Naturismegids

Recensies van Ton Koop

Le Colombier

30-10-2011
Dit was de tweede camping op onze zomervakantie die wij bezochten. Bij aankomst geleerd om rustig de camping over te lopen en een leuk plaatsje uit te zoeken. Die hadden we snel gevonden (84). De camping is ruim van opzet en verdeeld over meerdere velden en biedt daardoor ook mooie grote plaatsen. Het sanitair / zwembad is prima in orde. Het restaurant is super, heerlijk eten voor een redelijke prijs. Bij de receptie hebben ze echt de tijd voor je als je met vragen komt. De bakker komt 's morgens langs, dus altijd lekker vers brood op de plank. Op de camping kun je geweldig wandelen, een rondje in ongeveer 45 minuten. Vanaf deze camping hebben we de omgeving goed leren kennen, zowel op de fiets als lopend zijn er prachtige tochten te maken. Als je de zee wilt zien kan dit, op de camping is een routebeschrijving op te halen die je hier naar toe brengt (La Terriere 46° 21' 26.21” N 1° 28' 14.92” W) De Vendee kenmerkt zich door de vele zonnebloemvelden, dit geeft een extra dimensie aan het vakantiegevoel. Ook bij bewolkt weer is het hier niet koud. In de omgeving zijn diverse grotere plaatsen waar je goed je boodschappen kunt doen (bv. Chantonay). Mede de kwaliteit van de camping als de mooie omgeving hebben wij besloten eind september nog een weekje terug te gaan. Volgend jaar nemen wij hier een jaarplaats. Dar scheelt een hoop reistijd zonder de caravan. De camping is een echte aanrader, geschikt voor zowel jong als oud. - Ton & Inge Koop - Dronten (Wij stonden hier in 2009)

Moulin de la Ronde

30-10-2011
Op de terugweg vanuit het zuiden (Dordogne) naar huis hebben we deze camping aangedaan. Eerst zouden we er 1 dag staan maar het werden er tenslotte toch 2. De rust en de eenvoud die deze camping uitstraalt, deed ons denken aan onze vroegere campingervaringen in Frankrijk, waar je tegen 3 soorten toiletpotten aanloopt. Zo ook de diverse soorten tegels op muren en wanden in het kleine toiletgebouwtje, typisch Frans. Andere zouden zeggen wat een oude meuk maar dit geeft juist deze camping zijn charme, niet alles hoeft immers perfect te zijn (net zo als thuis). Even in een andere wereld waar de gemoedelijkheid troef is. De op loopafstand aanwezige supermarche is ideaal als je nog wat nodig hebt en houd je eigenlijk wel zo'n beetje op de camping. Wij hebben 1 dag besteed aan de omgeving en vonden het best de moeite waard. Schitterende korenvelden die oneindig groot zijn. Voor een tussenstop is het een aanrader om hier een langs te gaan en u zult direct in de Franse stemming komen, Vive la France dus. Ton & Inge Koop - Dronten. (wij stonden hier begin juni 2011)

Terme d'Astor

30-10-2011
Bij het vinden van de camping was het eventjes zoeken maar na een extra poging hadden wij het toch snel gevonden. De ontvangst was hartelijk en gaf direct een prettig gevoel. De uitgezochte plaats (no.60) was super. Het toiletgebouw was geweldig, echt over nagedacht. Zo heb je tijdens het afwassen een leuk uitzicht en geeft mogelijkheden echt even sociaal te zijn omdat voorbijgangers er praktisch langs lopen. Ja zelf een heus bankje waar je even kunt relaxen. Het toiletgebouw was verder super schoon en werd elke morgen door een zingende fracaise schoogemaakt. De naaste omgeving geeft voldoende mogelijkheden voor het maken van mooie wandelingen, maar vergeet nooit een goede kaart of een GPS mee te nemen want je kunt daar goed verdwalen zoals ons 1x is overkomen en 's avonds door een Franse boer zijn teruggebracht. Iets verderop zijn leuke marktjes zoals bijvoorbeeld in Le Buque. Deze camping ligt best wel een stuk rijden van de snelweg af maar dat mag bij aankomst de pret niet drukken. Probeer het lekkere zwembad maar eens, super fris maar erg verkoelend. Wij wensen de beheerder (helaas de namen vergeten) veel succes in de toekomst. Wij kunnen terugkijken op een leuke vakantie. Ton & Koop Koop – Dronten (Wij stonden hier eind Mei begin Juni 2011)

NON Aamsveen (vereniging NON Aamsveen)

11-09-2011
We zijn net terug van een weekje vakantie die we hebben doorgebracht op deze camping. Het was voor ons nu al weer de 3e keer dat we hebben mogen genieten van de rust en de vriendelijkheid van de vaste en "losse" gasten, echt super.
Vanwege het slechte weer midden in de week werd er op de donderdag een gratis sauna-avond ingelast. Gezellig met z'n allen kunnen genieten van de warmte en natuurlijk de gezelligheid nadien in de boerderij met koffie met wat erbij, nu wat wil je nog meer zou je zo kunnen zeggen. De omgeving is zowel voor wandelaars als fietsers een unieke plek in Nederland. Als slot wil ik iedere Aamsvener veel succes wensen met jullie prachtige verenigingsterrein en wij (Inge & Ton + Skippy)komen zeker weer terug.

Klokocove

03-02-2008
6-08-2007 : Later in onze vakantie kwamen wij op deze camping terecht om wat dichter bij Praag te zitten. Het was een goede keuze. De eigenaar (Gijs) verwelkomde ons vriendelijk en onder het genot van een drankje werd ons alles uitgelegd over het wel en wee van de camping. De gebouwen zijn oud en geven juist hierdoor een gezellige rustieke sfeer. Het hierin gevestigde sanitair is prima en vooral de douches zijn lekker warm. De bar is gezellig en voor 25 krone heb je een heuse 1/2 liter heerlijk bier. De plek waar wij stonden met onze caravan was prima. Bij elk stroompunt kun je ook water aftappen, ideaal dus en voorkomt lange zware wandelingen naar het toiletgebouw. Het zwembad is echt fantastisch, wel even fris in het begin maar als er je eenmaal door bent kun je er heerlijk zwemmen. Het wordt elke dag schoongemaakt door de eigenaresse (Lenie) en gecontroleerd. In dit water krijg je absoluut geen rode oogjes van het chloor. Vanuit de camping (bovenaan) kun je het bos inlopen om mooie wandelingen te maken, wij met onze hond vonden dit erg praktisch. Op 7 kilometer afstand kun je alle boodschappen doen (Pennymarkt /Plusmarkt). Praag ligt op ongeveer 70 kilometer vanaf de camping. Wie nog niet hier is geweest is dit echt een aanrader. Om deze camping te bereiken moet je op het laatste stukje wel over een smal weggetje rijden, voor caravan bezitters dus erg spannend. Volgens de eigenaar is het nog nooit voorgekomen dat hier auto's elkaar hebben moeten kruisen. Wij hebben ons prima vermaakt en wensen Gijs en Lenie veel succes toe in de toekomst en hopen gauw weer eens terug te komen. Tsjechië is immers een heerlijk vakantieland. Fam. Koop - Dronten
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactVermelding en adverterenCookiesread more


Time: 0.096