Naturismegids

Recensies van Wilma Klok en Ronald Boxma

Mas de la Balma

04-07-2020
Na meer dan 30 jaar samen kamperen in verschillende landen, en op een grote verscheidenheid van campings hebben we ons 'eigen huisje in douce la France! We maken de balans op en vinden nog steeds dat kamperen het leukste is wat er is!!! En dan ga je nadenken, terugkijken naar al die campings en kom je tot de conclusie dat Mas de la Balma een ereplaats verdiend! NUMMER 1!! Een no - nonsens camping waar ieder in zijn waarde wordt gelaten, waar je echt de stilte en al het goede kunt ervaren! Géén opsmuk, geen franje: gewoon, gewoon!
We zullen het missen, maar je weet het nooit. We genieten nu van ons huis in de Limoges, op het platteland, in de rust! Maar ach, met enige weemoed......! Bedankt, het ga jullie goed en wie weet.....!???? Ronald, Wilma en Tommy ( al wat ouder, blind maar niet doof.....????) uit Assen

Castillon de Provence: Camping-Bungalow Parc Naturiste

09-07-2020
Het is inmiddels al wat jaartjes geleden dat we deze camping hebben bezocht, maar het is een prachtcamping!
Wij waren er in 2017, in het voorseizoen en hadden een zeer ruime plek op het 'achterste' veld! Wel even lopen voor je broodje en evt. zwembad, maar rust gegarandeerd!
Het uitzicht is fantastisch, waar je ook staat!

Ontvangst was prima, de rit erna toe is goed te doen, al is het weggetje smal! Even naar de supermarkt in Castelane kost wat tijd, maar de campingwinkel heeft voldoende te koop!

Het kamperen doen we niet meer aangezien we nu zelf een huis in Frankrijk mogen 'bezitten', maar kamperen....we zullen het stiekem toch ook wel missen!

Aimée Porcher

09-07-2020
In 2017 en 2018 geweest.
Een heerlijke, rustige camping! Maar dan spreken we over het voorseizoen! Ruime plaatsen, veel privacy, zeer vriendelijk ontvangst! Het is even lopen voor het sanitair, dat zou misschien een minpuntje kunnen zijn....hoewel een klein vouwfietsje biedt misschien een oplossing, al moet je dan wel even op de pedalen staan ????!

Hoewel wij inmiddels zelf een huis bezitten in de Limoges, zullen we het kamperen tóch ook een klein beetje missen....!

Vallon des Oiseaux

22-08-2019
Voor het eerst op deze camping geweest en het was...heerlijk! Hartelijk en vooral gastvrij ontvangst door Amanda, die precies aanvoelde wat voor plek we zochten. Lekker verscholen, maar toch óók weer niet. En...dicht bij het heerlijke zwembad, waar ik iedere ochtend mijn baantjes kon trekken (+ late namiddag)
Sanitair is prima, misschien vinden sommigen het wat verouderd, maar dat vonden wij juist de charme!

De omliggende dorpen zijn de moeite van een bezoekje waard, of meerdere bezoekjes. En soms beland je midden in een huwelijksfeest op een terras! Geweldig toch?!

Het samen eten was gezellig, maar...doordat er veel vaste gasten ( lees Nederlanders) waren, kan het soms lastig zijn om aansluiting te vinden. Maar ach, we zijn niet op ons mondje gevallen dus dat lukt dan ook wel weer!
Eigenlijk is dit ook het enige 'minpuntje', een beetje een Nederlandse kolonie. Maar laten we eerlijk zijn, daar werken we zelf ook aan mee.....

Een vakantie maak jezelf; je kunt van alles, maar niets hoeft! Dat is vakantie!
We hebben genoten van alles, maar vooral van de gastvrijheid, de rust én van het heerlijke weer!

La Combe de Ferrière

22-08-2019
Vorig jaar én afgelopen jaar (juni/juli) geweest en....HEERLIJK! Een no-nonsens camping!
Prachtige natuur, veel rust en prachtige uitzichten! Hier zie je nog een sterrenhemel die niet vervuild is door kunstverlichting, hier hoor je de vogels, de uilen. Hiér is vakantie vooral; rust en genieten van dit alles!

Een handjevol Nederlanders, en voor de rest Belgen, Fransen en Engelsen (2018).
De gezamenlijke maaltijden zijn misschien niet haute cuisine, maar wel erg gezellig vooral, of juist, door de taalbariëre!

Sanitair is netjes. Het zwembad heerlijk, hoewel het na 4 dagen boven de 40 graden óók geen verkoeling meer gaf....

Boodschappen doen; beneden in het dorp, Collet de Deze,er is een kleine supermarkt, verkoopt eigenlijk alles. Er is een bakker én een slager! En ook een postkantoor/bank. Is óók goed voor de middenstand, én wel zó gezellig!
Daarbij maken we ook dat de dorpen niet verder te maken krijgen met leegstand of weg geconcurreerd worden door de mega-supermarkten.

Lisa en Zarina doen super hun best om het iedereen naar de zin te maken en trouwens: vakantie maak jezelf!

En voor degene die een super de luxe camping willen....met animatie, tig zwembaden etc. prima!
Maar alsjeblieft, laten we deze campings óók blijven bestaan voor de naturist!
Wij komen hier zeker weer!
Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.049