuitend vonden we de rokende dochter van de eigenaar temidden van een aantal kinderen bij de kinderknutsel plek. Dat kan dus echt niet!

Smallegange's Dijk

31-08-2019
Houd je van luxe, dan moet je hier niet heen gaan. Maar heb je genoeg aan een prima kampeerplek, schoon sanitair en een vriendelijke campinghouder, dan zit je hier prima. Het is er rustig en verblijft in een prachtige omgeving. Meer heeft een mens niet nodig.
Wij komen hier zeker terug.

Le Perron (Athena)

15-09-2019
Fantastisch, echt waar.
Zo’n vriendelijk onthaal, zo proper,
een wondermooie omgeving. Zalig gewoon! ????
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookiesread more


Time: 0.649