Naturismegids

Recensies van Sébastien et karin

Val drome Soleil

12-07-2024
Excellent camping naturiste.
Visité en juillet 2024.
Propreté et accueil chaleureux au rdv.
Très bon rapport qualité prix.
Nous conseillons vivement ce bel endroit très reposant.

Sébastien et karine

Pallieter

12-07-2024
Van 18 juni tot 2 juli 2024 waren we op deze prachtige rustige camping. Een leuk en ruim huisje, prachtige omgeving en een heerlijk zwembad, en daarbij lieve mensen die je begroeten. De sfeer is prettig en amicaal. Er is veel te zien in de omgeving. Bretagne is netjes, opgeruimd en goed bijgehouden. Dat kom je elders in Frankrijk soms anders tegen. Een plek om naar terug te keren. Tot ziens, Hans en Jacqueline.

Rockanje

11-07-2024
Is er iemand die nu naakt wil zwemmen? En bij een leuke klik doe weet. Niks moet....0615231336

Siete Playas

10-07-2024
Niet iedereen is hier, juli 2024, allemaal naakt. Sommige zijn half gekleed en de mensen met hun hond zijn helemaal gekleed. Je hebt geen last van de honden. Een rustige baai die makkelijk te vinden is. Helaas met kiezels en rotsen, dus waterschoenen zijn wel een vereiste. Hier heb ik helaas geen rekening mee gehouden..

Les Manoques

10-07-2024
Bezochten dit terrein begin juli en huurden er een Mobil home. Prettig en volledig ingericht, misten alleen overdekte veranda. Accomodatie ligt in een bos waar weinig zon komt. Bij het zwembad en hoofdgebouw is een grote zonneweide. We denken dat het in voor- en naseizoen frisjes is op de kampeerplaatsen. Staf is vriendelijk en behulpzaam. Brood va 1juli op bestelling.

Studland Bay

10-07-2024
Well worth a visit

't Twiske / Baaiengat

09-07-2024
Prachtig onderhouden ligweiden en een prettig gevarieerd publiek. Echter heeft een enkele boa opdracht gekregen een regelmatige razzia uit te voeren tegen bepaalde bezoekers. Razzia's die veel weg hebben van 80 jaar geleden. Bovendien gedragen deze boa's zich niet als gastheren en zijn zeer agressief. Menig bezoeker blijft om die reden weg. De intimidatie wordt goedgekeurd door het Twiskebeheer.

Le Petit Dauphin

06-07-2024
Une super ambiance familiale.
Le chef a des formules miracles pour les végétariens.
Bienveillance de toute l'équipe.

Markeplaat (vereniging Mens en Natuur)

05-07-2024
Prachtig kampeerterrein waar je heerlijk kunt vertoeven. Er zijn 2 kampeervelden en verder is het natuur natuur natuur. Vogels volop (wakker worden door de koekoek). We hebben ook 1 avond in de sauna gezeten en daarna is het heerlijk afkoelen onder de buitendouche.
In alle opzichten een aanrader!

La Haute Garduère

05-07-2024
Fantastic!

Le Haut Chandelalar

05-07-2024
Voor de eerste keer te gast geweest op deze camping. Verbleven in een chalet wat keurig voor elkaar was. De camping is een oase van rust met in het voorjaar veel bloeiende bloemen. De ligging is geweldig voor wie van rust houdt, de campeerplekken zijn groot en aan de randen met prachtige uitzichten. Sanitair wat open was, is keurig en ruim van opzet. Wij waren te gast eind mei/begin juni, dus in het voorseizoen. Her en der liepen de voorbereidingen voor het hoogseizoen nog en was men nog niet geheel klaar. De staf (Muriël, Grégoire en Héloïse) zijn zeer vriendelijk en behulpzaam.

Helios (Athena)

05-07-2024
Een heerlijk verblijf vooral nu met de nieuwe sauna in de prachtige bossen Wat een rustig plekje

Campeggio Naturista Costalunga

05-07-2024
Hier ben ik terug, nu voor de 10 de x geweest, echter deze x niet positief.
Voorschot betaald, reservering gemaakt, mail gehad met bevestiging, maar we kwamen toe , en onze reservering hadden ze op een foute maand gezet, oké op hun kosten 1 nacht op hotel gegaan , maar nadien niet onze gereserveerde plek gehad , en wel op de afrekening reserveringskosten moeten betalen .
Nog heel negatief punt, er zijn mooie nieuwe douches, dat wel , ook mooie nieuwe buitendouches, maar het is niet proper , ik denk dat de muren van de douches nog nooit zijn gepoetst, er hangt nog plaaster en cement op , ik heb zelf onder de rooster van de douche gekuisd , dit omdat ik het vies vond, er waren op de camping onder de campeerders veel klachten over de netheid.
Het weer zat ook niet mee, daar kunnen de eigenaren van de camping niets aan doen , maar wat ze wel kunnen doen is even aan de gasten komen vragen of alles oké is , het was net of ze hun verstopten.
Linde is wel nog altijd even vriendelijk dat wel .
Verder is het geen Italiaanse camping meer , het lijkt nu op een Nederlands bastion. Spijtig de sfeer is een beetje weg .
Hopelijk leren ze uit hun fouten en doen ze het volgend seizoen terug beter.
Ann

Mas de la Balma

04-07-2024
Geweldig mooie en gezellige camping.
Eigenaren zijn buitengewoon hartelijk, koken ook zo nu en dan voor de gasten en laten ook door anderen koken zodat je dikwijls met andere campinggasten aan lange tafels kunt eten, je krijgt dan echt het gevoel alsof je in een Franse film zit en na afloop pakt één van de vaste gasten vaak zijn gitaar en kun je met z’n allen meezingen, waar vind je dat tegenwoordig nog in onze toch tamelijk individualistische maatschappij.
Ook als alleengaande ben je van harte welkom er wordt al snel gevraagd of je erbij wilt komen zitten op het terras.
De plekken zijn fantastisch, ik wilde altijd wildkamperen maar durfde dat niet ivm veiligheid maar op Mas de la Balma krijg je echt op veel plekken het gevoel van wildkamperen helemaal vrij in de natuur.
En wat een rust ‘s nachts en wat is het daar donker, wel je zaklamp meenemen natuurlijk voor als je naar het toilet moet!
Het natuurzwembad beneden is fantastisch mooi met de waterval maar ook in het zwembad boven kun je heerlijk zwemmen.
Je kunt prachtige bergwandelingen maken in de omgeving, neem wel stokken mee, en het stadje Cerét is gezellig en prachtig.
Wij gaan zeker weer terug naar Mas de la Balma

Gîte Naturiste DACANIRO46

04-07-2024
Séjour mi-juin 2024
Le gîte correspond à 100% à la description sur internet; propreté impeccable, équipement complet.
Caroline et Daniel nous ont réservé un accueil sans réserves qui nous mettait de suite à l’aise.
Un atout majeur est la piscine avec un abri haut amovible et une température d’eau de minimum 28°C.
Un jardin boisé, clôturé, se prète à des balades, dans un calme absolu et à l’abri des regards.
Ce gîte est une découverte. Tout près de Cahors, une ville agréable à taille humaine.
Recommandé.

Camping Koversada

04-07-2024
In juni 2024 ruim 2 weken op deze camping gekampeerd met caravan. Het is een erg grote camping met veel verschillende velden en bijbehorende uitstraling. We stonden op een plaats bijna direct aan zee waar het prachtig was. Je had ook velden waar vooral de vaste gasten zaten welke wat rommelig oogden met bijgebouwtjes/ tuintjes etc.
Het park is perfect onderhouden (wat we horen heeft het enorme upgrading ondergaan de laatste jaren). Er zijn veel toiletgebouwen, de één ouder dan de ander maar overal goed schoon (worden meerdere keren per dag schoongemaakt). Op het nieuw aanlegde deel staan twee enorm grote nieuwe gebouwen met een verdieping; wow wat luxe en mooi!

Het naturisme wordt goed nageleefd, wat wel opvalt dat veel mensen gekleed lopen/ fietsen op het pad langs de zee. Dit zijn vooral mensen die dan fietsend en lopend naar Vrsar gaan en er zijn nogal wat daggasten die gekleed aan komen en zich omkleden op het strand. In het algemeen zijn er wel wat meer mensen gekleed dan op een naturistencamping in Frankrijk.

De toekomst: we hoorden van de vaste gasten dat een groot deel van de camping aan de waterkant volgend jaar een textielcamping zal worden en het nieuw aangelegde deel (nu nog niet in gebruik) het naturistendeel zal worden (verder van zee af).

In genoemde periode was de camping denk ik voor 90% bezet met veel Duitsers/ Italianen.
Vermaak is er op de camping maar zeer beperkt. Jongeren en ouderen kunnen naar de naastgelegen textielcamping gaan met zwembad en vermaakcentra en terras met muziek.

NB; wij zijn nog middag naar de tegenoverliggende naturistencamping Valalta geweest: enorm groot, mooie zwembaden, vele honderden/ duizenden ligbedden aan het strand en bij het zwembad, jachthaven en elke avond muziek en vermaak. Niet ons ding maar voor de liefhebber waarschijnlijk een camping voor een mooie vakantie

Camping Millefleurs 3 Etoiles

04-07-2024
Zeer mooie camping met grote plaatsen. Zeer goed onderhouden. Zeer schoon sanitair. Wandelpaden met prachtige uitzichten. Pascaline en Gaëtan luisteren naar je zodat je je goed voelt. Pascaline met haar goede maaltijden en snacks en Gaëtan om de caravan met de tractor op te zetten en het gazon te maaien. Ik raad het zonder aarzeling aan.

La Jenny: Parc Résidentiel Naturiste

04-07-2024
Not a naturist resort anymore. Its June, its 28 Degrees and everyone is dressed for a trip to the arctic. This is NOT a naturist campsite. It is an average, tired looking campsite in need of a revamp, where naturism is just about tolerated. Even the naturist beach is about 60% clothed.

"We Live Here Naked" the motto says.

All lies.

Helios (Athena)

04-07-2024
Dit weekend naar Athena Helios geweest... voor ons een zalige locatie! Heel dicht bij Brussel en bij Leuven en toch zo mooi groen... Sinds ons vorige bezoek is er een sauna bijgekomen! Heerlijk om de dag af te sluiten. De bar is super gezellig, je kan er ook overheerlijke verse spaghetti eten en er staan 4 houtskool bbq's ter beschikking als je zelf wil koken... Voor ons is dit een heel mooie plaats, midden in de natuur met beheerders die er alles aan doen om je verblijf zo goed mogelijk te laten verlopen... We komen zeker deze zomer nog eens (of nog meerdere keren) terug!

Helios (Athena)

04-07-2024
Nous sommes allés à Athena Helios ce week-end... un endroit merveilleux pour nous ! Tout proche de Bruxelles et de Louvain et pourtant si joliment verdoyant... Depuis notre précédente visite, un sauna a été ajouté ! Merveilleux pour terminer la journée. Le bar est super cosy, on peut aussi manger de délicieux spaghettis frais et il y a 4 BBQ au charbon de bois à disposition si vous souhaitez cuisiner vous-même... Pour nous c'est un très bel endroit, en pleine nature avec des gérants qui font tout ce qu'ils peuvent. . pour rendre votre séjour le plus agréable possible... Nous reviendrons certainement (ou plusieurs fois) cet été !

Naturist Camping am Flemhuder See Kiel e.V.

03-07-2024
Grote camping met aardige naturisten. Klein strandje , flinke zwemgelegenheid .Kiel langs kanaal bereikbaar.

Domaine de la Gagère

03-07-2024
Mooie camping met ruime plaatsen, fijne gemoedelijke sfeer. Vriendelijke naturistische vrijwilligers. Sanitair is keurig goed en schoon. Regels worden gehandhaafd op een nette beleefde manier. Heerlijk verwarmd zwembad. Kortom ik kan het een ieder aanraden.

Elysium

03-07-2024
Gisteren, 2 Juli, met mijn vrouw naar Elysium geweest. Dit was onze 2e keer na 3 jaar. We hebben een ontspannen dag gehad en werden heel vriendelijk behandeld. Onze toegang was via vakantieveiling bonnen. Wat we wel vonden is dat er veel in onderhoud / aanbouw was. In tegenstelling tot onze eerste maal was nu de sfeer van het "1001 nacht" zwembad wel een beetje weg: Zichtbare en losliggende elektra pijpen en een kaal en open plafond met een aantal kapotte tegels aan de wand. Het mooie ronde onverwarmde bad buiten had inmiddels plaats gemaakt voor een plantenvijver. Best wel jammer als je ook bedenkt dat er dompelbaden waren afgezet voor onderhoud. Wij hadden deze dag speciaal uitgezocht vanwege de voedbal wedstrijd Nederland - Roemenië. Een goede keuze, of toeval of niet, want het was inderdaad erg rustig. Wij gaan overigens zelden iets eten of drinken in restaurants van dit soort ontspanningsoorden: Veel te duur om met een "ochtendjas" gevoel iets te nuttigen in een vaak veel te warm restaurant waarbij die jas ook nog eens verplicht is. Overigens goed dat we vooraf geen andere recensies hebben gelezen: Dan mogen we toch tevreden terugzien op een ontspannen dag.

La Genèse

02-07-2024
Na 25 jaar weer eens terug op la Genese, er was bijna niets veranderd.
Dit keer in een chalet(je), wat ons zeer goed is bevallen.
Aankomst, op de side van la Genese, de receptie tussen 13.00 en 15.00 uur dicht, we waren er om 12.30 uur, bleek de receptie van 12.00 tot 14.00 uur dicht te zijn, kloten.
Ons chaletje, de douchekop konden we niet aan een stang bevestigen, dit de eerste dag gemeld en zou gemaakt worden, na 10 dagen nog niet gemaakt.
Kussen op de zitbank was 30 cm te groot en heel erg smerig, gordijnen waren oneven in lengte (wel een mooi gezicht).
Eten in restaurant was goed en in de Barlaba (terras) zeer goed.
S’morgens (7 uur) erg lawaaierig, auto’s die op en af reden.

Maar voor de rest, een geweldig mooie camping,

Le Perron (Athena)

02-07-2024
1 nacht verbleven tijdens reis naar huis. Supervriendelijke mevr in de receptie, geweldige dubbele plek gekregen zodat we aangekoppeld mochten blijven. Alle plekken zijn erg mooi gelegen, veel vaste caravans met wintertenten, uitkijkend over t dal, mooi ver-gezicht!!
Ouder sanitairgebouw prima in orde en schoon. Nieuwer gebouw echt supermooi en erg schoon. Zwembad had storing maar zag er top uit!!
Erg mooie omgeving. We gaan er zeker nog eens terug maar dan langer.

Sauna Het Friese Woud

02-07-2024
Wij waren eerst groot fan van deze sauna, maar de sauna is de afgelopen jaren flink verouderd en achteruit gegaan. Douches die het niet doen, zwembaden zijn koud, bubbelbad enorm heet, voetenbad heel vies. Zolang het niet gerenoveerd wordt, komen wij niet meer.

Le Crestou

02-07-2024
Bonjour
Nous avions réservé 2 nuits. Nous avons découvert un site merveilleux, un endroit magnifique où on se sent bien immédiatement. L'ensemble est conçu et décoré avec beaucoup de goût, la vue est magnifique et l'intimité préservée. La piscine est aménagée pour etre un point de rencontres privilégié. En bref un endroit de rêve.
Cerise sur le gâteau, Anne et Fabio sont tellement accueillant et prêts a nous aider que l'on est tout de suite à l'aise. Nous avons quitté des amis au final lorsque nous sommes partis.
A découvrir absolument !

Le Bois des Battées

01-07-2024
Als je van natuur en van rust houdt is dit een geweldig fijne camping. Op zaterdagavond wordt er gekookt en kun je deelnemen aan de gezamenlijke maaltijd, echt op z'n Frans. Heerlijk en gezellig! De mooie omgeving is ideaal voor de wandel- en fietsliefhebbers. Heuveltje op en heuveltje af met prachtige vergezichten langs leuke dorpjes en kastelen, langs velden, wijngaarden en door bossen. Langs het canal du midi met zijn vele sluisjes en bootjes kun je heel veel kilometers vlak fietsen over een speciaal aangelegd fietspad ook leuk en/of over een vroegere spoorbaan.
De vereniging heeft zeer behulpzame en vriendelijke leden, sanitair is oud maar heel schoon en er is een fijn zwembad. Toen wij arriveerden werd ons gevraagd hoelang we bleven maar dat wisten we niet. Dus zeiden we dat kan 1 nacht zijn maar ook 10 . Nou, het zijn er meer dan 10 geworden, dus dat zegt genoeg...

FKK Camping Ostsee

01-07-2024
Voor de vierde keer geweest, nu nooit meer! Helaas zijn er vaste bewoners gekomen, en dat geeft overlast . Zoals......vrachtwagens, straat leggen met stenen, de hele dag door machine lawaai. We waren er 29 dagen, en maar 2 dagen rust. Ook zeer slecht tot geen Wi-Fi, wat ze zogenaamd wel aanbieden. Toilet is mooi vernieuwd. En helaas blijven er altijd mensen die heel hard moeten praten.

Smallegange's Dijk

01-07-2024
Afgelopen woensdag Willem gemaild om voor de aller eerste keer naakt te kamperen. Ik kreeg heel snel reactie en mocht zelf een plekje uitzoeken. Welkom vanaf 6.00 en vertrektijd 21.00.
Aangekomen op een rustig veld met daarop 3 caravans en een camper met aardige mensen die mij met een praatje op het gemak stelde. Het is buiten dat je naakt bent voor mij echt een boerderij camping zoals er meer zijn in zeeland maar dan heel rustig. Toilet en douches waren prima en ook de prijs vond ik prima.
Ben zeker van plan hier nog vaker te komen. Jammer is dat de rest van mijn gezin dat niet meegaat. Ik vond het heerlijk.

La Genèse

01-07-2024
Wij komen nu voor het 4e jaar op deze camping.
In de maand Juni ,gezelligheid sfeervolle terras genieten wij toch elk jaar weer.

Le Cardinal Domevre: Association "Union Gymnique de Lorraine"

01-07-2024
Op weg naar huis hier overnacht. Alleraardigst ontvangst in de regen door een oudere mevr die redelijk Engels en Duits sprak. Erg leuk terrein. Goede plekjes, zwembad was afgedekt vanwege de regen maar zag er allemaal keurig en schoon uit. Zonneweide uitkijkend naar t dal, schitterend!! Toiletten en douches prima en schoon!
Goede tussenstop

Wellness & Sauna Molenhoeve

30-06-2024
Knap vernieuwd binnen en een schitterende tuin met heel veel ruimte om te rusten en zonnen tussen de geweldige opgietsessies... Veel keuze aan sauna's en zwembaden zowel binnen als buiten.. Lekker eten voor een democratische prijs.

Cala Estreta

30-06-2024
Cala Estreta bestaat uit vier naast elkaar gelegen baaitjes, waarvan het derde, Cala Roca Bona, het eigenlijke naaktstrand is. Nochtans zijn in elk van de vier baaien wel naturisten te vinden, zij het de ene dag al wat meer dan de andere. Gekleed en bloot door elkaar dus, zoals dat in Spanje vaak het geval is, en niemand die zich daar ook maar in enige mate aan leek te storen.
Het strand is vrij smal, met een mix van rotsen en grof zand. De zeebodem is rotsachtig en het water is van een ongelooflijke helderheid ; we hebben er uren gesnorkeld ...
Veel wandelaars wel. De Cami de Ronda (het kustpad) doet immers ook Cala Estreta aan, en veel passanten maken dan ook van de gelegenheid gebruik om, al dan niet bloot, een frisse duik te nemen
Cala Estreta is niet makkelijk bereikbaar. Je kan de auto parkeren bij Cala de Castell (nog een half uurtje stappen), ofwel kom je met de MTB (een grindweg met enkele steile klimmetjes).
Marc en Karin - Cala Estreta

Domaine de la Gagère

30-06-2024
Ok camping ,aardige mensen ons toiletgebouw was erg verouderd en soms niet erg schoon. De weg naar de camping was voor ons een ramp met caravan door nieuw grind dus veel problemen en bleef een lastig obstakel fietsen bijna onmogelijk en plaats luzy zo goed als uitgestorven voor ons geen optie om weer te gaan .

Naturistencamping De Peelrand

30-06-2024
Vorige week een aantal dagen doorgebracht op camping Peelrand. Heel hartelijk omtvangst op een mooie relaxte camping met een overdekt zwembad. We hebben mooie fietstochten in de omgeving gemaakt. Aangezien het heel warm weer was, hebben we heerlijk kunnen afkoelen in het prachtige zwembad. Camping Peelrand is een echte aanraader voor naturisten.

L'Oliverie

30-06-2024
Un camping familial où l’on se sent bien. Alex et Mélanie sont aux petits soins. Tout le monde se respecte. Plusieurs fois pas semaine nous nous retrouvons à dîner tous ensemble dans une très bonne ambiance. Je recommande vivement.

Mas de la Balma

30-06-2024
Geweldige camping, uren wandelen op de camping, samen eten, lekkere koffie en ijsjes, St. Jan viering op 23 juni, sympathieke leiding, leuke ontmoetingen met andere gasten. Het voelt hier heel goed. Perfecte, eenvoudige voorzieningen, we komen zeker terug.

Mini-camping Hoeve Boord Ven

30-06-2024
Van 19 tm 28 juni gestaan, prima camping, Marianne en Ronald erg gastvrij en vriendelijk, was een warme week,dus regelmatig in de "vijver' afgekoeld en onder de buitendouche gestaan, douches en toiletten prima.
Hadden geen fietsen bij ons dus komen in augustus terug met fietsen of gaan die huren.
Groetjes Karin en Rien uit Vlaardingen.
Karin en Rien - Mini-camping Hoeve Boord Ven
Karin en Rien - Mini-camping Hoeve Boord Ven (2)

Recreatiepark Elsendorp

29-06-2024
Het park kan wel wat updates gebruiken.
6 Ampere stroom is natuurlijk niet meer van deze tijd en ook de internetvoorziening zakt compleet in als meerdere mensen dit gebruiken.

Daarnaast schijnt men iets van €0,60 per Kwh te moeten betalen op de seizoensplekken. (Das een mooi verdienmodel met een kostprijs van minder dan €0,30).

Helaas zoals op alle campings met vaste plekken, hebben de veelal hoog bejaarde 'bewoners' het idee dat zij eigenaar van de camping zijn. Dat doet afbreuk aan het naturisme en het kampeergevoel.
Ook stikt het er van de honden, iets wat wat mij betreft niet op een camping thuis hoort.

Maar, het is wel een ontzettend mooie plek. Dus met wat eenvoudige technische aanpassingen en een paar beleidsregels valt er op een makkelijke manier winst te behalen en kan het een hele gezellige gezinscamping zijn.

Rockanje

29-06-2024
Als vrouw alleen is het allemaal wat minder relaxed. Mannen komen vaak dichtbij liggen om te kijken, loeren en zoals vandaag te zwaaien. Zo ook bij mijn buurvrouw een stukje verder. Binnen de 4 meter op een ruim strand lag er verleider in een wat bijzondere pose haar te intimideren. En dat maak ik al heel wat jaartjes mee.

LBN Duisburg

29-06-2024
Voor de poort (omstreeks 13 uur) bleek bij telefonisch contact dat er middagpauze was. Niemand die kon opendoen Uiteindelijk een aardige bewoner die ons hielp. Het is een mooi terrein maar wel heel erg duur. Kampeermiddel € 18 per nacht. Per persoon € 10,00; douche : 0,50 ct en stroom € 2,00. Een te grote aantal meters lopen vanaf de gastenplaats naar de douches/ afwasplaats. Zeker als je wat ouder bent.

Club du Soleil de Lyon

29-06-2024
2 nachten op deze camping gestaan. Ontvangst was aardig. Kregen een erg smal (gecreerd) plekje, maar oke, prima.

Sanitair is wat verouderd, maar voldoende en schoon voor Franse begrippen????
Zwembadje is heerlijk!!
Leuk terreintje voor doorreis.

Domaine des Lauzons

29-06-2024
Net een week geweest. Was daar echt uitstekend. Een mooi plekje aan t dal, herlijk verkoelend windje daar. Caravan werd op dd plek gezet omdat t best steilig was, en wat glibberig. Wél zelf weggereden na die week. Erg aardige ongvangst, het grote ronde zwembad heerlijk met veel ligbedden, t kleinere zwembad okk prrrima! Alleen stonden de glijbanen nnog uit, was nog geen hoogseizoen, voor ons beter, baantjes zwemmen. Sanitair was ook goed in orde, verschillende units bekeken, allemaal erg schoon. Omgeving was ook mooi, je kunt op de camping naturistisch wandelen maar ook daarbuiten aan overkant vd weg bv.
Al met al een erg goed verblijf gehad

La Robertanne: Association "Club du Soleil de St Etienne"

29-06-2024
1 nachtje op doorreis geweest. Een zeer eenvoudige camping. Aardige ontvangst, 1 plekje, caravan kon aangekoppeld blijven. Water in de stroomkast, dus zelf met ducktape opgelost zodat we weer stroom hadden. Mooi gelegen camping, erg verouderd sanitair, maar redelijk schoon. Het zwembad was de parel vd camping, super mooi, en erg schoon!!
Al met al een prima tussenstop geweest

Le Perron (Athena)

29-06-2024
29.06.2024

Der Campingplatz ist schön mit vielen grosse Grünflächen und schöne wilde Blumen, jedoch um das Club House und bei der Rezeption gibt es viel Unkraut, um die Rezeption liegen zuviele verschiedene Gegenständen herum , es könnte besser aufgeräumt werden.

In ihrem aktuellen Zustand ist die Wohnmobil Ver- und Entsorgung auf dem Parkplatz vor der Einfahrt, nicht befahrbar. Die Betonplatte ragt teilweise ca 30 cm aus dem Weg heraus, drum herum ist es sehr uneben, viele Kieselsteine und Split, viel hochgewachsene Unkraut.

Der Hauptweg an den Stellplätze entlang ist steil und teilweiße holprig und fur ein Wohnmobil nicht leicht befahrbar

Die Betreiber sind nett, und die Gäste auch. Die Sanitär Anlagen sind modern und sehr sauber.

Zum entspannen ist es ein angenehmer Platz

Lake Bronson Club

28-06-2024
Lake Bronson is a wonderful AANR club. The lake and beach area are a great spot to socialize, and the extensive trails are a great way to get out in nature away from it all.

Everything is very well kept, clean, and in great condition.

Highly recommended.

Domaine du Petit Arlane

28-06-2024
Was hier voor de tweede keer. Nu in een huisje ipv een trekkerstentje.
De camping is inmiddels overgenomen door een vakantiepark keten (Tikayan)
Heb de indruk dat alles professioneel wordt aangepakt, En, de toegangsweg is
kortgeleden geasfalteerd !. Een feestje !!
Prachtig groot terrein met mogelijkheden tot naturistisch wandelen.
Veel fietsplezier in de omgeving (Valensole Riez St. Croix Quinson Geoux.

Club Naturiste de Besancon

28-06-2024
Was hier voor de derde keer. Nu een leuke kleine gite (ipv trekkerstentje)
op een rustige plek. Hartelijke ontvangst door Philippe van de club.
Vanwege het slechte weer in het recente verleden was het zwembad nog niet open; water nog te koud. Heerlijke fietstochten gemaakt naar Dole en Besancon.

Club du Soleil Macon-Laizé - "La Breur"

28-06-2024
Was hier weer voor de zoveelste keer op terugreis van de Provence naar Nederland. Heb altijd een gevoel dat ik hier thuiskom. Had nu ipv een trekkerstentje een kleine gite ("Muguet"). Heerlijk !
En zoveel aardige vrijwilligers van de club. Chapeau !
Helaas werkte het weer dit keer niet mee en mijn gezondheid ook niet. Heb daarom voortijdig moeten vertrekken. Kom zeker nog weer eens terug !

Domaine des Lauzons

28-06-2024
Was hier weer eens na enkele jaren. In plaats van een trekkerstentje nu een klein huisje. Prachtige locatie op het hoogste punt van de camping (hoogteverschil met de openbate weg wel 80 m !!)
Heb er weer een fijne tijd gehad met mooie fietstochten in de omgeving emt als letterlijk en figuurlijk als hoogtepunt de Mont Ventoux !

Solair Recreation League

27-06-2024
Came as a single woman as a day passer and took a tour. Had a great time laying out and soaking up the sun at their pool deck. I felt very safe with their structure and expectations for decorum. When dating my now husband we visited as a day pass and took a tour and enjoyed the day and hung out on the lake. We booked a cabin the next summer and stayed for a weekend. Our time has evolved into longer stretches of visits and we enjoy all of the activities, recreation and amenities and I appreciate being able to move about as a woman without fear or worry. The recreation activities are a lot of fun. They plan dances with DJs and bands, the amenities are beautiful and I love the nature aspect of camping there too.

Maarsseveense Plassen (gratis strand)

27-06-2024
Wat een heerlijk strandje. Met heel divers publiek.
Wat daarbij echt opvalt is de sociale controle en het feit dat mensen niet bang zijn om ongewenst gedrag aan te spreken.
Hierdoor merk je gewoon dat iedereen relax is en dat het ook een fijn strand is voor stelletjes en vrouwen alleen. Waardoor het gezelschap gelijk een stuk fijner is.

Carolina Foothills Resort

27-06-2024
I visited Carolinian FootHills June21st-23 of 2024. I am a single male, this was my first time visiting not only the establishment but my first time social nudity. From the time I checked in till I left I was impressed how nice the campground is and how nice the members and visitors were. Everyone was welcoming and no point did I ever feel weird or looked at differently being single. I am already planning my next trip. Thanks to everyone at CFR for making my first visit very welcoming!

Le Clos Barrat

26-06-2024
Een super mooie camping met verschillende weitjes waar je een plaatsje kunt vinden. Wij, Ria en Jos, waren er begin juni 2024 en verbleven in een van de vier mooie mobilhomes met een schitterend uitzicht. De camping is sinds kort in handen van 2 erg enthousiaste jonge mensen die maken dat je je daar erg op je gemak voelt en dat je aan alles merkt dat je welkom bent. Mooie wandelingen op het terrein, een fijn zwembad en mooi en schoon sanitair.

Gemeinschaft Licht und Sonne Pforzheim e.V.

26-06-2024
Wat een geweldige ontvangst kregen we in Knittlingen! Fijne mensen, een prachtplek, fantastisch zwembad, boomrijk terrein in een oude steengroeve. Alois is de man met humor, hij verbindt en praat over de historie van het clubterrein. Een onontdekt pareltje, enige schroom om ‘t te delen, want het is mooi als het ongerept blijft…De mensen in de streek zijn trots op Faust, Mephisto, Goethe en vertellen hier graag over!
Verras jezelf op de terugweg om een paar dagen hier te staan, authentieke naturisten te ontmoeten en wellicht: hier terug te komen!

Tsambika beach

26-06-2024
Wir kommen seit 30 Jahren nach Rhodos, manchmal mehrmals im Jahr. Unser strand war immer Tsambika Beach. Es war immer angenehm mit fairen Preisen. Was sich dort seit nach der Pandemie abspielt, ist reine Abzocke am Touristen. Letztes Jahr wurde noch 20 € die Doppelliege mit Schirm verlangt , das ist ok. Jetzt verlangt man dort in der ersten Reihe 25 € pro Liege, ab zweite Reihe 20 € pro Liege. Es sind Holzliegen mit dicken Schaumstoffmatrazen. Alles modern. Aber nicht sehr hygienisch. Man hat davon so viele Reihen aufgestellt, und das den gsnzenvschönencstrand entlang.
Discobeschallung inklusive.
Dann werden die Strandabschnitte per Verlosung in der Gemeinde von Afandou versteigert. Die Ursprünglichkeit dieses Strandes ist weg. Wir haben uns eine bessere Alternative gesucht und gefunden.

Centre Naturiste René Oltra

26-06-2024
René Oltra? Dirty, schmutzig, vies! 2024

Camping René Oltra has lost lots of its glory.
Hygiene, one of the most important aspects for naturist campings is below par. Toilets are dirty as from noon, the rest of the day, evening and night. Cleaning happens at 09h00 in the morning which is obviously much too late!
Soap dispensers are empty and remain empty. Same for toilet paper: empty!
Showers: cleaning happens once a day, late in the morning. We showered at 19h00 in disgustingly filthy showers. They remained uncleaned until 09h00 the day after: we saw the same filth in the morning as the evening before. The water was fluctuating ice cold / warm.
Cleaning the dishes: at 19h30 no more hot water available. How can this be?? Many customers were complaining about it.
With more than 2400 pitches on this camping, cleaning should happen CONSTANTLY. Just like we have seen in many other 4 stars campings.

Orplid Darmstadt

25-06-2024
Teilweise sehr nette Mitglieder, aber das Durchschnittsalter ist sehr hoch. Die Denkensweise ist dementsprechend veraltet. Wer in seiner Satzung etwas von Piercings stehen hat, die im Intimbereich unerwünscht sind, ist in meinen Augen nicht Zeitgemäss. Zusätzlich muss vieles in Eigeninitiative gemacht werden, was zur Folge hat, dass man regelmässig aufgefordert wird, arbeiten zu verrichten. In meinen Augen sollte ein Verein Erholung bedeuten und nicht mit regelmässigen arbeiten bestückt sein. Kein Verein den ich persönlich empfehlen kann mit guten Gewissen. Eigentlich sehr schade, weil das Gelände an sich schön ist.

Club der Biehainer Sonnenfreunde

25-06-2024
Hallo zusammen,

wir waren vor einem Jahr auf dem Platz und er hat uns super gefallen.
In der Nähe der Gästeplätze befindet sich ein super sauberes und neues Sanitärgebäude. Der See ist zum abkühlen optimal und erfrischend.
Die Dauercamper sind sehr aufgeschlosen und nett. Was absolut einen Abstecher Wert ist, ist die Grenzstadt Görlitz.

Mas de la Balma

25-06-2024
Net op tijd, voor het Sint Jansfeest op 23 juni 2024, is het nieuwe zwembad op Mas de la Balma gereed gekomen.
Patrick Barre - Mas de la Balma

Naaktstrand Kraaijenbergse Plassen

25-06-2024
Buitengewoon relaxed strandje.
Helemaal zen worden in de natuur.
Zwemmen in helder water tussen kleine visjes, meerkoeten en fuuten, terwijl er twee prachtige zwanen voorbij vliegen.
Echt een paradijsje.

Schoon. Niet te druk. Vriendelijke bezoekers. Lekker stil, dus prima boek lezen en van de zon op je huid.

Ben er nu driemaal geweest. Vorig jaar met mn vrouw en dit voorjaar paar keer alleen.

Het is een beetje verstopt en geen doorgaande route, daarom zijn er alleen de mensen die er willen zijn.

Let wel dat er op een zonnige dag weinig schaduw is.

Naturistenterrein Buorkerij

24-06-2024
Weer thuis na een fantastisch weekend op camping de Bourkerij. Hier voor de eerste maal geweest en wat een mooie camping! Sanitair prima verzorgd, mooie ruime campingplaatsen en heerlijk gegeten! Henk en Roely, bedankt en wij komen zeker terug!

Domaine de Bélézy

24-06-2024
Eind mei 2024 waren we hier voor een 10 tal dagen. Mooi domain waar veel te doen is. Fantastisch zwembad. Wel prijzig. Sanitair wordt goed schoongemaakt. Maar hier en daar is er wat achterstallig onderhoud. Het regent bijvoorbeeld gewoon door het dak in een sanitair gebouw. Dat wordt dan opgelost met een emmer om het water op te vangen. Dit zou niet mogen bij een domain waar men flink moet betalen.
Vergeet de wifi. Die kost € 3,- per dag voor 2 apparaten. Omgerekend is dit ruim € 90,- per maand ! Heel duur dus. Daarbij komt nog dat, als je voor een week betaalt, je er elke 24 uur gewoon afgegooid wordt. Een beetje grof ! Men pakt gewoon af waar je dik voor betaald hebt.

Sandy terraces

24-06-2024
very friendly people. Salt water pool is warm and comfortable

Sasso Corbo

23-06-2024
23 juni 2024
Ik kan mij alleen maar aansluiten bij de geweldige recensies die mij voor zijn gegaan. Ze zijn allemaal waar!! Wij waren voor het eerst op een naturistencamping en waren van plan 5 dagen te blijven. Dat werden drie weken! De sfeer, de ligging, de meer dan ruime plaatsen met hun schitterende vergezichten, de heerlijke gezamenlijke maaltijden, hebben onze harten gestolen. En natuurlijk wil ik hier ook het enthousiasme en de geweldige gastvrijheid van Bas en Domenica niet opgenoemd laten.

Martien en Annemarie

La so nat du cedre

23-06-2024
Très belle chambre, piscine et jacuzzi au top, petit déjeuner et dîner préparés de main de maître par la charmante Isabelle, toujours souriante et aux petits soins pour ses hôtes. En gros superbe séjour !

Engelermeer

23-06-2024
Wij houden van het naaktstrand hier.
Helaas ligt er nu veel ganzenpoep en missen we echt de vlotten in het water.
Komen deze nog terug?!
We blijven hier wel graag komen.

Terme d'Astor

23-06-2024
Om maar meteen met de conclusie te beginnen: hier kom ik zeker terug! Wat een fijne plek zeg...

Ik was op zoek naar een huisje in het zuiden van Frankrijk, op maximaal één dag rijden, met een zwembad, ergens waar ik met mijn gebrekkige Frans terecht kon en dat geschikt was voor een toch wat minder valide. Maar ik kreeg meer! Rust, een goed bed, nog echt donkere nachten, een mooie groene omgeving, parkeren naast het huisje, een compleet ingerichte keuken, een lekker terras en niet te vergeten een restaurant en een bar.

Omdat het hoogseizoen nog niet was begonnen, werd er twee avonden per week een gezamenlijk (verrukkelijke) maaltijd geserveerd. Aan tafel met mensen die ik nooit eerder had ontmoet, maar het voelde na een paar dagen alsof ik ze al jaren kende. Sterker nog, het waren mensen die ik eigenlijk jaren geleden al had willen ontmoeten. Nederlanders, Britten, Belgen, allemaal met interessante verhalen en verschillende ervaringen. En als je alleen reist, is dat alleen maar gezellig en leuk! Je voelt je welkom. Het feit dat gasten jaar op jaar terugkomen geeft al aan dat het een bijzondere plek is.

Dus Glenn en Jacco, reken er maar op dat ik terugkom! Help me er wel aan herinneren dat ik dan een gegrilde kip bestel!

Thermen katara

23-06-2024
Fabuleux ! ????????????

El Templo del Sol

22-06-2024
Nul 3 quart d heures d attente, juste pour dire pas sans réservation ! Hôtesse dédaigneuse , beaucoup plus de respect en camping naturiste de France, camping a banir pour les français,qui sont mal aimé

Rutar Lido

21-06-2024
Voor het eerst hier en alleraardigst ontvangen. Mochten zelf een plek zoeken. Sanitair wat verouderd maar schoon en goede warme douches. Heet water bij de afwas.
Zwembad prima en de camping ziet er ook verzorgd uit. Geen gedoe met hekken en van hieruit prachtig fietsen.
Jammer van het krakkemikkige internet. WiFi is zeer zwak en dat kan eigenlijk niet meer anno 2024.
Nog wezen vragen maar dit was het. Liever betaal ik dan €1,00 per dag met goede WiFi.

Domaine de Bélézy

21-06-2024
Zojuist een week gestaan met caravan. Een erg mooie camping, opgedeeld in 2 stukken, maar daar heb je weinig erg in, verbonden dmv voetgangerstunneltje. Receptie ook Ned, er was nog maar 1 plekje vrij, een standaard plek, zou 100m2 moeten zijn...maar hooguit 50m2. Net aan genoeg voor onze kleine caravan. Smalle paadjes waar je met je caravan/camper doorheen moet, sommige schade van scherpe takken..
Grote zwembad was heerlijk!! Superschoon water, onwijs veel gratis ligbedden, t kleine zwembad was ietss warmer, ook genoeg bedden en nog t leuke kinderspeelparadijs, veel kindjes in t water bezig. Restaurant incl terras ruim en prima in orde. Winkeltje redelijk voorzien van spullen, wel erg prijzig. Beter om even in Bedoin wat boodschapjes te halen bij Carrefour.
Bedoin zelf is een erugh gezellig dorpje met veel restaurantjes. Erg veel wielrenners overal omdat je aan de voet vd MontVentoux zit, ook op de camping veel fietsers
Sanitair gebouwen zijn prima in orde!!!

Al met al een heerlijke week gehad maar t enige nadeel is dus die kleine plekjes voor 55 euro per nacht, dat is niet goedkoop.

Al met al tóch een aanrader!

Finca Robusto

21-06-2024
Wat een fijn verblijf! Een kleine week hebben we verbleven in de kamer Carmen. Alles was top: de bedden, sanitair, koelkastje op de kamer. Alles wat te wensen was, is aanwezig, voldoende handdoeken en badlakens, kussens op de ligbedden, horren voor de ramen. Een fantastisch ontbijt en een heerlijk diner wat liefdevol werd verzorgd door Petra en Jacob. Vanuit het zwembad met heerlijk 28° water heb je een mooi uitzicht op de berg de Montgó. Zo fijn dat we direct voor volgend jaar hebben gereserveerd. Een echte aanrader.

Domaine du Petit Arlane

21-06-2024
Mooi terrein,vriendelijk personeel.
Er zijn veel doortrekkers met campers maar dat is niet irritant.
Goed restaurant en iedere morgen vers brood.voir mij ideaal.

FKK Donauinsel Lobau

21-06-2024
2 wunderschöne, sehr große FKK Bereiche sowohl im oberen als auch im unteren Bereich der 21 km langen Donauinsel. Man findet unzählige Plätze an der Sonne oder im Schatten, an der Neuen Donau gibt es auch unzählige Uferplätze, wo man im sauberen Wasser Abkühlung finden kann. Der flussabwärtsgelegene Bereich an der "WALULISO - Brücke" ist mit Auto oder Fahrrad sehr gut erreichbar.

Traeth Bach (Little Beach)

20-06-2024
Amazing afternoon spent on the beach. Clear waters and nice sand with no currents.

Very few passing on the cliff path and only one couple arrived due to access being a moderate challenge. Easier route from the left hand edge of the beach.

The great to be in the nuddy and would visit again.

NON Aamsveen (Naturistenvereniging Oost Nederland )

20-06-2024
Vriendelijke mensen, goede ontvangst met rondleiding van Ronald.
Onze caravan is voorzien van grote watertank en boiler, ik ben slecht ter been, en het water ophalen en wegbrengen was een hel.
De camping kan volgens mij niet blijven stilstaan, de tijden veranderen en ik ben gaarne bereid meer te betalen voor een plek met water en afvoer. Verder erg positief maar tijden veranderen, nu schakelen anders streeft het naturisme een zachte dood.
Gr Erik en Gerda Schouten

Le Haut Chandelalar

20-06-2024
Fijne rustige camping, in een mooie omgeving, wij staan hier nu voor de 3e keer en de 1e keer met onze electrische auto met vouwwagen, oplaadmogelijkheden in Brianconnet op 3 km afstand of in Saint Auban 5 km.
Restaurant is prima op camping, supermarkten zijn wat verder weg in Entrevaux of Castellane maar is voor ons geen probleem. Veel wandelmogelijkheden in de omgeving ook geocaching is hier volop te doen

Borvo Camping Naturiste

20-06-2024
Voor het 2e jaar nu op deze camping en weer was het heerlijk. Jammer als de weken om zijn en we weer naar huis moeten.
De gastvrijheid, de ruime plekken!, de sfeer en het nette, schone sanitair zijn erg fijn.
Daarnaast kan je gezellig wat drinken in de “bar” en 4x pw eten als je dat wilt en daar leer je snel iedereen ongedwongen kennen.
Als het te warm is zijn er op het terrein koude douches en is er een opstaand zwembad
Onze hond heeft elke dag heerlijk gespeeld in het beekje La Somme wat aan de camping grenst.
Wij komen zeker terug!

Naturistencamping Flevo Natuur

20-06-2024
Ik vind het een heerlijke camping.
Ik heb geen klachten.
Ik geniet ervan om te komen.
Wij hadden een camperbus maar die hebben we helaas moeten verkopen.
We komen nu met een tent.
Het enige is dat ik niet weet hoe lang we het gaan volhouden met de prijs van de kampeerplek.
Het wordt echt te duur voor ons in de toekomst.
En dat vind ik erg jammer, dan zijn er nog mensen die zeggen dat geld niet gelukkig maakt!!!!
Ik zit gedeeltelijk in een rolstoel en ik geniet nog maar zolang het kan.
Hopelijk weer tot gouw op het mooie park.

FKK-Camping Müllerhof

19-06-2024
Wij hebben hier vijf nachten verbleven in een ‘Mietwohnwagen’. Ik moet zeggen helaas geen waar voor je geld van € 115 per nacht. De caravan met ruime voortent is wel aardig. Alle benodigdheden zijn voorhanden. Maar de voortent en toebehoren waren erg oud. Het tentdoek was vies en smoezelig. Het ligbed was al snel kapot en de bezem brak meteen doormidden toen we de voortent buiten even willen af vegen. De eigenaar is wel okay. De plaatsen liggen aan straatjes waardoor je uitzicht erg beperkt is. De camping ligt direct aan het meer, wat heerlijk zwemmen is! We vonden het ook erg jammer dat er geen gezamenlijke maaltijden geserveerd worden zoals we gewend zijn bij andere naturistencampings. Al met al een plek waar wij niet gauw terug gaan.

Camping Les étangs de Saint Pancras

19-06-2024
Entree, op een gemoedelijke campings maximaal 23 toerplaatsen met een warm welkom. Het terrein is om 4 meertjes heengebouwd, wat maakt dat voor grote combinaties deze camping minder geschikt is.
Plaatsen vlakbij “de plage” , de sauna en en het terras of in alle rust verderop in een schaduwrijk bos.
Wij hebben genoten, zo midden juni alles in bedrijf, je kunt er een dagschotel eten, er kan brood worden besteld. Sauna was aan, kleine zwembad was open, zonnebedjes aan het eerste meer.


Het heeft de sfeer van een klein verenigingsterrein maar met faciliteiten van een grote.

Ga zelf ontdekken, het past of het past niet

Domaine Laborde

19-06-2024
Domaine Laborde heeft sinds een aantal jaren een nieuwe eigenaren n.l. Francois en Jacqueline die op een voortreffelijke manier Laborde voortzetten.
Wij komen hier , met een kleine afwezigheid , 23 jaar en ik moet eerlijk zeggen Top zoals zij het doen. Veel veranderingen zijn al aangepast /vernieuwd o.a. de douches nu een goede straal en warm water geven, het verwarmde buitenbad een groot terras om buiten te eten , een grote houtkachel in het restaurant als het wat frisser buiten is ,gratis sauna , en Turk
Er zijn mooie /grotere/ houten huisjes geplaatst waar je makkelijk met meerdere personen in kan verblijven.
Als laatste het restaurant is top ,goede kok ,goed eten tegen een goede prijs.
Kort gezegd Laborde is voor mij/ons thuis komen en een waar paradijs.

De Ammoniet (vereniging Goed Af)

18-06-2024
Ik ben een man alleen maar ik werd zeer vriendelijk ontvangen, dit is een fijne plek om bloot te zijn.
Ik loop graag in de zon en dat kan hier super wat een mooi terrein.
Hier en daar een praatje gemaakt met lieve mooie mensen.
Ik kom hier gauw terug.

Groetjes Kees.

Rhossili Bay

18-06-2024
Amazing beach - Always busy with textiles as its a popular spot, but if you hed to the quieter parts is a great place to be naked. Been theer lots with my wife and her best friend and we have never had any issues being naked. We walked pretty much the full length of the beach once fully naked on a relativley quietish summer day, but still passing plenty of textiles and had no problems. Great place to go naked if you like to be mingling with the textiles (which we do - its always fantastic to be the only ones naked!).

Lavernock

18-06-2024
Not an oficial nude beach, but nontheless this is an amazing beach for going naked. It actually is in two parts, one beach to the east of Lavernock Point heading towards Penarth and one to the west heading towards St Marys Well Bay. The beaches are accessable at low tide, and at mid to low tide the western part of beach is great for swimming as the sand is exposed. But be aware of the tides and the cross shore current which can be strong.

The western beach is much busier (although "busy" is a relative term) and can often have 10-20 textiles wandering, fishing, walking dogs etc. so if you are naked, then be fully prepared to be seen by the textiles as they walk the beach. We (myself, my wife and her best friend) frequenlty walk this beach naked and in several years have never had any problems with the textiles. You will 99.9% be the only one naked though. In the last 6 years I have only met 1 other person (male) who was sunbathing naked.

The eastern beach towards Penarth is totally different. Not suitable for swimming, but I have padleboarded (naked of course) lots of times on a calm day. It is a fantastic walk though, one of our favourite naked walks infact. We stash our clothes at the entrance to the beach and walk the full length of the beach to Penarth and back fully naked. Its a good 1.5hrs walk there and back, so can be savoured. Id say that we meet textile walkers on this beach walk about 40-60% of the time, so you need to be prepared and happy to be naked near textiles - its only ever 1 or two people, although I once encountered a group of about 10 ramblers comong the opposite way to me. To be fair, they were intregued and stopped for a 10 minute chat!

We write about our naked walks here: www.nakedwalker200.wordpress.com

Have fun and enjoy this amazing beach (preferably without clothes)

Camping La Source Saint-Pierre

18-06-2024
je viens de passer une dizaine de jour dans ce camping ou je viens depuis une dizaine camping familial avec un bon accueil ; mais cette année une grande majorité des vacanciers est Hollandaise ( heureusement pour eux ) mais de là à leur donner la priorité pour aller se servir au buffet le soir du repas en commun et de nous demander nous Français d' attendre que ces gens aies fini de ce servir pour que nous puissions y aller alors la s'est un peu gros !!nous avons payer comme eux !! Je n'y retournerais pas ..

Kaniksu Ranch

18-06-2024
I was not at all impressed. Geographically, it is in a nice area. The clubhouse was more suited to a trailer park than a "resort" and everything just seemed run down and shoddy. The clubhouse upstairs (where there are rooms you can rent) wood floor was in need of serious refinishing work. The overnight rooms are just that; rooms with a bed and a couple chairs. There is one bathroom for the upstairs. The upstairs common area featured several boxes of old board games, like you would find at the local Goodwill. The whole place had a very 1970s feel to it, and not in a cool retro way. The "cafe" hardly deserves that moniker. There is a kitchen in the clubhouse, and members take turns as volunteer cooks. It is NOT a restaurant in the commonly accepted sense of the word. Finally, YES! I know that nudist resorts are not the same as swinger resorts, but unless you want to hang out with a group where the average age is north of 75, go somewhere else.

LimaNature

17-06-2024
Bonjour pour nous il manquerait des sanitaires.
Endroit très sympathique balade aux alentours à découvrir sans être obligé de partir bien loin.
Propriétaire du camping très sympathique à l'écoute à nous donner des conseils pour les promenades et autres.
Dom et Véro du 43 à côté du Puy-en-Velay

Le Petit Dauphin

17-06-2024
il est facile de critiquer, en revanche je trouve Annie et Regis très sympathiques cela fait pratiquement 10 ans que je séjourne dans ce camping l été avec mon épouse d abord en location mobil home et maintenant en caravane. Oui il y a lunapark .... et ce sont les vacances!!! la plage est a environ 5 km, la piscine est chauffée... camping ou il fait bon y VIVRE.

Olivier

El Templo del Sol

17-06-2024
Wij zijn hier na een paar dagen weer weggegaan. Nog nooit hebben we zulke kleine postzegel plekjes als daar gezien. We konden onze luifel amper uittrekken. En totaal geen privacy! Daarbij stonden we langs een soort van wandel snelweg (we keken op zee uit en dat was ook het enige mooie) waar de hele dag en avond mensen, ook van andere, niet naturistische, campings langs liepen. Dat voelde heel ongemakkelijk. Dit weggetje bleek openbaar te zijn en iedereen kon gewoon de camping oplopen, helaas ook mensen met minder goede bedoelingen (verschillende verhalen gehoord over berovingen). Voor ons was dit de eerste camping waar wij ‘s nachts de deur van de caravan op slot deden! Heel onprettig, tot dusver hadden we ons altijd veilig gevoeld op naturisten campings.
Verder moest je ‘gekleed’ naar de receptie, winkel, bar, enz. Vonden we ook een hele vreemde gang van zaken. Ook waren er alleen afsluitbare douches, geen open of buitendouches. Sanitair was wel heel schoon.
Het grootste en wat ons betreft het enige voordeel was dat je zo naar het strand kon lopen. Verder een erg commerciële camping (€40 in het voorseizoen) waar behalve dat men bloot was, weinig naturistisch aan was.
Wij komen hier niet weer.

Camping Relax-Nat

17-06-2024
Als je van hele kleine en dure (ruim € 40 in het voorseizoen) plekken houdt, geen privacy en veel mieren, dan zit je bij Relax-Nat goed. De omgeving is mooi, wij houden erg van Spanje, maar deze ‘naturisten’ camping komen we niet weer.

Camping Millefleurs 3 Etoiles

17-06-2024
Prima en rustige camping, goed sanitair. Vriendelijke en behulpzame eigenaren. Wel wat klungelig warm water voor de afwas halen met een emmertje. En ook twijfelen we of het sanitair voldoende toereikend is als de camping vol is. Nu was het niet druk, dus ok.

Camping Naturiste La Clapère

17-06-2024
Wij zijn net vertrokken van La Clepère waar we twee dagen hebben gestaan. Op zich best een aardige camping, heel groen, maar de plekken zijn niet heel groot. Nu was het nog rustig en dan heb je dus meer ruimte(gevoel). Maar als het vol is, sta je toch dicht bij elkaar. Het is een behoorlijk grote camping, met drie toilet/wasvoorzieningen. Voor sommige plekken moet je daarvoor wel een heel eind lopen. Er is alleen een goed (wifi)bereik bij het terras en zwembad, maar sta je wat lager helemaal niet. Maar goed, dat kom je vaker tegen.
Bij La Clapère weten ze wel van prijzen. Het is een tamelijk dure camping (staanplaats, maar ook gebruik van de wasmachine, bezoekers, enz.) en wat ons daarbij stoorde is dat je dan zelf je wc rolletje mee moet nemen. Dat is toch echt niet meer van deze tijd! En gezien de prijzen, zelfs in het voorseizoen, mag je toch verwachten dat dit standaard aanwezig is. Zelfs een duurdere camping als Arnauchot, en overigens de meeste campings, hebben dat standaard.
Dus, voor ons niet helemaal de meest fijne camping.

Classe village FKK: Camping & Bungalow Parc

16-06-2024
Ik wist niet wat ik moest denken over deze camping, je leest goed en slecht.
Wel dit is mijn mening ,het is hier best gezellig, het is hier netjes. De vuilbakken worden 3 tot 4x per dag leeggehaald, de douches en toiletten worden 2 x per dag gepoetst. Er is een gezellige bar waar de prijs heel redelijk is . Er is een mooi zwembad met ligbedjes. Ok in het weekend is het druk , en komen er ook veel homostellen het weekend hier doorbrengen, maar ik heb niks van ongepast gedrag gemerkt. Het is ook party op vrijdagavond en zaterdagavond, maar dat is eigenlijk wel leuk. Je bent in Italië en de mensen zijn hier nu eenmaal uitbundig.
Op 200 m heb je het strand, je moet door een bosje lopen om er naar toe te gaan . Maar ook hier niets van ongepast gedrag gezien, en het pad is zeker niet smerig zoals sommigen zeggen . Het strand en zee is tof , er is bewaking tot 18 u.
Ik zou zeggen kom zelf hier op vakantie en kom de sfeer opsnuiven
Ann

Het Reterink

16-06-2024
We zijn er nu voor zevende keer geweest en dat is niet voor niets.Heerlijk rustig en een prima fietsomgeving mooi grasveld en prima sanitair. En verrassend eigen gemaakt biertje. Top!
Hans en Christel.

Domaine de l'Églantière

16-06-2024
Nous avons passe un peu moins d'une semaine sur emplacement campingcar.le camping est vaste, mais peu d intimite , le terrain etant comme un lotissement.
Blocs sanitaires sales, douches assez particulieres et eau peu chauffee.
Les proprietaires ont plusieurs chiens, sympathiques,mais invasifs et pleins de parasites( une des chiennes nous a laisser plusieurs tiques sur le tapis)
Le "barbecue".... du taboule de discounts ,une salade en sachet et des pois chiches premier prix avec quelques saucisses , pas moins de 20€/personne.....
Boissons perimees en sus.
Equipes non naturistes et de tendance "punkachien". Peu de professionalisme, peu de discretion, bien que gentils.
L endroit est globalement sale, et nous n avons pas pu nous sentir a l'aise .
La riviere..... jolie, tres froide, tres argileuse,bordee par des exploitations agricoles et des troupeaux,nous nous demandons combien de lisiers et d'engrais divers finissent dedans...
Xavier et isabelle,les proprietaires, ne nous ont pas semblaient tres ......respectueux d autres choses que notre carte bleue,il faut voir isabelle vous remplir l'assiette....ca en coupe l'appetit!!!
Heureusement, il y a un autre camping naturiste pas tres loin, et nous avons donc ecourte notre sejour, fatigues de cet esprit de profits tres visibles.
Nous deconseillons carrement cet endroit

BfnL Göttingen

15-06-2024
Een prachtige camping met veel groen en prachtig uitzicht over Göttingen.

Heel vriendelijke mensen. Ja, op vrijdag en zaterdag wordt er gewerkt.

De leden gaan dan aan het werk om de boel te onderhouden. Ik zal niet weten wanneer ze dan aan het werk moeten om de boel zo mooi verzorgd te houden.

Naar dransfeld is te fietsen. Ongeveer 20 minuten heen en ongeveer 35 minuten terug, omhoog. Voor ons dan hè, 60ers, waarvan één een minder goede conditie heeft dan de ander, met een gewone fiets.

Lekker gegeten bij beide Italianen, helaas geen glutenvrije pizza's of pasta's kunnen vinden...

Wij zijn er nu een week en we blijven zeker nog één á twee weken.

Plage de l'Espiguette: ( Hélio-Club de l'Espiguette )

15-06-2024
Bonjour.
Il y a cinq ans que je n'y étais pas allé , donc retour cette année ( toujours côté naturiste) et toujours agréable.
Propre malgré quelques mégots enterrés.
Bien fréquenté et toujours des mateurs mais bon, ça les occupe.
Pas la faune du centre ville.
On ne se prend pas des ballons dans la tronche.
La piste n'est pas si mauvaise que ça, on ne roule pas à fond non plus.
Je reconnais que s'il fallait que je paie 7€ tous les jours..................................j'ai la chance d'avoir le macaron.
Bonne journée.

Val drome Soleil

12-07-2024
Excellent camping naturiste.
Visité en juillet 2024.
Propreté et accueil chaleureux au rdv.
Très bon rapport qualité prix.
Nous conseillons vivement ce bel endroit très reposant.

Sébastien et karine
Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.841