Naturismegids

Recensies van Willem

Engelgaarde

13-08-2020
Mijn ervaring was tot vandaag goed. Maar er waren vanochtend Twee mensen bij mijn fiets zag ik in de verte.... ik was er aan het zwemmen. En die hebben dus gewoon brutaal mijn vrij nieuwe slippers mee genomen.

Helios (Athena)

12-08-2020
Tres bon accueil. Infrastructure propre et correcte. Piscine appee ieee nichée dans un bois, idyllique. Gérants super sympas

FKK Strand Borkum met Strandsauna

12-08-2020
Enkele jaren geleden is het restaurant verplaatst van zijn positie vlak aan de duinrand naar een plek vlak bij de oostgrens van het FKK-strand. Dit om meer niet-naturisten te trekken. Sinds de corona-crisis is bovendien de sauna verdwenen, en is het restaurant alleen nog voor geklede gasten toegankelijk.

Waar in het verleden geklede en naakte gasten op het terras vreedzaam coëxisteerden, zijn de naturisten nu verbannen van een restaurant dat nog steeds op het FKK-strand staat! En daarmee lijkt het wel een obeservatiepost om naaktlopers te bekijken. Jammer dat weer een naturistische traditie is verdwenen.

Misschien mede door de verandering in het restaurantbeheer, lijkt ook het aantal naturisten op het prachtige FKK-strand aan het afnemen. Het hondenverbod, dat enkele jaren geleden nog werd gehandhaafd, is ook verdwenen.

Le Marcassin de Saint Aubin

12-08-2020
Deze zomer verbleven we bijna 3 weken op Le Marcassin en we hebben ons geen moment verveeld. Dankzij het fijne zwembad en de overige gezellige gasten.
Er waren voldoende voorzorgmaatregelen i.v.m. de corona. voor mensen die nog vakantie planen hebben is deze camping zeker een aanrader.

Jos en Antonet

Camping Abtswoudse Hoeve (NAVAH)

12-08-2020
Wij waren hier in juli 2020. Fijne ontvangst en kregen een mooie (de mooiste) plaats voor de caravan toegewezen. Heerlijk zwemwater en prima sanitair. Gezellige gasten en jaarplaatshouders. Rotterdam en Delft goed te bezoeken met de fiets. Fijne camping.

Engelermeer

12-08-2020
Vandaag erg geschrokken. Staat een marokaan zich af te trekken bij een vrouw en kinderen. Strandwacht gebeld. Doet niets hoofd strandwacht stuurt hem weg. Waar gaan we heen. Ik zou zeggen neem je verantwoording.. Maar meneer de hoofd strandwacht was bang maar niet te bang voor iemand die er wat van zei. Dat beantwoorde hij met agressie.

Strand Westenschouwen/ Nieuw Haamstede

12-08-2020
Mooi breed strand
Alleen jammer dat hier op het hele strand overdag honden worden toegelaten
In het water liggen terwijl er een hond naast je in het water zijn grote behoefte doet???
Begrijp me niet verkeerd, ben zelf hondenbezitter, maar waarom toelaatbaar op het gehele strand? Maak een apart stuk waar honden wel welkom zijn
Iedereen blij!

Club Soleil Loir et Cher

12-08-2020
Heerlijke rustige camping. Zeker in deze corona tijd een waar paradijs. Veel ruimte, overal aandacht voor de hygiëne. Bij de toiletten, afval, entreepoort, overal stond desinfecterende vloeistof. Lekker klein zwembad met stoelen erom heen. Vaak voor ons alleen, of soms nog een stel. Vele kastelen op korte afstand. De vooral oudere clubleden onderhouden de camping top. Communicatie is wel een dingetje als je onvoldoende Frans spreekt.

Héliomonde

12-08-2020
Wat wij al en paar keer hebben gezien op Héliomonde is dat er ook mensen op de kampeerterreinen komen met andere filosofie over naturisten. Wij gingen regelmatig naar Héliomonde in Frankrijk, deze camping gebruikte wij als overnachtingscamping. Dit jaar zagen wij heren met broeken lopen en dames in transparante jurkjes. Een outfit dat naar mijn idee met 35 graden niet hoort op een bloot camping maar naar...mijn...gevoel... paste deze schaarste kleding perfect in een parenclub of iets in die trant. Omdat deze mensen ook nog eens overlast bezorgde met radio en zang hebben we een melding gedaan bij de receptie. In het reglement van de camping Héliomonde staat dat radio niet is toegestaan en na 22.00 uur stil moet zijn. De medewerker van de receptie hebben deze personen aangesproken maar de radio bleef aan, de gasten kwamen zelfs luisteren onder onze luifel of het hoorbaar was en de sfeer veranderde in pestgedrag van de desbetreffende campinggasten.
Het was de bedoeling om 2 nachten te blijven, daar hadden we al voor betaald maar zijn de volgende ochtend vroeg al weg gegaan. Waarom omdat de receptiepersoneel dus niet in staat is het probleem op te lossen, in de nacht weer overlast van radio, luid praten/gegiechel en andere dingen ondervonden. Er is in de nacht geen bewaking maar omdat we toch bang waren voor escalatie, gewoon omdat mensen met drank op soms rare dingen kunnen doen... had ik het telefoonnummer van de politie al paraat. Dit is een nare ervaring, vluchten voor medemens (kampeerders wil ik het niet noemen).
Toch gekozen om de situatie te ontwijken en niet het risico te lopen de volgende dag een conflict te krijgen of onszelf de hele dag te ergeren aan dit gedrag. We durfde de caravan al niet meer alleen te laten. Wij denken dat er een verschuiving plaats vindt door de corona tijdperk. Mensen kunnen niet zo makkelijk gewoon ergens naar toe, de paren/sexclubs zijn dicht dus is het een te kleine stap om naar een naturistencamping/stand te gaan.

Wij zijn trots op het naturistisch zijn, trots dat onze stranden wel schoon zijn, trots dat we kunnen recreëren zonder radio, trots dat wij respect hebben voor elkaar en de natuur, trots dat iedereen welkom is en ik voel mij er gewoon fijn bij. Graag wil ik trots blijven.
Voor ons geen Heliomonde meer.

Thermen Bussloo

12-08-2020
Zeer klantonvriendelijke sauna.
We hadden een baden kaart gekocht maar die konden we in verband met de Corona crisis niet gebruiken.
Diverse keren contact gehad met onder andere de vraag of de badenkaart met de gemiste maanden word verlengd.
Dit was niet het geval terwijl b,v de museumjaarkaart en de sauna Sare dit wel doen.
Je kon wel het overgebleven tegoed omzetten in een andere kaart wat betekende dat je veel meer zou betalen voor je saunabezoek.
Ik dacht dan maar wat boeken. Dit lukte niet omdat er maar een aantal tijden voor kaarthouders beschikbaar waren.
Je kon dus met je dagen entree b.v alleen avonds na 17.00 uur terecht terwijl op de website zonder baden kaart nog plek genoeg was.
Ik heb aangegeven dat dit niet de afspraak, was toen ik de kaart kocht. Maar dit maakt ze niets uit.
Dus heb het toen maar via mijn rechtsbijstandsverzekering gespeeld deze heeft mij het bedrag van de baden kaart vergoed en zou als er meer klachten bij hun binnenkomen de sauna hier voor verantwoordelijk stellen.
Mijn advies is dus als de sauna moeilijk doet ga naar je verzekering.
Als genoeg mensen dit doen zal de sauna hier een probleem mee krijgen. Dit betekend dat je samen wel iets kunt doen tegen dit niet erg sociale gedrag van dit bedrijf.
Verder wil ik me bij andere schrijvers aansluiten dat de horeca te duur is en de kwaliteit matig.
Mij zien ze niet meer terug er zijn fijne sauna’s genoeg.
P.s. In het verleden was het een fijne sauna maar de laatste jaren is dit erg achteruit gegaan.
Zie je ook aan de recensies.

Le Perron (Athena)

12-08-2020
De afgelopen twee warme weken op Le Perron gestaan, een terrascamping met mooi uitzicht. Eerdere keren met mijn vrouw en nu ook met het gezin van mijn dochter en kleinkinderen, was het geweldig. Zowel ouderen als de kleintjes komen hier prima aan bod.
Mooie camping, mooi uitzicht en prima voorzieningen. Enigszins beperkt door de Coronamaatregelen, maar ruim voldoende. Respect voor de leden, die iedere dag weer op de achtergrond alles op orde houden: water, zwembad, gas, broodbestellingen etc.
Je bent er welkom, de sfeer is ongedwongen en er zijn ruime plaatsen.
Tot de volgende keer.

De Groenlanden

12-08-2020
Als je het niet erg vindt om je buren te horen praten die op 1,5 meter (Corona proof dat dan weer wel) van je af staan kun je hier naar toe. Je moet ook geen problemen hebben om te zwemmen in een vijver waar rotzooi van de omliggende bomen in drijft en watervliegen je vergezellen bij je rondje zwemmen. De hond mag niet in de vijver maar je mag wel wandelen rondom de vijver. Niet uitlaten! Bij de vijver is een heerlijke koude douche waar je je kunt afspoelen. In deze hitte was dat heel fijn. Wij zijn toch eerder vertrokken omdat de plek zo klein was.

Domaine du coq Rouge

12-08-2020
super domaine reposant et propre je recommande et j espere pouvoir revenir l année prochaine bonne saison à vous

Markeplaat (vereniging Mens en Natuur)

12-08-2020
Wij hebben voor de derde keer genoten van dit mooie natuurterrein.
Telkens kiezen wij voor Mens en Natuur vanwege de diversiteit van moeras, water, wildgroei en bomen. Wij zijn beide beeldend kunstenaar en kunnen ons (bij droog weer) prima vermaken. Wij hebben al een behoorlijke reeks tekeningen in ons archief. Op naar volgend jaar!

Joke en Jan

Marseillan Plage

12-08-2020
Ik ben er op 11-08-2020 geweest.
Geparkeerd op de volgende locatie:

490–594 Chemin du Payrollet
34340 Marseillan
Frankrijk

Vanaf hier is het ongeveer 1500 m lopen naar het naaktstrand.
Daar waar het naaktstrand begint staan borden maar geen controle gezien.

Het eerste deel is nog relatief rustig.
Vanaf de eerste beachclub erg druk.
De bezoekers waren voornamelijk gemengde stellen van 30 tot 60 jaar maar ook veel homo’s en lesbiennes.
Heel weinig kinderen.
Ik kon doorlopen tot het havenhoofd aan het einde.
Je kunt zelfs het park oplopen.

Het is hoogseizoen en erg druk.
De anderhalve meter regel kennen ze hier niet.

Lang verhaal kort.

Goed te bereiken.
Spannend strand.
Veel te beleven.
Aanrader.

La Taillade

11-08-2020
Dieses kleine Paradis ist ein Refugium für Individualisten, die Ruhe im Einklang mit der Natur erleben möchten. Der Terrassenangelegte Campingplatz bietet ein umglaubliches Panorama. Ein richtiger Urwald erstreckt sich dem Sehenden. Hier zählt nicht der Luxus, den gibt es nicht, hier zählt die Einfachheit und die Freundlichkeit. Es ist noch eine echte FKK-Community für Individualisten.
Wer sich von seinem Urlaub im Süden erholen möchte, oder wer sich zum nachdenken oder zur Entwicklung eines neuen Projektes zurückziehen möchte, der hat hier den richtigen Platz für Inspiration und Meditation.
Dieser Campingplatz ist nicht für jedermann, aber das richtige für die richtigen Leute.
jean-pierre

Isabellagriend (bij Oolderplas)

11-08-2020
Voor ons is het een stukje paradijs op aarde. Het is echt een aanrader. En ja je hebt er mannen rond lopen die seksueel opgewonden raken van al die naakte schoonheid. Wij als koppel hebben er helemaal geen problemen mee. En we houden daar ook geen rekening mee. Wij gaan voor de Zon en de natuur en ja ook voor ons zelf. Als deze mannen zich bevredigen vind ik alleen dat ze zich discreter kunnen opstellen. Laat iedereen in hun eigenwaarde. Wij zijn echt top te vrede en zijn erg blij zoeen locatie in onze omgeving te hebben. En dat er veel mensen klagen over de beheerder. Sorry maar dank deze man dat hij ervoor zorgt dat alles daar in banen geleid word.

Cesme Altinkum Beach

11-08-2020
Heel prettig! Veel ruimte.

Sportcomplex Drieburcht

11-08-2020
Is alleen toegankelijk voor 18 jaar of ouder en je ziet alleen maar oude mannen en vrouwen. Jongeren komen er bijna niet. Je mag alleen gebruik maken van het 'therapiebad'. Dus geen sauna's of glijbaan, terwijl het zwembad dat wel heeft. Soms maar 15 mensen aanwezig...

La Serre de Portelas: Club du Soleil de Clermont Ferrand

11-08-2020
Nous avons fait un sejour (trop) bref mais tres agreable a la Serre de Portelas ce mois d'aout 2020.

Apres avoir vu les commentaires si positifs sur Google de ce camping naturiste que nous ne connaissions pas, et avoir recu une aimable reponse des adherents benevoles gerant le camping qu'il y avait bien un terrain de tennis, une piscine chauffee de 6m x 12m, et des disponibilites, nous avons posé le camp dans ce superbe site surplombant les vallees alentours.

L'accueil, comme acclamé dans tous les commentaires, n'aurait pas pu etre plus chaleureux. Notre guide a pris le temps de nous faire faire le tour du site, nous montrant tous les emplacements possibles repondants a nos criteres d'ombre et de calme, mais aussi d'acces a l'electricite.

Tous les benevoles sont extremement attentionnes et prevenants et le camping ne pourrait pas etre mieux geré.
Nous avons beaucoup apprecie la possibilite de commander du pain pour le lendemain matin, et il y avait du choix dans les options disponibles!

Les sanitaires sont impeccables, semblent tout neufs, et extremement propres et bien entretenus.

Le tennis a vecu, et le sol commence a se craqueler, offrant des rebonds inattendus, qui nous ont plutot fait rigoler, vu notre niveau peu professionnel. La table de ping pong, en parfait etat, nous a egalement fourni de bons moments. Partout, le materiel est mis a disposition: raquettes et balles, meme des boules pour les terrains de petanque.

Le camping etait tres calme et paisible, et les chemins de randonnees sur le site, passant par des abris de berger, etaient bien entretenus et tres agreables. On en a meme profite pour recolter suffisamment de mures pour un pot de confiture :-)

Le joli petit village de Saint Saturnin, a quelques km, vaut vraiment une visite avec son chateau medieval et sa belle eglise, ses ruelles et boutiques dans l'ancien quartier avec de vastes parking autour du village.

Bref, on a adore notre passage, et le seul regret est de ne pas avoir pu y rester plus longtemps, mais maintenant, on connait l'adresse!

Continuez comme ca, vous avez vraiment cree un petit bijou!

Galderse Meren

11-08-2020
Ik kom er sinds 1985. Het is een klein naakt strandje aan een meer met veel grotere textielstranden. Er liggen een aantal vaste gasten die er ook al vaak jaren komen. Gelukkig wordt er bij goed weer elke paar uur gecontroleerd en ook stevig gehandhaafd op niet gewenst gedrag. De toegangen tot alle stranden worden bij drukte vaak al om 11 uur ochtends afgesloten en gehandhaafd.

Naturisten Vereniging Hellevoetsluis camping de Brongaard

10-08-2020
Hele mooie, goed verzorgde camping. Vriendelijke mensen, goede sfeer.
Mooie uitvalsbasis voor excursies naar bij voorbeeld de Maasvlakte en stranden in de omgeving.
Deze camping is echt een aanrader!

Domaine de la Gagère

10-08-2020
Très bonne accueil
Camping ombragé comme ensoleillé (on vous demande votre choix)
Cadre magnifique avec le coucher de soleil

Le seul bémol : snack ouvert que de 18h30 à 19h30 et l’épicerie manque de choix.
Juste à améliorer ceci.

A bientôt , on reviendra c’est sur à la Gagère.

Merci encore pour ces 10 jours passés.
Ju mel - Domaine de la Gagère - Vue exceptionnelle du coucher de soleil
Vue exceptionnelle du coucher de soleil
Ju mel - Domaine de la Gagère (2)

Isabellagriend (bij Oolderplas)

10-08-2020
Hallo allemaal die negatief zijn over de uitslovende terrein toezichthouders.
Als jullie je aan de spelregels houden heb je van deze mensen geen hinder.
Als deze persoon met de overige bestuursleden van de stichting het terrein niet deden onderhouden en toezicht houden wat met Het Limburgs Landschap is overeen gekomen konden al die zeurders er niet komen en was het allang gesloten door de echte viezeriken. Bovendien als jullie het allemaal zoveel beter kunnen en doen geef je op als bestuurslid wand ik weet dat ze er nog verschillende zoeken.

Zon groet.

La Tuquette

10-08-2020
Geweldige camping die gerund wordt door broer, zus en schoonbroer. Maar ook de vader draagt nog vaak zijn steentje bij door de caravans netjes met een 4x4 voor je op de uitgekozen plek te zetten. Dit omdat de camping in een helling ligt en vrij stijl is. Alles tot in de puntjes verzorgd, mooi zwembadje met ligbedden en daarnaast ligt dan ook gelijk de centrale bar en het restaurantje met een uitstekende keuken!! Een aantal keer heerlijk gegeten waaronder de mosselen op zaterdag! Maar ook gebruik maken van de centrale bbq kan daar bij de bar waardoor het de hele dag en avond een gezellige verzamelplek is met een heel fijne sfeer. Ook de kust is prima te bezoeken vanuit de camping en bij de receptie zullen ze je graag voorzien van info over twee naturistenstrandjes. Tip: vraag voor het kleine maar mooie strandje bij La Trayas even wat extra instructies, want dit is redelijk lastig te vinden langs de doorgaande weg een stukje buiten La Trayas. Grote supermarkt en restaurantjes op 10 minuten rijden van de camping.

La Haute Garduère

10-08-2020
Met caravan simpelweg niet te doen. Vaak vind ik reviews die klagen over de toegangsweg erg overdreven, maar dit gaat echt nergens over. De toegangsweg is simpelweg smaller dan 2,30m waardoor je dus noodgedwongen door takken en struiken moet rijden, met een hoop krassen op alle ramen als gevolg. Keren is nergens mogelijk, dus wanneer je ingeslagen bent kunt je niet meer terug. Toen we eindelijk bij de camping aankwamen stond er nergens een bordje dat het misschien verstandig was even te parkeren om vervolgens op zoek te gaan naar de receptie. Met als gevolg dat we in een helling (op iets wat een pad zou moeten zijn) met spinnende banden stil kwamen te staan. Ook het stof uit een eerdere review hier kunnen we beamen....

De receptie ligt schijnbaar ergens achter op de camping voor zo ver wij hebben kunnen bepalen. We hebben namelijk halverwege de zoektocht naar de receptie besloten dat dit echt niet de camping voor ons was.... Oude vervallen caravans die al jaren niet meer gebruikt zijn, een pingpongtafel waar niks meer van over was maar er dus wel nog staat, oude troep die rond ligt/staat en een niet bepaald aansprekend zwembadje. Met de mover de caravan gedraaid en helaas weer dat ellendige pad af kunnen rijden... Toen naar een prachtige nabijgelegen camping gereden waar we nog een paar heerlijke dagen hebben genoten. Eerste keer ooit dat we op deze manier zijn vertrokken op een camping. Het voelde echt niet goed.
Yvo &amp Nikki - La Haute Garduère
Yvo &amp Nikki - La Haute Garduère (2)

The Naturist Foundation

10-08-2020
When you consider where it is, and what it is it offers very good value for money and a totally nudist experience. We have been naturists for years, and to have so much space to walk around naked with woodland walks plus cafe and bar with very reasonable prices then what more could you want. It's not perfect but then what is? The bar, cafe and pool could do with a major refit and modernising but the costs would be prohibitive. If they could repair the pool cover so it actually opens would be money we'll spent as it's, stifling in the summer and not pleasant.
So, if you fancy a stay near London then you have a, choice of the chalet, caravan or camping. You'll be welcomed by a friendly crowd of naked people and for a, few days live the naked dream.

Atlanta (vereniging Atlanta)

10-08-2020
Afgelopen maand zijn we 12 dagen naar camping Atlanta geweest. Een telefoontje was voldoende om te weten te komen dat we welkom waren. We werden hartelijk ontvangen door Jan en Carola. Onder het genot van een glaasje fris werden we op de hoogte gesteld van de spelregels in deze carona tijd. Prima. Het sanitair zag er erg schoon uit. We hebben erg veel gefietst en genoten van het Limburgs landschap en ook van de limburgse vlaai.
Net als bij franse campings was het mogelijk om met een kruisboog te schieten. Geert, een van de vaste campinggasten, verzorgde de instructie en dat deed hij met veel enthousiasme. Bijna dagelijks kon er geschoten worden. Ook hierbij aandacht voor veiligheid en de carona regels.
Wij kijken terug op een fijn verblijf en komen zeker nog eens terug.

Dini en Peter

De Peelrand (vereniging De Peelrand)

10-08-2020
Al een paar keer op deze mooie goed onderhouden camping geweest. Nu afgelopen week, met de corona maatregelingen, onze complimenten hoe zij dit aangepakt hebben. Overal dispenser, toiletgebouw, douche etc., goede afspraken hierom. Zeer gastvrij ontvangen door de vaste gasten jong en oud. Je kunt overal aan mee doen en voelt je heel welkom op deze camping. Een heerlijk terras waar je je zeker niet als vreemdeling hoeft te voelen. Mooi zwembad en de organisatie voor de activiteiten voor jong en oud onze complimenten hiervoor. Jeugdhonk voor de jeugd en een mooi speelterrein voor de kleintje. Het was ontzettend warm (luxe probleem) waardoor je op het hoofdveld wel naar schaduw zoekt. Kozen daarom achter onze camper te gaan zitten onder de hoge bomen die daar stonden. Dichtbij de vaste gasten. Ook hier onze complimenten hoe gastvrij de vaste gasten wel niet waren. Natuurlijk op 1,5 meter afstand zoals het hoort in deze tijd. Ga zo door.... ieder jaar worden jullie beter. Wij komen zeker graag terug.

Paluda (vereniging Paluda)

10-08-2020
Wij hebben een paar warme dagen door gebracht op dit fijne terrein.
Vriendelijke vereniging om ook open te staan voor gasten. Sanitair is prima, werd goed schoon gehoden en ook nog een zwembad: wonderlijk!

Zeer mooie omgeving, vooral Belgisch Limburg, verraste ons.
Voor rustzoekers een ideale plek.
Anne - Paluda (vereniging Paluda)

Le Mas Saint Sauveur

10-08-2020
Nous avons passé une semaine chez Bruno et Marie-Andrée. Chambres d'hôtes très propres, domaine et parties communes très bien entretenus. Très belle piscine. Vous avez beaucoup de place et chacun trouvera un endroit rien que pour lui...
Bruno et Marie-Andrée sont très sympas et ont le "coeur dans la main". Très gentils avec des petites surprises comme "le marchand de glaces" et une autre surprise plus grande comme...pcht!!! Je ne dirai pas plus. Adorable!
Nous avons aussi profité de la table d'hôtes...à recommander, merci Marie-Andrée, sacré cordon-bleu;-)
A noter que vous pouvez vivre comme Adam et Eve et cela avec 100% de respect et 0% de mal à l'aise.
Merci à Bruno et Marie-Andrée, nous vous souhaitons encore beaucoup de hôtes sympas avec lesquels vous pourriez passer des soirées karaoké joyeuses.
Cornelia et Philippe

Monte Naturista O Barão

09-08-2020
Sitio tranquilo con con buena gente y un trato por parte del personal exquisito

De Bessenhof (vereniging Zuidhollandse Lichtbond)

09-08-2020
Weekje gestaan op de Bessenhof. We reden er eerst aan voorbij, omdat de ingang ergens op een soort industrieterreintje gelegen lijkt. We dachten dus dat we verkeerd gereden waren. :-)
Vriendelijke ontvangst door de gastendienst die ons ook begeleidde naar onze plek.
Ruim opgezette camping met een fijn zwembad en grote ligweide.
Leuk verenigingsgebouw waar je op gezette tijden iets kunt gebruiken. Men werkt met een strippenkaart voor de consumpties. Fijn dat er nog vertrouwen is anno 2020! Laten we dat als gasten niet beschadigen. De leden werken hard aan hun terrein en gebouwen en dat zie je ook terug. De natte faciliteiten (douches/wastafels) kennen gedurende deze Corona tijd een protocol van 4 mensen max. binnen. Werkt met een plankje bij de deur. Geen plankje beschikbaar, betekent even wachten. Dit principe werkt goed. We hebben heerlijk gefietst in de de mooie omgeving van het Groene Hart.

Paluda (vereniging Paluda)

09-08-2020
Een heel kleine camping. 12 plekken max. Vriendelijke ontvangst. Zwembad is buiten proportie groot ten opzichte van het aantal mensen dat we gedurende onze week op het terrein hebben gezien. Toiletten/douches/afwas was erg basic en kunnen een opknapbeurt gebruiken.
Bij het verlaten en weer binnenkomen van het terrein moet je steeds een cijferslotje openen en sluiten. Als je van basic houdt, is dit een goede plek. Omgeving Weert vonden wij cultureel arm.

't Vennebos Natuurleven

09-08-2020
Heel leuke en niet te grote camping omgeven door mooie bossen en landelijke wegen. We voelde ons na aankomst direct thuis, een heel vriendelijk onthaal. Alles perfect, hopelijk wordt er nog iets gedaan aan de douches want deze zijn wel proper toch verouderd. We komen zeker terug en willen zelfs lid worden van jullie vereniging. Proficiat ,doe zo verder. Jef en Rita

Berkendonk

09-08-2020
Prachtig strand, rustig en respectvol naar elkaar. Echter de buurt moppert over de geparkeerde auto’s. Je parkeert op de openbare weg op de beschikbare parkeerplaatsen, dat is legaal. Er is geen handhaving die fout geparkeerde auto’s beboet. Inmiddels is het niet meer mogelijk om bij de scouting de auto te parkeren en via de tunnel de plas te benaderen. Hekken en ‘bewaking’ houd je tegen. Je wordt nu gedwongen om aan de andere kant van de plas te parkeren en over het strand het naaktstrand te benaderen. Via het
fietspad is het niet meer mogelijk want je wordt ter hoogte van de tunnel de verdere toegang geweigerd. Zelfs de bewoners die rond de scouting wonen en die hebben geklaagd krijgen zelf geen toegang tot de plas. Ook niet om de hond uit te laten of een wandeling willen maken. Eigen schuld!
Aan de overkant van de plas is het inmiddels zo druk met auto’s dat men op het land gaat parkeren. En dat mag wel?
Ontzettend balen maar het is veel te heet om je druk te maken maar dit is belachelijk. Beboet diegene die foutief geparkeerd staan. Ontzeg fietsers, wandelaars en mensen met een scootmobiel de toegang tot de plas niet. Wat een kinderachtige actie!!
Brigitte en Peter

FKK Campingplatz am Rätzsee - Campingzeit am Rätzsee GmbH

08-08-2020
Wij zijn er 9 nachten geweest. Hadden mooie plek vlak aan het meer waarin het heerlijk!!!!! zwemmen is. Sfeer is prettig, veel vaste gasten en gemoedelijk alles samen. Heel jammer zijn de douches want én gescheiden man vrouw gebeuren én beetje smoezelig allemaal en dan ook nog muntjes voor warm water waarbij je net genoeg tijd hebt om af te spoelen. Dus een geweldige plek, heerlijk meer en bijzonder fijne omgeving. Alleen natte ruimte verdient een serieuze aanpak. Gewoon zoals elke naturisme camping open douches en alleen wc gescheiden.

Le Village du Bosc

08-08-2020
Très très bon moment passé dans ce camping. On remercie Nathalie et les bénévoles.. Riton entre autre mais aussi tout les autres bénévoles. Camping naturiste familial, on s y sent a l'aise et nous avons appréciés l accueil dans cette période difficile du covid.... Pour nous c est sûre nous allons revenir... Soirée moules frites ainsi que soirée piscine nous manquent déjà... Restez comme vous êtes...
Bisous
Laurence et serge

FKK-Camping Müllerhof

08-08-2020
4 dagen voor aankomst voor 4 dagen gereserveerd. 70€ betaald.
Door omstandigheden 2 dagen vooraf afgezegd.
Dan houden ze de volledige 70€ in.
Met een beroep op de algemene voorwaarden (“artikel 7”).
Annuleren moet 90 dagen vooraf.

Beste Mullerhof, zo werkt “gastvrijheid” niet.
Winst maken wel. Maar dan moet je een ander beroep kiezen.

La Taillade

08-08-2020
De eerste indruk van deze camping is niet goed. Vervallen? Toch maar doorgezet. Veel plekken hebben een fantastisch uitzicht. De douches heerlijk warm water (als niemand afwast).
De activiteiten zijn echt een aanrader broodbakken, bbq. Wandeling door de rivier. Paardrijden.
Zwembad moet opwarmen door de zon dus pas in de middag een aangename temperatuur.
Rivier te verweg om even naar toe te lopen en leuk zitten is er niet bij. Lijkt op dit moment meer een meer. Bord aan de rivier geeft aan dat er gevaar is voor gevaarlijke stromingen. Zwemmen zit er dus niet in.

Aimée Porcher

08-08-2020
Hier kun je echt vakantie vieren. Het meertje is heerlijk om in te zwemmen. De rivier lekker fris. Op een warme dag is het heel fijn om in de rivier te vertoeven. Lekker drijven op een band of zitten in de stroom.
Er worden leuke activiteiten georganiseerd voor groot en klein. Wat opvalt is dat er veel jeugd op de camping is.
Heerlijk om op het terrasje koffie met gebak te nemen of pizza tijdens de pizza avond. Dit was ons tweede jaar hier. We hopen nog eens terug te komen.

Wel jammer dat 1 of 2 gasten het nodig vonden om met de auto brood te halen in de winkel boven.

Sint Maartenszee

08-08-2020
Gisteren heerlijk op dit strand vertoeft. Wij zijn direct na de 2e strekdam met waarschuwingsborden gaan liggen. Dit is nog niet het officiële naaktstrand (Die is ca 100 meter verder) maar Naaktrecreatie wordt wel gedoogd. Aangezien ik de enige ben binnen het gezin die streeploos bruin wil worden is dit de ideale plek. Het is alleen jammer dat er niet meer gezinnen op dit deel zijn waardoor onze kinderen weinig aanspraak hadden. Maar het belangrijkste is dat je hier wel Makkelijk de 1,5 m afstand kan bewaren, dit was op het strand en in de zee bij het strandpaviljoen noord wel anders.

Bredene

08-08-2020
De gemeenteraad van Bredene heeft helaas besloten het naaktstrand voor 1 jaar te sluiten wegens de coronacrisis. Volgens het lokale bestuur is het strand te klein om een optimale spreiding te verzekeren met de coronacrisis in het achterhoofd. Ze hoopt wel de naaktrecreanten volgende jaar weer te verwelkomen. Meer informatie op http://www.bredene.be/artikel2011.asp?pid=1&id=11203

Naaktstrand Bussloo

07-08-2020
Gisteren geweest, en wat een overdreven reacties hieronder!
Het is een énorm gebied waar je naakt kunt recreëren. Als je je wat inleest in waar je naar toe gaat, weet je als je preuts aangelegd bent, niet helemaal links moet gaan liggen.
Genoeg...maar dan ook werkelijk heeeel veel ruimte om ergens anders te gaan liggen.
En laat dan links de wat vrijer denkende mens liggen.
Maar ik vind wat gewrijf hier en daar bij stelletjes zeer overdreven om als orgies te bestempelen.
Maar ja...helaas heb je stellen die hierheen gaan, waarbij ze eerst stiekem gaan kijken en dan klagen.
Pfff, waarschijnlijk balers die het ook willen, maar de partner niet ;-)

Helios (Athena)

07-08-2020
Magnifique découverte.
Le covid nous a obligé à revoir notre destination de vacances cette année et nous en avons profité pour découvrir Helios. Nous sommes agréablement surpris de ce magnifique camping qui se trouve à quelques kilomètres seulement de notre maison.
Ambiance familiale garantie, beaucoup de famille. Naturisme respecte par tous. (impressionné par le nombre jeunes naturiste présent).
Une grande piscine de 25m, de nombreux chemins de randonnée au départ du camping, la nature... nous sommes conquis.
Le petit plus, les nouveau gérants du camping sont super et leurs enfants sont adorables.
Nous reviendrons sans hésiter.

Naaktstrand Bussloo

06-08-2020
Hallo Anthony
Ik ben het met je eens de mensen die klagen zijn meestal katholiek/christelijk met
5 of 8 tot 13 kinderen dus dat zijn de smeerkezen en goed luisteren na mijnheer

pastoor

Gerrit

Val Drôme Soleil

06-08-2020
Fantastische camping mooie plekken. Onze zoons van 19 en 20 willen nog steeds mee. Lekker eten. Niet duur.

Playa Artola o Cabopino

06-08-2020
Esta playa se ha perdido para el naturismo, he podido comprobar como año tras año ha avanzado la invasión textil, ahora no puedes practicar nudismo, salvo que quieras ser un bicho raro. Una pena porque es una playa muy bonita y cuando la conocí era magnífica para el nudismo.

Le Perron (Athena)

06-08-2020
Waarom Le Perron, voor mij de stilte, het respect, rustig een plaats met een mooi uitzicht. Vrij, ongedwongen je kan er je zelf zijn. Vriendelijk en gastvrij. Liliane en Paul, Marijke en Cor. Dank je wel. Het nieuwe sanitair proficiat. Als ik alles moet omschrijven in een woord (zalig) voor naturisten. En vergeet de mooie streek niet om te wandelen en te fietsen.Alleen jammer dat ik het niet kan delen. Joris de fietser.

FSG Alfdorf

06-08-2020
Große Familie. Fairer Preis. Herzliche Menschen.
See you again

Whiteford Sands

06-08-2020
Parking is easy at Llanmadoc. At the small junction by the church, take the right-hand lane and park in the field with the honesty box.
Turn right out of the car park and follow the signs to the beach - once off the lane, there is a sign to the right - only follow that if you want to walk along the 'marshy' side. Best to carry straight on instead and reach the beach more quickly.
You will then have a long walk along a nice, sandy beach. Go past the cast iron lighthouse until you come to sand dunes that are fairly flat. On a weekday in August, there were a lot of families along the beach and in the dunes. Once near the flatter dunes, there are very few people and, whilst I was there, no families and no children.
Whiteford Sands is really only for sunbathing as the sea can be very far out, although at high tide, it's great for paddling and cooling off in the shallows.
Whilst I was there, just two older, single men were sunbathing near me. They did wander over quite a few times and chatted, which I don't mind at all.
A pleasant experience for nude sunbathing, without swimming. The 'round trip' is a good 3-4 miles.

Campeggio Naturista Costalunga

06-08-2020
Costalunga een maand rust, hartelijkheid van de eigenaren en genieten van prachtige natuur en heerlijk klimaat.
De gehele maand juli 2020 zijn we met z’n tweeën en onze hond te gast geweest op deze ruim opgezette terrassencamping. Zelf kiezen en plek met schaduw beveel ik aan.
Bij de ontvangst valt gelijk de gastvrijheid en klantvriendelijkheid op. Een korte rondleiding met één van de twee gastheren gaf alle vrijheid zelf een mooie geschikte plek uit te zoeken. Niet te ver van het schone ruime sanitair met naast elke WC een bidet. Geen papier ivm met milieu maar met water heerlijk fris en schoon na elke “boodschap”. Afval wordt gescheiden aangeboden en verwerkt. De gezamenlijke maaltijden zijn een feest van ontspanning en heerlijk gezamenlijk eten. Als niet vegetariër wel even wennen maar een beetje bewust eten kan geen kwaad. De hond had het reuze naar z’n zin en was binnen de kortste keren populair bij het beherend team. Als wij zwommen lag hij naast de kleine bar in de schaduw. In het nabij gelegen dorpje Sassello kun je heerlijk eten op diverse locaties en de lokale bakker bakt top bruin brood. Tijdens ons verblijf gezellige medecampinggasten ontmoet en wat opvalt is dat er weinig gezinnen met jonge kinderen zijn. Misschien dat een separaat kinderbadje de Camping nog aantrekkelijker zou maken voor jonge kinderen. Hoewel er wipwapjes en schommels voldoende zijn. Het zwembad was 28 ? en dat is voor mij een uitnodigende temperatuur regelmatig een duik te nemen. Costalunga is zo’n camping waar je met plezier naar uitkijkt om volgend jaar weer terug te keren. Wel zou ik dan over Frankrijk rijden gezien de “Stau”- vertragingen in Duitsland. In alles een aanrader dus.

De Mierenhoop (vereniging Lichtbond Noord)

05-08-2020
Wat een prachtig terrein en super vriendelijke mensen. Ideaal, ook voor kinderen veel te doen. We komen zeker terug.

Marros Beach and Walk and Telpyn Beach

05-08-2020
Although quite a walk from the car park at Marros Church - 20 minutes or so down to the beach and 30 minutes back (uphill) - this is a beautiful beach with masses of space and very few people.
I visited on a sunny weekday in late July 2020 and had most of the beach to myself, so could wander about as nature intended as well as swim in the sea. The sea slopes very gently and is an easy place to swim.
I turned right once on the beach and settled by the cliffs - but not too close as there is a danger of some rockfalls.
During my 5-6 hour stay, there were only 3 or 4 single men nearby (no couples) and none of those were the slightest bother, although one or two did wander across to say 'hello' and have a good look.
All in all, a very pleasant experience and one I'd be happy to repeat. It was a bit of a slog back to the car, so only carry essentials!!

Helios FSG Köln

05-08-2020
We hebben hier een nacht gestaan. De camping was verlaten en slecht onderhouden. We mochten gebruik maken van het sanitair van de sauna die verder buiten bedrijf was. Er was geen warm water. ‘s Nachts vlogen de vliegtuigen laag over. Wij hebben direct weer de tent ingepakt en zijn vertrokken. We wilden afrekenen maar het duurde allemaal erg lang. We konden niemand vinden en telefonisch werd er gezegd dat iemand zou komen. Uiteindelijk hebben we het geld en de sleutel bij de poort gelegd en een sms gestuurd naar de beheerder/ster waar ze het geld en de sleutel konden vinden. En per sms de vraag gesteld of het geld voldoende was. Hierna zijn we vertrokken.
Op de sms is nooit meer gereageerd.

Recreatiepark Elsendorp

05-08-2020
Naar aanleiding van enkele wel heel negatieve reacties hier, willen wij ook even iets kwijt.
Dat het personeel niet vriendelijk zou zijn, zal hoogst waarschijnlijk aan de gasten zelf liggen, die het gewoon vertikken om de corona regels op te volgen.
Dat het eten beneden peil zou zijn, ga dan naar een restaurant met michelin sterren!
Wij komen hier al enkele jaren en hebben nog nooit een negatieve reactie gehad, het park is super, sanitair wordt meer dan netjes bijgehouden.
Soms zijn er mensen die daar dingen doen of achterlaten, die ze thuis zeker niet doen.
tref je dat toevallig bij een bezoek dan wordt het direct als zijnde smerig omschreven??Je kunt niet verwachten dat er de hele dag een soort van BOA bij de toiletten zit!!
Onze ervaring en van heel vele gelukkig, is super, en hopen hier nog heel vaak terug te komen!!

Max's Garden

05-08-2020
Little bit of Paradise. Safely was put in place for us all due to covid 19. However you are so relaxed and made welcome you just forget about the stresses of life when there. We stayed 2 nights and everyone is so friendly. We made use of the facilities. Definitely will be returning sometime in September.

thermen Born

05-08-2020
Beste,
de sauna is goed.
Het restaurant heb ik geen goed woord voor over.
Bagger dus. Behalve de bediening, die prima was, deugde het geserveerde voor geen meter. Slechte kwaliteit, schandalige hoeveelheden, een prijs die doet denken aan een 4 * restaurant...
Conclusie:
Ik maak graag gebruik van de sauna.
Eten ... nooit meer in sauna Born.
Groetjes
Jan Sleegers en Erna Stevens
Maastricht

Finca Robusto

05-08-2020
I will not comment on the stay at the Finca Robusto as this is, as confirmed by many, as excellent.
I will make some observations on the present Covid situation.
Flight to and back to Holland was uneventful and on the airports and flights there was ample space and distance by all. On the Finca premises there was no issue at all.
In Javea and area around, it was not so busy as expected this time of year and you could easily keep distance. You have to walk around with masks but one gets used to it. In the restaurants you can take it off and also there the owners are very responsible in their approach (distance, hygiene, etc). We felt well by the ability to control ourselves the distances and crowds. So I would say go there and keep your normal senses and enjoy.

Naaktstrand Bussloo

04-08-2020
Heel fijn naaktstrand, die rare verhalen in sommige recensies zijn zwaar overdreven. Misschien omdat die mensen jaloers zijn,dat enkele recreanten plezier hebben. We leven toch niet in de DDR, waar de een de ander aanbrengt. Geniet van je leven, als je je er niet thuis voelt blijf je er toch weg.

Saunafreunde Berlin Familiensportverein e.V.

04-08-2020
Mein Verein seit 1975, ich kann mir keinen besseren Nah-Erholungsort für Berliner und Brandenburger vorstellen

De Mierenhoop (vereniging Lichtbond Noord)

04-08-2020
Mooie opgezette en rustige camping met veel groen. Alles is er brandschoon! De leden zijn vriendelijk en erg gastvrij. Heel fijn schoon zwembad. We waren meteen verkocht en komen hier zeker terug.

Borvo Camping Naturiste

04-08-2020
SUPER. Dat is in 1 woord de omschrijving van onze vakantie op deze camping. De rust de omgeving de gezelligheid het eten gekookt door Sandra De gezellige verhalen van Mark, het terrein, de buitendouches, het sanitair gebouw, het zwembad, de fietsroutes, de stadjes, etc., etc., etc. Er is op deze kleine camping veel aanbod waardoor onze vakantie groots was. Vorig jaar in ons kleine tentje en dit jaar in de Safari tent. Wat een weelde. Dit gun ik iedereen. Ga gerust eens kamperen en je blijft hier net als wij graag jaarlijks terugkomen.

Kuikseind (ver. Zon en Leven)

03-08-2020
Drie jaar geleden hadden we hier ook gekampeerd en ik vond het toen een prima terrein dus wilde graag reserveren, maar we konden reserveren omdat de vrijwilligster niet genegen was de laptop aan te zetten. De vrouw had blijkbaar ook geen zin in de haar taak en was buitengewoon onvriendelijk.

Ik snap niet dat Zon en Leven (waar ik ook lid van ben) niet een reserveringssysteem via de website regelt, want mij als lid, ergert het me dat een ongemotiveerde type onze vereniging inkomsten misloopt, maar bovenal een ongastvrije sfeer creëert.

De Reeshof (ver. Hart van Brabant)

03-08-2020
Nadat we bij Kuikseind (notabene als lid van Zon en Leven) niet konden reserveren omdat de vrijwilligster niet genegen was de laptop aan te zetten, werden we hier hartelijk ontvangen.

Twee jaar geleden waren we hier ook en het leek nog beter georganiseerd dan eerst, juist in deze tijd. De snelweg naast het terrein is vooral in de nacht nog steeds erg aanwezig (dus oordopjes mee is een goed idee), maar het is wel een mooie, bosachtige omgeving met vele fietsmogelijkheden. We hebben in de paar dagen die we er waren zo'n 200 km gefietst en het was echt de moeite waard.

Wat ook leuk was dat we in de sauna konden en verder vooral de vriendelijke, ontspannen sfeer en natuurlijk het zeer propere sanitair.

't Vennebos Natuurleven

03-08-2020
We waren een aantal jaren geleden al eens hier geweest en dat was toen ook goed bevallen. Nu ivm met Corona wilden we niet zo ver van huis en we zouden voor een weekje weer eens hier naar 't Vennebos komen. Geweldig ontvangst, lekker rustig, mooie fietsroutes zowel gewoon als voor de mountainbike, op de warme dagen ook heerlijke verkoeling in het zwembad. We zijn uiteindelijk nog 5 dagen langer gebleven dan gepland en komen zeker nog eens terug.

Rob en Sylvia

Laakse Strand

03-08-2020
Wat een heerlijke plek om hier naakt te recreëren. Op 31 juli - een warme dag - een mooie fietstocht gemaakt langs het Gooimeer. Een mooie rustplek: In je nakie het water in en naakt genieten van zon, rust en ruimte. Heerlijk!

NaturViana - naturismo

02-08-2020
Deze camping wordt nu uitgebaat door Adriano en zijn lieve vrouw Nina. Deze camping is toegankelijk voor caravans, camper en tentjes. Er is ook mogelijkheid tot glamping. Het is een biologische camping, beetje apart maar
Op een positieve manier. Zalig om tot rust te komen en te genieten van de natuur, vlinders en een prachtige zonsondergang op het dak van de bar!

La Serre de Portelas: Club du Soleil de Clermont Ferrand

01-08-2020
Mooie camping met prachtig uitzicht, alles schoon en goed onderhouden. Vriendelijke mensen , mooi zwembad en voldoende schaduw. Kruidentuin, boogschieten, wandelroutes op het terrein. Op deze camping hebben wij een fijne tijd gehad.

Plage nudiste tolérée de Bréville-sur-Mer

01-08-2020
Moi je trouve pas sa normal que la des naturiste alors que la pas de panneau pour prévenir sa fait des années que je vais sur cette plage je n’es jamais vu sa

Le Clos Barrat

01-08-2020
Wilden 1 overnachting op deze camping doen. Maar na een lange rit bij de entree aangekomen stond er een bord met min. verblijf van 3 nachten. 1 Nacht kon dus niet. Dit heb ik niet op de site duidelijk gezien. Ze willen rust op de camping en geen heen en weer rijden met auto’s etc. Op mijn vraag hoe dat dan moest met een camper was het antwoord dan krijgt u een plekje bij de ingang. Kwam bij ons over als liever niet op de camping zelf. Mijn advies: laat iemand die helemaal speciaal naar jullie camping komt 1 nachtje staan en zeg erbij dat de volgende keer een min. van 3 nachten is. Nu maar omgedraaid en naar andere camping gegaan. Verder zal het best een leuke camping zijn, gezien de overige ervaringen. Maar voor ons helaas niet. Jammer!

Plage de Tréguennec

01-08-2020
Très peu de naturistes en fait car pas vraiment accepté par les locaux

Sonnlandbund e.V. Regensburg - Verein für Familiensport

31-07-2020
Absoluter Geheimtipp!
Ein Traum von einer Anlage!
Sehr nette Mitglieder, man fühlt sich als Gast sofort willkommen!
Wir kommen wieder...

Lichtheideheim Glüsingen

30-07-2020
Ein wunderschoener ort

Zilverstrand

30-07-2020
Inmiddels in deze mooie zomer al enkele keren naar het naaktstrand geweest. Omdat er langzamerhand wat meer bezoekers komen, is het ook gezelliger geworden Nog wel wat kaal. Een mooie plek om naakt te zwemmen en naakt te genieten van zon, zand en wind. Heerlijk!

Mas de la Balma

29-07-2020
Expérience de pleine nature où il fait bon vivre et se détendre. Tout y est ressource et calme. Beaucoup de bonne humeur et de simplicité lors des soirées communes.
Sanitaires d'une extraordinaire propreté

Le Perron (Athena)

29-07-2020
Erg leuke en goed onderhouden terrassencamping met vriendelijk beheer. Een net zwembad en schoon sanitair, toch behoorlijk belangrijk. De vaste kampeerders waren eveneens vriendelijk en dat is ook wel eens anders. Voldoende stroompunten en ook voor een watertappunt hoef je geen kilometers te wandelen. Het clubhuis plus het terras zouden wat uitnodigender aangekleed mogen worden en de waterdruk van de douches valt soms wat weg maar dat zijn voor wat ons betreft de enige verbeterpunten.

De omgeving biedt mooie wandel en fiets mogelijkheden en ook de stad Malmedy is leuk om te bezoeken met gezellige restaurantjes en winkeltjes. (Dit in tegenstelling met Verviers wat toch met name vergane glorie uitstraalt.)

Jammer genoeg waren we er maar een week maar wij verwachten er zeker terug te komen!

Ons bezoek was in de tweede week van juli 2020

Plage de Berck-sur-Mer

29-07-2020
Très belle plage.

Beaucoup d'hommes. Et de voyeurs. Très peu de femmes.

Quelques couples mais qui ne restent même pas 1h sur la plage.

Des comportements un peu bizarre.

ça fait club de rencontre pour homosexuels.

Une fois passé ces impressions on s'en fout lol
lili - Plage de Berck-sur-Mer

Helios Sportgruppe Dinkelsbühl e. V.

28-07-2020
Sehr ruhiger camping in die Natur angebunden

Domaine du Grand Bois

28-07-2020
Pas terrible, un sacré ramassis d'affreux. Des regards parfois gênants assortis de blagues graveleuses. Des gérants dépassés, il serait temps de songer à passer la main. Pas l'esprit que l'on peut attendre d'un camping naturiste présenté comme familial

Natur- und Sportfreunde Aachen

28-07-2020
In de zomer van 2015 ben ik hier gekomen met de caravan om enkele naturistencampings in Nederland af te gaan. Ik werd zeer hartelijk ontvangen en heb er meteen voor gekozen om hier een seizoensplek te nemen. Inmiddels heb ik hier een vaste plek dat betekent dat mijn caravan hier het hele jaar mag blijven staan. Het is een lieflijk terrein op slechts 200 meter van het Drielandenpunt Nederland-Belgie -Duitsland. Het sanitair is de afgelopen winter opgeknapt. Er is een actieve groep van vrijwilligers die het terrein onderhouden. Ik geniet zelf erg van het heerlijke zwembad.
Voor mensen die naturalistisch kamperen willen combineren met wandelen en fietsen in Zuid-Limburg is dit een ideale plek.

Recreatiepark Elsendorp

28-07-2020
Hier met mijn dochter een lodge gehuurd in het hoogseizoen. We hebben een hele leuk tijd gehad. Animatie was uitgebreid, er is een flink binnenzwembad voor minder weer en het strandje is superleuk en groot.
Ik herken de verhalen van onvriendelijke vaste gasten niet, wij werden overal ontvangen met zuidelijke gezelligheid. Er waren veel kinderen, ook vee oudere kinderen (tieners) en de sfeer was goed. Wij komen terug!

Kristall Sauna-Wellnesspark

28-07-2020
Eine sehr schöne und saubere Therme.
Nettes Personal

Plage des Pintrons

28-07-2020
En questionnant des naturistes du coin et en lisant les articles disponibles, il est clair que cette plage des Pintrons (Prunières) est une plage de rencontres gay, coquines, libertines avec beaucoup de voyeurs. L'environnement est dégradés par les papiers souillés et les préservatifs.
Ce n'est pas une plage naturiste normale ou familiale.

Le Mérou

27-07-2020
Vandaag gesprekje in het zwembad.
Waarom Le Merou, nu ondanks Corona.
De veiligheid en de rust, plek voor iedereen en wel 20 kinderen die zelf graag naar Le Merou willen. Mia en Bert, bedankt voor deze fijne plek en jullie inzet om het voor elkaar te krijgen zoals het nu is.
I&M

Naturistenterrein Buorkerij

27-07-2020
We hebben twee heerlijke weken doorgebracht op deze camping.
De plaatsen zijn zeer ruim.
Roelie en Henk zijn uiterst hartelijke mensen.
We hebben mooie fietstochten gemaakt.
En we waren aangenaam verrast door de heerlijke gerechten, geserveerd in de gezellige "stal". Vooral het stoofpotje is een klapper!
We komen zeker terug.

Lex Peper en Jeanine Stuart

FKK Campingplatz am Rätzsee - Campingzeit am Rätzsee GmbH

27-07-2020
Sehr schöner Fkkcamping Platz. Fkk wird hier überall gemacht. Auch in der Umgebung kann man nackt wandern. WLAN nicht so gut.
Nacktwandern und nacktbaden überall möglich.

Borvo Camping Naturiste

26-07-2020
Ieder jaar bezoeken wij met veel plezier camping Borvo en de vriendelijke en zeer gastvrije eigenaren Sandra en Mark. Dit jaar voor het eerst in een van de twee safaritenten. Weer erg genoten van het terrein, de omgeving en de zeer gemoedelijke sfeer. Wij voelen ons er op ons gemak en komen er tot rust. De kunst van het nietsdoen wakkert aan en inderdaad, eindelijk dat boek lezen dat op onze verlanglijst staat. Kortom, een heerlijke plek om met vakantie te gaan. En niet te vergeten, de gasten die dit terrein aanspreekt. Vriendelijk, bewust van hun omgeving, natuur- en stilte. Gasten die daar zin in hadden hielpen dit jaar graag vrijblijvend een handje mee omdat Mark herstellende was van een ongeval. Volgens mij is dit een van de belangrijke kenmerken van naturisme. Voor ons wel in ieder geval. En dit jaar voor ons ook erg belangrijk zijn de goede hygiene maatregelen mbt het Corona virus. Duidelijke uitleg, aangepast sanitair, op veel plaatsen ontsmettingsmiddel vrij beschikbaar. En alles wat wij als gasten hebben gebruikt wordt optimaal gereinigd. Een prima zorg voor hun gasten past bij dit terrein. Volgens ons vele malen veiliger dan op een volle camping in Nederland.

Ellerstrand

26-07-2020
Leuk strand met schaduw plekken als je niet onbeschermd in de zon wil liggen. Niet super goed onderhouden maar schoon genoeg. Ook savonds een rustig en prettig strand alhoewel er dan wel wat meer toevallige kijkers langs de rand lopen, maar als je daar geen aandacht aan schenkt heb je er geen last van. Als je bloot op het strand ligt loop je nu eenmaal het risico bekeken te worden. Het water is ondiep waardoor het al gauw aangenaam van temperatuur is en het is schoon genoeg om een stukje te gaan zwemmen. Parkeerautomaat staat niet in de straat zelf waardoor je moet opletten om er niet voorbij te rijden. Doordat het uit echt zand bestaat kan je het wat vlak maken voor je je handdoek neer legt. Beter als zo'n hard ongelijk grasveld.

Messidor

26-07-2020
Ondanks de corona toch vertrokken op reis, en het ons niet beklaagd.
We zijn op 24 06 vertrokken.
We kwamen aan op een woensdag, we werden vriendelijk ontvangen, en de eigenares respecteerde de maatregels, we kregen netjes gewassen in plastiek verpakte lakens mee, onze accommodatie was tip top in orde, natuurlijk was het rustig.
Er was maar 1/4 de bezetting.
We zijn ter plaatste blijven eten, en het was lekker en ruim voldoende.
Het zwembad is vernieuwd , er zijn ook een aantal nieuwe douches, 1 negatief punt, de vloerbekleding rond het zwembad is in een zeer slechte staat, de eigenaars vertelden dat ze dit ook nog willen vervangen, dat de wortels van de bomen heel de vloer hebben stuk gemaakt, ik begrijp dat met heel die corona toestand kosten doen niet evident is .
Het is een beetje een ruig terrein, maar dat mag, het is echt nog in de natuur en naturistisch, ook de prijzen voor drank of eten zijn zeker betaalbaar.
Het is een leuk fijn terrein, voor herhaling vatbaar.
Ann en Luc

Le Pont d'Adèle

26-07-2020
Op zich prachtige camping en een mooie omgeving.
Heerlijk rustig weinig te doen voor kinderen.
Echter de foto's op de website suggereren grote plaatsen met mooi uitzicht.
De praktijk leert dat je langs een soort straatje komt te staan met aan beide zijden plekken.
Wij hebben voor een maand geboekt op een mooie plek, komt er plots in overleg met de camping eigenaar iemand met een grote caravan op een afstand van 4 meter voor je staan
Dit soort volk ontbreekt het ook nog aan de meest elementaire omgangsnormen.
Wat zoekt zulk volk op een naturistencamping??
Snel wegwezen dus, wij komen en hier niet weer.

Kollersee

26-07-2020
super

Isabellagriend (bij Oolderplas)

25-07-2020
ik hier nog geen ervaring mee is er een leuke vrouw die samen wil gaan met deze 34 jarige man?

Magnolias Natura

25-07-2020
Die Anlage ist sehr gepflegt der Pool ist top der Service hervorragend das Personal Ist super und kümmert sich um die Gäste wie man es selten gesehen hat immer wieder gerne komme ich hierher????????????????

Isabellagriend (bij Oolderplas)

25-07-2020
Hallo
Wat was het gisteren weer mooi op het strandje. Perfect onderhouden en geen afval. Component voor het onderhoud daar. Ik las de recensies en dacht toch ook even reageren. Ook ik heb last cq ongemak ervaren van zo te zien zelfde kale brede man met groen petje op die er rond liep alsof hele gebied van hem is.
Hij sprak me zomaar aan en zei dat ik in het seks gedeelte lag.nih ik lag even voorbij de boten de bocht om onder mooie boom. Ik deed of ik hem niet hoorde. Toch bleef hij tijdje naar mij kijken. Later stond hij met andere mannen te praten bij boten gedeelte. Hoorde hem zeggen dat is ze, alsof ik iets fout had gedaan.ik vond het erg intimiderend. Raar dat niemand iets aan die man doet. Ik lees dat meerdere mensen er al last van hadden. Zo jammer zeg, laat iedereen in zijn waarde aub

Le Perron (Athena)

24-07-2020
Prettig verblijf in een pod.
Na de corona lockdown wou ik er toch even uit en verbleef hier twee nachten in juni. Had langer mogen duren gezien de mooie ligging van het terrein , de faciliteiten, het comfortabele bed in de pod en het zeer vriendelijke onthaal van Liliane en Paul. Prachtige wandelingmogelijkheden in de streek. Kom zeker terug.
Patrick Cappelle - Le Perron (Athena)

Helios (Athena)

24-07-2020
Slecht toegankelijk door smalle weg ,zwembad alleen open als er een ehbo er aanwezig is,veel honden op de camping het lijkt wel een asiel, er zijn gasten die 3 a 4 honden bij zich hebben,je krijgt een plaatsnummer ,en de rest zoek je zelf maar uit ,veel vliegen op de camping ,door de honden en dierenparkje, voor ons eens maar nooit meer.

Schoorl

24-07-2020
Prachtig gelegen en lekker rustig.????????????

Finca del Mar

24-07-2020
Helaas moeten wij het relaas van de vorige schrijver bevestigen, de matrassen roken naar schimmel en de badkamer rook ook niet al te fris. Of dit nou kwam doordat het complex enkel maanden dicht geweest is....... En inderdaad de koffiemachine, een aanfluiting.
De staat van onderhoud neemt ziender ogen af, het wordt tijd voor een kwast over het houtwerk en de muren. Plantenbakken zijn gescheurd en gaan het waarschijnlijk over niet al te lange tijd begeven.

Dat de keukeninrichting zozo is, nemen wij voor lief, al is Ikea niet ver weg en doe je met weinig geld leuke dingen.

Klaus, de beheerder, was in onze periode ook niet op zijn best, hjj kwam behoorlijk gestresst over. Nors en schreeuwend deelde hij pamfletten met corona-regels uit, regels waar hij zich zelf overigens niet aan hield.

Charco als locatie verveelt ons nog steeds niet, maar Finca del Mar hoeft in de huidige staat niet meer op onze komst te rekenen. Het is jammer hoor, want de ligging is fantastisch en de appartementen op zichzelf zijn zeker niet slecht.


Gerrit & Yvonne

't Vennebos Natuurleven

23-07-2020
We werden hartelijk onthaald en wegwijs gemaakt op de camping. We hebben een heerlijk ontspannend lang weekend gehad want de sfeer was fantastisch joviaal met heel veel respect voor elkaar en Covid. Vlak buiten de camping kan je heerlijk wandelen en de Heidemolen bezoeken (na het coronatijdperk weliswaar) .
De sanitaire voorzieningen waren onberispelijk en de camping zelf wordt heel goed onderhouden.
Sowieso voor herhaling vatbaar !

Engelgaarde

13-08-2020
Mijn ervaring was tot vandaag goed. Maar er waren vanochtend Twee mensen bij mijn fiets zag ik in de verte.... ik was er aan het zwemmen. En die hebben dus gewoon brutaal mijn vrij nieuwe slippers mee genomen.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookiesread more


Time: 0.536