Naturismegids

Recensies van Gerbrand Landman

Domaine Naturiste la Petite Brenne

10-09-2021
Het is september en de eerste bestemming is de Middellandse Zee. Da's met een caravan achter de auto toch wel een stevige ruk om in één keer te doen dus we zochten een camping op zo'n 750 km van huis. Dan vindt je La petite Brenne. Hoe is het mogelijk dat ik dit niet eerder ontdekt heb!! Zonder volledig te zijn:
- een hartelijke en gezellige ontvangst
- mooie ruime plekken
- schitterende publieke ruimtes met al dat mozaiek werk
- eigenaren die plezier beleven met het aangenaam maken voor hun gasten
- prima culinaire voorzieningen en gezelligheid
En ja, je moet betalen voor WiFi .... Frankrijk is echter in dit soort voorzieningen geen Nederland
1 nacht werden 3 nachten en we hebben ervan genoten!

Vallon des Oiseaux

01-07-2022
Het is een bijzondere camping!
Vooral mooi gelegen, in een even mooi gebied. Vlak bij het dorpje Reillanne met zondags een hartstikke leuke markt, net wat anders dan al die standaard markten in Frankrijk.
Mooie plekken, fraai zwembad, gezellig, lekkere (gezamenlijke) maaltijden, heus, allemaal waar!
De camping drijft echter op een peleton vrijwilligers dat echt hun uiterste best doet om het de gasten naar hun zin te maken.
Want de geest van (inmiddels overleden) eigenaar Jan waart nog steeds rond en dat is natuurlijk begrijpelijk. Dat betekent echter een lage drang tot investeren en soms onbegrijpelijke regeltjes.
- Het sanitair is echt verouderd en functioneert maar ten dele. Voor € 37 per nacht verplicht koud douchen is niet meer van deze tijd. Het probleem wordt wel onderkend maar is daarmee niet opgelost.
- Een receptie die tussen 13:00 en 16:00 echt gesloten is: idem ....
- Nachtverlichting die wel aanwezig is maar niet functioneert, idem ...

Dus ja: een echt fraaie camping maar de huidige eigenaar (dochter van ....) kan ik niet anders dan adviseren om in ieder geval het sanitair goed onder handen te nemen want dat is echt out-dated. En organiseer iets dat aankomende gasten in ieder geval tussen 1300 en 1600 uur vast naar hun plek kunnen.
Gerbrand Landman - Vallon des Oiseaux - wijds uitzicht

wijds uitzicht

Gerbrand Landman - Vallon des Oiseaux - wijds uitzicht - doorgang naar het zwembad

doorgang naar het zwembad

Gerbrand Landman - Vallon des Oiseaux - wijds uitzicht - doorgang naar het zwembad - en zo sta je dan ... helemaal geweldig

en zo sta je dan ... helemaal geweldig

Le Bois des Battées

30-06-2022
Nou!!!
Wat een ervaring en ontdekking, zo leuk!
Het begon de dag ervoor al: In mijn beste Frans gevraagd of zij een plek beschikbaar hadden voor 2 dagen, 2 personen, caravan en auto. Dat hadden ze. Bij aankomst bleek het een Nederlands beheerderpaar te zijn. "U sprak zo leuk Frans dus ik dacht, ga maar gewoon zo door ..."
Een prima terrein, eenvoudig maar prima schoon sanitair, een lekker zwembadje en een riante plek!
En wat is de Bourgogne een mooie regio! Door mij tot nu toe een vergeten gebied .... We zijn er uiteindelijk, op de terugweg naar huis, maar één dag geweest. Het smaakt de komende jaren echter naar meer.

En zeker deze camping! Een enthousiast beheerderstel, mooie grote plekken, prima zwembad en sanitair. Dus eigenlijk in potentie veel meer dan een doorgangscamping op weg of retour naar/vanuit het Zuiden. Een absolute aanrader! ca 15 km van de snelweg.
Gerbrand Landman - Le Bois des Battées
Gerbrand Landman - Le Bois des Battées (2)
Gerbrand Landman - Le Bois des Battées (3)
Gerbrand Landman - Le Bois des Battées (4)

Domaine Laborde

12-09-2020
Domaine Laborde was voor mij dit jaar een meer dan prettig déja-vu sinds ik er begin jaren 90 met mijn toenmalige gezin een aantal jaren ben geweest. De tijd van Kees en Yvonne den Heijer ... Ik bewaar daar meer dan goede herinneringen aan en vond het dit jaar tijd voor een hernieuwde kennismaking. En dat is ons uitstekend bevallen! De nieuwe eigenaren zijn er mijns inziens uitstekend in geslaagd om het juweeltje van Kees en Yvonne (she RIP) een heel goede toekomst te bieden!
We zijn hier begin september 2020 een dag of 5 geweest en met name het bovenveld was meer dan redelijk gevuld, overigens met voornamelijk Nederlanders.
Sanitair mag dan wellicht wat verouderd zijn, het wordt allemaal prima onderhouden.
Zwembad, terras, verse broodjes, etc, helemaal top!

De omgeving is fantastisch! Mooie plaatsjes (Villerial, Monpazier, Monflanquin, chateau Biron, etc), veelal in bastidevorm en mooie authentieke stijl. Schitterend fiets- en wandelgebied.

De enige kanttekeningen die ik kan bedenken zijn:
- vergeet digitale communicatie! zowel 4G netwerk als WiFi is hopeloos.
- Het aantal watertappunten is vrij beperkt dus dat zou wat ruimer mogen zijn;
- Een afgesloten stroompaal is lastig wanneer je 's morgens vroeg wilt vertrekken.

De sfeer en gezelligheid vergoedden deze puntjes echter meer dan voldoende!

Natura

12-09-2020
Dit jaar één nacht hier gestaan op doorreis en dat was meer dan genoeg.... Troosteloze camping met verouderd en her en der smerig sanitair, een haveloos zwembad, geen sfeer.
De moeite van het omrijden niet waard.

Le Sérignan Plage Nature

12-09-2020
Het plan was een paar dagen, het werden 2 weken ... Wat een heerlijkheid!
Wij stonden op het voormalige Clos Ferrand deel op een riant grote plaats met zowel zon als schaduw, en dat op 3 minuten lopen van het strand.
Prima hygiene, schoner dan schoon, wellicht met dank aan Covid 19. Een redelijk voorziene winkel op het terrein.
Uitstapjes in de omgeving zijn goed te doen zoals Beziers, Minerve, Carcassone, meer van Salagou.
€ 47 per nacht is niet goedkoop in de periode eind aug begin sept, en daar komt dan nog € 2 per dag bij voor een overigens voortreffelijke 5 Ghz WiFi. Aan de andere kant: Bij mijn weten de enige naturistencamping aan de Middellandse Zee met deze faciliteiten en sfeer waarbij ik dan Cap d'Agde (René Oltra) maar even buiten beschouwing laat want da's toch anders ...
Enige minpunt van de omgeving is dat fietsen er niet leuk is. De hoofdwegen zijn druk met autoverkeer en de kleine weggetjes zijn voor racefietsen min of meer onbegaanbaar.

Wij komen zeker terug!

Borvo Camping Naturiste

12-09-2020
wij hebben dit jaar 5 dagen op Borvo gestaan en er een wat ambivalent gevoel aan over gehouden. Veel van wat wordt gezegd in onderstaande recenties klopt: de rust, de weidse uitzichten, grote staanplaatsen, goede fietsmogelijkheden, etc.

Aan de andere kant: wat ons betreft ontbrak de gezelligheid die naturistencampings toch vaak eigen is. De gastvrijheid vonden we wat mechanisch in plaats van spontaan. De eigenaren doen wat ze geacht worden te doen maar de hartelijkheid, en daarmee net dat beetje extra sfeer, ontbrak.
- Ook wij werden de dag van aankomst niet uitgenodigd om mee te doen aan de gezamenlijke maaltijd.
- Er is een terras of iets wat daar voor door moet gaan. Daar zit echter nooit iemand en volgens ons werd het ook niet anders gebruikt dan voor die maaltijden.
- Het zwembad vraagt enige lenigheid om erin en - uit te gaan en ook rondom is het dan sfeerloos.

Dus nee, wij gaan hier niet meer naar toe.

Aimée Porcher

31-08-2019
Het risico van een heel goede recensie is dat de aantrekkingskracht daardoor wellicht te hoog kan worden en ik geen plek meer heb ....

Desondanks: Je waant je God in Frankrijk op Aimee Porcher!! Een gezellige sfeer, lekker relaxed, fantastische uitzichten, prima sanitair, leuke avonden, een omgeving die nog enigszins authentiek is.

In praktisch opzicht: vanuit het dal naar boven lopen (terras, brood, etc.) is inderdaad een forse klim. Wanneer dar op fysieke problemen stuit, probeer dan zo hoog mogelijk te staan. Plaats A is aan te bevelen ... ;-)

Kortom: Wij hebben er een paar heerlijke dagen gehad, met veel dank aan Hans en zijn team!

Centre Naturiste René Oltra

27-08-2019
Het enige echte pluspunt van deze megagrote camping is de nabijheid van het strand. Veel meer positiefs kan ik niet bedenken. Toiletten worden slecht schoongemaakt, ongeïnteresseerd


personeel dat de eigen telefoon belangrijker vindt dan gasten. En, zoals al veel meer gesteld: Met naturisme geeft dit werkelijk niets meer te maken. Overdag gaat het dan nog wel, 's avonds is dit Village Naturisme echter een soort van parade d' erotique. Hooguit boeiend dit een keer mee te maken, daar blijft het dan echter wel bij.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.059