Naturismegids

Recensies van Sonja en Arjen

Rutar Lido

16-09-2021
Na het lezen van voorgaande waarderingen waren we nogal sceptisch deze camping te bezoeken. Het lag begin augustus op de route en wat schetste onze verbazing; de camping is erg mooi! We wilden alleen een paar dagen blijven maar dit werden uiteindelijk 11. Onze plek was tussen twee vijvers met een prachtig open uitzicht op de bergen. Heerlijk rustig, mooi groot zwembad, het sanitair is verzorgt, het gras is gemaaid en de omgeving is erg de moeite waard. Wij geven deze camping een extra hoog cijfer, omdat de huidige waardering niet reëel is.

Camping Solaris

16-09-2021
Na de slechte ervaring met camping Ulika, op Solaris wel netjes ontvangen. Op 24 augustus stonden we op plaats N146. Ruime plek, mooi uitzicht op zee en heeeel veel ruimte voor de hond. Verschillende goede plekken voor de hond om te zwemmen. Doordat het hondengedeelte ruim is opgezet zijn de mensen ook veel relaxter. De camping biedt meerdere prima restaurants en de omgeving is goed toegankelijk om te fietsen of te wandelen. Van in voorgaande reviews gemelde overlast hebben wij niets gemerkt.
Inmiddels is ons wel duidelijk dat op alle naturistencampings in Kroatië veel mensen gekleed zijn. Ons verbaast dat wel maar stoort net erg. Wat wel stoort is dat de meeste honden weliswaar sociaal zijn, maar ook een behoorlijk aantal erg agressief. Hiertegen wordt helaas nergens opgetreden.
Solaris is wat ons betreft een camping om terug te komen.

Camping Ulika

16-09-2021
We hoorden het vaak onderweg, wij gaan naar Ulika. Omdat wij niet recentelijk bekend zijn met de FKK campings in Kroatië, volgden wij het advies. Aangekomen op 22 augustus, sloeg ons de schik om het hart. Erg onvriendelijke receptie die zeiden dat geen enkele genummerde plek vrij was en we moesten maar kijken op het open terrein. De receptioniste ging niet eens de moeite nemen of er bijvoorbeeld voor een paar dagen er een vrije plek was. we. We moeste maar de volgende dag daarvoor langskomen. Op zoek naar een plek voelden we ons als niet welkome asielzoekers. Vrije plekken werden bewust bezet gehouden door groepen Duitsers en Oostenrijkers die daar naar eigen zeggen al 20 jaar kwamen. We werden zelfs door agressieve honden afgeblaft terwijl de eigenaars er om lachten. Uiteindelijk wisten wij ons een plekje te bemachtigen, omringt door Duitsers die zich zelf ruim bedeeld hadden. Nul privé, geen vrij zicht in een claustrofobisch bos. Teleurgesteld zijn wij zo snel mogelijk vertrokken naar het dichtbij gelegen 'Solaris'
Overigens, honden zijn financieel welkom, verder ook niet. Het stukje hondenstrand bestaat uit 20 meter gevaarlijke rotsen. Daar heb je dus niks aan.

Naturistenbund Donau e.V.

16-09-2021
Eind juli, 3 dagen van de gastvrijheid genoten. We zijn het eens met alle voorgaande waarderingen en vinden het dus een prima keuze. Als kritische aanvulling vinden we de inpakt van de zeer frequent, nachts dicht langs passerende goederentreinen, wel heel heftig. Alleen om die reden zullen wij niet nog een keer kiezen voor deze camping.

De Groenlanden

16-09-2021
In juli een week op De Groenlanden. Door de verdeling als een klaverblad heeft elke plek een open uitzicht, wat ons erg goed bevalt. De omgeving is leuk om te fietsen en te wandelen. De hond mag mee, de ontvangst is vriendelijk en het sanitair is prima. Wij komen zeker terug.

Château de Féreyrolles Naturiste: Camping & Bungalows

08-09-2020
Wij waren hier van 30-08 tot 01-09 2020.
Volgens de reviews zou de camping, onder een nieuwe beheerder, in een opgaande lijn zijn. Helaas is deze ontwikkeling gestopt en is de oude eigenaar weer beheerder. Het sanitair is in slechte staat wordt niet voldoende schoon gemaakt. Er is eigenlijk geen beheer op deze camping. Iedereen doet wat hij/zij wil, veel mannen alleen die de indruk wekken dat zij gluren naar naakte vrouwen, en aan covid maatregelen doet de camping niet mee. Het restaurant is ronduit smerig. De tafels, de menukaart, het bestek en de glazen maken duidelijk hier geen hygiëne bestaat. Erg jammer, want het is eigenlijk een hele mooie camping

Club du Soleil Macon-Laizé - "La Breur"

08-09-2020
La Breur op 2 en 3 september 2020 bezocht met de carevan, en onzo hond mocht ook mee. Goede plek voor een tussenstop! De plaatsen zijn groot en het sanitair is blinkend schoon. Wij hebben een heerlijke T-bone steak gebakken op de camping bbq en genoten van de rust en de mooie omgeving.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactVermelding en adverterenCookiesread more


Time: 0.045