Naturismegids

Recensies van Brigit en Loek

Centre Naturiste Le Fiscalou

17-09-2021
Een heerlijke gemoedelijke camping met vriendelijke eigenaren. Pascal en Anne koken heerlijk en zijn zeer gastvrij. Heerlijk zwembad en ruim en schoon sanitair. Ruime plaatsen in de zon, schaduw en beide.

Le Clos Barrat

20-11-2015
In juni waren we wederom op de naturistencamping Le Clos Barrat die net een nieuwe eigenaar kent. Het eerste wat ons opviel was dat alles rondom de receptie was opgeruimd en ook daarbinnen. Johan de nieuwe eigenaar begroette ons allervriendelijkst en onder het genot van een drankje maakten wij kennis.
Nadat wij ons busje op zijn plaats hadden gezet, gingen wij het vernieuwde sanitair bewonderen. Werkelijk zeer praktisch, mooi en schoon met heerlijk warm water.
We hebben gezellige weken gehad en van de heerlijke maaltijden genoten, zoals mosselen, cocq au vin en cassoulet. Op z'n Frans aan één lange tafel onder de veranda met lekkere veel wijn op tafel. Na de maaltijd werden door de aanwezigen hier en daar "hand- en spandiensten" verricht want Johan moest het voorlopig nog even alleen doen.

Eind oktober waren we er weer terug, met vakantie-vrienden, op de terugreis vanuit Portugal, na eerst te hebben gemaild of we nog konden komen. We maakten kennis met Yolanda die al net zo gastvrij bleek te zijn als Johan. Omdat de laatste gasten al vertrokken waren, hadden we het "rijk alleen". Wat waren de bomen mooi in hun herfstkleuren en wat hebben we een hoop vogels en reeën gezien. Rondom onze bus Groene Spechten en in de bomen Bonte Spechten en veel klein spul.
De broodbezorging ging gewoon door en zo ook de maaltijden. Met Sam en Guido, familieleden die met het onderhoud hielpen, Johan en Yolanda en onze vakantie-vrienden hebben we het bijzonder gezellig gehad. Yolanda kan heerlijk koken! Onze vakantie-vrienden die voor het eerst Le Clos Barrat aandeden, waren ook diep onder de indruk.

Het is er rustig, gezellig en schoon. Er zijn speeltoestellen voor kinderen en er is een groot zwembad. Het terrein is groot, rustig en gevarieerd en in de omgeving kan heerlijk gewandeld worden. De complete maaltijden met wijn en dergelijke zijn op intekening aan mee te doen en kosten niet teveel. Er zijn ruime plekken in de zon, schaduw, half-schaduw of in het bos achteraf. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er.

De omgeving is zeer gevarieerd met Cahors als dichtstbijzijnde grote stad. De rivier de Lot op fietsafstand en met veel kleine steden in de buurt. Supermarkten in de plaats Fumel en van die leuke, echt franse restaurantjes in de omgeving. Kortom een camping die bij ons hoog in het vaandel staat.

Johan en Yolanda ga zo door en graag zien we jullie weer in juni. Loek van Zuilen en Brigit Vriend

Monte Naturista O Barão

03-11-2012
Vorig jaar waren we er voor het eerst en we hebben genoten op deze prachtige camping met het heerlijke zoutwater zwembad. Laura en Jeff zijn een bijzonder gastvrij stel die de campingzaken goed hebben geregeld. Prima sanitair, ruime plaatsen en lekkere en gezellige maaltijden.
Ook dit jaar waren we er en we stonden versteld van het mooie gebouw (restaurant/bar/ontmoetingsruime) dat er is neer gezet. Geraffineerd "eenvoudig" en efficiënt, gemaakt van natuurlijke en op elkaar afgestemde materialen. Ook aan de inrichting is veel zorg besteed en de kleuren passen goed bij de omgeving (olijf- en kurkeikbomen).
Laura en Jill kunnen heerlijk koken en we hebben elke dag aan de gezamenlijke maaltijden meegedaan.
We hebben weer leuke mensen/gasten ontmoet en we komen volgend jaar weer terug.
Jongelui, ga zo door!

Quinta das Oliveiras Andorinha

03-11-2012
Loek en Brigit

Vorig jaar waren we er al en ook dit jaar weer in oktober. Een prachtige rustige camping, voortreffelijk sanitair en een geweldig uitzicht. We hebben dit jaar geholpen met het plukken van de druiven en we zijn benieuwd naar het resultaat.
Mooie omgeving met in het dorp een echt Portugees restaurant waar je voordelig aan een lekker dagmenu kunt deelnemen.
Siets en Jikke, volgend jaar zie je ons weer terug.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactVermelding en adverterenCookiesread more


Time: 0.061