Naturismegids

Recensies van Rudi R.

Camping De Reenert

01-07-2012
Wij verbleven in juni 2 weken op De Reenert. Het onthaal aan de receptie was vriendelijk, maar de ons toegewezen plaats was klein en bovendien was het gras niet gemaaid. Dé trots van De Reenert, het overdekt zwembad, is in feite niets anders dan het vroegere (kleine !) openlucht zwembad waar nu een enorme blokhut omheen gebouwd is. Er zijn evenwel totaal geen voorzieningen bij dit zwembad en het water was ook niet echt proper. In dit gebouw vindt men ook het nieuwe sanitair. Mooi, maar onlogisch ingericht. Zo moet men bijvoorbeeld door de doucheruimte passeren om naar het toilet te gaan! Onmogelijk proper te houden dus. De vloer is er ook zeer glad, zeker wanneer deze nat ligt. Bovendien vinden de uitbaters het niet nodig om minstens éénmaal per dag het sanitair schoon te maken; dat kan toch niet! Wij gingen melden dat er op meerdere WC's geen toiletpapier meer aanwezig was. Wij werden bedankt en er werd nota van genomen. Meer dan 24 uur later was er evenwel nog niets gebeurd!
Buiten het zwembad is er op De Reenert in feite ... NIETS. Wij kunnen deze camping zeker niet aanbevelen.

Camping Naturiste Le Couderc

18-09-2014
Wij verbleven van 23 augustus tot 10 september 2014 op deze camping. Wij werden zeer vriendelijk onthaald met een drankje en een korte rondleiding (receptie, winkel, bar, restaurant). We kregen een plannetje waarop de beschikbare plaatsen waren aangeduid en mochten vrij een plaatsje kiezen. Wij kozen voor een plaatsje op de familieweide. Een goede keuze. Misschien niet zo zonnig als het bovenste veld, maar van kliekvorming was hier geen sprake.
Het was nog behoorlijk druk op de camping en er was nog voldoende animatie. Het "open podium" en "happy hour" bij de bar zijn echte aanraders. In het restaurant kan je lekker eten voor een redelijke prijs (wel even reserveren !). Het zwembad en sanitair worden dagelijks schoongemaakt. De uitbaters en hun personeel zijn zeer vriendelijk en steeds beschikbaar (ook 's nachts zoals vrienden mochten ondervinden !). Prima vakantie ! Voor herhaling vatbaar.

Les Grands Chênes

18-09-2014
Wij verbleven hier van 14 tot 23 augustus 2014. Het is een mooie, kleine camping die slechts beperkt open is. De grootste investering die hier gebeurde is wellicht de elektrische, op afstand bedienbare slagboom, want : auto's mogen alleen bij aankomst en vertrek op de camping. Als verwelkoming kregen we het campingreglement. Na enkele dagen konden we geen brood meer bestellen op de camping; glas moet je als kampeerder zelf wegbrengen naar de glasbol in het dorp. Het sanitair is zeer proper, maar er zijn slechts een beperkt aantal WC's en voor toiletpapier moet je zelf zorgen ... dus iedereen met zijn rol op stap. Voor wie absolute rust zoekt is dit een prima terrein, maar wij wilden toch net iets meer dat vakantiegevoel beleven.
Prima uitvalsbasis voor een bezoekje aan Rocamadour.

Devèze

30-09-2013
Eind augustus kwamen wij na een heel positieve ervaring in 2012, terug toe op camping Devèze. Wij mochten al direct vaststellen dat de toegangsweg naar de camping hersteld was, zodat deze nu vlot berijdbaar is. Mylène kende ons nog en kon ons dezelfde standplaats aanbieden. Wij zagen hier dan ook veel mensen terug die we vorig jaar leerden kennen. Wij voelen ons "thuis" op deze camping en keren er zeker nog terug.

Devèze

26-09-2012
Wij verbleven van 16 augustus tot 15 september 2012 op deze camping. Mylène en Jean-Pierre zijn sedert begin dit jaar alleen eigenaar / uitbater van de camping. Zij zijn zeer vriendelijk en behulpzaam. Hier ben je geen klant maar een gast (na 2 dagen kennen ze al je naam, zeker weten !). Als kampeerder beschik je hier over een zeer ruime standplaats met aansluiting voor electriciteit en waterkraantje op redelijke afstand. Er is voldoende en verzorgd sanitair, mooi zwembad met ligweide, een meer om te vissen,... Ruimte om gezellig samen te zitten of om even alleen te zijn wanneer je dit wenst. Er is geen restaurant, maar voor een snack kan je steeds bij Mylène terecht. In de bar of op het terras (geen verplichting om iets te verbruiken) kan je gratis internetten (wifi). Echt een prima camping. Jammer dat de toegangsweg naar de camping in zo'n slechte staat is, maar als naturisten zijn we wel iets gewend op dat vlak ! Een aanrader !!!

Le Colombier

09-07-2011
Wij waren van 05 tot 19 juni 2011 op Le Colombier. Het weer viel wat tegen (weinig zon, maar gelukkig ook weinig regen) maar dat was in die periode in feite voor heel Frankrijk het geval. De camping zelf was evenwel prima. Heel ruime, vlakke plaatsen. Je kan bij aankomst zelf een plaats kiezen, dus veel zon of toch liever wat schaduw; tussen de andere kampeerders of een rustig plaatsje helemaal alleen,...dat bepaal je zelf. Het sanitair op de camping is voldoende en proper, al lieten de douches het soms wel eens afweten, maar daar werd aan gewerkt.
De camping is heel landelijk gelegen. Zowel op de camping als in de omgeving kan je mooie wandelingen maken. Eén of andere meer "toeristische" plaats bezoeken betekent dan weer wel een serieuze verplaatsing.
Wat mij vooral zal bijblijven van Le Colombier is de goede sfeer die er heerst. Kort of lang verblijf, eigenaar of huurder, Belg, Nederlander of Fransman,...iedereen praat met iedereen. Ja, dit is een camping met Nederlandse uitbaters, maar dan wel in la douce France.
Graag tot ziens !

Creuse Nature

10-07-2009
Prima camping met vriendelijke uitbaters en medewerkers. De camping is vlot bereikbaar met de caravan en beschikt zowel binnen als buiten over een zwembad. Er is sauna, visvijver, bar, restaurant, gratis WIFI, ... Het sanitair is proper en verzorgd. De bakker komt elke dag op de camping. Voor je overige inkopen hoef je slechts tot BOUSSAC te rijden, waar je o.a. 2 warenhuizen vindt. Met de ACSI-kaart is dit (buiten het seizoen) ook nog een zeer goedkope camping. Echt een aanrader.

Centre Naturiste René Oltra

09-07-2009
Wij waren in juni 2009 op CHM René Oltra. Of je wil of niet, je kan de camping niet los zien van het "naturisten"dorp. Bij onze aankomst (voor 15 juni) was de receptie van de camping slechts open tot 17.45 Hr. Dat kan toch niet voor een camping met deze capaciteit. We hadden nog geen kampeerplaats gezien, maar mochten wel al onmiddellijk betalen. Blijkbaar werd iedereen die zonder reservatie toekwam op de avenue C, D of E geplaatst, terwijl andere, ruimere, standplaatsen heel de tijd vrij bleven. Het sanitair was ondermaats en vaak vuil. Dat kan ook moeilijk anders, want een WC-borstel was nergens te bespeuren. Wanneer ik hierover aan de receptie een opmerking maakte kreeg ik als antwoord dat er vroeger wel WC-borstels waren, maar dat deze gestolen werden. Zijn er dan echt naturisten die gebruikte WC-borstels verzamelen??? Dit was mijn eerste bezoek aan deze camping; het volgende bezoek is niet voor binnenkort...
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactVermelding en adverterenCookiesread more


Time: 0.071