Naturismegids

Recensies van Maarten en Marieke

Club Naturiste de Besancon

09-07-2020
Deze camping in de zomer van 2019 op de heenreis voor één nachtje aangedaan. Wat een vriendelijke ontvangst! We maakten al gelijk kennis met onze Franse buren met wie we 's avonds een wandeling maakten naar Osselle en het kanaal van Doubs.
Het sanitair is inderdaad eenvoudig maar schoon. En wat een fantastisch zwembad. Zwemmen tussen de vleermuizen en onder de sterrenhemel (na de wandeling).
Heerlijk zo'n camping voornamelijk Fransen die "hart voor de zaak" hebben.
Voor kinderen natuurlijk niets te doen, maar daarvoor is het ook vakantie; quality time met elkaar doorbrengen.

Les Manoques

10-07-2020
Zo'n fijne camping. Ik zoek altijd campings uit met Franse eigenaren. Dan heb je het echte vakantiegevoel te pakken. Bovendien zijn de Fransen natuurlijk het beste in het "laissez faire". Weer even verfrissend in plaats van alle Nederlandse regeltjes (vooral met wat niet mag).

Op Les Manoques werken alleen maar enthousiaste mensen. De eerder genoemde jongelui van de bar zijn o.a. de zoon van de eigenaars en de dochter, tevens vriendin van zoon, van vaste gasten.

Naast dat de camping schitterend ligt heerst er een heel fijne sfeer. Als je wilt kun je meedoen met de gezamenlijke BBQ op het open veld (met eerst een gigantisch vuur) en op zaterdagavond met de gezamenlijke maaltijd met muziek en dans. Die maaltijd is meestal eenvoudig maar het kost dan ook geen drol en de drank is inclusief.

De plekken liggen her en der verspreid in het bos. De een met meer schaduw/zon dan de andere. Ze zijn in ieder geval heel ruim.

Onze kinderen hebben fijne herinneringen aan de jaren die we hier hebben doorgebracht.

Twee puntjes; de Franse slag krijg je dan ook met betrekking op het schoonmaken (Maar daar ben ik dan wel kritisch op. Oud is niet erg, maar wil schoon). Sinds afgelopen jaar schijnt het schoner te zijn (Maar toen waren wij er niet). Het weer zit niet altijd mee. En ook daarvoor ben ik misschien te kritisch...of een mooi weer kampeerder...

La Haute Garduère

09-07-2020
Natuurlijk? Ja, maar ook stoffig en stoffig en had ik al stoffig gezegd? Dacht dat wij wel wat gewend waren qua toegangswegen... maar deze overtrof alles.
Op de camping zelf werd het niet veel beter.
Voor mij geen asfalt op een camping. Het is tenslotte kamperen, dat doe je in de natuur maar dit was zelfs voor ons iets te hoog gegrepen.
We zijn toch een nachtje gebleven want we waren inmiddels zó lang onderweg. Maar de volgende dag vertrokken naar Domaine du petit Arlane waar we een prima week hebben gehad.
Overigens had ik la Haute Garduère al een tijdje op mijn wishlist staan want omgeving is super dus enorm jammer dat ie ons zo tegenviel.
Met recensies is het altijd maar een persoonlijke mening. Voor ieder wat wils! Maar deze dus niet voor ons.

Domaine de Bélézy

22-08-2017
Net terug van een fantastische week op Belezy.

We (gezin met 3 kinderen van 5,6 en 8) kenden de camping al van eerdere keren en ook een verblijf in een huisje op les hauts de Belezy en weer is het uitstekend bevallen. Het zat niet in de planning om hier naartoe te gaan maar we wilden zon en dan zit je hier goed.

Over alles is nagedacht en het is te zien dat er veel aandacht is besteed aan de afwerking. Nou moet ik wel zeggen dat wij aan de boskant van de camping hebben gestaan (aan de kant van het zwembad, achter de Mas). Hier zijn sommige plaatsen (tegen extra betaling) ruimer. (De andere kant vinden wij zelf nogal druk.)

Dat is ook eigenlijk het enige minpunt aan deze camping; de kosten. Je kunt dan wel gratis aan heel veel activiteiten deelnemen, dat wel. (yoga, zwemles, boetseren, boogschieten etc). Maar als je aan het zwembad ligt en ziet in je ooghoek de top van de Mont Ventoux ben je dat gelijk vergeten...

Voor kinderen wordt er heel veel georganiseerd, maar die van ons vermaken zich prima met zwemmen, pizza bakken, spelen in de speeltuin of sporten in het bos.

En ja, er zijn vrouwen die doekjes omslaan. Maar dat gebeurd tegenwoordig op bijna alle campings. Je komt toch naar een camping om zelf bloot te lopen. Maak je dan toch niet zo druk om wat anderen doen. Het is vakantie!

Château de Féreyrolles Naturiste: Camping & Bungalows

22-08-2017
Prima camping, prachtig gelegen aan de Ceze.
Wij zijn hier eind juli een week geweest met onze 3 kinderen van 5, 6 en 8.

We hebben ons vermaakt met zwemmen in het heerlijke water, kanoën (gratis te gebruiken), kikkers zoeken, dammetjes bouwen, een wandelingetje naar het chateau en genieten van de mooie natuur. Echt vakantie dus.

Sanitair is prima in orde. Iedere dag wordt er heel hard geboend. Als iedereen het daarna ook netjes zou achterlaten...

En een leuke mix aan Fransen, Duitsers, Belgen en Nederlanders. Er wordt geregeld wat georganiseerd op het terras. Verder geen animatie voor kinderen. Maar dat is ook precies wat wij zoeken.

Gelukkig hadden wij een plek wat hogerop gelegen. Daardoor veel schaduw, ruimer en rustiger. Wij houden er niet van om in een kringetje op een grasveld te staan, maar als je daar wel van houd is zelfs dat mogelijk.

We komen hier zeker nog eens terug!
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactVermelding en adverterenCookiesread more


Time: 0.096