Naturismegids

Recensies van Marleen en Dick van Dijk

Domaine du coq Rouge

16-08-2020
We waren hier rond de derde week van juli 2020.

Een sympathiek terrein, mooi gelegen boven het dal van Meyssac/Collonges-la-Rouge.
Let op: Niet vanuit Collonges-la-Rouge proberen naar boven te rijden, maar neem de weg vanaf Nouailles. Die lange, smalle weg naar boven is goed te doen, maar een onervaren chauffeur kan er desondanks wat moeite mee hebben, vooral met een zware caravan.

Een vriendelijk koppel en hun zoon werken hard om alles goed te laten verlopen. Gezellige, beetje rommelige hippie-achtige sfeer, leuk.
Zwembad heerlijk, alleen is het beton eromheen nogal scherp en heet aan je voeten. Sanitair oogt wat verouderd, maar is schoon. Douches een beetje wisselend, afhankelijk van het aantal gebruikers tegelijkertijd.
Gezamenlijke maaltijden worden ook georganiseerd, maar dat was toen wij er waren Chili-con-carne en daar hadden we geen trek in.

Het uitzicht aan de rand van het dal en op de top van de heuvel is mooi, maar voorbehouden aan tentkampeerders.

We hebben het er leuk gehad.
Van Dijk - Domaine du coq Rouge - Uitzicht Le Coq Rouge

Uitzicht Le Coq Rouge

Van Dijk - Domaine du coq Rouge - Uitzicht Le Coq Rouge - Terras Le Coq Rouge

Terras Le Coq Rouge

Van Dijk - Domaine du coq Rouge - Uitzicht Le Coq Rouge - Terras Le Coq Rouge - Terras Le Coq Rouge

Terras Le Coq Rouge

Van Dijk - Domaine du coq Rouge - Uitzicht Le Coq Rouge - Terras Le Coq Rouge - Terras Le Coq Rouge - Uitzicht Le Coq Rouge

Uitzicht Le Coq Rouge

Van Dijk - Domaine du coq Rouge - Uitzicht Le Coq Rouge - Terras Le Coq Rouge - Terras Le Coq Rouge - Uitzicht Le Coq Rouge - Uitzicht Le Coq Rouge

Uitzicht Le Coq Rouge

Messidor

29-07-2022
We zijn dit jaar voor de vierde keer voor langere tijd op Messidor geweest. Dit jaar was dat niet het plan, maar door de kou in het voorseizoen min of meer gevlucht naar de Provence.
En dan toch maar weer naar Messidor. Het terrein heeft mooie en minder mooie plekken, sommige erg heet. Het sanitair bij het zwembad is ok.
Het zwembad is groot, met een vreemd fors betonblok in het bad voor het filtersysteem.
Sabine en Joël zijn vriendelijk en doen hun best, maar op het onderhoud valt het nodige af te dingen. Het vieze kapotte plastictapijt bij het zwembad moet nodig weggehaald worden, onbegrijpelijk dat ze dit zelf kunnen aanzien.
Ook het gevaarlijke ‘voetenbadje’, met heel scherpe randen, smerig water en wespennesten in het slot van het hek rond het zwembad verdient aandacht. De houten vloer rond de buitendouches is spekglad. Zou prima te bestrijden zijn met een drukreiniger, maar ondanks dat Joël er op geattendeerd werd, ondernam hij geen actie.
Wifi is erg matig en alleen aanwezig rond het terras. Er is dit jaar een vreemde bartafel gemaakt met een stuk of 20 metalen hoge barstoelen er omheen. Daar is heel veel energie aan besteed. Maar…. niemand gaat er zitten.
De wekelijkse muziekavonden worden door een aantal gasten bijzonder gewaardeerd, maar je moet er van houden. Gelukkig is het na 24.00 uur stil.

Al met al hadden we een fijne vakantie, dat komt vooral door de prachtige omgeving, met grote provençaalse markten zoals in Aix-en-Provence en wat verder weg Apt en Forcalquier. Ook de schitterende beeldentuin van Château Lacoste (vlakbij) en Les Carrières des Lumiières in Les Baux, moet je gezien hebben. Het naturistenstrand Plage de Bonnieu aan de middellandse zee bij Martigues, is een leuke uitstap. Met je NFN-kaart kun je er tegen betaling gebruik van maken. Wel een uurtje rijden maar er is ook een leuk strandtentje waar je voor een heel redelijk bedrag kunt eten en drinken.

Ondanks wat nadelen vonden wij een verblijf op Messidor toch wel weer de moeite waard.

L'Oliverie

16-08-2020
We waren hier de tweede week van juli 2020.

Wat een hartelijke ontvangst door Alex. We waren hier al twee keer eerder geweest, maar dat was lang geleden.

We stonden op een prachtige zelf uitgekozen plek. Er zijn geen gescheiden plaatsen, maar er is meer dan voldoende ruimte. Op 6 dagen in de week kun je brood bestellen, dat op de tafel in de kantine wordt neergelegd, je kunt het dan zelf pakken wanneer het je uitkomt. Alles gaat in goed vertrouwen, want Alex, een echte naturist “heeft geen broekzakken voor zijn portemonnee” volgens zijn eigen veelgemaakte grapje!

Het zwembad is niet groot, maar wel heerlijk van temperatuur en uitstekend onderhouden, Alex is er heel precies op. Het sanitair is prima en brandschoon. Het gras is goed gemaaid en het terrein is gezellig om te zien met het dijkje waarop wat kleinvee loopt. Het dijkje omringt een vijver met veel kikkers. Het is er heerlijk stil, er zijn nauwelijks verkeersgeluiden behalve landbouwmachines, die soms uren te horen zijn, maar dat vonden wij niet erg. Het hoort bij zo’n landelijke omgeving.

Alex en Melanie organiseren twee keer per week een gezamenlijke maaltijd. Iedere zaterdag steken ze de bbq aan, zodat iedereen die dat wil zijn eigen spullen erop kan leggen. Zelf je eigen drank meenemen vindt Alex prima, wat niet zo zakelijk is, maar dat maakt hem niets uit, zei hij.
Op woensdag kun je pizza’s bestellen, die gaat Alex halen. Ondertussen zetten Melanie en hun dochter Lia samen met wat gasten de lange tafels klaar. Ondanks de coronamaatregelen was er dit jaar een gezellige sfeer tussen de gasten.

We hebben hier een heerlijke week gehad en komen graag nog eens terug!
Van Dijk - L'Oliverie - L’Oliverie

L’Oliverie

Van Dijk - L'Oliverie - L’Oliverie - Vijver L’Oliverie

Vijver L’Oliverie

Van Dijk - L'Oliverie - L’Oliverie - Vijver L’Oliverie - Zwembad en kantine met terras L’Oliverie

Zwembad en kantine met terras L’Oliverie

Van Dijk - L'Oliverie - L’Oliverie - Vijver L’Oliverie - Zwembad en kantine met terras L’Oliverie - L’Oliverie

L’Oliverie

Van Dijk - L'Oliverie - L’Oliverie - Vijver L’Oliverie - Zwembad en kantine met terras L’Oliverie - L’Oliverie - L’Oliverie

L’Oliverie

Van Dijk - L'Oliverie - L’Oliverie - Vijver L’Oliverie - Zwembad en kantine met terras L’Oliverie - L’Oliverie - L’Oliverie - L’Oliverie

L’Oliverie

Pallieter

16-08-2020
We waren hier in de eerste week van juli 2020.

Dit zou een prachtig terrein kunnen zijn, ware het niet dat de begroeiing de macht overgenomen heeft. Weinig zon op de plaatsen, veel te hoog gras dat niet kortgemaaid kon worden vanwege de oneffenheid van het terrein: op bepaalde plaatsen kapotgereden met diepe bandensporen, die weer keihard opgedroogd waren. Je zou er je enkels op kunnen breken.

Het terras was in potentie leuk vanwege de plek, maar zag er onverzorgd en verlaten uit. Het wordt door de eigenaars niet gestimuleerd dat de kampeerders er komen. Dat hebben wij als ongezellig en ongastvrij ervaren. Juist in deze coronatijd zou het terras een goede ontmoetingsplaats zijn (met inachtneming van de juiste afstandsregels uiteraard).

Het zwembad was een groene soep. De eigenares vertelde dat ze aan het schoonmaken en vullen daarvan niet toegekomen waren vanwege verstoppingsproblemen bij een van de chalets. Maar het schoonmaken van het zwembad had toch al veel eerder kunnen gebeuren? Al met al kregen we de indruk, dat de eigenaren het werk dat bij zo’n terrein hoort, niet meer aankunnen.

Heel jammer, want het terrein ligt in een prachtige omgeving met mooie dorpen. De kust van Noord Bretagne is geweldig. We hadden daar dus graag wat langer doorgebracht dan de 4 dagen die we er nu zijn geweest. Maar de sfeer op een terrein, een zwembad en het onderhoud zijn voor ons net zo belangrijk. Dat maakt de allerbeste douche die we ooit op een camping hebben meegemaakt zelfs niet goed.
Van Dijk - Pallieter - Zwembad 3 juli 2020 Pallieter

Zwembad 3 juli 2020 Pallieter

Camping Millefleurs 3 Etoiles

18-06-2015
Bijna unaniem op deze site: lof en hulde voor Millefleurs en de zeer betrokken en dienstbare eigenaren Simone en Hans! Let maar niet op het kleine aantal zure reacties. Druk in augustus? Ga in mei. Wifi traag? Lees een boek. Zwembadje klein? Doe de goudvis-crawl.

Maar geniet vooral van een prachtig onderhouden, zeer fraai en rustig gelegen terrein, met een geweldig gunstige prijs-kwaliteitverhouding.
Van Dijk - Camping Millefleurs 3 Etoiles - Sanitairgebouw Millefleurs

Sanitairgebouw Millefleurs

Van Dijk - Camping Millefleurs 3 Etoiles - Sanitairgebouw Millefleurs - Millefleurs

Millefleurs

Van Dijk - Camping Millefleurs 3 Etoiles - Sanitairgebouw Millefleurs - Millefleurs - Millefleurs

Millefleurs

Van Dijk - Camping Millefleurs 3 Etoiles - Sanitairgebouw Millefleurs - Millefleurs - Millefleurs - Millefleurs

Millefleurs

Van Dijk - Camping Millefleurs 3 Etoiles - Sanitairgebouw Millefleurs - Millefleurs - Millefleurs - Millefleurs - Millefleurs

Millefleurs

Le Village du Bosc

18-06-2015
Village du Bosc is een fijne plek in een schitterende omgeving. Mooie grote plaatsen met prachtig uitzicht (tussen de bomen door). Een echt Frans terrein, met hier en daar gebrekkig onderhoud en met soms onbegrijpelijke regels. Naturistische vrienden kwamen een dag op bezoek: ze mochten overal wandelen en gebruik maken van het sanitair, maar ze mochten absoluut niet in het zwembad, volgens Nathalie wegens verantwoordelijkheden en verzekeringskwesties. Dit hebben we nooit eerder meegemaakt. De organisatie van gezamenlijke maaltijden en de opening van de bar werd niet eerder gedaan dan vanaf 1 juni, terwijl het in mei al behoorlijk druk was.
Maar we hebben het er heerlijk gehad: een mooie plek, fijn zwembad en goede douches, wat wil je nog meer.
Van Dijk - Le Village du Bosc - Uitzicht Village du Bosc

Uitzicht Village du Bosc

Van Dijk - Le Village du Bosc - Uitzicht Village du Bosc - Lac du Salagou

Lac du Salagou

Van Dijk - Le Village du Bosc - Uitzicht Village du Bosc - Lac du Salagou - Zwembad Village du Bosc

Zwembad Village du Bosc

Van Dijk - Le Village du Bosc - Uitzicht Village du Bosc - Lac du Salagou - Zwembad Village du Bosc - Village du Bosc

Village du Bosc

Van Dijk - Le Village du Bosc - Uitzicht Village du Bosc - Lac du Salagou - Zwembad Village du Bosc - Village du Bosc - Terreinwandeling bij Village du Bosc

Terreinwandeling bij Village du Bosc

Van Dijk - Le Village du Bosc - Uitzicht Village du Bosc - Lac du Salagou - Zwembad Village du Bosc - Village du Bosc - Terreinwandeling bij Village du Bosc - Uitzicht Village du Bosc

Uitzicht Village du Bosc

Le Courtialet: Association "Club du Soleil de Grenoble"

28-10-2014
Terrasvormige camping met magnifiek uitzicht. Heel vriendelijke clubleden die erg gastvrij zijn. Eigenlijk was het terrein vol toen we aankwamen, maar wij mochten de caravan gezellig naast de altijd brandende pizza-oven neerzetten tot er de volgende dag een plaats vrij was.

Wat een pracht: de zon op de mist in de dalen tussen de bergen en dan de besneeuwde toppen die er bovenuit steken!

Het restaurantje aan de overkant van de weg raden we niet echt aan... behalve om het bestelde brood op te halen.

Schoon sanitair met heerlijk warme douches. Fijn zwembad.

Le Courtialet is een prima camping in een schitterende omgeving, met Grenoble op 20 km. Zeer aan te raden is de stadskabelbaan naar de citadel: als je van uitzicht houdt, word je hier ook getrakteerd!
Van Dijk - Le Courtialet: Association Club du Soleil de Grenoble - Uitzicht Le Courtialet

Uitzicht Le Courtialet

Van Dijk - Le Courtialet: Association Club du Soleil de Grenoble - Uitzicht Le Courtialet - Ochtendmist bij Le Courtialet

Ochtendmist bij Le Courtialet

Van Dijk - Le Courtialet: Association Club du Soleil de Grenoble - Uitzicht Le Courtialet - Ochtendmist bij Le Courtialet - Barrage de Meynard, vlakbij Le Courtialet

Barrage de Meynard, vlakbij Le Courtialet

Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.062