Naturismegids

Recensies van Lies en Thijs

Lillebaelt

06-08-2013
In 2010 ook al eens geweest en nu in juli 2013 weer een positieve ervaring. Klein verenigingsterrein met veel gemeenschapszin. Ondergrond is gras, weinig beschutte plekken. Voor wie gemakkelijk op vakantie wil, zijn er twee gezellige blokhutjes te huur met slaapplekken en keukentje. Veel vaste gasten, maar wel van het type dat je op een leuke manier overal bij probeert te betrekken. Het merendeel spreekt goed Engels.

Goed uitgeruste keuken, koelkast en vriezer en gemeenschappelijke ruimte met spelletjes en boeken. Net sanitair en overal toiletpapier en handzeep. Grappig kampwinkeltje voor de eerste levensbehoeften. Het stadje Middelfahrt beschikt over een winkelstraat, supermarkten en een leuk haventje. Het Kongebroskoven aan de rand van Middelfahrt is een mooi natuurgebied dat zich prima leent voor wandelen en hardlopen.

Geen zwembad, wel directe toegang tot het heldere water van de Kleine Belt met eigen strandje. Bodem loopt langzaam af dus geschikt voor kleine kinderen. Speeltuin en zandbak naast het sanitairgebouw. Geen speciale voorzieningen voor jongeren. Een bezoek aan het landgoed Egeskov (midden-Fyn) is een aanrader, trek er wel een hele dag voor uit want er is veel te zien, zoals het Falck-museum, prachtig slot, tuinen, boomtoppenwandeling enz.

Les Grands Chênes

03-07-2015
In 2011 ook al eens geweest en nu in juli 2015 weer een positieve ervaring. Nog steeds een paradijsje tussen de Groene Spechten en Vlaamse Gaaien in. Ruim opgezet en op glooiend terrein met grote kampeerplekken, toch gauw 120-160 m2. Leuke centrale uitvalsbasis voor het Dordognegebied. Ook mooie omgeving voor wandelen, kajakken en fietsen (leuke serie MTB tochten voor Le Lot verkrijgbaar bij oa het centre de tourist in Cahors, aanrader!) Nu in het voorseizoen is het nog rustig op de camping, vooral veel ouderen. Maar voor ons zoontje van een jaar werd direct het pierebadje met de waterspuitende kikker in orde gebracht en meneer heeft een privé badkamertje met bad! De eigenaars Olivier en Sylvie komen in het begin misschien wat gereserveerd over, maar leer ze wat beter kennen en je zult zien dat ze bijzonder hartelijk en behulpzaam zijn. Over campers op dit terrein is al een hoop geschreven, maar de ervaring leert dat 'mini-campers' (afmeting VW Transporter, MB Vito en soortgelijk) wel degelijk welkom zijn.

Momenteel is er nog ruime keus aan plekken, met zonnige of schaduwrijke ligging. Zelfgebakken pizza's komen nog steeds elke zaterdag uit de steenoven, gezamenlijke maaltijden en barbecuen zijn er ook nog steeds. Een aperitiefje, paella, kaas en dessert voor een schappelijke €15, daar ga je niet zelf voor koken in deze warmte..

Zoals gezegd is het een terrein waar voor tieners niet veel te doen is, maar jongere kinderen die een beetje creatief zijn en van lekker rondstruinen in de natuur houden, vermaken zich er vast best!

Fkk Vedsølejren

06-08-2013
Bijzonder mooi gelegen, knus terrein aan een prachtig meer. In juli 2013 bezocht en toen troffen wij slechts twee andere gasten. De plaatsen zijn gelegen op terrassen. De lager gelegen terrassen hadden vanaf 19:00 uur geen zon meer. Begrenzing van de plaatsen met ruige heggetjes.

De beheerder is een geestige man die klaar staat met raad, daad en foldertjes. De sauna, kano, roeiboot en waterfietsen staan ter beschikking. Het meer is diep en de bodem loopt snel af, zicht op kleine kinderen is dus echt nodig. Klein speeltuintje en volleybalveld. Het sanitair is netjes (met toiletpapier en handzeep) en de keuken is goed uitgerust maar klein (1x gasplaat en 1xspoelbak). Er is een minibibliotheek en kampwinkeltje met smakelijke wijn (de camping heeft elk jaar een ‘eigen wijn -in dit geval Chileense Merlot- met drie flessen voor DK100 een koopje)’.

Prima uitvalsbasis voor Midden en Noord-Jutland, een bosrijk gebied. De binnenstad van Viborg heeft mooie winkelstraten. De stadswandeling door de middeleeuwse binnenstad is erg bijzonder (vraag de beheerder naar de folder als je hem niet al gekregen had!) Aan de rand van de stad voldoende supermarkten. Ook heerlijk gefietst over de oude spoorbaan bij Silkeborg en niet te vergeten De Man van Tollund in het Silkeborgmuseum. We komen zeker nog eens terug.

Lyngboparken

06-08-2013
Lyngbo Parken

Mooie camping, gelegen in een soort grote duinkom. Caravanplaatsen liggen langs laantjes, tentplaatsen langs de randen. Vriendelijke beheerders. Alle voorzieningen aanwezig. Bij de receptie zijn brood, bier en frisdrank verkrijgbaar. Er is een overdekte barbequeplaats (op de kampeerplek mag niet gebarbequed worden ivm brandgevaar) met een biertap. Afrekenen op vertrouwensbasis door zelf het verbruikte te turven. Dat is erg leuk en zijn we in Nederland helaas niet meer gewend. Sanitair is op leeftijd maar netjes. Gemeenschappelijke ruimte met Deense roddelblaadjes, boeken, spelletjes en televisie. Keuken is voorzien van meerdere gasplaten, spoelbakken en zelfs een oven (ook wel eens leuk, pizza eten tijdens het kamperen!)Speeltuin en pierebadje voor de kinderen. Er zijn blokhutten te huur.

Vergeleken met de andere naturistische terreinen die wij in 2013 in Denemarken bezochten, vonden wij de gasten op Lyngbo wat afstandelijk en op zichzelf. Aardige graadmeter is daarbij vaak of de mensen elkaar groeten en hoe vaak je een kletspraatje hebt bij keuken of toiletgebouw, dat was toch anders dan op de andere terreinen.

Erg leuk is om rond de schemering de 'wandelroute' door de duinen rond de camping te lopen. Op de hoger gelegen punten heb je een prachtig uitzicht over de uitgestrekte heide en duinen en misschien zie je nog wat beestjes rondlopen.

Een dagtochtje naar het pittoreske eilandje Fanø is een aanrader, twaalf minuten met de pont vanaf de haven van Esbjerg. In Esbjerg de auto laten staan en met de fiets op de pont is een goed plan. Ook Ribe is een bezoek waard, maar erg toeristisch.

NFJ Naturist Camping

06-08-2013
Bezocht in juli 2013. Grote camping die vooral bestaat uit laantjes met caravans van vaste gasten. Tenten staan op twee aparte velden met uitzicht over het Kattegat, de beste plekken! Ondergrond is gras, enkele beschutte plekken langs de rand van het tentenveld. Het merendeel van de vaste gasten spreekt goed Engels en is nieuwsgierig van aard.

Eenvoudig uitgeruste keuken (3 gasplaten, 3 spoelbakken) koelkast en vriezer en gemeenschappelijke ruimte. Net sanitair en overal toiletpapier en handzeep. Kampwinkeltje voor de eerste levensbehoeften. De stad Odder beschikt over een winkelstraat en verschillende supermarkten en ligt op fietsafstand.

Geen zwembad, wel directe toegang tot het eigen strand dat niet erg diep is maar wel uitgestrekt lang. De zee kan bij veel wind vrij ruw zijn. Speeltuin, zandbak en trampoline naast het sanitairgebouw. Goede uitvalsbasis voor bezoeken aan Aarhus en Silkeborg, de route er naartoe over de binnenwegen is erg mooi.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactVermelding en adverterenCookiesread more


Time: 0.081