Naturismegids

Recensies van Willeke

't Twiske / Baaiengat

27-05-2012
Ik wil toch echt klagen over het feit dat er ipv "naturistenterrein" (zoals bij het vroegere gebied) nu "ontklede recreatie toegestaan" op het bord staat, met als gevolg dat er vele zieligerds aapjes komen kijken en je er kwalijk iets van kunt zeggen.
Daarbij wordt op warme drukke dagen ( we waren er ook deze eerste pinksterdag) het strand "overgenomen" door gewone strandgangers, die luidruchtig zijn, troep achterlaten en dus aapjes kijken.Ik hoor van andere gasten, dat er in Duitsland ook gemengde stranden zijn, maar ik vind de sfeer er hier minder op worden.
Dan hebben we nog onze allochtone mede Zaankanters, die gebruik maken van het toiletgebouw, terwijl ze even verderop bbq-en.
Enige hilarische moment is, als een heel gezin in de toiletten verdwijnt, moeders uiteraad volledig bedekt van kop tot teen en iemand zegt "applaus als ze alleen met een hoofddoekje op naar buiten komt".
Nee, ze hadden ons beter in het oude gebied kunnen laten! Daar kwam hooguit een kwart van het aantal zielige figuren langs van wat ik nu zie langs komen. Het ligt nu ook te dicht bij de parkeerplaats en er gaat een fietspad langs.
Evengoed was het een gezellige dag, want we laten ons natuurlijk niet wegjagen!

't Twiske / Baaiengat

09-09-2012
Na een heel seizoen "nieuw strand"(waarvan voor mij een maand vakantie in het buitenland tijdens de zomervakantie) ben ik na dit geweldige ws laatste weekend van het seizoen toch een b-tje om.
Het aantal kijkers is verminderd, de sfeer onder de vaste gasten (hoor ik zelf niet bij) is volgens mij weer goed en met mooi weer is dit dan toch de "rustigste" (qua lawaai en troep) en tegelijk gezelligste plaats in het Twiske.
Tot ziens dus, over een maand of 7 a 8!
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookiesread more


Time: 0.054