Naturismegids

Recensies van Geert en Rico

Arnaoutchot (Arna)

05-07-2020
Dit jaar Arna voor het eerst bezocht en het was leuk om dit een keer te ervaren. Mooie camping met prima voorzieningen (modern en schoon sanitair, zwembad, eetgelegenheden etc) en ondanks de omvang doet het niet massaal aan (maar misschien komt dit ook omdat we vroeg in het seizoen er waren?). Toch voor ons niet voor herhaling vatbaar, dit omdat het voor ons ook wat "anoniem" voelde. We zijn vooral kleine verenigingsterreinen gewend en dan is dit toch wel wat anders. Gasten zijn meer op zichzelf en we kregen ook geen aansluiting bij de vaste bewoners. Ook beaamde de dame bij de receptie bij het uitboeken dat men hier vooral heen komt voor het strand. Wij hadden het wel gezien na anderhalve week, de omgeving heeft voor ons niet zoveel te bieden aan bezienswaardigheden en elke dag aan het strand liggen is niet ons ding. Maar kunnen ons voorstellen dat het voor mensen die van strand en surfen etc houden helemaal prima is. Het strand is ook netjes en schoon met bewaking, maar daardoor deed het voor ons ook wat "steriel" aan. Reden voor ons om eerder dan gedacht door te reizen naar Bretagne.

Ook handig dat er meerdere talen gesproken worden door het personeel en je zelfs in het Nederlands te woord gestaan kunt worden. Personeel is ook zeer vriendelijk, eerste avond hadden we een probleem met de stroom (wat achteraf aan een slechte verdeeldoos van ons zelf bleek te liggen). Na een telefoontje stond er binnen 10 minuten een beveiligingsmedewerker en hij heeft alle moeite gedaan om ons aan stroom te helpen. De volgende dag vroeg hij nog of alles in orde was gekomen.

La ChĂȘnaie: Association "Club des Naturistes Rouennais"

05-07-2020
Wij hebben hier 1 nacht gestaan op doorreis van Arnaoutchot naar La Pinede. Na een vriendelijke ontvangst waren we verrast door het prachtig aangelegde terrein. Je staat tussen de vaste bewoners in en veel van hen hebben afdakjes en terrassen etc aan hun caravan gebouwd. Het geheel gaat echter mooi op in de bosrijke omgeving van de camping. Het zwembad zag er aanlokkelijk en verzorgd uit, helaas zijn we er niet aan toe gekomen om er gebruik van te maken. Wij hadden de keuze uit meerdere plekjes, omdat we enkel voor een overnachting er waren dus gegaan voor het gemak en dicht bij het sanitairgebouw gaan staan. Dit is niet het modernste, maar wel keurig schoon.

De weg naar de camping toe is schitterend, de weg slingerd door een dicht bos. De reis van de camping af was avontuurlijker, we moesten een oversteek maken met het pontje en kwamen daarna de nodige smalle weggetjes in het dorp tegen met allerlei wegversmallingen. Dit was niet erg caravanvriendelijk.

Ook vonden we het wat onhandig dat we voor een tankstation, restaurant en winkel ook de oversteek met het pontje moesten maken en terug naar de camping door de navigatie weer over allerlei smalle slingerende weggetjes werden gestuurd. Na een dag rijden zaten we hier niet echt meer op te wachten. Maar mogelijk hebben wij een verkeerde keuze gemaakt bij het invoeren van de route in de navigatie. En we kunnen ons voorstellen dat de omgeving juist een reden is om deze camping te kiezen als je meerdere dagen hier verblijft.

La Pinede: Club Naturiste Bretagne Sud

04-07-2020
Dit jaar voor de derde keer naar La Pinede geweest. Dit zegt eigenlijk al genoeg over de camping, het voelt als thuiskomen door de warme ontvangst en vriendelijke vaste bewoners. Dit keer hebben we op het veld in het midden gestaan, door het open veld heb je hier wel wat meer last van de wind. Dit is wel iets om rekening mee te houden, langs de hagen aan de zijkanten heb je meer beschutting.

Ondanks dat dit de derde keer was in deze regio nu toch weer leuke plaatsjes ontdekt om te bezichtigen. Zoals Rochefort en Terre, die is nog niet genoemd in de andere reacties en ook zeker de moeite waard. Vannes is ook een stad die men zeker moet aandoen en Ille des Moines is een aanrader. IJsliefhebbers moeten zeker een bezoek aan L'Igloo niet overslaan, zij hebben keuze uit ruim 200 smaken ijs en hebben zaken in Carnac en bij de oude haven van Auray (ook een bezoek waard). Mocht een bezoek aan 1 van de markten in de regio lukken kijk dan eens of u een kraampje kunt vinden van mr et mrs Borek, zij maken ter plaatse heerlijke boreks!

We hebben dit keer enkel de verse groenten uit de eigen moestuin gemist. Vorig jaar werden we geregeld verrast door een krop verse sla of andere groenten voor de tent. Maar misschien waren we nu wat aan de vroege kant en moet de oogst nog op gang komen?
Geert en Rico - La Pinede: Club Naturiste Bretagne Sud
Geert en Rico - La Pinede: Club Naturiste Bretagne Sud - De haven van Auray
De haven van Auray
Geert en Rico - La Pinede: Club Naturiste Bretagne Sud - De haven van Auray - Markt bij de stadswallen van Vannes
Markt bij de stadswallen van Vannes
Geert en Rico - La Pinede: Club Naturiste Bretagne Sud - De haven van Auray - Markt bij de stadswallen van Vannes - Borek met spinazie
Borek met spinazie
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactVermelding en adverterenCookiesread more


Time: 0.139