Naturismegids

Recensies van P&J

Naturistencamping Flevo Natuur

10-07-2020
Ontvangst was correct en zakelijk. Het is een kompleet dorp, daar moet je wel van houden. Veel huisjes en vaste plaatsen. 2 aparte kampeergedeeltes en een strook langs de vijver voor pasanten. Wij hadden een comfortplaats aan de vijver met mooi uitzicht. Deze plekken zijn veelal erg klein, maar wel voorzien van water aan- en afvoer, stroom, en tv-aansluiting. Er zou ook wi-fi zijn maar dat werkt dus niet. Het hele park komt mooi verzorgd over, ook de vaste bewoners maken er werk van.
Door de Corona maatregelen waren niet alle voorzieningen zoals de sauna beschikbaar. Jammer want je betaalt er wel een stevige prijs voor. Restaurant (in Corona-tijd buiten) was prima met vriendelijke en vrolijke bediening. Ook afhaalmogelijkheden. Winkel prima met best een groot assortiment. Sanitair was beperkt open (Corona maatregel) en voldoende schoon maar zou beter kunnen. Eén keer was het wc-papier op. Douchen in een hokje achter een deurtje is niet echt naturistisch. Mannen en vrouwen ook nog in een aparte ruimte is echt heel onhandig. Voor warm water heb je namelijk een oplaadbare prepaid sep-key nodig en daar heb je er maar eentje van. Als stel van man en vrouw moet je dus apart naar de douche. Ook voor de wasbakken en de vaat (beide gesloten wegens Corona) heb je die sep-key nodig.
In de omgeving kun je heerlijk fietsen en wandelen. Knooppunten routes vlakbij. Veel bos in de directe omgeving. Vergeet de Oostvaardersplassen niet, heel mooi. Nijkerk, Spakenburg en Harderwijk zijn leuke plaatsen in de buurt. Het Laakte-strand is vlakbij, dat is een naaktstrand maar dat heeft niets met naturisme te maken. Is meer een openlucht seksgebied voor vooral mannen.
We hebben het prima naar ons zin gehad op Flevonatuur. Het is wel een dure camping, zeker als je betaalt voor voorzieningen die niet beschikbaar zijn!

Plus:
Veel voorzieningen, mooi zwembad, winkel, terras, restaurant, sauna
Weinig onnodig geklede mensen
Gemoedelijke ongedwongen sfeer
Keurig onderhouden terrein
Veel wandel- en fietsroutes in de buurt

Min:
Veelal kleine kampeerplekken
Wi-fi werkt niet op kampeerplek
Geen vrij warmwater, alleen met prepaid ding
Erg duur!!!

Athena Ossendrecht

17-09-2020
Weer eens een weekje Athena geweest. Niet voor het eerst en wij vinden het nog steeds een hele fijne camping. Ook hier zijn veel vaste plaatsen, maar als gast voel je je meer dan welkom. Vriendelijke ontvangst door de voor ons nieuwe beheerster. Met het vernieuwde kampeerveld en nieuwe sanitairblok wat daar staat is het er zeker op vooruit gegaan. Ook de verbeterde openingstijden van de bar en de mogelijkheid om eten te bestellen zijn zeker een pluspunt. Heel fijn dat het gedoe met muntjes om te douchen verleden tijd is. Het nieuwe betaalsysteem met een pasje in plaats van een kaart werkt goed. De omgeving heeft legio mooie wandelroutes en de fietsknooppunten voor de deur. Prima prijs/kwaliteit verhouding.
Toch een minpuntje? Zeker, er is amper bruikbare wi-fi en met je schotelantenne is het wel even zoeken in dit bosgebied. Helaas is 's nachts de industrie uit Antwerpen wel eens hoorbaar.
Kortom: dikke plus en tot de volgende keer!

De Groenlanden

18-07-2019
Achter een afschrikwekkend hek ligt een hele mooie camping! De ontvangst is vriendelijk. Het terrein maakt een prima verzorgde indruk. Leuke ronde veldjes waar je zelf een plekje mag uitzoeken. Sommige plaatsen wat smal omdat bomen onhandig staan. Prima en schoon sanitair in piramidevormig gebouw. Geen gedoe met douchemuntjes en goed warm water voor de vaat. Free Wi-Fi. Voldoende speelmogelijkheden voor de kinderen. Leuk meertje met ligweide, barretje (ook in piramidevorm), terras, en snacks. Goede fiets- en wandelmogelijkheden. Knooppuntenroute vlakbij. Bos en heide op 4 a 5 km. Kortom, een mooie camping met een fijne sfeer.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.046