Naturismegids

Recensies van Mark

Vrouwenpolder

08-06-2020
NIks, artikel in de wet zegt dat de burgemeester niks kan doen! Het is via de landelijke wet geregeld. BOA's kunnen je ook niet bekeuren en als ze komen zeuren tegengas geven: wie bent u dan wel etc. Lig je onzedelijke handelingen te plegen, dan heb je pech en hoor je niet op dit strand thuis. Bijt eens van je af, je betaalt belasting in dit land en je hebt rechten. We zijn veel te lief voor pakkies met machtstypes erin. Ze hebben geen verhaal en wrijf dat maar eens in.

Naturistencamping Flevo Natuur

02-11-2020
Je kan tegenwoordig - en de afgelopen zomer ook al niet - helemaal niet als dagrecreant naar Flevo, dus er is geen probleem. Alleen als je er een huisje huurt zou het er zijn....

Arnaoutchot (Arna)

01-09-2019
Ik kom hier elk jaar, telkens de laatste drie weken van augustus. Nu ook weer en het is elk jaar weer thuiskomen. Een betere camping waar naturisme nog inhoud heeft is er niet.Het strand is 100% bloot, de mannelijke jeugd heeft hier geen last van schaamte,een klein deel van de dames heeft last van drie weken lang ongesteld zijn. Die zijn aanmerkelijk preuts aan het worden, maar het zijn er niet veel en het stoort niet. En gezien de berg pubers van allerlei nationaliteiten is de camping zeer geliefd. De zee is geweldig, goed kunnen zwemmen is wel een pré. Voorzieningen worden elk jaar beter, nu is het toiletgebouw op de Sauvages volledig vernieuwd, evenals de reddingspost. Daar is nu een ordentelijk toilet gekomen, inclusief apart urinoir. Douches op het strand, het is er allemaal. Een groot aantal plekken is vergroot en/of verhard. Een tweetal groenwerkers is dag in dag uit bezig met het onderhoud van het groen. De supermarkt is ruim gesorteerd, vriendelijk personeel (eigenlijk overal), er is een bakker en een keer per week een biologische markt. Afval wordt gescheiden bij de ingang en het sanitair is brandschoon. Enige minpunt? De wrakke wifi, maar die is van Osmoses, en valt niet onder de service van de camping. Eerlijk gezegd is op veel plekken op de camping 4G goed te ontvangen en kan je basiszaken gewoon via je bundel doen.
Kortom, ik kom hier al vanaf 1983 met de JNFN,later als alleenstaande en het blijft een toplocatie. Ik snap niet dat er nog mensen naar die zooi in Kroatië gaan waar de helft van de camping elke dag een modeshow geeft. Vergeet die toko's en kom hierheen.

Arnaoutchot (Arna)

11-08-2019
Even ter reactie op een bericht van Pieter dat nu blijkbaar is verwijderd: vorig jaar zaten er op mijn laantje drie (3) gaykoppels. Met mij al alleenstaande gay er ook nog bij.Totaal geen probleem. Al jaren niet. Dus graag even een uitleg van de discriminatie, in plaats van zomaar wat roepen waar niemand wat aan heeft.

Arnaoutchot (Arna)

05-09-2016
Ook net terug, was er drie weken in een zeer warme tijd. Op het kamp loopt in de loop van de dag iedereen zo veel mogelijk bloot. Strand is, op een paar vrouwen na met maandelijkse ongemakken, volledig naturistisch. Ook de puberende jeugd is er geheel bloot en in grote getale aanwezig. Sanitair nog steeds prima schoon, twee keer per dag wordt er schoongemaakt. Blijft een heerlijke camping met o.a. een biologische markt eens per week. Supermarkt wordt steeds beter en heeft een lectuurhoek waar een gemiddelde supermarkt in ons land niet eens in de buurt komt. Dit jaar was het tot het laatst erg druk, veel mensen lieten Zuid Frankrijk voor gezien.
Een van de beste naturistencampings die er zijn in Europa.

Arnaoutchot (Arna)

07-02-2016
WIFI hoef je niet te nemen op je vakantie. nergens voor nodig dus eerste bespaarpuntje. Je kan ook de dure Internetbundels van de commerciële aanbieders nemen, dan weet je zeker dat je voor de helft van de tijd geen ontvangst hebt daar. De WIFI-voorziening is vorig jaar in dienst gekomen en werkt verder uitstekend, is snel en betrouwbaar. En nogmaals, je hebt vakantie en niemand zit op je te wachten op het geleuter. Vier jaar geleden gebruikte niemand het en je had een rustige, ontspannen vakantie. Zoals dat hoort op Arna.

Arnaoutchot (Arna)

18-09-2015
Dit jaar laatste twee weken van augustus en eerste week september geweest. Blijft een omfietscamping! Het wordt steeds beter: vorig jaar de milieustraat, nu de Wifi, het sanitair wordt nog beter schoongemaakt, de controle op broeken bij de strandopgang, voor zover nodig, strenger en nu was dit jaar de strandbewaking een week langer actief. Het aangeklede strand in de buurt moest zonder doen! Geluidsoverlast: ligt eraan waar je staat, op de Far West hoor je niets. Wat wel te horen is, maar dat is prachtig, is de zee! Paradijs op aarde.

Arnaoutchot (Arna)

15-09-2014
Bezocht in augustus en eerste week september. Blijft de mooiste camping in Frankrijk, als je van strand en bos houdt.
Je hebt niet het gevoel dat je op een middelgrote camping staat. Nieuw dit jaar de milieustraat: bij de uitgang een prachtig opgezet milieupark waar je al je afval kan scheiden. Dus geen afvalverzamelpunten verspreidt over de camping, maar geconcentreerd op 1 plek. Ook geen vuilniswagens meer over de wegen. Is een goede investering.
Veel jeugd, homovriendelijk (mannen en vrouwen paren worden zonder morren toegelaten) en bijna 100% bloot op het strand.
Enig minpuntje? Inderdaad, de strandbewaking (van de gemeente) hield er op 31 augustus mee op. Vanaf maandag 1 september zelf uitzoeken maar je veilig kunt zwemmen, maar door de vele vaste bezoekers, die de zee kennen, te volgen komt dat ook goed.
Onderlinge (sociale) controle is prettig aanwezig: ik zag een oudere Franse vrouw een viertal totaal geklede Franse puberjochies van rond de 15 aanspreken over hun gedrag en herrie. Ze waren direct stil en zijn naar de camping vertrokken, waar ze bij de tent verder konden gaan zitten chillen. Algemene instemming van de omgeving voor het optreden van deze vrouw!
Wijnverkoop op het terrein door een biologische wijnboerin en verder een keer per week een complete agribiologische markt op het terrein. En nog veel meer!
Oftewel, omfietscamping!

Euronat

07-09-2013
Ter verduidelijking: ik was dezelfde tijd op Arna en daar was het strand ook bijzonder smal! Dit door een combinatie van extreem hoogwater, maanstand en wind. Dus ook op Monta zal het een smal strand zijn geweest!
Overigens, het mocht de pret niet drukken!

Arnaoutchot (Arna)

31-08-2013
Snap de onderstaande reactie niet. Kom er al jaren als alleenstaande, heb nooit contact met de directie (waarom zou je) en merk wel dat je aangesproken wordt op verkeerd gedrag. Bijvoorbeeld als je pubertjes hebben lopen slopen (is enkele jaren geleden gebeurd, lampen van de wegen gesloopt door Nederlandse kinderen) of de badmeesters een grote bek hebben gegeven (omdat ze aangekleed in het zwembad rondliepen) of de toezichthouders hebben gebruskeerd omdat ze op het strand gekleed lagen (daarom zijn aangeklede refrusenikpubers daar zo heerlijk zeldzaam!), gelukkig)en daar zo heerlijk Nederlands grof op hebben gereageerd. Kortom, je moet echt iets raars hebben gedaan om op te vallen....
Verder internet, je kan ook zonder. En ze geven zelf aan dat de verbinding "slow" is. Ben net een dag terug en ik mis de camping nu al! Vriendelijk personeel, fijne gasten en een goed naturistisch sfeertje.

Arnaoutchot (Arna)

23-07-2013
Gelukkig is de wifi alleen beperkt tot bij de receptie. Internetten in de vakantie op een naturistencamping, kan men niet meer zonder tegenwoordig? Toiletten zijn belangrijk, de beschikbaarheid van stroom ook, de wegen, de winkeltjes, de zwembaden, allemaal goed voor een prachtige vakantie daar.
Een mens kan tijdens zijn vakantie prima zonder internet en faceboek, anders heb je je vakantie verkeerd geplaned.
Bij mij aat mijn mobiel drie weken uit, de mail zie ik wel als ik thuis ben en ik geniet vooral van de natuur en de zee. Prachtig, je weet gelijk waarom je er elk jaar weer terugkomt....

Brielse Maas Noord

15-05-2013
Dit jaar wordt het dagelijkse beheer overgenomen door een aparte stichting (SONBM). In goed overleg met de beheerder GZH en de NFN is er een modus ontstaan waarbij het klein onderhoud gedaan wordt door vrijwilligers. Zo is het terrein in maart door een groep van 25 vrijwilligers geheel geschoond van "verkeerd" hout en zijn er gelijk vijf nieuwe bomen geplant. De steiger is verdwenen, die was te rot, maar GZH en het bestuur van de stichting zinnen op een vervanging. Tegen seksoverlast wordt actief opgetreden zolang dat gebeurt tijdens de reguliere zon- en warmte-uren. 's Nachts heeft niemand daar wat te maken. Het bestuur heeft een plan ingediend om het terrein te verbeteren en dat wordt dezer jaren uitgevoerd. Twee fraaie strandjes zijn er, een volleybalveld en voor de rest: natuur en water! Buiten de ballenlijnen mag men dan wel officieel niet komen, toch zwemmen daar veel mensen en is er jeugd met drijfmiddelen.
Volgens de NFN een van de fraaiste openbare stranden van het land.
En daar zijn wij, het bestuur van SONBM, het geheel mee eens!

Plage des Casernes

02-09-2012
Gay Beach en dan nog erg suf. Je moet een pleuris eind lopen en dan heb je niks. Gewoon zand en een niet bewaakt strand. Voor koppels en alleenstaanden waarschijnlijk gezellig, voor gezinnen een typisch geval van jammer.

Arnaoutchot (Arna)

02-09-2012
Was er deze augustus. Blijft toch altijd weer een feest deze camping. Schoon, milieuvriendelijk, gastvrij. Ruige natuur net buiten de camping, natuurbos net achter het duin. En dan die zee!
Kortom, prima vakantie met een bijna 100% bloot strand en ja, ook de pubers gaan hier gewoon uit de kleren en staan zelfs onder dak in hun blootje te tafeltennissen.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenVermelding en adverterenContactOver naturismeread more


Time: 0.049