Naturismegids

Recensies van Martijn van der Werf

Sauna Grosthuizen

24-02-2020
Bericht op hun FB-pagina 24-2-2020:
Sauna Grosthuizen is tijdelijk gesloten in afwachting van een doorstart. Door omstandigheden buiten onze macht om kunnen wij tot dat moment helaas niet verder.
Wij willen iedereen bedanken voor de afgelopen jaren en hopen dat er een positieve ontwikkeling komt.
Namens ons allemaal, hopelijk tot ziens.
Heeft u een voucher? Dan kunt u deze nog even bewaren of contact opnemen met de verkoper van de voucher voor teruggave van uw geld.

Sauna Grosthuizen

03-05-2019
U vraagt of anderen ook ervaringen willen delen, nou dat wil ik wel.
Helaas, maar 4 sterren. Half april ben ik na jaren weer's een avondje naar deze sauna geweest. Bij binnenkomst rond 5 uur kreeg je al te horen dat je pas na acht uur kon eten en dat je van te voren moest opgeven wat je wilde hebben. Er blijkt dus een nieuwe eigenaar te zijn dit het met de klantvriendelijkheid niet zo nauw neemt.
De sauna rammelt van kleine irritaties: Losse tegels, smerige toiletten, lagedruk douches waar een piesstraaltje uitkomt, een schuifdeur die uit de rails hangt. Een bar waar de bediening eerst glazen gaat staan wassen als je wat wilt bestellen. In de saunacabine werd ik geconfronteerd met vaste gasten die gezellig met elkaar grappen maakte. Iets dat jaren geleden al bekend was van deze sauna. Maar ik hoorde ook verhalen over de gang van zaken. De kok, dit de zoon van de eigenaresse blijkt te zijn, schreeuwt tegen ander personeel en loopt meerdere keren kwaad weg als het hem te druk wordt. Moet dan door z'n moeder worden gekalmeerd, waarna hij ook nog eens doet alsof de tent van hem is. Eerst dacht ik nog dat dat grappen waren, maar later op de avond bleek het tegendeel.
Ook verhalen over de eigenaar die alleengaande vrouwen benadert voor een privémassage kwamen langs en na de vorige recensie snap ik die nu beter.
Met veel moeite kon ik om kwart over 8 eten en heb ik een hamburger met friet gehad. Niet echt bijzonder en de friet was al aardig afgekoeld. Daarna ben ik maar naar de bar gegaan, want je wordt in het restaurant niet in de gate gehouden; als je in het restaurant wat wilt bestellen, moet je net de mazzel hebben dat er iemand van de bediening wat bij anderen komt brengen. En eenmaal aan de bar moest ik ook nog even wacht, zeg maar. In de keuken was er een stevige discussie gaande tussen moeder en de kok. Er moest nog iets klaargemaakt worden, maar de kok zou tot 9 uur werken en moest nog ergens optreden ofzo. Dat alle andere gasten aan de bar dat woordelijk mee kunnen genieten interesseert kennelijk niemand wat; die kok fluistert niet bepaald. Na eerst kwaad te zijn weggelopen kwam de kok toch terug om nog even snel een vergeten bestelling te maken voor mensen die op hun eten zaten te wachten. De eigenaresse kwam terug achter de bar, keek mij wel even aan, maar ging doodleuk een flauw grap vertellen aan twee -kennelijk- vaste gasten aan de bar. Ondertussen ging ze glazen staan wassen. Een van de vaste gasten wees in mijn richting en uiteindelijk werd ik dan toch bediend.
Later die avond wilde ik weer wat bestellen en zat een groep van zo'n zes vaste gasten aan de bar. Er was geen bediening, want de bardame stond driftig de vloer bij het zwembad te boenen. Het was kwart over 10 ofzo. Een bar vol mensen met allemaal lege glazen en geen bediening. Na een kwartier waren 6 gasten het wachten zat. Ze hebben zelf hun kluissleuteltjes gepakt en zijn mopperend naar huis gegaan. Ik kon 10 minuten later toch nog een drankje krijgen.
Ik noem dit dus geen kwaliteit want je voelt je geen gast. De mensen die deze sauna nu runnen hebben geen idee van het uitbaten van een horecagelegenheid. Ze hebben het druk met van alles en nog wat, maar dat een saunagast wel even kan wachten vinden ze de normaalste zaak.
Ronduit dus een dikke onvoldoende. Hoewel de sauna lekker heet was en de koude douche lekker koud, kom ik hier voorlopig niet meer. En dat is jammer.
Martijn van der Werf
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactVermelding en adverterenCookiesread more


Time: 0.06