Naturismegids

Recensies van Rik

Athena Ossendrecht

22-08-2022
Nog altijd onze favoriete camping. Prachtige natuur.
We komen er liefst buiten het seizoen, als het minder druk is. Je krijgt dan echt het gevoel dat je midden in het bos aan het kamperen bent ipv op een camping. Bijna alle plaatsen hebben zowel zon als schaduw. Ook in het voor- en najaar zijn er activiteiten.
De camping ligt aan de Kalmthoutse Heide, dus mooie fiets- en wandelroutes vlakbij.
Rik - Athena Ossendrecht
Rik - Athena Ossendrecht (2)

Héliomonde

17-05-2023
We stonden 6 nachten op Heliomonde in mei 2023. We hadden een geslaagde vakantie, met toch heel wat opmerkingen:
Negatief:
- door overvloedige regen, stond het terrein heel drassig, met op veel plaatsen zelfs 2 cm water
- er was in de week heel weinig volk (sommige nachten maar 3 caravans)
- het restaurant en bar waren niet open
- geen broodservice
- slechts 4 normale toiletten, waarvan 1 onbruikbaar door geblokkeerde wc-bril (alle andere toiletten zijn hurktoiletten...)
- in de sauna komen nogal wat vaste bewoners, die blijkbaar douchevrees hebben. De stank was soms echt hinderlijk.
- veel dingen zijn slecht onderhouden
- wanneer je meldt dat er iets kapot is, kijken ze je aan, alsof je van Mars komt en gebeurt er niets.
- er waren werken aan het zwembadterras en ze maakten er een sport van om vanaf 7 uur 's morgens voortdurend heen en weer te rijden tussen receptie en zwembad. Bijna altijd met een lege buldozer of lege camionette!
- ook de vaste bewoners nemen voor alles de auto, dus heel veel verkeer.
- bij minder warm weer is het echt koud op de camping, gezien die in een bos ligt.
- avondzon op je plaats is heel moeilijk, door de vele bomen.
- er valt nogal wat vuiligheid uit de bomen op de auto en caravan.
Positief:
- Heel mooie natuur op de camping en errond.
- Het station van Saint-Cheron is vlakbij en van daaruit ben je met de trein op minder dan 1 uur in het centrum van Parijs en op1u30 in Versailles.
- Langs de camping lopen 3 wandelingen en een GR-route, dus je hoeft de auto niet te nemen. We hebben echt prachtige wandelingen gedaan.
- De binnenruimtes waren overal lekker warm (buiten 's morgens slechts 10 graden).
Als je binnen wil douchen, moet je naar het sanitair aan de parking gaan.
- Verwarmd, vrij groot zwembad met mooi zonneterras.
- Veel faciliteiten: sauna, stoombad (je moet een handdoek meebrengen, want je kunt de banken niet afspoelen), relaxzaal met hangmatten en zeteltjes, zaal met pingpong en tafelvoetbal, tv-zaal, fitnesszaal, wandel- en mtb-routes op het terrein zelf.
- Het dorp Saint-Chéron is gezellig, met leuke bar'tjes en restaurantjes (de Marokkaan aan het station is super!). Doordat de horeca op de camping gesloten was, hebben we dus veel andere, gezellige dingen ontdekt.
- Dankzij onze ACSI-kaart, betaalden we slechts 21 euro per nacht, alles incl.

Kortom; we hebben er ondanks het koude weer, het beste van gemaakt en echt genoten.

Maar, zouden we nog teruggaan? Waarschijnlijk niet... (tenzij we nog eens naar Parijs willen).

La Pinede: Club Naturiste Bretagne Sud

22-08-2022
Wij bezochten La Pinède in coronajaar 2020, eind juni.
Ondanks de veelbelovende weerberichten, hadden we slechts 1 dag prachtig weer. De rest was koud en druilerig met veel wind. Het sanitair is gewoon onder een afdak, dus douchen was toch een uitdaging...
Alle activiteiten waren geannulleerd, zogezegd wegens corona, maar de uitbater zat bijna de hele dag petanque te spelen. De bar en speelzaal waren dicht, de helft van de douches en toiletten ook dicht. We zijn na 3 dagen vertrokken naar Normandië en raar maar waar, daar was het weer veel beter.

Domaine Naturiste la Petite Brenne

22-08-2022
Het paradijs voor muzikale naturisten. Breng zeker je instrument mee, er is bijna elke avond live muziek en veel gasten jammen en repeteren samen voor het vrij podium op donderdag.
Verder een enorm grote camping; je staat er ofwel dichtbij andere gasten, ofwel helemaal afgezonderd. Je kiest zelf je plekje wanneer je toekomt, eender waar op het 42 hectare groot terrein, waar ze trouwens slechts 150 plaatsen laten innemen.
De streek Brenne is echt verlaten, maar de Creuse is levendig en mooi.
Rik - Domaine Naturiste la Petite Brenne
Rik - Domaine Naturiste la Petite Brenne (2)

Domaine du coq Rouge

22-08-2022
We waren er begin juli 2022 en vonden het heel aangenaam. Prachtig uitzicht en heel veel te zien in de omgeving. Zeer vriendelijke uitbaters, waarvoor niets teveel is. De camping is niet groot, maar heeft bijna alles; bibliotheek, lunaparkje, kapsalon, tafelvoetbal, elke avond gratis sauna, pingpongtafel, petanque, zwembad met veel ligzetels, vers brood 's morgens, leuk terras met 's avonds regelmatig live muziek.
Elke avond kun je er iets eten en ze hebben hun eigen Coq Rouge bieren :-)
Ik kan me wel voorstellen dat het in het topseizoen wat druk is, door de kleine oppervlakte.
Rik - Domaine du coq Rouge

Soynature

22-08-2022
We hebben er al heerlijke vakanties gehad, met een joviaal, heel vriendelijk publiek.
In 2022, na corona, nog eens geweest met OH Hemelvaart en de sfeer was toch niet meer hetzelfde. Er was ruzie tussen een aantal verenigingsleden en hierdoor konden we in de 4 dagen niets eten of drinken aan de bar (vroeger was dat nooit een probleem).
Er zijn ook heel veel vaste caravans bijgekomen, waardoor er amper nog plaats is voor een caravan of camper; enkel op het vroegere tennisveld, bedekt met fijn grind dat enorm aan je voeten kleeft. Ook de prijs is enorm verhoogd.
Reserveer dus zeker en vraag naar de prijs.
De omgeving is ideaal om te wandelen en de fietsRavel (oude spoorweg) loopt vlak naast de camping. Ook bij slecht weer, zijn er in de omgeving veel dingen te bezoeken.

Le Perron (Athena)

22-08-2022
We komen al meer dan 20 jaar op Le Perron (gemiddeld om de 2 jaar) en zijn elke keer weer verrast door de prachtige omgeving om te wandelen. Ook fietsen langs de Vehnbahn (vroegere spoorweg) is zalig. Nergens anders in België heb je nog zoveel ongerepte natuur als in de Hoge Venen.
De camping zelf is aangenaam, met supertoffe uitbaters, een prachtig uitzicht, sauna en elke morgen vers brood (tijdens zomerseizoen).
Een aanrader!
Rik - Le Perron (Athena)
Rik - Le Perron (Athena) (2)

Atlanta (vereniging Atlanta)

22-08-2022
We verbleven er 4 nachten eind augustus 2022, bijna volzet.
Het is een goed onderhouden terrein, met prachtig sanitair en sauna, vriendelijke mensen (toch bijna allemaal...) en een mooie bar.
Voor ons was het, ondanks de goede ontvangst, toch geen zo'n aangenaam verblijf:
- Je kunt je plaats niet kiezen en de meeste bezoekersplaatsen hebben heel weinig zon. Wij kregen de schaduwrijke plaats 210, met modderige ondergrond.
- Je kunt niet kiezen hoe je je caravan zet; wij moesten hem zetten met de achterkant naar de zon, zodat we sowieso altijd in de schaduw zaten.
- De overburen zitten op 10m, allemaal recht bij je binnen te kijken. Dat vonden we heel onaangenaam (gevoel van sociale controle...)
- We misten vers brood 's morgens en wat meer animatie en sfeer (we zagen ook geen kinderen gedurende onze 4 dagen)
- Je hoort voortdurend de snelweg A2
- Toen ik wat gitaar speelde, kwam een vrouw heel onbeleefd declameren dat ik haar ontzettend irriteerde met mijn gejengel (De eigenaar is zich achteraf in haar naam komen excuseren, wat we echt apprecieerden).
- Ook het zwembad ligt het merendeel van de dag in de schaduw
- De sauna is enkel open als er vóór 17u, minimum 5 mensen ingeschreven hebben. De meeste recreanten gaan overdag fietsen of wandelen en zijn dikwijls om 17u nog niet terug, dus geen sauna die dag.
- De meeste fietswegen liggen toch op meer dan een half uur rijden door bebouwde kom of industrie.
Dit alles maakte dat wij niet echt het vakantiegevoel hadden...
Kortom; krijg je een zonnige plaats, met de juiste oriëntatie of hou je van schaduw, ontbijt je niet, stoor je je niet aan de snelweg en wil je helemaal niks doen op de camping of in de omgeving, dan is dit het paradijs, want er is echt bijna geen activiteit. Onze buren bijvoorbeeld vonden het heerlijk, maar die kwamen van hun (redelijk zonnige) plek de hele dag niet af.

Nature et Soleil de Normandie

29-09-2020
Eind juni 2020 zijn we er terug geweest. Deze keer een week gebleven en echt genoten. Prachtige wandelingen in de omgeving, heel vriendelijke clubleden, toffe sfeer en lekker zwembad op 28°C!
Rik en Mieke - Nature et Soleil de Normandie
Rik en Mieke - Nature et Soleil de Normandie (2)
Rik en Mieke - Nature et Soleil de Normandie (3)
Rik en Mieke - Nature et Soleil de Normandie (4)
Rik en Mieke - Nature et Soleil de Normandie (5)
Rik en Mieke - Nature et Soleil de Normandie (6)
Rik en Mieke - Nature et Soleil de Normandie (7)
Rik en Mieke - Nature et Soleil de Normandie (8)
Rik en Mieke - Nature et Soleil de Normandie (9)
Rik en Mieke - Nature et Soleil de Normandie (10)
Rik en Mieke - Nature et Soleil de Normandie (11)

Plage de Sainte Barbe

01-08-2018
Update juli 2018: dit strand zou volgens Bretoense vrienden niet meer naturistisch zijn.

Plage de Lourtuais

01-08-2018
We hebben dit strand bezocht in juli 2018 en vonden het zalig. Mooi decor, prachtig gouden zandstrand met rotsen links en rechts. Vanuit het centrum volg je de bruine bordjes "Plage Lourtuais" en dan kom je op een heel grote, nieuwe parking. Vanop die parking moet je naar links (staat aangeduid op het overzichtsbord). Na 500m kom je aan de kleinere parking, die dus dichter bij het strand ligt. Je kunt die kleine parking enkel nog bereiken via de grote parking. Wanneer je dus niet veel wil wandelen, kun je eerst doorrijden naar die kleine parking en kijken of je daar plaats vindt. Zoniet, moet je weer een stuk omrijden naar de grote parking, waar er zeker plaats is. Beide parkings zijn gratis. Na de kleine parking is het nog zo'n 500m wandelen naar beneden. Wanneer je op het strand toekomt, staat duidelijk aangeduid; links NATURISME.

Plage du Porry

01-08-2018
We hebben dit strand gezocht in juli 2018, maar niet gevonden...

Nature et Soleil de Normandie

31-07-2017
Dit is een kleine, maar fantastische en gezellige camping. Hij ligt in Normandisch Zwitserland, aan de rand van een bos, waar je mooie wandelingen kunt doen. Hij wordt inderdaad gerund door vrijwilligers en toen wij er waren, was dat een fantastisch koppel (Aline en Michel). De gemeenschappelijke ruimte was altijd open en het haardvuur brandde er de hele dag en avond. Ideaal dus om je op te warmen. Je mag ook de keuken gebruiken en er is een zeer groot overdekt terras, mocht het regenen. Nieuw voor 2017 is het prachtige nieuwe sanitair!
De camping is omringd door bomen, dus je zit er goed uit de wind. Het zwembadje is verwarmd tot 25 graden en er zijn ligzetels. Er is ook een pingpongtafel, enz.. Zie op de site. Deze clubcamping is open voor niet-clubleden van 1 juni tot ong. 10 september, met naturistenkaart. Prijs voor een tent met elektriciteit in juli 2017: 13 euro per nacht! Kom zeker via Fresney-le-Vieux, want anders is het moeilijk te vinden. Daar volg je de witte pijlen met blauwe letters N.S.N. Het is een kleine camping, waar iedereen tegen iedereen spreekt, dus je kunt makkelijk afspreken met elkaar om brood of boodschappen te halen. Op 1,5 km vind je een bakker en op 8 km de supermarkt. De clubleden en niet-clubleden vormen samen één leuke bende.
We beleefden er een fantastische tijd en hopen nog eens terug te kunnen komen.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.053