Naturismegids

Recensies van Leontne en Dorus

Mas de la Balma

07-08-2012
Wij zijn iets minder enthousiast dan de meesten hier op deze site. Op zich een prima camping maar in een aantal opzichten wel érg basic. Met name de sanitaire voorzieningen waren voor zo'n grote en uitgestrekte camping wat onder de maat: weinig en te veel uit de buurt vonden wij. Omdat de camping behoorlijk afgelegen ligt en een hele steile en slecht toegankelijke toegangsweg heeft is snel even boodschappen doen er niet bij. Om die reden zo een wat uitgebreidere campingwinkel een prima aanvulling zijn.

De zwemplekken zijn super: heerlijk koel natuurwater in een prachtige omgeving. De staf is vriendelijk en bereidwillig.

Al met al een prima camping als je wat ongemakken voor lief neemt

Centre Pardigue

25-08-2010
Pardique is ons erg goed bevallen. We stonden er een week in de nazomer van 2010. De ontvangst was allerhartelijkst, Ria stond meteen klaar met koffie en croissants toen we na een reis van twaalf uur vanuit Nederland in de ochtend aankwamen.

Pardique is een eenvoudige camping met alleen basisvoorzieningen: een (prima) zwembad en (uitstekend) sanitair. Daarnaast is er een bouleveldje en is er een terrasje bij het zwembad waar je om vijf uur een borreltje kunt drinken. Drankjes en ijsjes reken je af door streepjes achter je naam te zetten; het afrekenen gebeurt de volgende ochtend als je brood komt halen. Deze blijk van vertrouwen werd door ons erg gewaardeerd. Op een paar minuten loopafstand is er nog een naturistisch riviertje waar je heerlijk in de stroomversnelling kunt liggen of een modderbad kunt nemen. Het enige minpunt vonden wij het gebrek aan schaduw op veel plekken. Een snel gekochte tarp bracht echter uitkomst.

Al met al een uitstekende camping voor een redelijke prijs.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookiesread more


Time: 0.048