Naturismegids

Recensies van Walter

Camping Valalta

03-09-2020
Wij hebben een week in september hier gestaan met de tent. Overdag prettig, maar ‘s avonds koelde het flink af zodat kleren aantrekken ook niet echt ‘vervelend’ was. Het is wel raar dat je in de winkels of receptie kleren aan moet trekken (een mondmasker in deze tijden is wel te begrijpen - maar verder was er weinig te merken van Covidmaatregelen).

Je kan zelf je plek op de camping uitkiezen en de juiste plaats de volgende ochtend aan de receptie melden.

De camping is ruim en in september rustig, zonder echt doods aan te voelen. De bars en restaurants leken ook allemaal zoals normaal open.

Door de grillige kustlijn heb je veel ruimte aan de zee en kan je elke dag ergens anders gaan liggen zodat het niet in herhaling valt. Je kan door deze vorm ook overal snel geraken.

Het personeel lijkt niet zo vriendelijk maar dat heeft misschien ook met de taalbarriere te maken. Je wordt ook steevast in het Duits aangesproken.

Je merkt wel dat de jongeren er opvallend gekleed rondlopen met meer dan gewoon een pareo. Ook een enkele keer tieners in bikini zien zwemmen aan het hoofdstrand. Voor tieners zou er een stukje strand achter de haven zijn waar ze gekleed kunnen zijn. Aan het zwembad is de ‘dresscode’ wel duidelijk.

Als vaste Frankrijkgangers was dit een hele nieuwe ervaring. Alleen al daarvoor moet je het eens geprobeerd hebben.
Je krijgt een fijne mengeling van naturisme en een Ibiza-ervaring met beachbars waar je aan tafels met de voeten in het water kan zitten.

Geen swingers gezien ;)

FKK Sovinje Naturist Camping

12-09-2020
Kleinschalige camping gelegen op een eiland met veerpontverbindinding naar Biograd (dat op 45min van Zadar ligt).
Er is één grote centrale sanitaire blij dat heel net is. Hier zijn ook koelvakjes te huur tegen betaling.

Er is een bakker die tussen 8 en 9u ter plaatse is waar je zelf nog de zaken kan uitkiezen. Je kan er ook een fiets huren.
De receptie was in september enkel in de voormiddag open en in het weekend maar 2u. Er is wel nog een jobstudent tot de camping om 23u sluit. Er ligt een strandbar/restaurant net buiten de camping maar deze was in september gesloten.

De camping ligt direct aan het strand waardoor je met maximaal 200m stappen in de zee staat. Het strand ligt onderaan een klif waardoor het smalle strandje vanaf een uur of 16u geen zon meer heeft. Er zijn wel nog betonnen pieren en een drijvend ponton in de zon.

De plekken zijn niet super groot en liggen allemaal op grotere velden in meer of mindere schaduw van de naald-, vijgen- of olijfbomen, niet afgebakend door hagen.

De sfeer op de camping is gemoedelijk met hoog naaktgehalte en de receptioniste zeer vriendelijk. In het stadje met de veerpont op 2km zijn er restaurants en kleine buurtwinkels. Het eiland is groot genoeg en geconnecteerd met een ander eiland zodat je zeker kan wandelen, fietsen of een uitstap doen met de wagen zonder het te moeten verlaten. (Halve) Daguitstappen kunnen naar Zadar, Sibenik, Split en Krka natuurpark. Houd wel rekening dat de veerpont met wagen en twee personen enkele rit zo een 13 euro kost.
De camping is een aanrader voor mensen die de rust zoeken en houden van kleinschaligheid.

Calanque de Port-Miou

03-09-2020
Het strand is niet gemakkelijk te vinden maar je geraakt er als je vanaf de grote parking van Presque Ile de tennisclub voorbij wandelt en dan het steile paadje naar de kapel neemt. Een beetje verder ligt het strand tussen de rotsen verscholen.
Op het strand was de linkerzone duidelijk gemarkeerd met verf als het naturistisch gedeelte. Op de rechterhelft lagen mensen met badkleding. Aan de graffiti op de rotsen te zien is er een ‘oorlog’ aan de hand om te besluiten van wie het strand nu is. Een leuze vatte het goed samen: ‘plage pour tous’.

De zee is er redelijk wild tegen de rotsen en het is dus geen sinecure om erin te geraken. Op alle rotsen in de buurt zie je wel jongeren het water in springen. Het kan dus wel!

Plage du Liouquet

23-08-2020
Om het naaktstrand te bereiken moet je vanop het textielstrand naar links lopen (als je kijkt naar de zee), en moet je een stukje klauteren langs een (verroest) hek om uiteindelijk bij de volgende baai in witte verf ‘plage nudiste’ te zien staan.
De zee is toegankelijk via gladde rotsen en keien. Waterschoenen zijn erg welkom.
In een tweede baai is er meer een keienstrand. Helemaal achteraan is er nog een homogedeelte.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.05