Naturismegids

Recensies van Ben en Sonja

sauna Deco

12-05-2012
De site ziet er zeer veelbelovend uit. De trap is dan ook inderdaad prachtig, zo ook het glas in lood maar als je echt voor een saunabezoek komt, moet je hier niet zijn. De sauna's zijn klein, er is geen zwembad, een heel klein binnenplaatsje, enfin, na twee, drie uurtjes maximaal heb je het helemaal gezien in deze sauna. Prijs/kwaliteit verhouding vind ik ronduit slecht.

Le Village du Bosc

05-07-2017
Dit jaar voor derde keer binnen vier jaar een week doorgebracht op Village du Bosc. De omgeving blijft prachtig, het meer heerlijk en Nathalie hard werkend. Het sanitair nog steeds prima in orde. Wat alleen jammer is, is dat er rondom het zwembad vier sanitairgrbouwen op een kluitje zitten en er boven, waar toch ook een flink aantal kamperrplekken zijn, slechts twee dixie toiletten zijn en een toch wel aftands plekje om af te wassen.
De vorige keer dat wij er waren, in 2015, waren we er begin september en was de bar niet of nauwelijks open. Wij dachten dat dat kwam omdat we laat in het seizoen waren en besloten daarom om deze keer half juni te gaan. Niet omdat we de hele dag bij de bar willen hangen, integendeel, maar als je terugkomt van bv een hele dag aan het meer of 's avonds na het eten, vinden wij het gezellig om met wat andere gasten wat te drinken en te babbelen. Maar helaas, de bar was overwegend dicht en op de openingstijden kon je absoluut geen staat maken. Bar is tegenwoordig in beheer van een Belgisch echtpaar die, zoals wij het ervaarden, de bar open of dicht deden zoals het hen uitkwam. Het kon echt gebeuren dat je met een flink aantal mensen op het terras zat en opeens, zonder enige aankondiging, het rolluik voor de bar dichtging en het echtpaar verdween. Dus van 's avonds nog even gezellig een drankje doen was absoluut geen sprake.
Gewoon aangeven van wanneer tot wanneer de bar open is en je daar dan ook aan houden moet toch niet zo moeilijk zijn?

Wij vinden het altijd leuk om mee te doen aan de gezamenlijke maaltijden en die werden door Pierre en Nina gemaakt en waren prima in orde. Sinds dit jaar doen zij dat niet meer en is er een cateraar ingeschakeld. Nog nooit hebben wij zo'n slechte maaltijd gehad. Ik weet, alle waar naar zijn geld, maar dit was echt verschrikkelijk! Smakeloze oude sla, een droog stukje kip met welgeteld één champignon en een beetje aardappelpuree uit een pakje en klef puntje appeltaart toe. En dat alles geserveerd in plastic bakjes alsof je bij een of ander fastfood restaurant zit. En volgens een mevrouw die bij ons aan tafel zat, was het nu beter dan de week ervoor omdat toen nog alles koud was ook. Ongelooflijk!
Enfin, Village du Bosc heeft zeker zijn pluspunten maar deze dingen, de openingstijden van de bar en de maaltijd moeten zeker verbeterd worden.

Lous Suais: Camping-Bungalow Naturiste

06-07-2016
Onlangs een hele fijne week doorgebracht op Lous Suais. We wisten niet dat het van eigenaar was veranderd en hadden op de site gezien dat de eigenaren Nederlands waren dus begonnen bij aankomst tegen Gilles gezellig in het Nederlands te babbelen. Gelukkig spreekt Gilles zeer goed Engels dus het misverstand was gauw opgelost. De ontvangst was hartelijk. Een drankje erbij en Gilles nam alle tijd. Mooie plek uitgezocht met uitzicht op het meer. Het meer is heerlijk om te zwemmen en in het voorseizoen staan de waterfietsen ook nog gratis ter beschikking van de gasten. Sanitair is prima. Ook in het voorseizoen serveert Gilles iedere ochtend gratis koffie bij de bar en dat is een heel gezellig uurtje. Wat dan wel een beetje jammer is, is dat er 's avonds bijna niemand bij de bar zat terwijl de consumpties toch zeer betaalbaar zijn. Gilles is echt een geweldige, keihard werkende gastheer en zijn moeder is een lieverd die ook flink meewerkt. Vincent was er alleen in het weekend dus die hebben we maar even gezien. Omgeving en de kleine dorpjes zijn ook zeer de moeite waard. Kortom, Lous Suais is voor ons een absolute aanrader!

Le Village du Bosc

12-10-2013
Vorig jaar hoordén we van mede naturisten over deze camping. Zij waren zeer lovend en daar wij de omgeving van Lac Salagou al kenden en daar graag nog een keer terug wilden komen, besloten wij in augustus van dit jaar hier een weekje naar toe te gaan. We kwamen op een beetje ongelukkig tijdstip, zo rond 13.00 uur, aan op de camping en jawel, de receptie was tot twee uur gesloten. Dan eerst maar even een drankje op het terras bij het zwembad want het was zeer warm. Helaas, terras ook gesloten. Dan maar rondkijken op het terrein. Ons eerste indruk was nou niet bepaald gunstig. Bij de entree en het eerste klimmetje omhoog, veel stof en rood zand. Dor en warm...... Op het echte kampeerterrein aangekomen moesten we onze menig al herzien, dit zag er mooi ut en het uitzicht op het meer was fantastisch. Toiletgebouwen bleken prima in orde en toen tegen tweeën Philip ons ontving bij de receptie hadden wij al een mooi plekje uitgezocht en was alles snel geregeld. Klein detail, het is altijd fijn als je op een camping aankomt, je even door de eigenaar/beheerder begroet wordt met een handdruk. Dat ontbrak echter. Maar verder zijn de eigenaren zeer vriendelijk. We konden ook op het laatste moment nog meedoen met de gezamenlijke maaltijd. Hebben veel leuke mensen ontmoet op het gezellige terras en de wandeling met Pierre is zeker een aanrader! En voor ons en de hond is het meer, waar je ook naturistische strandjes hebt, echt het summum! Weer een camping die we bijschrijven op ons 'zeker nog een keer terugkomen' lijstje.

Domaine Naturiste de Chaudeau

19-08-2013
In juni 2013 een week op deze camping geweest. Prachtige camping met zeer ruime plaatsen, mooi sanitair, zwembad en vijver. Eigenaren heel vriendelijk. De koelkast voor algemeen gebruik in het sanitairgebouw bleek stuk. Toen wij dat melden kwam de eigenaar (gratis) een koelkast bij onze plek neerzetten. Geweldige service vonden wij. Het was er super rustig. Op zich heel fijn maar wij vinden het persoonlijk wel gezellig om, als we op het terras wat gaan drinken, wat andere mensen te ontmoeten en een praatje te maken maar wij zaten bijna altijd alleen op het terras. Wellicht kwam dat ook omdat het nog voorseizoen was en er nog niet veel mensen op de camping waren. Mooie wandelmogelijkheden met voor de hond een fijn beekje waar ze in kon zwemmen want dat mag uiteraard niet in de zwemvijver.

Lalbrade

14-09-2012
Enigszins twijfelend vanwege een paar negatieve reacties op deze site toch eind augustus voor een weekje naar Lalbrade gegaan. Het weekje werd tien dagen en toen gingen we nog met pijn in het hart weg. Wat een geweldig plekje! Heerlijk kilometers lang naturistisch wandelen, een mooi zwembad, ruime kampeerplaatsen, vriendelijke eigenaren, alles even schoon en netjes, gratis wifi, gratis een heerlijke sauna, iedere dag vers gebakken brood. Zout vergeten en geen zout in het 'winkeltje'? Geen probleem, je krijgt gewoon Eveline's zoutvaatje mee. En ook voor de kinderen is er echt wel genoeg te doen als ze tenminste zichzelf ook een beetje kunnen vermaken en niet alleen door een animatieteam vermaakt moeten worden. Zwembad, speeltoestellen, een schattig prieeltje waar een soort schooltje in gemaakt is. Overal is aan gedacht op dit terrein tot waslijnen bij de wasmachines aan toe! Enfin, ik zou nog wel even door kunnen gaan maar het komt er voor ons op neer dat wij Lalbrade een dikke tien geven en dat doen we zeker niet vaak. Als je op zoek bent naar een camping met veel vermaak en animatie dan moet je hier zeker niet heen gaan maar in alle andere gevallen is het gewoon top!

Domaine de Lambeyran

01-09-2012
In juli 2012 een week hier gestaan met onze tent. Mooie, ruime plekken. Het meisje bij de receptie was zeer vriendelijk, de eigenaar lag puffend en blazend voor de ventilator met zijn benen op het bureau en keurde ons geen blik waardig. Het sanitair is zeer middelmatig en de wifi stelt niets voor. Werkt in 90% van de gevallen niet. Het zwembad is prima. Je kut er ook mooi wandelen maar er zijn campings met veel betere wandelmogelijkheden (Lalbrade bv). Het eten in het restaurant is eigenlijk een giller als het niet zo dieptreurig was.... De 'kok', een oudere man die het allemaal allang al niet meer aan kan zegt gewoon met een zaak vol mensen die op eten wachten dat hij nu even gaat roken omdat hij al een uur niet gerookt heeft en verlaat dan zo voor een kwartier het restaurant. Voor een zeer eenvoudig maal moet je dan zo'n drie kwartier wachten en het brood wordt nog gebracht als het eten al op is. Vervolgens krijg je een foute rekening en levert het daar wat van zeggen een vette discussie op. Van de computer waarin de oude man het allemaal moet invoeren snapt hij helemaal niets. Enfin, het is een camping met heel veel mogelijkheden maar die worden nu echt niet benut en dat is erg kammer.

Minicamping De Kikker

14-05-2012
Vorig jaar een paar dagen op camping de Kikker doorgebracht. Vriendelijke ontvangst en het schoonste sanitair wat ik ooit heb meegemaakt op een camping. Er heerst alleen wel een heel hoog ons kent ons gehalte. Vooral veel oudere stellen met caravans voorzien van alle mogelijke luxe dus wij werden met ons redelijk primitieve tentje toch wel een beetje raar aangekeken. Omgeving is heel mooi en rustig.

Naturistencamping De Peelrand

08-06-2011
Het Hemelvaartweekend naar de Peelrand geweest. Ik ben (tijdelijk)gehandicapt en loop met krukken. Toen we aankwamen en de vrijwilligers dat zagen, kregen we meteen een andere plek dan degene die ze eerst voor ons gereserveerd hadden omdat ik dan dichter bij toiletten e.d. was. We kwamen met een gloednieuwe tent die we nog nooit op hadden gezet en daar ik weinig anders kon dan met het instructieboekje, zittend op een stoel, de instructies voorlezen begon bij mijn man binnen 5 minuten het zweet overal uit te breken. Geen nood, binnen no time was 5 man aan het helpen en stond onze (prachtige) tent te stralen in de zon.
Heerlijke dagen gehad, hele aardige mensen ontmoet, onze hond stal overal de show, fijn zwembad waar ik zelf met mijn manke pootje goed in kon komen en keurig sanitair. Als ik weer wat mobieler ben en weer kan fietsen, komen we beslist terug om de mooie omgeving op de fiets te bekijken.

Mas de la Balma

28-08-2009
We waren al gewaarschuwd voor de weg naar de camping toe maar evengoed schrokken we er toch wel een beetje van. Steil, stoffig en bochtig. Maar de camping zelf en de ligging maakte alles goed. De sfeer is zeer gemoedelijk, Marc, zijn vrouw en schoonmoeder altijd vriendelijk en behulpzaam. Heel wat heerlijke avonden (kaartend) doorgebracht op het terras onder het genot van een drankje en met regelmatig live muziek! De trekdouches zijn voor verbetering vatbaar maar wel altijd schoon. Het zwembassin met de waterval is heerlijk, koud maar heerlijk.
Deze camping is echt een aanrader.

Le Champ du Moulin: Association "Club du soleil de Troyes"

28-08-2009
Een eenvoudige camping, vriendelijke ontvangst alleen lastig dat er geen bel zit bij het hek maar dat je, als je aankomt, maar moet toeteren en dan hopen dat iemand je hoort. Maar daarna krijg je de sleutel en dan is er niets meer aan de hand. In tegenstelling tot wat er in de gids staat is er geen restaurant en geen winkel. In het meertje is het niet lekker om te zwemmen, het stinkt en er zijn zeer veel waterplanten, maar het zwemmen in de Seine maakt dat allemaal goed. Dat is echt een heerlijk plekje met leuke ligweides erbij. Het sanitair is voldoende, helaas wel een muntjesdouche en geen warm water bij de afwasplaats.

Club du Soleil de la Porte Océane

28-08-2009
In juli 2009 hier 6 dagen gestaan. We wilden eigenlijk slechts drie dagen maar het beviel ons hier zo goed dat we langer zijn gebleven. Vriendelijke ontvangst, goed sanitair, zeer ruime plekken, iedere ochtend komt de bakker langs en iedere avond wordt de sauna geopend. En dan nog het geweldige huis met zitjes, een terras en een volledig ingerichte keuken waar wij, als primitieve kampeerders zijnde, met veel plezier gebruik van hebben gemaakt. En uiteraard een prachtige omgeving. En dat alles voor een prijsje van 13 euro p/n. Wij gaan hier zeker nog eens terugkomen!
Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.051