Naturismegids

Recensies van Magdalena

Castillon de Provence: Camping-Bungalow Parc Naturiste

21-07-2019
Es war eine wunderbare Erfahrung.
Mit Abstand einer der gepflegtesten FKK Campingplätze, die wir kennen.
Angenehme Atmosphäre, klasse Leute.
Herzlichen Dank an Justus , Seine Frau, Marina und ihren Mann und alle anderen, für die selbstlose Unterstützung und das ehrliche Mitgefühl, als unserer kleine Hündin verletzt wurde....wir werden Euch das nie vergessen!!!
Sie ist wieder kerngesund ....Wir kommen wieder!

Domaine Naturiste Le Fayard

21-07-2019
Veel ruimte om bloot door de natuur te lopen. Lekker brood. Meestal om half negen al in de bar. Schoon sanitair met handige wisser om je spiegel na het douchen condensvrij te maken. Gezellige sfeer. Fijn zwembad. Jammer dat de supermarkt in het dorp op zondag in juni dicht is.

Le Perron (Athena)

21-07-2019
Prachtige camping met zeer vriendelijke attendvolle uitbaters
Liliane en Paul en ook niet te vergeten Cor en alle andere helpende handen.
Een zeer verzorgde sanitair en zwembad.
De activiteiten op de camping waren leuk gezellig en aangenaam. met dank aan Bob.
Zeker en vast een echte aanrader.
Wij komen zeker terug.
Dikke profciat
vele groeten Ann en Yves.

Plage des Lays

21-07-2019
Échangisme avec couple mature environ 50 55 ans hummm

Sasso Corbo

21-07-2019
We waren medio juni een paar dagen bij Bas en Domenica; gastvrije ontvangst, mooie camping met schitterende uitzichten, veel fauna, een heerlijk zwembad, goed verzorgde gezamenlijke maaltijd en eigen gebakken (cake) brood. Prachtig om de rode wouw zo hoog boven je te zien zweven en de vos, die tot de vaste bewoners behoort.
Voor iedereen die van rust houdt is dit de!!! camping.

Achter Ut Huus

21-07-2019
Anderhalf week met de camper achter ut huus gestaan. Veel langer dan verwacht. Reden , het is gewoon een mooie camping met prima sanitair en prachtige ligging.
De omgeving met Cuijk op fietsafstand bied tal van mogelijkheden.
Prachtig fietsroute om het meer, de Mokerheide noem maar op!
Achter ut Huus we komen terug !

Aamsveen (vereniging NON)

21-07-2019
Een kleine week op deze gezellige camping gestaan met onze camper. Er heers een open sfeer en het gevoel van welkom is snel aanwezig. De faciliteiten zijn uitstekend op deze camping. Een heerlijk zwembad. De omgeving bied voor fietsers tal van mogelijkheden.Hetgeen voor camperaars zeer van pas komt . Dichtbij een winkelcentrum en Enschede is om de hoek. Wij komen zeker terug!

Den Haag Westduinpark

20-07-2019
Ik vind het een prettig strand waar stelletjes, heel af en toe gezinnen met kinderen, geen tieners en voornamelijk 40+-ers liggen. Ook zie je veel single mannen en vrouwen.
Wat me wel een beetje tegenstaat, is dat er regelmatig kerels liggen die of niet van zichzelf af kunnen blijven, of als roofdieren het strand afspeuren om een naakte vrouw (of zelfs man) ongegeneerd te begluren. Ze gaan er dan pontificaal voor liggen om maar een goed uitzicht te hebben.
Ook zie ik regelmatig mensen seks met elkaar hebben, maar daar stoor ik me eerlijk gezegd minder aan dan aan die gluurders. Afgezien daarvan is dit het enige naaktstrand waar ik regelmatig naartoe ga.

Nudefest - Festival 6th - 13th July 2020

20-07-2019
It was our first visit to Nudefest.

Really enjoyable and so well organised. Special praise to Carole who organised "craft" didn't realise I could paint!!
Madeline who ran the yoga sessions had us all relaxed!!!

Something for everyone whatever your taste.

Everyone very friendly.
We had a great time

See you next year.

Thank you

Recreatiepark Elsendorp

19-07-2019
Wij waren afgelopen dagen hier met onze minicampertje. Op een ruime plaats gestaan, vlakbij t sanitair. Lekker rustige camping, zwembad overdekt, prima. Buiten zwemmeer viezig water. Restaurant met terras ok. Winkeltje is heeeel summier. Sanitair wat verouderd maar wel schoon allemaal.
Veel luidruchtige Duitsers.
Maar al met al prima geweest!!

Nudefest - Festival 6th - 13th July 2020

19-07-2019
This year was our first Nudefest. We were not very sure what to expect but from the moment we arrived the welcome was very warm, the atmosphere so relaxed and we enjoyed every minute. We made a lot of friends and stayed for the whole week. The choice of activities was great. If possible we come next year again !

Rutar Lido

19-07-2019
Wij vonden het een prachtige camping , mooie zwembaden die allen gevuld waren, bij een zwembad was een lekkage maar deze werd meteen gemaakt en het zwembad werd direct daarna weer gevuld. Mooie grote plaatsen , fantastisch uitzicht, fijne fiets- en wandelmogelijkheden, super restaurant met zeer vriendelijke bediening en vriendelijke en behulpzame mevrouw aan de receptie. De eigenaar is een hard werkende man die in is voor een praatje en erg vriendelijk. Het sanitair is gedateerd maar wel schoon. We zijn hier drie weken geweest en we komen hier zeker nog eens terug.

Amsterdamse Bos

19-07-2019
Ik lig zelf vaak te zonnen in het cruisegebied. En heb er geen moeite mee als er mannen op mij afstappen. Aangezien ik bi ben, doe ik daar dus meer dan zonnen. Bekeken worden, vind ik geen probleem!

Le Courtialet: Association "Club du Soleil de Grenoble"

19-07-2019
Endroit tres calme et proche de la nature avec un personnel tres chaleureux manque juste quelque commodités pour rester a l'interieur sans se r'habiller pour resto ou autre. Vivement le mois d'aout pour y retourner trop hate.

Le Courtialet: Association "Club du Soleil de Grenoble"

19-07-2019
Une première expérience pour moi
De passage au courtialet pour le weekend
Prolonger d'une nuit supplémentaire
Et réserver pour nos vacances de août
L'endroit est splendide propre et très reposant
L'équipe est juste au top
Vivement août ??
Merci à tous

Plage de Vénus

19-07-2019
Een klein stukje mooi schoon strand waar naakt recreëren is toegestaan. Betaald parkeren dichtbij. Douche op t strand. Verkopers met drankjes en hapjes kwamen langs.

Naaktstrand Bussloo

19-07-2019
De makkelijke manier om informatie uit te wisselen:
https://www.facebook.com/groups/395011894237709/

Optisport zwembad zuid, Schiedam

19-07-2019
Voor het eerst is er in de zomer geen naaktzwemmen. Op 4 september 2019 is het weer.

Woensdag helaas voor niets geweest :(

De Groenlanden

18-07-2019
Achter een afschrikwekkend hek ligt een hele mooie camping! De ontvangst is vriendelijk. Het terrein maakt een prima verzorgde indruk. Leuke ronde veldjes waar je zelf een plekje mag uitzoeken. Sommige plaatsen wat smal omdat bomen onhandig staan. Prima en schoon sanitair in piramidevormig gebouw. Geen gedoe met douchemuntjes en goed warm water voor de vaat. Free Wi-Fi. Voldoende speelmogelijkheden voor de kinderen. Leuk meertje met ligweide, barretje (ook in piramidevorm), terras, en snacks. Goede fiets- en wandelmogelijkheden. Knooppuntenroute vlakbij. Bos en heide op 4 a 5 km. Kortom, een mooie camping met een fijne sfeer.

Leucate: Résidence Naturiste Ulysse

18-07-2019
venons a Ulysse depuis 30 ans nous sommes stéphanois
Ulysse ce n'est que du bonheur,un des rare endroit
naturiste ou nous ne sommes pas trop "envahie"par
les "textiles"
nous pratiquons le naturiste dans un club du soleil
(pour ceux a qui ça parles)depuis 1979

Julianadorp / Groote Keeten

18-07-2019
Heerlijk strand im lekker naakt te zonnen, lopen en zwemmen.

Je voelt je daar helemaal ‘vrij’!

Le Bois des Battées

18-07-2019
quand je suis allé au bois des battées l'année dernière j'ai trouvé que les personnes étaient très âgées et rester entre est pas très sympathique j'espère que ça a changé on m'a dit qu'il y avait de nouveau propriétaire

Club du Soleil de Dole

17-07-2019
C'est un très bon club qui a un accueil très familiale, la végétation est présente ainsi que la chaleur! Le staff du camping est très bien mais il reste toujours des chiens qui aboient sans arret.

Le Clos Barrat

17-07-2019
Wat was het ook dit jaar weer heerlijk om op le Clos Barrat te zijn. Het leek wel een beetje op thuis komen. We wisten al dat het er schoon, ruim en gezellig is, maar nu heeft Henk ook kennis gemaakt met de yogasessies van Jolanda. Het was een mooi ervaring. Het boulen, zwemmen, lekker eten en ook de schone lucht en het prachtige weer, zijn prima ingrediënten voor een geslaagde vakantie. We komen graag wee een keer terug. Jolanda en Johan bedankt.

Le Clos Marot

17-07-2019
We were on a Suntreckers Rally and it was our first visit

Le Perron (Athena)

17-07-2019
Prachtig uitzicht op een hele leuke camping met uitzonderlijk vriendelijk en behulpzame mensen. Sanitair is heel netjes en schoon, leuk zwembad om even af te koelen . Hele mooie omgeving om te wandelen en fietsen. Echt een aanrader , wij komen hier zeker terug. Jan en Jolanda.

Telford Naturist Club

16-07-2019
I've been on several occasions to TNC and have been impressed by the facilities. As a single it was also good value. Unfortunately prices for a single person are now very high. Single person tent was eight pounds, it's now a standard charge of nineteen for one or two people.

Borvo Camping Naturiste

16-07-2019
In juni 2019 een paar weken op Borvo doorgebracht. Na een prettige ontvangst een mooie plek gevonden met een wijds uitzicht. Een uitstekende camping voor rustzoekers. Mark en Sandra staan voor je klaar. En natuurlijk niet te vergeten de heerlijke maaltijden die Sandra maakt en waar het altijd gezellig is. Naar het sanitair is het een eindje lopen maar dat is geen onoverkomelijk bezwaar.
Wij waren zeer tevreden en komen zeker terug.
Kortom bravo voor Borvo.

Domaine Naturiste Le Fayard

16-07-2019
Mooi, goed onderhouden terrein met vlakke plaatsen (aantrekkelijk voor tentkampeerders). In het voor- en naseizoen een aantrekkelijk tarief: 15 euro, twee personen all-in. Betekent echter wel dat je je eigen wc-papier mee moet brengen en dat de "gratis"wifi beperkt is tot 200 MB per dag. Alleen maar Nederlandse gasten. Elke dag (afbak)brood pas rond 09.00 uur. Verder waren er nogal wat suggesties voor gewenst gedrag zoals in de douches overal trekkertjes om de douchetegels droog te trekken. Voor ons geen terrein om terug te komen.

Petits-fours

16-07-2019
Kwamen hier terecht omdat we in de buurt moesten zijn (heb hier nabij 10 jaar gewoond). Alleen voor een paar dagen, maar, het beviel ons zo dat we er een week gebleven zijn alvorens verder naar het zuiden te reizen. We hadden het geluk om de enigste gasten te zijn, wat een rust! Er zijn 2 toiletten, 2 douches, allen schoon en adequaat. De douches onbeperkt lekker warm water, en, veel water! Zwembad is een natuur zwembad met riet filtering dus er is wel wat "groen voer" dat er in drijft maar toch lekker om te badderen. Je hoort voornamelijk alleen de vogels, en kikkers en zo af en toe een boer met tractor maaien of andere werkzaamheden verrichtend, echt platte (maar niet zo plat) land. Je komt hier echt to rust, onthaasten. Geen animaties en zo, nee, rust. Er is genoeg in de regio te doen, markten, avond markten in het seizoen. Verschillende tot fietspad omgetoverde voormalige trein rails.
In twijfel? Gewoon doen, kom eens echt tot rust!

Naturistenbund Donau e.V.

15-07-2019
Super, werde mich wieder bei Euch sehen lassen und wohlfühlen ihr seid super Danke schön

Centre Hélio-Marin Montalivet

15-07-2019
Net terug van een héérlijke week op CHM! Kan me niet vinden in enkele vorige recenties ... Misschien hebben we geluk gehad dat we net vóór het hoogseizoen onze zaaaalige, ontspannen weekje doorbrachten? We logeerden met onze tent op een biezonder rustig plekje en we plannen om zeker nog eens terug te komen !! ????

Plage des Grottes

15-07-2019
Het strand ligt als je vanuit de zee naar de haven kijkt rechts. Het ligt naast het militair gedeelte en is enkel bereikbaar langs een paadje van 650m met veel trappen, rotsen etcetera.
Het strand zelf is vrij klein en ligt in een baaitje. Het strand is maar enkele meter lang van zee tot aan de rots en schaduw is zeldzaam.
Het water heeft redelijk wat planten maar je moet op de juiste manier het water in en dan heb je er geen last van...
Het strand ziet heeft echt iets heel paradijselijk.

Ostana Naturistenvereniging

15-07-2019
Goede ontvangst en rondleiding over de camping. Goede en schone toilet gebouwen.
Hele vriendelijke mensen, elke ochtend koffie drinken in de kantine tussen de vaste mensen, erg gezellig! Een fijn meertje om te zwemmen.
Kortom prima vakantie gehad, voor herhaling vatbaar

Les Grands Chênes

15-07-2019
Na 5 jaar besloten wij, als tussen station in onze vakantie, Les Grands Chenes weer te bezoeken. We hadden er zo'n 10 dagen voor gepland.
We werden opnieuw getroffen door de harmonie, de sfeer en de rust op die op de deze kleine camping. We probeerden die harmonie te duiden. Het is het totaal beeld van de camping. De fantasierijke ( organisch achtige) vormgeving van de gebouwen, het zwembad, de terrein inrichting, de ruimte en de rust maakten op ons weer diepe indruk. Des te groter is dat als je je realiseert dat het ontwerp en de realisatie van het complex in 4 jaren voornamelijk door het echtpaar eigenhandig uit de modder is getild. Een diepe buiging!
Silvy en Olivier willen de gasten, op gepaste afstand, met alles naar de zin te maken, zeer gast vrij. De rijkelijk paella maaltijd, eigen kookkunst, evenals de verrukkelijke home made pizza's uit de bois gestookte pizzaoven. Het gezamenlijke nuttigen daarvan was heel gezellig.
Ook de directe omgeving, veel fietsen met E-bike's (hadden we 5 jaar geleden nog niet)was een fantastische en afwisselende ontdekking. Graag willen we attenderen op het landschappelijke fraaie fietspad van Gourdon naar Salat. Het startpunt in Gourdon is voor het kerkhof linksaf direct langs de kerkhofmuur. NIET AANGEGEVEN. Ook het fietspad over de voormalige spoorlijn Salat-Souillac is de moeite waard. Uiteindelijk bleven we 24 dagen.
Als er gezocht wordt naar een camping waar je in harmonie tot rust komt is dit de PAREL die je zoekt. Doen!

Naturist Camp Konobe

15-07-2019
Mooie ligging, erg stijl, mooi uitzicht. Tennisbaan zit op slot! Andere veld is begroeid met gras.
Zee is heerlijk
Weinig tot niets te doen voor kinderen. Veel
Slowaken.

Finca Robusto

14-07-2019
Een heerlijk verblijf in kamer "Carmen". Er ontbreekt niets en alles is zeer smaakvol ingericht met meubelen van kwaliteit. De badkamer is ook mooi ingericht en ook alles is aanwezig! De koelkast is bij aankomst gevuld met fris, biertjes, wijn, Er is een nespresso apparaat met cupjes voor de eerste dag. Naast de studio is nog een ruimte met een grote koelkast waar je water, bier, fris en wijn kan kopen. Zelf kleine snacks, zoals koekjes, chips enz. Even aankruisen wat je neemt en bij vertrek afrekenen. Het ontbijt was elke dag een feestje om voor aan te schuiven! Het mooie zwembad met uitzicht op de Montgo en prima ligbedden bij het zwembad. Zelf bij onze kamer Carmen stonden ook ligbedden en een gezellig zitje! Om naar het strand te gaan mag je stoeltjes en parasol lenen. Ook de gezamenlijke maaltijd die Jacob en Petra 1 x per week organiseren is werkelijk voortreffelijk! Als je daar bent; zeker aan mee doen!! Een zeker ook gezellig met de andere mensen uit de Studio :) . We hebben een fantastisch verblijf gehad en echt, het gaat je aan niets ontbreken bij Petra en Jacob

Naturistenbund Donau e.V.

14-07-2019
Mooie kleine camping, prachtig en schoon sanitair en zwembad, gezellige ontvangst en verblijf. De passerende treinen “onder” de camping wennen snel. Lekker gefietst langs de Schwartze Laber en de Donau. We komen zeker terug.

Sport- und Naturistengemeinschaft Noris

14-07-2019
Wij hebben eind juni 7 dagen op deze kleine, maar prima camping gestaan. Grote plek voor de tent en zeer vriendelijke en behulpzame mensen. Bij aankomst werden we meteen uitgenodigd voor een wijntje bij het kampvuur ‘s avonds.
Genoten van de rust en de omgeving.

Lalbrade

14-07-2019
Wij hebben hier vier nachten gekampeerd. Fantastisch! De eigenaren werden geholpen door een Nederlands echtpaar waar je altijd een beroep op kon doen. Heerlijk naturistisch gewandeld op dit grote ongerepte terrein. Wifi bij de bar. Prima zwembad, fijne sauna. Een mooie vlakke standplaats voor de tent. Prima sanitair. Vers gemaakt brood. Een heerlijk gevoel van vrijheid. Een camping om terug te komen.... maar dan wat langer..!

Les Trois Vallons (Sport et Soleil)

14-07-2019
Heel vriendelijk ontvangen ,,,heb maar 1 wordt super echt geweldig

FKK Strand Borkum met Strandsauna

14-07-2019
Wat een nare recenties, dat homo's per definitie overlast veroorzaken op fkk stranden. Het is nog al een vooroordeel. Ik heb menig heterostel zich zien misdragen op t strand, dus zullen we het maar gewoon bij 'mensen' houden de volgende keer. Dank.

FKK Campingplatz am Rätzsee - Campingzeit am Rätzsee GmbH

14-07-2019
We spent 5 very enjoyable days at Ratzsee. It was a pleasure to meet the owners Dr. Martin & Fabian who could not be more helpful as well as there team working for them. The pitches are of a good size overlooking the lake. The showers as are the toilets separated men & women’s and are operated by a token - we showered various times of the day and hot water was plentiful. There is also a washing machine & tumble dryer. There are canoes to rent as well as paddle boards. There is the facility to order bread & cakes daily, a small shop with the essentials plus a coffee bar. If you enjoy water sports this is the place to be but make sure you bring your mosquitoe nets & sprays. As a road bike cyclist I found the rough entrance 1.5 km long a downside but apart from that I can not fault the site. It was a joy to listen to the birds & watch the ducks with their babies

Centre Pardigue

14-07-2019
Camping Pardigue was voor ons een revelatie in vergelijking met de meeste andere naturistencampings in Zuidoost Frankrijk. De camping ademt een echte Franse sfeer. Je voelt je echt in Frankrijk en niet in zo’n overgeorganiseerde Nederlandse “enclave”, zoals je die elders in Frankrijk vaak treft. Een “nadeeltje” hierbij is dat de eigenaren Paul en Ria Nederlands spreken. Zij zorgen overigens met een welgemeende betrokkenheid voor hun gasten en dat geeft een prettig gevoel. De camping is vrijwel vlak, ligt zonnig en kijkt in alle richtingen onbelemmerd uit op een prachtig berglandschap. In de omgeving kun je lekker fors fietsen over redelijk autoluwe wegen. De sanitaire voorzieningen zijn goed en schoon. Er is een verfrissend zwembad. We verbleven hier enkele dagen in juni 2019. Een volgende keer nemen we wat meer tijd om hier te genieten.

Naturistenterrein Buorkerij

14-07-2019
hartelijke ontvangst
verzorgd en net sanitair
kamperen tussen de fruitbomen
kanosteiger op 100 m van het terrein
fietsmogelijkheden te over
bezoek aan torentje van greonterp aanbevolen (gerard reve)

De Sprenkelaar

14-07-2019
Ben ook benieuwd of het naaktzwemmen seizoen 2019/ 2020 na de zomerstop weer van start gaat. Liefst elke week!

Flevo-Natuur

13-07-2019
Wij hebben het heel fijn gehad op deze camping. Met de toercaravan een mooi plekje aan de vijver. Leuk uitzicht, privacy en rust. De muziek bij de horeca stopte rond middernacht, daar hebben we écht weinig last van gehad. We hebben genoten van de sauna’s/opgietingen. Het sanitair en de zwembaden waren heel schoon. We hebben alleen maar aardige en hartelijke mensen ontmoet. De winkel heeft een ruim assortiment. En daarom gaan we graag terug!

Heritage Club

13-07-2019
Very modern well equipped naturist child friendly site. Facilities are free with camping.

Campeggio Naturista Costalunga

13-07-2019
hallo,
weer terug, ondertussen al de 6 de x geweest
de sfeer is nog idem, heel vriendelijke ontvangst.Dit jaar hadden we een chalet, deze was goed uitgerust, en had sinds dit jaar een ruime badkamer met een grote douche en toilet.
Het bed was van goede kwaliteit.
Linde, Enrico, Paolo, doen hun best, ze blijven steeds even vriendelijk.
Ik heb geen negatieve punten, behalve 1 tje, de drankjes zijn prijzig, nu ben ik niet gierig maar 3 euro voor een blikje bier, dat in het dorpje nog geen 1 euro kost, is een beetje veel, net zoals 3.5 euro voor een klein glaasje prosecco. Het gevolg is dat er niet zoveel mensen aan de bar drinken, moesten ze de prijs van een blikje bier iets afslaan, de mensen zouden er een 2 de drinken. Maar verder alles top, zeer proper en zeer vriendelijk. We komen nog terug.
Ann en Luc

Val Drôme Soleil

12-07-2019
On y va tous les ans, l accueil est chaleureux, les patrons super gentils. C est très propre partout ( sanitaire, resto, piscine..), on y mange super bien.

Berendonck

11-07-2019
Het is een opnieuw aangelegd terrein. Afstand naar parkeerplaats is groot. Ondergrond bevat veel keien. Talud is erg stijl. Niet geschikt voor minder validen, kinderen of mensen die niet goed kunnen zwemmen. Net toilet gebouw.

Centre Pardigue

10-07-2019
Het waren weer heerlijke dagen bij Ria en Paul. Het voelt inmiddels als een beetje thuiskomen. Ook al was het deze keer een beetje kort, het was weer een grote pluim waard!
We zien elkaar zeker weer...
Jörg en Petra

Domaine de Bélézy

10-07-2019
Wij, gaykoppel, waren er eind mei 2018..het was onze eerste ervaring met naturistisch camperen.. Het is ons reuze meegevallen.. Rustige periode natuurlijk, was er niet constant warm zomers weer, maar eerder wisselend per dag.. Aangenaam wel.. Heel vriendelijk personeel en uitgebreid winkeltje aan schappelijke prijzen.. Wat ons enorm opviel was de rust en de netheid overal, zowel sanitair als park.. Echt, doen we zeker nog eens opnieuw!!

Plage des Casernes

10-07-2019
Makkelijk te bereiken, GPS wist het zelfs zijn.. Net voorbij camping links gratis parkeren voor 220 auto's, rechts 660..plaats genoeg dus.. Wij, gaykoppel, er om 10.00, inderdaad eindje stappen naar de rechter kant, maar de moeite.. Rustig, man of 10 aanwezig en tegen de middag als we terug vertrokken man of 20.. Leuke privé plaatsjes gemaakt met aangespoeld hout, dus ideaal voor ons.. Meer en drukker hoeft het niet te zijn..
(verbeterde tekst)
Wim Gevaert - Plage des Casernes

Club du Soleil de Dole

10-07-2019
Très beau petit camping (visité en juin 2019), très calme, grands emplacements ombragés, sanitaires propres, électricité, petite piscine rafraichissante, et des gérants (membres du club) très accueillants et sympathiques. Assez proche des autoroutes A39 (sortie #6 Dole-Choisey) et A36 (sortie #2 Dole-Authume), c'est un lieu qui convient à tous les naturistes (y compris familles) pour un séjour court ou long. Prix modeste!

Chamavi (Naturistenvereniging, terrein Hamaland)

10-07-2019
wij zijn inmiddels van de camping af maar we hebben het met
zijn allen gemaakt zoals het nu is ik hoor ondanks dat ik geen
lid meer ben dat er veel veranderingen zijn mensen waak er
met zijn allen over dat chamavi blijft zoals het was laat mekaar
in eigen waarde en ga fijn met mekaar om en word niet te
groot

afz zwarte Joop

Wyvern Swim and Sun Club

09-07-2019
Hi, visited last Saturday morning. Made very welcome, cups of tea and tour of the site. Felt completely chilled/relaxed, will visit again soon.

Dyer Woods

09-07-2019
Dyerwoods was the first naturist campground I ever visited, and I couldn’t have picked a better location as a first timer. I came as a day visitor, for their Young Naturist 4th of July weekend discount - a good choice. When I arrived I was welcome with open arms, Bob showed me the layout of the grounds, while I naturally undressed.

The first thing I did was find an open recliner by the pond and open a book. I was so relaxed, people walked by said hello, or nodded. I was a bit nervous at first, not because I was nude, but dude to the fact I read up on nudist etiquette before my visit and wanted to be respectful of others boundaries, by not engaging in conversation, giving them their space. However I quickly found how approachable and friendly everyone at the campground is, and that fear went away. It’s my belief that the main contributor for that that is because Dyer Woods is a co-op campground, meaning it is member owned and operated. All staffed by the members who volunteer their services. It’s how I would imagine a traditional nudist campground would be like in the 60s, but in a modern setting.

Within the hour I took a dip in the freshwater, filtered pond to cool off, then headed to the wood burning sauna. It was in the sauna where I really started feeling comfortable and meeting others. People introduce themselves to me, and we just all started talking. One would have thought that everyone in there were old friends, but most people just met the day beforehand. There were all different ages, genders (they are very LGBT friendly) and races, just chatting it up. It really shows how restricted clothes makes us, and the benefits of social nudity.

I later found myself enjoying a game of Frisbee with my new friends in one of the many open fields at Dyerwoods. Then with the smell of the girl I headed over to the office. Jim was cooking up some food. The prices were really good too, about for a chicken burger. I would recommended taking cash in small bills, though I paid for the burger with the and was given change, majority of the commissary works on the honor system. There is a list of items and prices posted, you grab what you need drop your payment into a jar.

After lunch a took a spectacular guided tour of the trails by Frank, you get to see all of Dyerwoods beauty which is located on a nature preserve and learn a bit of the history of the campground. You see am old cemetery from the time of the revolution war, another beautiful pond (but you can’t swim in this one), an old cave dating back to hundreds of years ago, the fish tree, and stone tree. What is really cool is all of the trails are made by the members themselves, and they are spectacular. I have always wanted to hike naked, being one with nature, but always feared of being arrested in a state park, Dyerwoods finally gave me this opportunity. There are also benched all over the trail, so you could pick your favorite spot, to read or just to breath and take it all in.

After the hike I was exhausted that the first thing I did was go off the water slide into that pond (note to learn forward or you would hit your head). Then more bonding with other members and guests. I never felt so comfortable meeting people for the first time, without any judgment. I ended my day by playing another game of Frisbee, with Frank and one of the other members' sons. It was a cool feeling of three different generations just getting along in a friendly game. Something that is hard to get in the textile world. And all though there was only one family there that day on the grounds (there is a playground for the young ones), I would recommended Dyerwoods to any family, individuals, or couple who wants to try naturism or who are already naturist over the other campgrounds in the area. Even if you spend your visit in solitude after your first visit you will truly feel like you are part of a community.

El Templo del Sol

09-07-2019
Een prima, vrij grote, commerciële camping met een heerlijk zwembad en strand.
Een plek waar je moet zijn dus als je van zon, zee en strand houdt.

Helaas moet er nog steeds voor Wifi betaald worden en dat zou toch heden ten dage bij (de reeds pittige) prijs inbegrepen moeten zijn.
De kledingvoorschriften bij receptie, winkel en bars komen wat vreemd over op deze camping. Gevolg is ook dat het er overdag altijd heel rustig is en dat komt de sfeer niet ten goede.

Verder prima camping en vriendelijke dames achter de receptie die je overal mee willen helpen

Naturisten Vereniging Hellevoetsluis camping de Brongaard

09-07-2019
We must say that having travelled Europe visiting lots of Naturist sites, we think that this is probably the best organised, cheapest and friendliest Club site we have been. The grass is so lush that one can walk barefoot throughout the site and everyone seems to take care of the place so well. High season price is 22.50 euros including electric.
Lovely Clubhouse/Bar.
Immaculately clean lake for swimming with a beach.
4 well maintained Petanque pistes.
Supermarket 20 minute walk away.
We arrived on spec, to find visitors places were full, but they were so kind we were not turned away, and they gave us a lovely pitch. We will book beforehand next time and make it easier. Thanks guys for a lovely stay.
Terry &amp Val - Naturisten Vereniging Hellevoetsluis camping de Brongaard - Lake swim
Lake swim
Terry &amp Val - Naturisten Vereniging Hellevoetsluis camping de Brongaard - Lake swim - Petanque
Petanque
Terry &amp Val - Naturisten Vereniging Hellevoetsluis camping de Brongaard (3)

Moulin de Lassier

09-07-2019
Wat een heerlijke locatie en gastvrije en vriendelijke mensen.
Angelique en Henk Jan bedankt voor de,te warme, vakantie goed dat er een heerlijk zwembad was.
Tot volgend jaar.
Mattie en Ton

Camping Naturiste La Clapère

09-07-2019
Prachtige ruime camping met alle voorzieningen die je nodig hebt. Zeer vriendelijke eigenaren familie die bereid zijn je met van alles te helpen. Prachtige natuur en mooie wandelroutes over de ruime camping. Op half uurtje rijden van het strand. Kortom, wij hebben een fantastische vakantie gehad.

Solair Recreation League

08-07-2019
They are a clothing optional place not a nudist or naturalist location. Very anti guy, anti male. Blatant stare. Will kick you out for anonymous complaints. No recourse. Very greedy money hungry.

Naturistenvereniging Balderhaar

08-07-2019
Balderhaar: Een klein paradijsje.
Zijn hier een week geweest met onze camper.
Bijzonder gastvrije leden. Grote plekken.
Heerlijk zwembadje. Erg schoon sanitair!!!
Gezellige kantine met kleine prijsjes voor drankjes en ijs.
Als het weer het toeliet werd er elke dag gebould.
Plus minus 20 minuten fietsen naar Hardenberg waar alle winkels voorhanden zijn.
Kortom een aanrader en komen dan ook zeker terug.
Tot ziens: Hans en Jeannet

Plage du Bocal du Tech

08-07-2019
j'en viens, effectivement sur font de plage uniquement Homo.
et le bois, (s'est Boulogne) que de ça ! rencontre Homosexuel.
idéal pour des personnes de se bord là !

FKK-Camping Müllerhof

07-07-2019
Prima camping aan een heerlijk zwemmeer in een mooie omgeving om te fietsen en wandelen. Een aanrader!
Petra en Willem

Solway Sun Club

07-07-2019
Paul and Karen recently visited Solway sun club. It was a great experience. It was karens first time and was relaxed and happy. We experienced a lovely group of people and a lovely site. Blessed with warm weather and some sunshine..

Yorkshire Sun Society

07-07-2019
What a great place to unwind and chill out. All the members made me very welcome and even invited me to have a group meal with all the other members. (what a welcome) I found all the facilities and camp site very clean .
£2 for a paint of black sheep was the icing on the cake.
Hope to see you all again soon.
Man on a bike. June 2019

Minicamping De Andere Kant

07-07-2019
Gerrit & Els zorgen altijd voor een vriendelijke ontvangst. Mooi terrein dat in vier weitjes verdeeld wordt door hoge heggen. Gedeelte sanitair is wat gedateerd maar altijd brandschoon. Eenvoudig zwembad dat met zonnecollectoren wordt verwarmd. Regelmatig wordt een gezamenlijke barbecue georganiseerd. De bij het bedrijf gelegen varkensstal zorgt soms voor wat stank overlast. Wij komen al een aantal jaren op rij een paar keer per seizoen terug. De gemoedelijke sfeer en mooie omgeving geven samen met het fijne terrein brengen ons telkens weer terug.

Messidor

07-07-2019
Provençaalse camping waar ik aly jaren kom. Veel verbeterd deze winter groot verhard terras nu, aanpassing voor gehandicapten. Zwembad gerenoveerd, boulesbaan nieuw.

Sasso Corbo

07-07-2019
Wat een droomplek is dit! Prachtige camping met overal uitzicht op de omliggende bergen.
Veel ruimte en privacy maar ook erg gezellig.
Volledig zorgeloos, je wordt geholpen met plaatsen en verplaatsen van je kampeermiddel als je dat wilt. Twee keer per week gezamenlijke maaltijd met heerlijke gerechten van Domenica's hand , een aanrader!! Broodservice, mee naar een olijfolie en wijnproeverij, prachtige wandel, fiets en auto tochten te maken , Veel cultuur en dan altijd weer terugkeren op Sasso Corbo! Veel speelplezier voor kinderen op de camping en in het zwembad ( geen animatie maar met eigen fantasie spelen!) Kortom, wil je een prachtige kampeerplek en graag Toscane ontdekken, gaan!

Les Manoques

07-07-2019
Friendly and welcoming reception. Good casual French atmosphere.
A nice quiet campsite. Nice swimming pool with beautiful views and a magnificent sunset almost every evening.
In high season (from mid-July/early August) is tried every evening to play good volleyball. Also possibility of badminton & table tennis.
2 times/week good walks organised. Sporty camping.
Many beautiful villages such as Penne d'Agenais, Tournon d'Agenais Roquecor, all within biking distance. The Castle Bonaguil (about 1 h drive) is more than worth it! The surrounding area is perfect for beautiful long walks or cycling (e.g. along the river Lot)
The sauna and the jacuzzi are splendid.
The camp site is located between the trees and has very large and shady locations.
Saturday night with simple dinner, good live music and dance.
Wednesday night bbq joint on the central place.
We are coming there now for more then10 years. Usually we do also other campsites but this camping is almost always one of them. This always feels like coming home when we arrive there.

Camping Koversada

07-07-2019
Sanitäranlaggen allgemein sauber.
Die Sanitäranlage 13 sollte erneuert werden da sie veraltert ist und auch am teuersten ist. Wir kommen seit 45Jahren jedes Jahr hier her. So lange steht auch schon der Dusch und Waschraum. Es fehlen auch Speiselokale.
Wir sind jedoch mit ihren freundlichen Personal zu frieden.

Casa Somba

06-07-2019
Comme nous le disions à la fin notre séjour en juin 2017, nous sommes revenus dans notre séjour de rêve en juin 2018 15 jours et voilà nous y avons passé 3 semaines du 13 juin au 3 juillet 2019. UN VRAI PARADIS.Francis et Claudine sont tellement de belles et exceptionnelles personnes. Leur gentillesse est géniale.on ne se lasse pas d'y revenir tous les ans. C'est sûr nous reviendrons une quatrième fois pour 2020. Que dire encore que tout est PARFAIT À CASA SOMBA.Super petit déjeuner, Studio très très confortable et spacieux.
Un vrai coin de paradis naturiste.
Gros bisous à vous deux.
Evelyne et Stéphan

Voidokilia Beach

06-07-2019
De naam is misleidend. Voidokilia Beach, een prachtige 'blue lagoon', is een druk strand voor gekleed publiek. Vlak daarachter ligt een klein naaktstrand Glossos Beach (zie foto). Intiem, rustig, aan een inham van de zee. Het is niet zo geschikt voor kinderen. Het is lastig om in zee te komen door de stenen en de bodem is bezaaid met zee-egels. Er is een smalle 'zandcorridor'. Er zijn badjes gemaakt met stenen dus wel leuk voor de kleinere kinderen.

Aan te raden is het strand van de coördinaten, het lange zandstrand van de baai van Navarino. Voorbij de strandtenten ligt een lang en rustig gedoogstrand. Alle ruimte. Het is zeer geschikt voor kinderen. De zandbodem loopt langzaam af en er liggen genoeg rietstengels voor mooie bouwwerken. . 's Ochtends is er (bijna) niemand. Heerlijk
Jan Wijbenga - Voidokilia Beach

Velsen-Bloemendaal

06-07-2019
Ik kom nu steeds vaker op dit strand ... oke het is een beste wandeling vanaf Parnassia. Hoewel het bord bij de stuifduinen aangeeft dat je er bent, tref je 400 meter daarvoor al de eerste naakte mensen aan. Ondanks het honden verbod zijn die er toch maar ik stoor me daar niet aan. De geklede gasten lopen hier meestal langs de waterlijn en ik heb er geen last van. Bij wind kun je heerlijk in de duintjes liggen.

Kijkers en gluurders heb je overal, niet alleen op het strand. Ik stoor me er niet aan, ik laat ze lekker hun gang gaan. Ook een praatje op zijn tijd is toch prima ? Dan zitten ze maar even naast je toch.

De insmeerbereidheid is hier ook wel aanwezig maar dat is een keuze die jezelf maakt. Als nieuwsgierige hetero is dit soms zelfs spannend haha.

Oww en niet elke man die langs loopt en even kijkt is meteen een homo. Op deze manier plakken we weer een stempel op deze groep mannen, in mijn vriendenkring heb ik goede vrienden die homo zijn. Ook ik loop ook wel eens een rondje omdat ik het mooi vind om bloot te zien maar ga niet zitten staren.

Héliomonde

06-07-2019
Heliomonde is een mooie terrein maar een vieze en dure camping. Voor 1 nacht zonder stroom met 2 pers betaal je 31,00. De toiletten worden om 08.00 schoongemaakt (wat je schoongemaakt noemt) de toiletten zaten van boven tot onder nog onder de ontlasting (na de schoonmaak)
Dit is niet de eerste keer dat we dit meemaken dus voor ons geen Heliomonde meer!

BMG Sauna Devarana B.V.

06-07-2019
VRESELIJKE COMMUNICATIE EN 137 EURO AFGENOMEN!!
Een aantal maanden eerder heb ik een 50 min. hot stone massage geboekt bij devarana voor 2 personen en de massage beviel erg goed. Niet in dezelfde kamer maar wel tegelijkertijd wat je ook mag verwachten.

Omdat het goed was bevallen ging ik afgelopen donderdag naar devarana met als extra verrassing voor mijn vriend een 2 persoons hot stone massage van 50 minuten voor ieder en gereserveerd (want dat MOET zowel voor entree als massage en meteen betalen via ideal MOET ook bij een massage) dus ik betaald (202 euro). Daarbij moest ik op de website aangeven in welk tijdsbestek het saunabezoek plaats ging vinden, ik koos voor half 2 tot half 7. Blijkt bij binnenkomst dat ze een massage van 50 min. om half 4 hebben ingepland en de andere 50 min. om half 6. Dat betekent dat we in totaal een groot deel van de tijd (1 uur en 50 minuten incl. wachten tot je wordt opgehaald) alleen in de sauna moesten doorbrengen. Je gaat als toch samen naar de sauna om samen ervan te kunnen genieten en een gezellige dag te hebben! En daarnaast boek je op de website voor 2 personen. Nergens communiceren ze dat het op totaal andere tijden is. Je kan wel een annuleringsverzekering afsluiten voor 12,50, maar dan moet je 24 uur van te voren annuleren, toen had ik nog eens niet geboekt!! Dus je zit er sowieso aan vast!

Dus na aan te geven te hebben dat dit niet ging bijdragen aan een ontspannen dagje samen werd er ons verteld dat ze alleen konden proberen om het te verkopen aan iemand anders en dan kreeg ik een tegoedbon. Dit leverde bij mij toch enkele tranen van teleurstelling op en onbegrip. De sauna zat er niet meer in want we waren zo gefrustreerd dat we niet meer daar konden ontspannen. Het entree geld kregen wij terug. Dus toen bleef ik met 2 massages over van 137 euro op twee totaal verschillende tijdstippen.. die kregen ze natuurlijk niet verkocht.

We kregen zelfs mee dat mensen dit niet zouden boeken als ze de tijden wisten, omdat de baliemedewerkster vroeg aan een stel wat binnen kwam of ze een massage wilde, hier stonden ze voor open maar zodra ze de tijd hoorde werd er gezegd dat ze dat niet gezellig vonden en dus niet deden (Logisch!). Uiteindelijk heb ik de eerste massage om half 4 zelf maar moeten nemen (totaal niet ontspannen lag ik daar) en de tweede massage om half 6 van 68,50 euro waar geen oplossing voor gevonden is dus ook moeten betalen. Ik moest maar een mail sturen naar de directie...

Excuses voor het lange verhaal, ik wil gewoon duidelijk aan iedereen meegeven dat er totaal hier niet naar het rustgevende dagje wat mensen voor ogen hebben wordt gekeken. Het gaat devarana alleen maar om geld! 137 euro weggegooid geld is voor mij erg veel en ze hebben ervoor gezorgd dat een terugkerende klant nu NOOIT meer een stap daar binnen wilt zetten!

Kijk ook nog is even onderaan op de site bij annuleringsverzekering van 12,50. Een maand(!!) Voor je bezoek als je annuleert krijg je alleen het volledige bedrag terug, daarna steeds minder of gewoon helemaal niks meer (ziek worden de dag ervoor is dus ook dikke pech).

Atlanta (vereniging Atlanta)

05-07-2019
We hebben een fijne vakantie gehad op Atlanta.
We werden er zeer prettig ontvangen door het beheerderspaar Jan en Carole. Ook tijdens ons verblijf van drie weken waren ze erg toegankelijk, gastvrij en belangstellend. Ons inziens werken zij erg hard om het de gasten naar hun zin te maken.
Het is een sfeervol terrein, mooi sanitair en een heerlijk zwembad.
Aan het geluid van de snelweg waren we snel gewend. De camping ligt in een mooie streek van Nederland waar veel te zien is.

sauna Warmond

05-07-2019
heerlijke sauna schoon
niet te groot maar alles is er.
vriendelijk personeel

Hezemeer

05-07-2019
Vorige week bezoek gebracht aan het Hezemeer.

toen mijn vrouw het voetenbad instapte glee d zij weg op de spiegelgladde vloer waardoor zij achterover op de stenenrand terecht kwam en waardoor zoals later bleek er twee ribben gekneusd zijn en een gebroken.
Toen ik dit voorval aan een van Uw medewerkers melde werd hier erg laconiek op gereageerd, hij zei dat dit wel meer voorkwam en dat de vloer regelmatig ontvet werd.Jammer voor Uw mooie Sauna maar voor ons een reden deze niet meer te bezoeken en ook niet aan te raden bij anderen.

Berény Naturista Kemping & Bungalow

05-07-2019
Hele prettige rustige en schone camping,pal aan het Balatonmeer met hele vriendelijke mensen zowel aan de receptie als op het terrein.
Op 500 mtr zijn 2 supermarktjes en een treinstation met treinen die WEL op tijd rijden al zijn ze oud en niet zo snel.Div goede en zeker goedkope restaurants binnen 1km aan het meer.Je kunt er prima fietsen langs het meer,meestal op het fietspad,rondje meer is overigens 200km.Het Balatonmeer is prima om in te zwemmen van de steigertrap loop je zo het warme meer in op een harde zandbodem.
Kortom we hadden hier een prima tijd en waren zeker langer gebleven als we niet naar onze eigen camping moesten dus komen we volgend jaar zeker weer.
M.v.g.Ben en Tanja

Plage de Torreilles

05-07-2019
In juni diverse malen bezocht. Mooi, schoon strand waar op het eerste gedeelte (vanaf club Zaza) ook nog een strandwacht liep. Strand werd voornamelijk bezocht door stellen en gezinnen. Voldoende ruimte en geen last gehad van gluurders. Als je bij club Zaza iets wilt gaan drinken moet je echter wel gekleed gaan. Daar zijn ook de openbare toiletten. Parkeerplaats is alleen te bereiken via een pad met de nodige gaten en kuilen. Op weekdagen voldoende parkeerplaatsen, in het weekend is het wel eens wat voller. Vanaf de parkeerplaats is de looptijd naar het strand ongeveer 5 min.
Eind conclusie; fijn strand, aan te bevelen.

Classe village FKK: Camping & Bungalow Parc

04-07-2019
Wij hebben op deze vakantie een tweetal naaktcampings bezocht.
Deze is de melkkoe van de naaktcamping! 33 euro voor een nacht plus 7 euro internet voor 2 dagen. Personeel onvriendelijk. Rust kon je ver zoeken 2 grasmaaiers, plus 3 man met bostrimmer, wij zijn gevlucht! Die boortorens in zee , je kom er zowat heen zwemmen , verder moest je eerst gekleed over het strand en en naar 500 m Kwam je eindelijk bij het blootstaan waar men hutje op mutsje naast elkaar lag. Het zwembad is te klein en te veel kinderen die herrie makten dus rustig op het ligbed was er ook niet bij

Centre Pardigue

04-07-2019
Prachtig gelegen en makkelijk aan te rijden camping dichtbij het mooie stadje Sisteron. Door open karakter van de camping rondom een prachtig uitzicht. Zeer hartelijk ontvangst door Ria en Paul en na overleg kun je je plek uitzoeken. Sanitair is prima, wel bij afwas 1 tappunt voor warm water. Brood wat later in de ochtend op de camping verkrijgbaar en 1x per week komt de pizzawagen langs. De Mas oogt beetje rommelig maar heeft weer zijn charme. Zwembad was bij ons verblijf begin juni nog niet gereed maar werd door Paul hard aan gewerkt. Kortom leuke camping in prachtige omgeving en ook voor fietsers zeker de moeite waard.

Diepven (Stichting Diepven)

04-07-2019
We hebben er een heerlijke en vooral gezelle tijd gehad,heerlijk gewandeld met Bert en Aiya,gezeligge avonden in de Coco en terras,ik hou nu op,het was SUPER.
Bedankt voor de gezelligheid en de fijne sfeer.


Lieve groetjes Ruud&Jopie????????

Woodpeckers in Wales

03-07-2019
This is the best naturist site I have been to in Wales and further a field. Very well kept, really private. Lovely indoor pool, nice clubhouse and shower block. The people are very friendly and really make you welcome. Hook up points available.

Thermen La Mer - Day Spa

03-07-2019
Fijne sauna ,de löyly's zijn top. een heerlijke tuin om lekker te relaxen. Het eten is goed verzorgt. en vriendelijk personeel.

Le Haut Chandelalar

03-07-2019
Wij weer een week thuis na een schitterende vakantie!
Wij verbleven 2 weken in een chalet op "Le Haut Chandalar en hebben genoten!
Muriël, Yves, Grégoire en Héloïse, ons verblijf bij jullie was TOP! Volgend jaar komen wij zeker terug in deze schitterende omgeving! Lekker gegeten, heerlijk kunnen wandelen naar o.a. de rivier en prima zwembad.
Een zeer gastvrije en gemoedelijke camping!

Sasso Corbo

03-07-2019
Schitterende camping in mooie omgeving. Zeer grote plekken met heel veel ruimte om je heen. Zeer gezellige maaltijden met andere gasten.De voorzieningen zijn eenvoudig en dat geeft een extra vakantiegevoel.
Veel lof voor de gastvrije eigenaren

Pietersplas

02-07-2019
Leuke locatie op een rustige plaats met leuke gelijkgezinde mensen die je in je waarde laten
Er is voldoende ruimte zowel in de schaduw onder bomen als in de zon op een proper grasperk
Er komen zowel oma's met kleinkinderen als koppels en singels zowel hetero/les/gay/bi
Door de centrale ligging heb je er Nederlanders/Belgen en Duitsers.

Strand Oostkapelle

02-07-2019
Rustig strand wij gaan er graag naar toe

Le Bois des Forges**: Association "Club du Soleil de Touraine"

02-07-2019
Diep teleurgesteld . We kwamen daar aan om 12.10 uur , na 90 km fietsen . Na 2 x bellen een dame door een deurtje kijkend , nee u moet wachten tot 15.00uur. En dat bij 33* , sorry dit hebben we nog nooit meegemaakt.
Wij hebben geen 3 uur gewacht en zijn echt zeer teleurgesteld weg gefietst. Dag er voor nog een email verstuurd , maar nooit antwoord gekregen.

Centre Pardigue

02-07-2019
We zijn net terug van onze vakantie in Frankrijk, waar we enkele weken op deze mooie camping hebben gestaan. De Nederlandse eigenaresse zorgt ervoor dat iedereen zich heel hartelijk welkom voelt. Zij helpt waar nodig en gewenst (het is haar niet snel te veel) zonder opdringerig te zijn (integendeel!) en voelt heel goed aan waar haar gasten behoefte aan hebben. Het campingterrein is ruim opgezet, verkoeling vind je in het zwembad, de ligging is prachtig, er heerst een serene rust en de omgeving is zeer de moeite waard. De elektravoorzieningen zijn zeker voldoende (4 ampere) voor de basisvoorzieningen in de caravan (voor je koelkast, koffiezetapparaat en kleine elektrische apparatuur). Als alle gasten rekening houden met die capaciteit, is er voor iedereen stroom. Het sanitair is schoon en de brocante spullen op het terrein passen heel goed bij de Franse sfeer! Kortom: een aanrader!

De Sprenkelaar

01-07-2019
Zouden het graag een keer doen maar is het nu nog daar ?

Le Petit Dauphin

01-07-2019
1 ère expérience dans un camping de naturistes.
Accueil chaleureux , convivial, et familial.
Des soirées très sympathiques, ou tout le monde se retrouve autour d'une même table .
Un superbe cuisinier en la présence de Régis.
Une piscine bien chauffée.
Pour les personnes qui se permettent de critiquer la présence de Luna Park juste à coté, nous tenons à dire à ces personnes, que lorsqu'elles choisissent d'aller au petit dauphin, elles savent exactement à quoi s'en tenir car dans la publicité pour ce superbe camping "" tout y est dit, rien n'est caché. Et Luna Park ne nuit en rien à la qualité des services de ce camping.
UNE GRAND MERCI A RÉGIS ET ANNIE.

Lakeside Farm

01-07-2019
Want to Lakeside on motorbike, first time visiting everyone friendly definitely like to visit again

Le Perron (Athena)

01-07-2019
Vorig jaar, augustus 2018, hier een weekje gestaan met mijn dochter.
We hebben van alles ondernomen op wandel, fiets en kano gebied en kwamen iedere avond weer graag terug op deze heerlijke prachtige plek waar we heel vriendelijk ontvangen werden.
Soms was het in de avond een beetje fris bij de tent en konden dan gebruik maken van het clubhuis.
Heerlijke verse broodjes maakten het helemaal af, top! Hartelijk dank Lilianne en Paul en alle andere mensen! We komen zeker terug!

FSG Koblenz-Bad Ems

01-07-2019
Zoals hiervoor al stond een wat gedateerde camping, al was het sanitair recentelijk vernieuwd en goed schoon.

Het terrein voor de gasten is gezellig, iedereen staat naar elkaar toe en er is veel contact.

Momenteel wordt er van alles aan getimmerd, maar jammer dat ze niet de moeite gedaan hebben het trapje naar het sanitair te verlichten.

Naar het dorpje is het maar een half uur lopen en dat is goed te doen. Vanuit het dorp staan er wandelroutes aangegeven. Het dorp zelf is een mengeling van vergaande glorie met criminaliteit.
Anne - FSG Koblenz-Bad Ems
Anne - FSG Koblenz-Bad Ems (2)
Anne - FSG Koblenz-Bad Ems (3)

Sportbund Sonnland e.V

01-07-2019
Een grote gezellige vereniging met een heerlijk groot verwarmd zwembad. Ook een sauna, maar daar was het te warm voor en een gezellig terras waar we heerlijk frietjes aten en Rotstad bier dronken.

De weg is nogal aanwezig, maar voordeel is dat je bijna in de stad zit (we moesten vooraf nog een umwelt sticker halen bij een garage) en lopend is het maar een half uurtje. Bijzonder dat er zoveel fietspaden zijn. De stad zelf is een gezellige studentenstad met een mooie, oude kathedraal.

Castillon de Provence: Camping-Bungalow Parc Naturiste

21-07-2019
Es war eine wunderbare Erfahrung.
Mit Abstand einer der gepflegtesten FKK Campingplätze, die wir kennen.
Angenehme Atmosphäre, klasse Leute.
Herzlichen Dank an Justus , Seine Frau, Marina und ihren Mann und alle anderen, für die selbstlose Unterstützung und das ehrliche Mitgefühl, als unserer kleine Hündin verletzt wurde....wir werden Euch das nie vergessen!!!
Sie ist wieder kerngesund ....Wir kommen wieder!
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookiesread more


Time: 0.64