Naturismegids

Recensies van Hans en Ria Verbeek

Naturistenpark Lobau

27-07-2009
Prima camping om Wenen te bezoeken. Een verenigingsterrein waar je allervriendelijkst ontvangen wordt. Ze zijn gewend aan gasten, je bent echt welkom en ze hebben alles professioneel voor je geregeld. Er is een grote sauna. Geen brood te bestellen, maar je kunt het zo even op de fiets halen als je die bij je hebt. De omgeving leent zich prima om te fietsen. Je kunt gemakkelijk op de fiets naar de stad.
100 m vanaf de camping gaat er een bus naar het metrostation. Buskaarten koop je op de camping. In 40 min ben je in hartje Wenen.
De kampeerplaatsen zijn niet ruim, maar omdat ze aan het prachtige park grenzen zet je zo je stoel in het park en geniet je van de natuur. In de periode dat wij er waren (13 juni-20 juni) hadden we bijzonder veel last van muggen. Ze begonnen om vijf uur 's middags al te steken en geen hor was er tegen bestand. We konden zelfs soms niet buiten eten. Ik word normaal gesproken nauwelijks gestoken, maar nu had ik aan het eind van de week een score van zo'n 50 dikke jeukende muggenbulten. Maar goed, die muggenplaag kan een toevalstreffer geweest zijn.
De camping is echt een aanrader als je naturistisch wilt kamperen en toch dicht bij de stad wilt staan.

Minicamping Nieuw-Moscou

03-08-2008
Weekend gestaan. Vriendelijke ontvangst.
Hoog ons-kent-ons gehalte. Met als gevolg geluidsoverlast overdag (gezellig met elkaar communiceren over de velden heen) Ook beide nachten tot een uur of drie vanwege gezellige bijeenkomsten. Komt ook omdat de plekken vrij klein zijn en je te dicht op elkaar staat.
Geen camping om naar toe te gaan als je van rust en ruimte houdt, wel als je behoefte hebt aan sociale contacten.

Camping Naturiste La Clapère

07-07-2008
Tot nu toe vinden we dit de mooiste naturistencamping. Naturistisch kamperen echt in de natuur. Mooie plaatsen, met en zonder schaduw. Alsof iedereen zomaar ergens kriskras staat. Vriendelijk, ongedwongen. En je kunt er heerlijk naturistisch wandelen.
Gelukkig schrok het wilde zwijn naast onze tent, nog erger van ons, dan wij van hem.....
De omgeving vonden we verrassend mooi en anders. Je zit zo aan zee, maar ook zo in de Pyreneeën, en al die leuke kleine dorpjes.
We komen hier vast nog eens terug.

Domaine du Grand Bois

07-07-2008
Prima camping om een paar dagen te verblijven. De omgeving waar we anders alleen maar doorreizen op weg naar het zuiden, is prachtig en echt de moiete waard!
Prettige ontvangst! Op het grote veld prachtig uitzicht, als er niemand voor je gaat staan. Het veld is wel erg schuin. Caravan is zeer moeilijk recht te plaatsen. Van de tentkampeerders hoorden we dat je wel steeds van je matje rolt, maar het uitzicht maakt veel goed.
Vooral het douchen met zo'n magnifiek uitzicht is een bijzondere ervaring. Dat het water dan niet altijd warm genoeg is, nemen we graag op de koop toe.

Vallon des Oiseaux

07-07-2008
Camping ligt prachtig. De caravans staan erg dicht op elkaar, maar als je de caravan door de eigenaar naar het dennenbos laat slepen met de tractor, dan kun je wel een plek vinden met meer privacy. (Tenminste in het voorseizoen.)
Naar verhouding erg duur: € 27,- p.n. voor het voorseizoen.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.053