Naturismegids

Recensies van Pieter

La Jenny: Parc Résidentiel Naturiste

27-12-2011
We zijn nu twee keer, in 2010 en in 2011, in juni in La Jenny geweest, en het is ons uitstekend bevallen. Het is er (in juni in ieder geval) erg rustig, hoewel er meer dan voldoende gasten zijn op de plek levendig te maken. Het zwembad is superieur.

Lang niet iedereen is altijd naakt, maar waarom zou dat moeten? Met grote borden wordt het naturisme luid aangemoedigd ('nous vivons nu'), dus je voelt je nooit en te nimmer opgelaten als je bloot bent. En het hele park is werkelijk op naturisme ingesteld - tot aan de winkel en het restaurant toe, waar je uitstekend 's avonds bloot kunt dineren (hoewel de meesten dat niet doen). Naakt golf spelen is werkelijk een sensatie - en dat kan nergens anders.

Het strand en de oceaan zijn heerlijk, en de golven veel beter dan de Middellandse Zee. Ze zijn soms zo sterk, dat het prettig is je bewaakt te voelen. En het is zo rustig.

De natuur is echter niet erg divers. De eindeloze pijnboombossen nodigen niet erg uit tot wandelen. Wel aardig is het achter de duinen om te lopen, en dan over het strand terug. Hoewel dat geloof ik niet de bedoeling is, kan dat heel goed bloot, want er is werkelijk niemand. En over het strand mòet je gewoon bloot lopen want er is niets heerlijkers dan de oceaanwind en de zon over je hele lichaam te voelen terwijl je je voortbeweegt.

De eerste keer was het in juni zo warm dat we echt een week lang 24 uur per dag naakt konden zijn, wat heerlijk was. De tweede keer was het wat koeler, en was er zelfs een dag dat we vanwege de temperatuur en de regen de hele dag goed gekleed moesten zijn.

Voor de naturist is La Jenny in ieder geval een paradijs.

Bagheera

27-12-2011
Wij waren er in 2008 en toen was het zeker niet ongastvrij. De eigenares haalde ons op van het vliegveld (tegen een zeer redelijk bedrag), en was charmant. Van de receptie herinnner ik me werkelijk niets negatiefs. Het innemen van paspoorten is in hotels toch heel gebruikelijk? Ik zie daar geen kwaad in.

Het restaurant is mooi aan de zee gelegen en prettig. Wel was het huisje inderdaad nogal somber en de douche matig, maar het lag weer wel op 10 stappen van het strand. Dat was prima en schoon, met mooie parasols tegen de zon, hoewel de Middellandse Zee wel erg rustig is. Nauwelijks branding en golven, en dat is toch wel jammer.

De kampwinkel was niet heel uitgebreid, maar voldoende. Ze hadden genoeg en je kon er op zich naakt of gekleed je boodschappen doen. Maar ook weer zo'n somber gebouwtje. En de eigenaar ervan keek zo treurig dat je toch maar het liefst iets omdeed als je de winkel betrad. Voor naaktheid moet het een beetje vrolijk zijn, vind ik.

De vakantie was heerlijk ontspannend, maar verder weinig opwindend - er is maar weinig te doen op Bagheera. Daar gaat men geloof ik ook niet voor heen.

Charco Natural (bungalows)

26-12-2011
Wij waren in januari 2009 in Charco de Palo. De oceaan die tegen de rotsen slaat, en waar je ook in kunt zwemmen vanaf een trapje was het meest geweldige aan deze plaats. Daar gaat een geweldige frisheid van uit.
En inderdaad kun je er zoveel je wilt naakt zijn, behalve in het restaurant en de winkel. Het is afgelegen, en je kunt er dus ook goed vrij lange wandelingen in je blootje maken tot het eerstvolgende dorp. Daar sla je even een handdoekje om en je loopt weer verder.
In januari was de temperatuur goed, maar niet geschikt om 24 uur per dag naakt te zijn. Tussen 11 en vijf was het geen probleem, daarvoor en daarna was het toch wat aan de koude kant.
De huizen zijn van uitstekende kwaliteit.
Er is op zich niet veel te doen, dus wie erg actief is, zal het eiland met al zijn vulkanen gaan verkennen. Van de zwemlocaties zoals de eendenpoel en de apenrots moet men zich niets voorstellen.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookiesread more


Time: 0.055