Naturismegids

Recensies van Sander

Camping naturist Baldarin

14-08-2011
Bezocht in zomer 2011.
Grote camping met een gemengd publiek, waaronder best veel gezinnen met kinderen. Nationaliteiten voornamelijk Sloveens, Oostenrijks, Duits en Italiaans; enkele Nederlanders. Veel mensen nemen een boot mee, het is een watersportparadijsje.

Pluspunten:
- mooie ligging aan zee, leuk snorkelwater.
- sanitair wordt prima schoongehouden.
- botenverhuur op de camping (kano 50 kuna per uur, bootje met buitenboordmotor 100 kuna per uur / 600 kuna per dag, voor dat motorbootje heb je wel een vaarbewijs nodig!)
- leuk restaurant met lekker eten.
Minpunten:
- op de gereserveerde plekken staan de tenten en caravans erg dicht op elkaar. Als je geen elektra nodig hebt, kun je beter niet reserveren, er is plaats genoeg.
- er is veel gerij van auto's op de camping.
- het eerste gedeelte van de camping is gekleed en daarop bevindt zich tevens de supermarkt. Ook op het naturistengedeelte zie je veel geklede mensen.
- supermarktpersoneel weinig klantvriendelijk, maar dat geldt voor veel Kroaten. Groenten in de supermarkt zijn van matige kwaliteit, maar aan het begin van de camping is een groentestalletje.
Neutrale punten:
- veel honden op de camping.
- veel kinderen.
- dichtstbijzijnde pinautomaat is 20 km vanaf de camping.
- kiezelstrandjes: waterschoenen meenemen.
- harde grond: rotspennen en hamer meenemen.

Concluderend: al met al best een goede camping. Je gaat hier naartoe voor zon, zee en natuur. Een boot is ideaal. Op cultureel gebied is er weinig te beleven (geen interessante steden of andere bezienswaardigheden in de buurt).

Vera Playa Club Hotel

31-07-2019
Massanudisme
Vera Playa Club was voor ons naast vele vakanties op naturistencampings het derde naturistenhotel en vergeleken met de andere twee viel het enigszins tegen. Bij naturisme denk ik aan dingen als vrijheid, respect en tolerantie, maar dit hotel is op veel vlakken het tegenovergestelde. Zo mag je na 20.00 uur niet meer naakt zijn, kun je 's avonds vanuit het hotel niet meer naar het strand, lig je bij het zwembad op een bedje in een woud van bedjes die 's ochtends vroeg door andere gasten zijn gereserveerd, maar waarop het grootste deel van de tijd niemand ligt en word je door enkele receptionisten behandeld als een nummer in plaats van een welkome gast. Kortom het is gewoon massatoerisme met een nudistisch tintje. Bij het vooraf opzoeken van informatie over Vera Playa kreeg ik de indruk dat het een naturistisch dorp was waar iedereen naakt over straat gaat, maar dat is helemaal niet zo. Veruit de meeste mensen op straat zijn gekleed. Ongetwijfeld zijn er mensen voor wie dit hotel geweldig is, maar helaas behoren wij niet tot die groep; het was de eerste en de laatste keer.

Positief:
- Het zwembad is groot, mooi en schoon.
- Het hotel ligt direct aan een groot naaktstrand.
- De kamers (wij hadden een studio met keukentje) zijn gedateerd, maar wel ruim, met goede bedden en worden dagelijks schoongemaakt.
- Het ontbijt is in orde.

Ruimte voor verbetering:
- Bij het zwembad worden alle bedjes met parasols al 's ochtends vroeg gereserveerd door er handdoeken op te leggen en vervolgens zijn die bedjes de helft van de dag onbezet. Het hotel doet hier niks aan.
- Bij de receptie moet je vaak heel lang wachten, ook al zijn er slechts enkele wachtenden voor je. Verschillende receptionisten gaven ons een onwelkom gevoel (bijvoorbeeld toen onze sleutelkaart dienst weigerde, deed de receptionist het voorkomen alsof dat ónze schuld was).
- Een van de fijne dingen van naturisme is dat rangen en standen verdwijnen; naakt is iedereen gelijk. Bij dit hotel is er echter een VIP sectie bij het zwembad (met luxere bedjes, die níet worden gereserveerd) en in de ontbijtzaal (met bediening).
- WiFi werkt via Kubi (de dienst die je ook vaak op vliegvelden ziet) en van tevoren moet je toestemming geven dat ze je data analyseren. Bovendien werkt wifi maar een week. Geen idee wat er na die week gebeurt, want (gelukkig) gingen wij toen weer naar huis. De verbinding op zich is overigens goed.
- Bij het inchecken wordt niks verteld over de regels en de gang van zaken in het hotel. In de kamer ligt een infomap die enkel een reclamefolder van alle hotels van deze keten bevat. Toen ik bij de receptie vroeg waarom ze een map zonder info in de kamer legden, kon ik de map inleveren en werd er 's avonds een nieuwe bezorgd met… alleen een reclamefolder.
- 's Avonds mag je niet meer in het zwembad, kun je niet meer vanuit het hotel direct naar het strand en moet je kleren aan.
- Je mag in Vera Playa naakt over straat, maar slechts weinigen doen dat. Het gebied met zijn omheinde urbanisaties en asfaltwegen is ook niet heel uitnodigend om een naturistische wandeling te maken.
- Er zijn te weinig stopcontacten in de kamer (d.w.z. één in de kamer, één in de keuken en één in de badkamer).

Overig:
- Wij vernamen van enkele Spanjaarden dat dit hotel bij hen bekend stond als 'het swingershotel'. Op nog geen 100 meter van het hotel zit wel een swingersclub maar in het hotel zelf hebben we er weinig van gemerkt.
- Gedurende onze week zijn minstens drie keer geparkeerde auto’s op de parkeerplaats voor het hotel aangereden. Twee keer door automobilisten (onder invloed?) en één keer door het toeristentreintje. Vervolgens hebben wij voor de zekerheid onze huurauto maar iets verder weg geparkeerd.
- Als je toch graag naar Vera Playa wilt, zou ik kiezen voor een appartement in plaats van het hotel. Wij mochten rondkijken bij Spaanse kennissen van ons met een appartement in Vera Natura en dat zag er veel beter uit dan - Vera Playa Club. Bovendien kun je dan gewoon 24/7 naakt zijn, gebruik maken van het zwembad en de toegang naar het strand.
- Als je toch graag naar een naturistisch hotel wilt, ga dan naar Vritomartis op Kreta. Daar hebben ze het wél begrepen.
- Misschien had ik drie sterren moeten geven, maar het hotel heeft zichzelf een ster te veel, dus geef ik er een minder.

Hotel Naturplaya

01-08-2014
Wij boekten dit hotel, dat tegenwoordig Naturplaya heet, pas enkele dagen van tevoren en dat ging probleemloos. De site (booking, maar het kan ook via euronature) vermeldde dat ons appartement geen keuken zou hebben, maar het tegendeel was waar. Het bleek een huisje met beneden een keuken, een toilet en een washok met wasmachine, op de eerste verdieping een woonkamer en een slaapkamer (beide voorzien van airco) met badkamer en nog een toilet en daarboven nog een eigen dakterras. Overigens kun je in plaats van een appartement ook een kamer boeken. Dan deel je mogelijk de woonkamer en het dakterras met andere gasten.
Niet alleen het appartement beviel meteen goed, ook het gehele complex ligt er mooi bij: een prettig zwembad (geschikt om baantjes te trekken) met luxe ligbedden en uitzicht op zee, een kleiner badje in de binnentuin, een uitstekend ontbijtbuffet en... heel rustig. Wij waren er in de laatste week van juli en het aantal andere gasten (wel verschillende nationaliteiten) was bijna op één hand te tellen.

Naturplaya verdient wat ons betreft punten voor:
• De rustige ligging in een mooi gebied waarin je uitstekend strandbezoekjes kunt afwisselen met culturele of sportieve activiteiten.
• De ruime, goed uitgeruste appartementen, die dagelijks worden schoongemaakt.
• Het heerlijke zwembad.
• Het eten (met name het ontbijtbuffet) en de vriendelijke bediening.

Wellicht handig om te weten
• Als je van yoga houdt: het dakterras is ruim genoeg om 's ochtends je sessie te doen terwijl de zon opkomt boven de bergen. Neem je matje dus gerust mee (of koop er op Mallorca een voor een tientje)
• In Colónia de Sant Pere zit een kleine maar zeer complete supermarkt (Eurocop), waar ze ook biologische producten verkopen en sojaspul.
• Wij wilden een motorboot huren om op zee te varen (wel een vaarbewijs voor nodig) en hebben een halve dag in Port Pollença naar de laagste prijs gezocht, maar dat heeft weinig zin. Reken maar gewoon op 350 euro voor een dag.
• Ook zoektochten naar naaktstrandjes of snorkelplekken kun je kort houden: bij het hotel zit een prettig strand en goed snorkelwater.
• In Alcudia zit een fijn (raw) vega(n) restaurantje (Café Dharma) en in Port Pollença het net zo fijne vega(n) Bella Verde.

O ja, halfpension betekent dat het avondeten bij de prijs is inbegrepen. Dat hadden wij even over het hoofd gezien (beetje dom) en de ober begon zich al af te vragen waarom hij ons bij het diner nooit zag...
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactAdverterenCookiesread more


Time: 0.045