Naturismegids

Recensies van Bart en Karin

Le Petit Dauphin

30-06-2021
Prima camping voor een acceptabele prijs. Plaatsen wat rommelig, sanitair prima. Het lunapark is een flinke kermis. Als je er een keer overheen loopt weet je wat het is en erger je je wat minder aan de herrie. Eind juni van 19:00 tot 01:00 kermis geluid.
Bij de receptie is een gratis kaart met daarop o.a. alle fietspaden. En die zijn er bijzonder veel in dit stukje Vendee

Minicamping De Kikker

13-06-2023
Gastvrije ontvangst met een drankje en uitleg. Je wordt wel gevraagd op een bepaalde manier weg te zetten, maar dat is om maar een beperkte beschadiging aan het gras te krijgen. Ter compensatie bieden ze dan matten, zodat je niet in het zand hoeft te staan.
Sanitair is prima op orde en veel ook voor detail. Zo is er papier bij de urinoirs (en een afvalbakje), is er eindelijk echt gescheiden afval, overal wel een zitje dat je kunt gebruiken, staat er een leengieter bij de waterplaats en ook een rooster zodat je niet hoeft vast te houden of laag te tillen. Stroom komt van eigen zonnepanelen en in de diepvries zit allerlei brood dat je kunt kopen en mag afbakken in hun oven.

Naturisten Vereniging Hellevoetsluis camping de Brongaard

06-06-2023
Onze eerste ervaring was de uitstekende communicatie tijdens de wegwerkzaamheden. De camping was moeilijk bereikbaar, maar dankzij de goede communicatie lukte het.
De ontvangst was warm met een drankje en de camping ziet er goed uit.
Sanitair ziet er goed uit, met ook wasmachine en droger. Het terrein is mooi aangelegd en goed onderhouden.
Helaas hebben we geen uitzicht op de mooie zwemvijver Twee andere camperplaatsen trouwens wel, terwijl je zou verwachten dat alleen leden dit soort mooie plekjes hebben.
Mooie camping met vriendelijke vaste leden.

Smallegange's Dijk

06-06-2023
Dit is wel erg terug naar basic. Toen wij aankwamen stonden er 2 andere gasten. Naar Zeeuwse begrippen dus een bijna lege minicamping. Geen ontvangst, dus maar ergens gaan staan. Willem kwam laat in de middag met een inschrijfformulier en nog veel later met de rekening. 27,50 euro voor een nacht, inclusief 2 euro milieubijdrage. Al mijn gescheiden afval kon ik alleen in de restcontainer kwijt (muv glas) en dan moeten we betalen voor het niet aanwezig zijn van gescheiden afvalcontainers. Dat gaat zo tegen mijn principes in, karton, blik, plastic en gft in de restbak gooien. Dat zou toch niet meer mogelijk moeten zijn.
Er waren twee (van drie) toiletten open en slechts één douche had warm water. Warm water om af te wassen moest je ook uit deze douche halen. Een plaats voor je chemisch toilet was er niet en uiteraard geen plaats om vuilwater uit mijn camper te lozen.
Kortom, een veel te dure camping, waar veel te weinig geboden wordt. Maar dat was uit het aantal gasten ook af te lezen.

De Schoone Waardin

06-06-2023
We hebben hier net na Hemelvaart gestaan. Fijne ontvangst, goede camperplaatsen, schoon en voldoende sanitair en een geweldig nieuw systeem om drankjes e.d. te betalen. Kies op een scherm wat je wilt, reken dat af, bon op de pin en zelf pakken. Wij hadden geluk dat vrijdag bitterballendag was en vier bitterballen voor een euro. Drankjes trouwens ook net boven supermarkt. Vriendelijke vaste gasten, kortom, niets te klagen.

Camping Naturista & Bungalows Almanat

26-03-2022
Voor het eerst een slechte ervaring met een naturisten camping. Onze paspoorten waren eerder bij een inbraak gestolen. Wel rijbewijzen en kopie van paspoorten en politie rapport, maar dat was niet genoeg. Ze moesten paspoorten hebben. We hadden gereserveerd en vooruit betaald. Het was zelfs nog een discussie om ons geld terug te krijgen. Op de textielcamping twee km verder was er geen probleem.

Le Colombier

20-08-2021
Prima camping met heerlijk verwarmd zwembad. Veel ligbedjes en ook schaduwplekken. Uitstekende bakker met een ruime broodkeuze.
Wij hebben de laatste avond meegemaakt van de bus met NFN jongeren (met nog enkele busjes extra jongeren). Geen bijzondere overlast ervaren.
Ook de vermelde vele gasten met piercings hebben wij niet waargenomen. Wel veel mensen die getatoeëerd zijn (maar zo weet je wanneer je goedendag moet zeggen en wanneer bonjour. Het bleken nl allemaal Fransen).
Jammer dat de camping 's avonds niet afgesloten wordt. Om 24 uur hoor je nog mensen binnenrijden en om 5 uur vertrekken er elke dag al auto's. De ontvangst was niet erg warm, dat zijn we op veel naturistencampings veel beter gewend.

Domaine Naturiste la Petite Brenne

04-08-2021
Geweldig terrein waar je zelf mag kiezen waar je wilt staan. Slechts 150 plaatsen worden bezet, maar meer dan het dubbele zou kunnen, ware het niet dat de sanitaire bezetting dan te hoog wordt. 5 dagen per week prima restaurant en elke dag ruime frituur/pizza. Binnen en buitenzwembad, helaas dit jaar door een defect niet verwarmd. Veel animatie voor kinderen (die er in grote aantallen zijn, ook veel pubers die ook gewoon vaak gekleed lopen, en daar zeurt ook niemand over), elke dag sauna met opgieting, zeepstenen. Twee keer per week mozaiek en aquagym. Helaas valt de kwaliteit van de bakker tegen, behalve op woensdag. Zeer beperkt telefoonbereik en matige betaalde wifi, wel een betere provider dan de jaren hiervoor.
De camping ligt aan een goede weg en is dus heel goed bereikbaar. Er zijn ook buitengewoon veel c-weggetjes in de omgeving waar het goed fietsen is.
Wij komen hier graag.

Aimée Porcher

04-08-2021
Door het hoogteverschil op deze camping zijn er geen ideale plekjes. Sta je nabij het hoofdgebouw, dan heb je goede wifi en zelfs goede 4G, dichtbij toilet/douche en brood halen is dan ook dichtbij, maar moet je nog steeds ver lopen voor het legen van het chemisch toilet, want dat kan alleen op het centrale blok. En zwemmeer en rivier zijn dan ook weer een hele inspanning. Sta je (heel mooi) bij het zwemmeertje of bij de rivier, dan zijn er weer andere nadelen. Meest vervelende is dat men reserveringen hier op z'n Nederlands ziet. Gebruikelijk in Frankrijk is dat je een begindatum doorgeeft en dat de einddatum vrij is. Hier wil men dat je een einddatum geeft en als je eerder weggaat dan ook tot die datum betaalt.
De douche muntjes bevielen ons eigenlijk wel. Geen eindeloos lang douchende en warm water verspillende mensen. Vijf minuten douchen voor 0,25 euro is niet echt een probleem.

Les Grands Chênes

16-07-2021
Een prima camping met best wel een NL kliek lijkt het ons op eerste dag
Verder een prima prijs kwaliteit en een mooi vormgegeven zwembad.
Helaas is de bakker gestopt, maar voor electra a 2 euro, kun je zelf ook een broodje afbakken. Wij beoordelen deze camping als boven gemiddeld

Terme d'Astor

16-07-2021
Na Laborde en Le Couderc viel dit wel tegen. Prijs was teveel voor het geboden en kleine dingen als €1,80 voor een baguette.
De camping schreeuwt om onderhoud en is te duur voor het aanbod

Camping Naturiste Le Couderc

16-07-2021
Met deze camping is niets mis. Prima ontvangst met rondleiding, zelf plaats uitzoeken. Drankje bij aanmelden, flesje bij vertrek. Mooi zwembad, helaas teveel bezette ligstoelen ( voorseizoen) maar mooie sauna en stoombad. Helaas zijn wij na 2 dagen muggen overlast vertrokken. Maar het was ook wel een hele natte periode. Wij waarderen deze camping met erg goed.

Domaine Laborde

16-07-2021
Het terrein heeft twee mogelijkheden. Boven sta je zonnig/bomen, onder sta je echt donker. Ideaal als het 30 graden is, maar nu (begin juli) stond er niemand.
Helaas heel erg veel vliegen. Maar ja, een nat begin van het seizoen

Arnaoutchot (Arna)

16-07-2021
Niets mis met deze camping. Wel een flinke wandeling naar het strand. Prijzig, maar dat is alles langs de kust.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.064