Naturismegids

Recensies van H K

Schiermonnikoog (oost)

16-08-2012
Heerlijk lang (11 km) en zeer breed strand. Ben er in aug-12 geweest.

Het strand is super geschikt voor naturistische wandelingen en voor zonnen op het brede strand over in de duinen, waarbij zeker in jul/aug in de duinen opgepast moet worden voor 'dazen': steekvliegen. Dus in de duinen zonnen kan je nogal wat dazensteken opleveren; met azijn behandelen.

Tevens is de Reddingsweg vanaf de opgang (ruiterpad) na de opgang 'Marlijn' (voor Marlijn naar 300m rechts via fietspad; dan 100m links de groene strook in; na overgang naar rechts) enorm geschikt; ook voor naturistisch fietsen. Ook hier geldt: oppassen voor de dazen! Dit onverharde 'wandelpad' (autospoor) loopt zeker tot paal 13 en is goed te befietsen.

Evt. passanten (1 of 2 ?) zijn doorgaans zeer vriendelijk en kijken nergens vreemd van op. Hetzelfde geldt voor strand en duinen trouwens. Zeer goeie sfeer!!

Gravingen (vereniging Zon en Leven)

29-06-2013
Gravingen is verrassend groot, groen, rustiek mooi met vlonders en kleine 'bruggetjes' met prachtig gemaaide wandelpaden erdoorheen omgeven door water waar je heerlijk lang kan rondzwerven. En in dat mooie landschap heeft men passende accommodaties aangelegd die de schoonheid van Gravingen niet aantast, maar juist benadrukt. Mijn 1e wandeling over vlonders, bruggetjes en groengemaaide wegen met kleine rondgemaaide zonneweidjes deed me de tijd vergeten en nogal eens de weg kwijtraken ;-) Heerlijk!!!
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactVermelding en adverterenCookiesread more


Time: 0.075