Naturismegids

Recensies van Jos en Monique

Domaine d'Enriou

14-08-2012
De camping wordt veel te mooi afgeschilderd. De Mas is heel sfeervol,maar daar houdt het op. Bij aankomst is de bedrijfsleider niet echt geinteresseerd en behulpzaam. We hadden een plaats met electriciteit gereserveerd, maar moesten maar gewoon een plaats gaan zoeken. We kregen geen plattegrond mee. Dan loop je te zoeken naar de electriciteitspunten en blijkt dat die er eigenlijk te weinig zijn. We hoorden van verschillende mensen dat ze 2 of 3 verlengkabels bij hadden moeten kopen om bij de electriciteit te kunnen. Het terrein waar wij onze tent op hebben gezet, was heel hobbelig en dat is zacht uitgedrukt. Er zijn officieel maar 110 staanplaatsen, maar er waren tussen de 200 en 300 plaatsen bezet. Wij hadden via Euronature gereserveerd en bij uitchecken bleek dat we helemaal niet bekend waren...en je kunt alleen maar cash betalen, dat zet je toch aan het denken.

Het sanitair en de afwasplaatsen zijn niet alleen sterk verouderd, maar wordt ook niet schoongehouden. Vieze natte vloeren, spinnenwebben vanaf 1 meter hoog, wordt allemaal niets aan gedaan. Toilet dat verstopt is, wordt gewoon afgesloten, dan is het toch opgelost?! Douche waar het water niet voldoende afloopt, wordt door de (overigens zeer onvriendelijke) bedrijfsleider nagekeken en verder ook niets aan gedaan. Het enige positieve is dat het douchewater lekker warm is. De rest van het personeel is trouwens wel heel vriendelijk.

Het zwembad is op zich goed, maar ook hier weer zijn de grindtegels dringend aan vervanging toe, of moeten ze op z'n minst opnieuw worden gelegd. Het meer en de wandeling er naar toe is mooi, maar met zo'n 15 graden watertemperatuur voor de meeste mensen te koud. Er is niet veel ruimte om te zitten op de stenen, dus met een man of 6 zit je op elkaars lip.

Wanneer er 's avonds livemuziek is bij de Mas, is dit heel gezellig. Wanneer je gebruik maakt van het restaurant tenminste. Kom je om alleen maar wat te drinken en van de muziek te genieten, ben je niet erg welkom. Je kunt met wat geluk ergens een stoel opscharrelen en dan een eind van alles af gaan zitten en tegen de rug van de muzikanten aankijken.
Je kunt er lekker eten voor een redelijke prijs. Wel wil ik even aangeven dat de zeepdispenser op het toilet in de Mas 2 weken leeg is geweest...

Wifi wordt aangeboden, maar in de 2 weken dat wij er waren kwamen we maar 1x op internet. Voor ons was dit geen vreselijk probleem, maar hier waren wel veel klachten over.

Uit alles blijkt dat het hier alleen maar draait om geld te verdienen met zo min mogelijk onderhoud/investering. Je moet het maar nemen zoals het is. Zo hebben wij het nog niet eerder meegemaakt, hebben wij dan met de andere campings in Frankrijk geluk gehad? Prijs/kwaliteit staat bij D'Enriou in geen verhouding.

Je kunt er heerlijk (naturistisch) wandelen. De omgeving is heel mooi en er zijn veel leuke plaatsjes (met markten) op een half uurtje rijden ongeveer.

Mocht je naar deze camping willen, reserveren is nergens voor nodig. Ze hebben altijd nog ergens plaats...

Castillon de Provence: Camping-Bungalow Parc Naturiste

22-02-2015
Wij hebben al vier keer onze vakantie doorgebracht in Castillon met de tent. Fantastisch, niets dan lof! Steekt voor ons boven andere Franse naturistische campings uit die we kennen. De weg naar boven is goed te doen, je houdt rekening met elkaar. Met een caravan ook, zo horen we van anderen. En hoe zouden de mobilhomes boven zijn gekomen? Ben je boven, dan heb je ook wat! Schitterend uitzicht, omgeving, rust! Het pad naar het meer is ongeveer 20 minuten lopen, maar natuurlijk wel de berg af en dan ook weer de klim naar boven. Voor ons goed te doen en een mooie wandeling. Het meer is heel mooi en het strandje is fijn, er zijn ligbedden waar je gebruik van kunt maken. Je kunt natuurlijk ook naar het zwembad op de camping, ook heel mooi. Het restaurant wordt gerund door een geweldige kokkin die heerlijk kookt. Ook niets dan lof. De bar, het terras, we komen er geregeld maar niet elke dag. De kampeerplaatsen zijn heel ruim, zo groot zie je ze niet zo snel. Op het veld waar je ligt hangt het van jezelf af hoeveel contact je hebt. Dat is persoonlijk. Wij hebben gezellige contacten maar we zijn geen plakkers. Het sanitair, de afwasplekken ( met super uitzicht!) allemaal prima. Het winkeltje, het brood 's morgens, niks mis mee. De omgeving, geweldig! Zeker, de afstanden zijn groot. Je zit nu eenmaal in de bergen. Dat weet je als je daar op vakantie gaat. Maar dan heb je ook wat! Wij doen niet aan alle activiteiten mee. De (water)wandelingen met Didier wel, echt een aanrader! De wijnproeverijen van Xavier, heerlijk en heel gezellig. Over de nationaliteiten: veel Nederlanders, maar ook Belgen, Fransen, Duitsers en Engelsen. Justus en alle medewerkers, alleen maar goede ervaringen, ze zorgen ervoor dat je een fijne vakantie hebt. Commercieel? In onze ogen helemaal niet erg, zeker niet te commercieel. Voor ons is de verhouding luxe, professionaliteit, rust, kwaliteit helemaal goed. Klein minpuntje voor mij, voor anderen een pluspunt, 's nachts koelt het flink af omdat je nu eenmaal op 1000 mtr hoogte zit. Wij liggen nu niet meer op een luchtbed maar hebben ons stretchers aangeschaft. En we liggen onder dekbedden. Maar in een caravan, camper of mobilhome heb je daar zeker minder of geen last van. Wij kunnen maar een paar weken per jaar op vakantie en dan willen we een fijne vakantie. Castillon biedt ons alles wat wij daarvoor nodig hebben! Dus ook dit jaar... Weer naar Castillon!
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookiesread more


Time: 0.038