Naturismegids

Recensies van marja

Le Champ du Moulin: Association "Club du soleil de Troyes"

24-08-2009
Wij zijn heel enthousiast over deze camping. Hij is heel basic, maar de mensen daar zijn erg gastvrij en we voelen ons daar altijd enorm welkom. Als je zelf behoorlijk frans spreekt, wordt het aan de bar erg gezellig. Geen lawaaierige disco, maar een lekker rustige camping waar ook onze puberdochters graag vertoeven.
Uniek: je kunt er in de bovenloop van de Seine zwemmen, daar waar hij nog schoon en helder is. Je moet dan zwemmen om op je plaats te blijven.
Wat ook een pluspunt is, is dat de camping relatief dicht bij de snelweg ligt, maar je er geen last van hebt.

Domaine du Grand Bois

20-08-2009
Het uitzicht is geweldig.... Verder is alles een beetje standaard. Inderdaad veel verkeer door vaste gasten, maar deze mensen zijn ook hulpvaardig.

La Tuquette

20-08-2009
Qua sfeer en voorzieningen is er helemaal niks op deze camping af te dingen. We zijn er uitermate vriendelijk ontvangen en Robert en Christiane vervullen hun rol uitstekend.
De plek die we toegewezen kregen was direct naast het sanitair, waarbij we toch regelmatig een onaangename lucht kregen van tanks die werden geleegd. Daarnaast is op deze camping elk plekje wel benut, wat haast claustrofobische ervaringen opwekte.
We vonden de camping in verhouding wel duur. Zeker als je, zoals een vriendin van ons, met een klein tentje alleen er komt staan.

La Haute Garduère

20-08-2009
Tja die toegangsweg.... nog 3 km....nog 2 km.... daar zouden ze zeker eens verbetering in aan moeten brengen.
De camping zelf is heerlijk. Lekkere plekken, prijs kwaliteit zeker goed. Het is een camping met rust, vrijheid blijheid en basaal. Zeker komen we hier nog terug.

Lalbrade

20-08-2009
We zijn hier inmiddels 2 maal geweest en willen zeker weer zo'n heerlijke maaltijd van Evelien proeven. Onze dochters noemen deze camping de wespencamping, hoewel die steekbeesten zich voornamelijk bij het zwembad ophielden en meer interesse hadden in de vallen met limonadesiroop dan in de mensen.
Heerlijk vers brood 's ochtends.
Maar vooral rust en ruimte (ook om naturistisch te wandelen)
Een aanrader is om van hieruit de grot van Pech Merle te bezoeken of een kanotocht op de Cele te ondernemen.

Plage Naturiste du Camping la Grande Cosse

20-08-2009
Waar in Frankrijk heb een naturistencamping van waar je in je blootje naar het strand kunt? Heerlijk is dat. Het is voor ons het grootste pluspunt van deze goed verzorgde camping. De winkel, het restaurant, het zwembad... goed dat het er allemaal is. De mooie beplanting, goed sanitair... we zijn er blij mee. Wat ons in de loop der jaren opvalt is dat het omgevingsgeluid toeneemt, maar ook het geluid wat op de camping door de animatie 's avonds wordt geproduceerd. Dus voor echte rust ben je hier aan het verkeerde adres

Domaine Naturiste la Petite Brenne

20-08-2009
Wij komen al jaren op de Brenne en zien ook in de loop van de jaren de camping veranderen. En dan heb ik het niet alleen over het mozaiek. Voor onze dochters waren in eerste instantie de paarden en de ezels een enorme trekker.
Ook wij hebben er wel eens gestaan met autopech en hebben toen met hulp van Karel en Anja een goede garage gevonden.
Inmiddels zien we de camping steeds strakker geleid worden wat toch een beetje ten koste gaat van de gemoedelijke sfeer.

Le Bois des Battées

20-08-2009
Een heerlijk clubterrein met zwembad en plaatsen in de bossen. Een gezellige sfeer en men is altijd bereid je te helpen. Simpel, maar schoon sanitair. Man en dochter waren veel te vinden bij de tafeltennistafel, want daar was het ook bar gezellig.

La Serre de Portelas Chadrat: Club du Soleil de Clermont Ferrand

20-08-2009
Goed verzorgd clubterrein waar we al een paar maal geweest zijn. De Puy de Dôme binnen bereik en ook de andere voormalige vulkanen.

La Taillade

20-08-2009
Een heerlijke puur basic camping. Geweldige uitzicht, de BBQ.... we hebben genoten.
Maar inderdaad die toegangsweg is soms ook wel erg smal.
Het vee om, maar ook op de camping (paarden) is genieten. Leuke paardrijrit gemaakt samen met mijn dochters.
We komen hier zeker nog eens terug

Camping Naturiste Le Couderc

20-08-2009
Toen we hier zonder te reserveren aan kwamen in het hoogseizoen bleek er nog net een plaatsje vrij omdat iemand eerder naar huis terug moest. Voor ons een geluk.
Een goed verzorgde camping met een vrolijke ongedwongen sfeer. Veel activiteiten, waar we nu niet aan toegekomen zijn. Wij komen in ieder geval zeker nog eens terug!
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactVermelding en adverterenCookiesread more


Time: 0.082