Naturismegids

Recensies van Rein

Sauna & Beautyresort De Zwaluwhoeve

11-10-2021
Na lange tijd toch maar weer eens de stap gewaagd naar de Zwaluwhoeve. Wow zeg, het kan altijd nóg commerciëler...
Gelukkig was het wel rustig (of is het een gevolg van de oorzaak?). Eten moet je halen in een soort bedrijfskantine, met plastic plateau. Koffie moet je zelf tappen enje mag alles ook zelf afruimen (nee, not net niet afwassen). De tarieven zijn echter die van een sterrenrestaurant.
Ergerlijk nog steeds om op een vrijwel verlaten terras je badjas aan te moeten houden. De mevrouw die ons, overigens wel keurig, kwam vertellen dat bloot niet mag op het terras had geen andere verklaring dan dat "sommige mensen het vies vinden". Vraag me wel af wat die mensen dan in een naturistische omgeving doen.
En dan overal de verbodsborden... Het begint al bij de monitoren boven de balie: Naast de meldingen wat je allemaal kunt bijboeken, vooral veel slides met wat allemaal niet mag. Een slide met "fijn dat u er bent" kon ik niet vinden. En de verboden kom je ook overal in het complex tegen. Misschien een kleine marketingcursus hoe je een verbod ook positief kunt brengen?
Enfin, goed om weer eens geweest te zijn, dan weet je ook waar je niet meer op hoeft te zoeken.

Camping Naturiste La Clapère

01-08-2022
Ik zie dat ik op deze site geen recensie heb geplaatst over deze geweldige camping die we in 2021 hebben bezocht.
Een echt familiebedrijf! Iedereen werkt hard om het de gasten naar de zin te maken. Vanwege Covid waren er geen georganiseerde jongerenactiviteiten, maar deze werden door de jongeren zelf georganiseerd ;)
La Clapere kent een vaste groep kampeerders, die geen kliek vormde maar open staan voor nieuwe gasten.
Het terrein is mooi, sanitair waar wij op aangewezen waren niet altijd warm. Het andere gebouw bleek beter. Maar verder prima én schoon.
Elektra moet (soms) van ver komen, dus lange kabels meenemen is wel handig.
In de omgeving is veel te beleven: strand, mooie stadjes en ook Spanje is makkelijk aan te reizen.
De camping ligt rustig, maar dichtbij de snelweg. Het reizen naar La Clapere is dan ook goed te doen.
We zijn van plan zeker nog eens terug te komen.

Elysium

01-08-2022
Zou het erg zijn om hier te werken? We hebben welgeteld één mevrouw gevonden in het restaurant die zeer vriendelijk was. Voor de rest kregen we het idee dat gasten nou net niet de bedoeling zijn in de sauna. Bij ontvangst een zuchtende dame die probeerde ons te vertellen wat er niet open was en dat we beslist geen telefoons mee mochten nemen, in het restaurant (flesje plat water voor €4,50!) was het, op die ene mevrouw na, ook niet veel beter.
Het is een zeer groot complex met absolute potentie, maar op dit moment scoort het echt een zware onvoldoende.
En zoals alle IWR sauna's: op de borden geen fijn welkom geheten, maar voornamelijk wordt alles getoond wat niet mag en daarnaast wat er allemaal bij te boeken is tijdens het bezoek. Enige vorm van gastvrijheid ontbreekt.
Overigens was het eten, behalve duur, wel erg goed!

Thermen Soesterberg

31-01-2018
Drukke tot zeer drukke sauna waar je niet moet komen om te relaxen. Veel te weinig mogelijkheid om in de winter te kunnen liggen/zitten. Je wordt gedwongen om in het restaurant plaats te nemen (met consumptie, waar het wachten meer dan een half uur op was). Mopperend personeel dat aan de schoonmaak is, zeep in de te koude douche is niet afgesloten waardoor je ook niet weet wat het is...
Kortom, een prachtige sauna met potentie die moet oppassen om niet aan het succes ten onder te gaan.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.053