Naturismegids

Recensies van Marion

Castillon de Provence: Camping-Bungalow Parc Naturiste

15-08-2010
Wij komen net terug van 2 weken Frankrijk waarvan een week op Castillon.
Wij vonden dit een schitterende camping qua ligging. De plaatsen zijn prachtig (wel een beetje scheef) met een fantastisch uitzicht. Ook de sanitaire voorzieningen zagen er keurig uit. Ook wij hadden wel eens een koudere douche maar dat komt overal wel eens voor. Het zwembad vonden wij wel een beetje aan de kleine kant, en er was nog genoeg plek voor meer bedjes.
De wandeling naar het meer was ook geen enkel probleem. Maar wat wel jammer is dat je bij het meer bijna geen plekje hebt om vlak te kunnen liggen. Daarom zijn we vaker bij het zwembad geweest dan bij het meer.
Verder hebben wij het idee dat de meeste mensen overdag niet op de camping aanwezig zijn. Dat is natuurlijk lekker rustig maar ook wel weer jammer voor onze kinderen, die het juist leuk vinden om met andere kinderen in bijv. het zwembad te spelen. De geboden animatie overdag was meer bedoeld voor kleinere kinderen.
Het restaurant is mooi maar er ontbreekt een beetje de toegankelijke warme franse sfeer die maakt dat er meer mensen na het zwembad ongedwongen wat bij het restaurant gaan drinken.
Naast de prachtige plek van de camping is wel een nadeel dat deze behoorlijk ver overal vandaan is.
En dan ben ik ook door 'de franse televisie' gefilmd... wat inderdaad een film voor de site van de camping was hoor! Keurig van te voren gevraagd of ik er bezwaar tegen had... en ik kan niet wachten tot ik mezelf op de film terugzie ;-).

Domaine de Bélézy

15-08-2010
Wij komen net terug van een week Belezy (aug. 2010) en zijn helaas niet zo enthousiast. Tuurlijk, de omgeving is prachtig en er zijn veel voorzieningen. De sfeer vinden wij alleen wat minder. Het is erg individualistisch er zijn heel veel Fransen waardoor er misschien wat minder aansluiting is. In ieder geval voor onze kinderen die wel mee wilden doen met de georganiseerde activiteiten maar het Frans gewoon niet begrijpen. Bijvoorbeeld spelletjes bij het zwembad, als je de uitleg niet begrijpt val je ook direct af. Er wordt ook geen enkele moeite gedaan om het wél duidelijk te maken.
En ook het ontvangst praatje, waarvan wij dachten handig om naar toe te gaan, was uitsluitend in het Frans.
Dan mag je in het zwembad helemaal niets, alleen al het vasthouden van de lijn wordt op gefloten. Ook een balletje gooien vanaf de kant mag niet. Het kleine zwembad wordt in de middag een paar keer gebruikt voor privéles (voor 2 personen!) en dan mag je er niet in. Ook zijn de zwembaden erg diep voor kinderen, 1,5m. Alleen het hele kleine pierenbadje is 20 cm. diep.
Verder zijn de prijzen ontzettend hoog, een ijsje (Magnum) kost 3,-.
Kortom, wij gaan er niet naar terug.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactVermelding en adverterenCookiesread more


Time: 0.074