Naturismegids

Recensies van Gerrit Jan

Lübecker Sport- und Naturistenverein e.V.

02-06-2010
Dit terrein ligt net buiten Lübeck in een mooi bos.
Het heeft geen zwemwater, geen toestanden. Het is er heerlijk rustig, een oase voor wie van natuur houdt of van hier uit de Hanzestad Lübeck wil ontdekken.
We hebben er een paar dagen gestaan, zijn overdag gaan fietsen; de omgeving is heel mooi. Er waren maar een paar andere kampeerders, verenigingsleden, en die waren heel vriendelijk, maar niet uitnodigend.

De Vier Elementen (vereniging Zon en Leven)

02-06-2010
Al jaren komen we hier soms of vaker, pas weer op een woensdagavond. De kikkers kwaken, vogels zingen, muggen zoemen. Het water is nog een beetje koud, maar je hoeft er niet in, je kan er ook op blijven: roeien, kanoën, surfen, zeilen, drijven. We zijn weer gaan zeilen omdat onze dochters het zeilpasje hadden verdiend, en voor de verandering ons konden meenemen in de boot.
Als de muggentijd voorbij is, vanaf juli, is het er leuk kamperen, en anders kun je gewoon 's avonds weer terug naar huis roeien en rijden. Daar zag ik ook nog een purperreiger voorbij vliegen boven het moeras.

Camping naturist Baldarin

02-06-2010
Wij zijn er een kleine week geweest in 2008, hartje zomer. Topdrukte heet dat, maar toch was er nog plaats en ruimte; voldoende schaduw en zon, heerlijk water, maar wel zeesterren & stenen, geen strand. Goede winkel en restaurant.
Je kan er ook nog in de omgeving naturistisch wandelen, naar ik begreep tot een paar kilometer ver, want er is helemaal niemand anders meer op dat eind van het eiland.

Regenbogen Camp Prerow

02-06-2010
Ik vat het samen als gemiddeld, maar deze camping is verre van gemiddeld. Denk aan de camping op Vlieland in 3- of 4-voud. Ik schat hem 1,5 km lang, hij ligt pal aan de kust.
Er is echt alles aanwezig, maar het kan een eind fietsen zijn. De camping is verdeeld in vakken: A=textielcamping met huisdieren, B=naturisten met huisdieren, C en D idem zonder huisdieren, E, F textiel, G weer naturistisch.
Vreemd?
Niet in OostDuitsland.
Naturisme is daar normaler dan bij ons. Naturisme is op alle stranden toegestaan behalve als een bord het verbiedt, bijvoorbeeld pal bij het dorp.
Je ziet dus op veel stranden een klein percentage naturisten, en op meer afgelegen stukken een hoger percentage, en het is ook normaal dat naturisten op hun deel van de camping rondlopen, terwijl twee meter verder het aangeklede deel begint.
Toen we er aan gewend waren beviel het ons uitermate.
Blijft over dat de camping toch echt 10 keer te groot is voor ons om leuk te zijn.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactVermelding en adverterenCookiesread more


Time: 0.043