Naturismegids

Recensies van Ernst

Domaine de la Gagère

13-09-2021
We hebben in juli een weekje doorgebracht in een chalet type A op La Gagère. Bij aankomst werden we niet vriendelijk ontvangen. Ook ons werd door de eigenares geen blik gegund. We hadden een lange dag in de auto achter de rug met slecht weer en wilden graag ‘s avonds op de camping eten. Er was wel een vrijwilligster die ons aanraadde bij het restaurant te informeren waar het personeel eerst met de kok moest overleggen of ze nog iets te eten hadden. Blijkbaar maakte de kok hier de dienst uit. De eigenaars deden niets voor ons. De enige vriendelijkheid die wij hebben ervaren op deze camping kwam van een team vrijwilligers uit de oude tijd, zoals ze het zelf omschreven. Het weer hielp niet mee want we hadden de hele week regen en daar kon uiteraard niemand iets aan doen. Ons chalet was comfortabel met voldoende verwarming en een mooi uitzicht, dat we vanwege de zware mist en regen maar 1 middag hebben kunnen aanschouwen. Het matras van het tweepersoons bed zakte door maar dat hebben we met een dekbed zelf verholpen. De camping liep vanwege het slechte weer helemaal leeg wat natuurlijk voor alle partijen sneu was. Beide eigenaren zowel Floor als Tim zijn verder de hele week totaal onzichtbaar geweest. Ik zou dan als eigenaar ook eens even langsgaan of elke dag een rondje maken op de fiets en vragen of alles in orde is. Zeker bij zoveel stortregens middenin juli. Na een week regen zijn we als 2 anonieme passanten vertrokken met een leeg gevoel. Komen we hier ooit terug? Let wel de camping ligt prachtig maar daar is het mee gezegd. Klantgerichtheid en gastvriendelijkheid waren hier niet te vinden. Zeker een gebrek aan professionaliteit bij de eigenaren, wat ook doorwerkte in het restaurant. Jammer want je wenst juist zo’n camping een succesvolle toekomst toe zeker vanwege de afnemende animo voor het naturisme.

Club Soleil Loir et Cher

13-07-2020
Heerlijke camping en een waar paradijs!
Heel gemoedelijk en gastvrij. Mooie ruime plekken en een lekker zwembad. Het is kleinschalig en simpel, met aandacht voor de natuur. De omgeving is prachtig en je kunt hier naar hartelust fietsen langs mooie dorpen en de kastelen van de Loire. We zijn dan ook langer gebleven dan gepland. De verenigingsleden die de boel runnen zijn heel toegankelijk. Handig inderdaad als je een woordje frans spreekt.
Bert en Ernst Jan

Club Soleil Loir et Cher

12-07-2020
Heerlijke camping en een waar paradijs!
Heel gemoedelijk en gastvrij. Mooie ruime plekken en een lekker zwembad. Het is kleinschalig en simpel, met aandacht voor de natuur. De omgeving is prachtig en je kunt hier naar hartelust fietsen langs mooie dorpen en de kastelen van de Loire. We zijn dan ook langer gebleven dan gepland. De verenigingsleden die de boel runnen zijn heel toegankelijk. Handig inderdaad als je een woordje frans spreekt.
Bert en Ernst Jan

Camping Millefleurs 3 Etoiles

24-07-2019
Net een weekje gekampeerd op Millefleurs en onze ervaringen waren uitstekend. Deze camping en de eigenaren verdienen met recht een goede beoordeling. Zeer hartelijke ontvangst en gemoedelijke sfeer. Wij hebben tweemaal ingeschreven voor de gezamenlijke maaltijden en die waren heel gezellig. Rustige camping met mooie omgeving. Er is een huiskamer met een bar waar je zelf je drankjes kan pakken met allerlei informatie over de omgeving. Hier voel je je thuis. Bert & Ernst Jan
Ernst Jan - Camping Millefleurs 3 Etoiles

La Pinede: Club Naturiste Bretagne Sud

27-08-2018
Wij waren hier een weekje in Augustus met prachtig weer. Zeer hartelijke ontvangst en een zeer aimabele jonge dame aan de receptie, die dagelijks de broodbestelling doet. Het is een verenigingsterrein waar de leden zeer actief zijn en dat merk je aan de gezellige sfeer. Je voelt je op deze manier heel welkom onder de fransen. Het was heel vol op het gedeelte met electriciteit en de aansluitingen daardoor schaars. Maar onze buurman, een actief lid, regelde direct een dubbelstekker. Op het achterste gedeelte zonder stroom was meer plek. De omgeving is heel aantrekkelijk voor sightseeing met de auto, op de fiets of wandelend. Carnac, Saint Cado en Etel. Het naaktstrand, plage de Kerminihy, is ongeveer 10 minuten rijden met de auto en erg mooi. Ook daar vele vaste gasten en leuke fransen ontmoet. Heerlijk gezwommen in zee. Kortom wij bevelen La Pinède aan.

Les Grands Chênes

21-08-2018
Dit jaar voor het eerst op les grands chênes. Wat een heerlijke verrassing. Mooie vrije plekken onder de bomen met halfschaduw. De faciliteiten met zorg en aandacht gebouwd en onderhouden. Alles ademt rust en goede smaak uit. Het echtpaar dat de camping runt is heel bescheiden en zorgzaam. En bewaken daarmee het naturistische karakter van deze prachtige plek, die ook nog op een steenworp afstand ligt van Sarlat en Rocamadour.
Bert & Ernst Jan

Vallon des Oiseaux

26-08-2016
Een prachtig gelegen camping in de Luberon. Een restaurant waar je mee kan eten met een heerlijk buffet, een mooi zwembad met uitzicht en veel verschillende staplekken. Er is van alles te doen en er heerst een dorpse sfeer waarin iedereen elkaar lijkt te kennen. Maar dan wel een Nederlands dorp met een dagelijkse krant, een A4 tje met het activiteitenprogramma en het lokale nieuws.
Een groot minpunt was het toiletgebouw dat 's morgens tussen 10.00 en 11.00 uur op slot gaat vanwege de schoonmaak. Ook hangt er buiten de toiletten een enkele zielige toiletpapierdispenser op 1.90 meter hoogte zodat de kinderen er niet bij kunnen en je vooraf al moet inschatten hoeveel toiletpapier je nodig hebt. Nederlandse kruideniersmentaliteit of structureel wantrouwen in gasten? Je voelt je compleet thuis op deze camping of vindt het niks. Wij vonden het niks.
Blijkbaar ging het vanaf onze aankomst al mis toen de eigenaar ons erg weinig keuze gaf in staplekken en wij onze tent onder de bomen konden opzetten dichtbij het toiletgebouw. Hierdoor hoorden wij hoe heel vakantievierend Nederland zich voor 10.00 uur waste, schoor en toiletteerde. Ook lag de beerput van dit gebouw vlak achter onze tent en deze zat boordevol hollands genoegen, zo te ruiken. Pech misschien?
Over de eigenaar is al veel geschreven dus daar hebben wij niets aan toe te voegen. Amanda raden wij aan een cursus gastvriendelijkheid te doen. Omdat wij voortijdig vertrokken had ze bij het uitchecken bijvoorbeeld kunnen vragen naar de reden van ons vertrek of in ieder geval kunnen vragen of ons verblijf aangenaam was geweest. Als je professioneel bent en je camping ook in de toekomst succesvol wilt laten zijn is een open houding een must wil je de kwaliteit in de toekomst op niveau houden. En daar hebben wij op dit moment onze twijfels over. Verder hopen we dat Le Vallon nog heel veel tevreden gasten mag verwelkomen in de toekomst en raden wij de camping zeker aan. Niet aan onszelf maar aan alle tevreden mensen die we hebben zien rondlopen.

Riva Bella

25-08-2016
We kwamen hier bij toeval terecht omdat we te ver waren doorgereden bij de andere campings.
En gelukkig want het is een prachtig oord direct aan zee met heel veel verblijfsmogelijkheden. Of je nu direct met je tent op het strand wilt staan of in een luxere accommodatie, er is van alles. En zonder het gevoel van massaliteit. Alles ligt mooi uitgespreid en je vindt elkaar niet terug. Omdat wij niet 50 meter van het strand hoefden te staan maar 200 meter prima vonden, hadden we een schitterende vrije plaats met prachtig uitzicht en in de verte een weiland met lama's. We zijn er 2 weken in juli 2016 gebleven en hebben enorm genoten. Je kunt er prachtige wandelingen maken, joggen en het lijkt alsof het strand uitsluitend door gasten van Rivabella wordt gebruiikt. Hoewel er dramatisch veel strandafslag is geweest, zo hoorden wij, is het strand rustig en schoon. Bij een volgende Corsica vakantie gaan wij zeker terug. Ten slotte op 3 km afstand verse oesters en mosselen. En Het Romeinse Aleria met museum. Zeker de moeite waard!

Naaktstrand Bergen

09-11-2015
Wat een heerlijk naaktstrand! Heel rustig en stil. En wat een ruimte. Je kunt er altijd een rustig plekje vinden. Vooraan in de lage duinen, aan de monding van de kerf of op het strand. Vanuit het nieuwe verharde fietspad vanuit Bergen op de fiets door de Schorelse duinen en dan bij het ruiterpad iets ten zuiden van de kerf je fiets parkeren. Vervolgens een prachtige wandeling naar het strand ca 600 meter. Alle jaargetijden zijn er mooi. Stoor je niet aan vage types of voyeurs. Elk naaktstrand trekt nou eenmaal ook dit soort mensen aan. Vraag gewoon of ze door willen lopen en geef ze vooral geen aanleiding. Laat er je vrije dag niet door bederven. Maar geniet van de prachtige natuur, de zon, de zee, het strand!
Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.049