Naturismegids

Recensies van Bent

Camping Hilsbachtal GmbH

25-08-2021
We hebben hier op doorreis 1 nacht met onze camper overnacht wat ons uitstekend bevallen is. De camping heeft een groot gedeelte vaste plaatsen en 15 à 20 vrije plaatsen dicht bij de receptie. Bij aankomst werd ons na inschrijving een plaats toegewezen door de eigenaar. De sanitaire ruimte was prima voor ons. Om te douchen is er echter inderdaad een extra munt aan te kopen, iets wat ons inziens beter vast in de prijs zou inbegrepen zijn. Er is ook een zwembad en restaurant waar we echter geen gebruik van gemaakt hebben. De camping is heel mooi gelegen in een vallei en makkelijk bereikbaar vanaf de autostrade. Het leek ons een vrij rustige camping, iets wat ook in het reglement met nadruk gevraagd wordt tussen 13-15u en 23-08u. Per persoon werd 7,5€ gerekend, voor de plaats 8€ en voor stroom 3€, samen dus 26€ voor onze overnachting in het hoogseizoen. Het is me niet bekend of de prijzen anders zijn buiten het hoogseizoen. Honden blijken niet toegelaten wat voor ons eerder een voordeel is dan een nadeel.

Camping Valalta

25-08-2021
We hebben hier 4 nachten verbleven in aug 21 zonder reservatie vooraf. Deze camping is erg groot met officieel 5253 plaatsen. Bij aankomst krijg je een grondplan en moet je een vrije plaats zoeken. Je moet daarbij in augustus heel veel geluk hebben om een mooie plaats dicht bij de kustlijn te vinden. De kustlijn is ong. 2,5 km lang en het domein is 120 ha groot. Je kunt dus kilometers naakt rondwandelen. Op de camping zijn verschillende winkels en restaurants. Er is een supermarkt, maar die bleek weinig aanbod te hebben om zelf maaltijden te maken (geen vis, vlees, pizza's, ...). De camping heeft zwembaden, ligweides en faciliteiten voor families met kinderen. Ook is er een relatief grote haven. Honden zijn niet toegelaten. De prijs in hoogseizoen is wel vrij hoog ong. 60€ per nacht onafhankelijk van de plaats. Overdag zagen we geen geklede personen, tenzij om naar de winkel te gaan, maar 's avonds is het blijkbaar de gewoonte voor de overgrote meerderheid om zich te kleden. Naakt rondlopen is dan eerder de uitzondering. De camping heeft dus zeer veel te bieden, maar is inderdaad druk in augustus en je moet wat geluk hebben om in die drukte dan een zeer goede plaats te vinden.

Camping Ulika

25-08-2021
In Aug 21 hier 2 x 4 nachten verbleven (door- en terugreis) zonder reservatie vooraf. Bij aankomst kregen we een lijst met de vrije genummerde plaatsen en de datum tot wanneer ze vrij zijn (lijst met 20-tal opties van de ong. 400-500 genummerde plaatsen). Voor een kort verblijf vind je hier relatief makkelijk toch nog een mooie en goede plaats door. Voor een langer verblijf is reservatie zeker aangewezen of anders moet je een plaats zoeken in één van de 6 grote vrije zones (zonder genummerde plaatsen, ook nog eens 400-500 plaatsen) waar je dan zo lang kan blijven als gewenst. De camping heeft een lang (rotsen)strand (ong. 2,5km) waar je in de zee kan gaan zwemmen en waar er plaats is om overdag te verblijven. Er is 1 deel van de camping waar honden toegelaten zijn. Verder is er een supermarkt met relatief beperkt aanbod, zijn er een 4-tal restaurants, een broodwinkel, een groentenwinkel en viswinkel. Het sanitair is heel goed onderhouden. Op de camping is er ook een mooi zwembad en is er ook wat animatie en speeltuigen voor kinderen. De camping is dus inderdaad heel druk, maar de sfeer is heel gemoedelijk en rustig. De meeste gasten zijn Duitsers en Oostenrijkers, maar ook relatief veel Nederlanders, Italianen en Slovenen. De camping ligt in een baai en aan de uithoeken kan het inderdaad eens voorkomen dat er feestende jongeren veel lawaai maken aan de overkant van de baai in de nacht, maar dit bleef ook beperkt tijdens ons verblijf. Overdag liep iedereen naakt rond (tenzij men naar winkel gaat of camping zal verlaten), maar er is een voor ons vreemde gewoonte bij de meesten om zich te kleden in de vooravond. Mensen die 's avonds nog naakt rondlopen zijn eerder de uitzondering dan. De prijs die we betaalden voor 2 personen, een camper en elektriciteit voor een toch wel grote plaats direct zee was 45 à 50€/nacht. Al bij al was het voor ons een zeer aangename camping waar we zeker nog willen terugkomen.

FKK-Camping Müllerhof

25-08-2021
We hebben hier 4 nachten verbleven met onze camper in augustus 2021. Voordien hadden we niet gereserveerd, wel onderweg gebeld of er nog plaats was. Een lidkaart van een naturistenvereniging was eveneens niet nodig. Bij aankomst kregen we een plan waarop aangeduid was welke plaatsen er in de periode die we wilden blijven nog vrij waren. Hiermee kon je dan vrij rondlopen op de camping om de plaatsen te bekijken en er een uit te kiezen. De camping is vrij groot met een 300-tal plaatsen waaronder een aantal vaste plaatsen/gasten. Er zijn ook een beperkt aantal verhuurverblijven. Er is directe toegang tot het meer waarin het aangenaam zwemmen is en er is tevens een ruime ligweide aan het meer waar veel gasten een groot deel van hun tijd verblijven. Op de camping is een kleine winkel met bakkerij waar je dagelijks je brood en andere kleine aankopen kunt halen. Op 3 km is er een grote SPAR supermarkt, makkelijk bereikbaar zowel te voet, per fiets als met de wagen. De sfeer vonden wij heel erg aangenaam. De meeste gasten blijken Duitsers en Oostenrijkers te zijn, maar we zagen toch ook een veel Nederlandse kentekens. We betaalden 17,2€ voor de plaats en 11,8€ per persoon (met 2pers dus 41€/nacht) in het hoogseizoen. Honden blijken niet toegelaten op de camping, wat voor ons eerder een voordeel dan een nadeel is. De camping ligt naast de Sabotnik FKK camping maar er is geen verbinding tussen beide, ook niet aan het meer. FKK camping Turwiese blijkt ook iets verderop aan hetzelfde meer te liggen. De streek is geschikt voor wandelingen en fietstochten.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactVermelding en adverterenCookiesread more


Time: 0.107