Naturismegids

Recensies van Sander

Centro Naturisto Sierra Natura

05-08-2013
Na de reviews hier gelezen te hebben, bezochten we eind juli deze camping en we gaan zeker nog eens terug. Het is tot nu toe de fijnste naturistencamping die we tegenkwamen.

Enkele pluspunten:
- De vriendelijkheid en hartelijkheid van de mensen. De Spanjaarden spreken over het algemeen weinig Engels en wij spraken geen woord Spaans, maar toch willen ze heel graag met je communiceren en doen ze erg hun best om je vragen te beantwoorden.
- De opbouw van de camping, de mooie gebouwtjes, de fijne kampeerplekken onder de bomen, water en elektriciteit zijn prima.
- Het eten. Als je wilt kun je op de camping ontbijten, lunchen en dineren. Wij deden alleen het diner, maar dan wel elke avond want het was zonder uitzondering heerlijk. Er wordt veel vegetarisch gekookt en als er vlees op het menu stond, maakte men voor ons een vegetarisch alternatief. Bijkomend voordeel: je leert meteen andere mensen kennen.
- Het sanitair is uitstekend.
- 's Avonds wordt regelmatig muziek gemaakt (door de mensen op de camping zelf). De ene keer wordt er gezongen, dan weer gitaar gespeeld, gedanst etc. Er is een elektrische piano (neem bladmuziek mee).
- Je kunt heerlijk naturistisch wandelen in de omgeving van de camping. Er zijn verschillende routes uitgezet.
- Er worden bijna elke dag activeiten georganiseerd, maar die zijn heel kleinschalig (geen 'prodentglimlachende animatieteams'): yoga, tai chi, tafeltennistoernooi, jeu de boulen, wandelingen etc.
- Er is een klein winkeltje op de camping en het bruin brood wordt zelf gebakken (dus nog lekker warm bij het ontbijt).

Het enige minpunt dat wij konden verzinnen:
- De vliegen. De ene dag meer dan de andere. Sommige mensen nemen muskietententjes of klamboes mee. Zonnebrandolie (geen idee meer hoe het heet, maar het kwam uit de lokale supermarkt, was factor 6 en er stonden worteltjes op het etiket) lijkt ook te helpen.

Niet plus niet min:
- Er is geen wifi maar bij de cafees in Moixent en op de naastgelegen camping kun je daarvoor prima terecht.

Tips:
- Als je een dagje strand wilt doen is het naaktstrand van l'Ahuir een goede optie (bij Gandia).
- Op woensdag wordt regelmatig een wandel/zwem-tocht door een rivier, de Rio Fraile, georganiseerd (canyoning?). Twee uur rijden vanaf de camping, waarvan het laatste deel over een zeer slecht begaanbare weg, maar het is het waard. Neem (oude) sportschoenen of gympen mee met voldoende grip.

Plage Naturiste du Camping la Grande Cosse

05-08-2013
Een goede camping maar niet heel bijzonder, vonden wij.

Pluspunten:
- Vriendelijke ontvangst bij receptie, ze spreken veel talen. Zonder reserveren half juli genoeg plek. We mochten zelf een plaats uitkiezen.
- Schone, prettige camping.
- Vrijwel geen mensen in kleding.
- Prima supermarktje.
- Fijn zwembad met ruim voldoende ligbedjes.

Minpunten:
- Muggen, en vooral 'vampiervliegjes'. Zoals al gelezen in eerdere reviews; ze waren er echt.
- 's Avonds vaak muziek over het hele terrein te horen, zo niet van de eigen camping dan wel van campings in de omgeving. Echter weinig overlast gevend en rond middernacht is het rustig.
- Wifi werkte niet goed.
- Polsbandjes die je niet af kunt doen.
- Het strand is niet zo bijzonder. De zee was tamelijk vies.

Niet plus niet min:
- Er worden veel activiteiten georganiseerd.
- Auto bij de tent, dus er rijden auto's over de camping.
- Douches met drukknop stoppen heel snel.

Tip: bezoek in juli Perpignan op een donderdag (vanwege het festival 'Les Jeudis de Perpignan'). Huur een BIP fiets bij het Office de Tourisme.

Centre Naturiste René Oltra

12-08-2012
Massale camping die uitblinkt in lelijkheid. Plaatsen met weinig privacy (links, rechts, voor en achter je staan tenten en caravans) en geen mogelijkheid om een hangmat op te hangen. Het sanitair is oké, op de vervelende kranen met niet-werkende bewegingssensoren na, maar wordt te weinig schoongemaakt. 's Avonds en 's ochtends naar het toilet gaan is een avontuur; het kan maar zo zijn dat je in de poep staat/zit. Gelukkig zijn er ook hurktoiletten. Minder comfortabel, maar je hoeft tenminste niks aan te raken. Pluspunt van zo'n grote camping is dat er veel winkeltjes zijn voor vers brood, verse groenten en fruit en mooie schaal- en schelpdieren. Andere positieve punten zijn de nabijheid van het strand en enkele leuke plaatsen zoals Montpellier en Carcassonne. Verdere negatieve punten: lange wachttijden bij de receptie waar te weinig informatie wordt verstrekt (bijvoorbeeld dat je de factuur nodig hebt wanneer je aan het eind van je vakantie vertrekt), veel autoverkeer op de camping, veel licht (je ziet hier beduidend minder sterren aan de hemel dan op andere campings) en geluid (elke avond party party) 's avonds. Het naturistendorp van Cap d'Agde staat bekend om de erotische activiteiten, zowel op het strand als in het uitgaansleven. Dat is mijns inziens tevens de enige reden om hier naartoe te gaan. Wij (= homostel, beide in de dertig) hebben het gezien en vonden het (= de in latex/leer/kant/touwtjes gestoken heterostellen van boven de vijftig) ook best vermakelijk, maar niet meer dan dat. Voor mij is het onbegrijpelijk dat er zoveel mensen met kinderen naar deze camping gaan. Als je niet voor de erotiek gaat, zoek dan tenminste een mooie naturistencamping uit. Zo moeilijk is dat niet; vrijwel elke andere camping is mooier dan deze...

Campeggio Naturista Costalunga

06-08-2012
Een fijne, rustige camping gelegen op enkele kilometers van het dorp Sassello. De meeste bezoekers zijn Nederlanders. Ook zijn er wat Italianen, Belgen en een verdwaalde Duitser. De sfeer is heel prettig, we hebben hier veel leuke mensen leren kennen. Misschien toeval, maar veel onderwijsvolk. En veel fietsliefhebbers die niet bang zijn voor het heuvelachtige landschap. Er zijn niet zoveel kinderen, vooral stellen zonder kroost. Het zwembad is prima en er zijn voldoende ligbedjes. Boodschappen doen op de camping is beperkt tot enkele basisproducten, maar je kunt wel vers brood bestellen voor de volgende ochtend. Er is een bar bij het zwembad (waar je o.a. een fles wijn kunt kopen). Je kunt elke avond deelnemen aan het groepsdiner (€20 inclusief wijn) en dat is echt een aanrader. Het is niet alleen erg lekker (5 gangen) maar je leert ook meteen veel andere campinggasten kennen. Het sanitair is verouderd, maar voldoet prima als je niet teveel luxe verwacht. Het warm water wordt via zonneboilers verkregen en is dus soms gewoon op. Vanuit de camping ben je met de auto in ongeveer een half uur aan de kust (Savona) en in ruim een uur in de stad Genua. De weg naar de camping is behoorlijk bochtig en het laatste stukje is heel smal, dus met een caravan zou het wel eens een uitdaging kunnen zijn. Met de tent is het echter prima te doen. Je auto mag hier niet bij de tent staan en dat is prima (lekker rustig). Wat ons betreft voor herhaling vatbaar.

Euronat

25-08-2010
Pluspunten:
- Heel groot, maar op het campinggedeelte voel je dat gelukkig nauwelijks.
- Uitstekend (binnen en buiten) zwembad.
- Uitgebreid winkelcentrum.
- Veel kunst- en cultuur workshops.
- Bewaakt strand (er staat een sterke stroming in zee).

Minpunten:
- Veel geklede mensen.
- Commerciële uitstraling.

Tips:
- de grond is zanderig en het kan er waaien, dus neem goede tentharingen mee.

Domaine de la Sablière

25-08-2010
Veel is eerder al gezegd, dus bij deze onze belangrijkste opmerkingen.

Pluspunten:
- De ligging aan de rivier Cèze is schitterend
- De naturistische wandelroutes. Je kunt uren wandelen, o.a. naar een ruïne en naar een bergtop met fantastisch uitzicht.
- Prima campingwinkel.
- Weinig geklede mensen.

Tips:
- neem waterschoenen mee, de rivierbedding bestaat uit kiezels
- neem wandelschoenen mee
- neem rotspennen mee voor de tent
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactVermelding en adverterenCookiesread more


Time: 0.059