Naturismegids

Recensies van Cornelius

BLUE Wellnessresort Leiden

22-10-2019
Bijzondere sauna door de spectaculaire plek op de 12e etage van een flatgebouw naast het station van Leiden, er is een panoramasauna en vanuit het zwembad zie je de hele stad liggen. Ook verder zeker een bezoek waard, verschillende grote sauna's, stoombad, rustruimtes en een kleine buitenplaats voor afkoelen en douchen. Het is in het weekend best wel druk, je kunt dan reserveren via de website. Op zo'n drukke vrijdagavond was het toch nog heel plezierig, ook omdat wij aangenaam verrast werden door een behoorlijk vrije houding ten opzichte van het blootlopen. Er is een centrale ronde doucheruimte en iedereen loopt in het saunadeel gewoon naakt heen en weer, ook door de gangen naar het wat verderop gelegen fraaie zwembad, waar je lekker kunt naaktzwemmen, met ook een jacuzzi. Voor de grote ramen maakt het ook niet uit dat je naakt bent, het is nogal hoog en de hoek maakt de bezoekers vanaf beneden onzichtbaar. Een flinke meerderheid van de gasten waren vrouwen. Heel lekker gegeten in het restaurant (met badjassen), daar kun je ook vragen om een tafeltje te reserveren. Bijzonder dat je ook op de beruchte "badkledingdag" (dinsdag) gewoon naakt mag zijn, je mag dan ook alleen beperkte strakke badkleding aan en sommigen schijnen die na een tijdje ook maar uit te trekken, waarom ook niet. Volgens ons een prima sauna voor naturisten.

Sauna Fort Resort Beemster

18-12-2019
Dit is zeker een bijzonder saunacomplex, erg mooi uitgevoerd en ook voor naturisten heel aantrekkelijk. Na de deur naar een soort saunaplein met douches in het midden hangen de meeste mensen hun badjas meteen op een spijkertje en lopen verder gewoon bloot rond met alleen een handdoek bij zich. Je kunt er veel beleven, mooie sauna's, een aardig binnenzwembad, een zoutwaterbad dat je stevig omhoog duwt, jacuzzi's binnen en buiten, douchebelevenissen met een sneeuwdouche ook. Grappig is een eiland dat buiten over een flinke reeks stapstenen te bereiken is, die net op de watergrens liggen. Ook in de winter leuk want op het eilandje is een warm bad aanwezig.
Er was een tamelijk heftige opgieting met zo'n 50 mensen, gevolgd door een massale afkoelsessie in het gras, zoals ook werd aangeraden. Dan ligt iedereen in zijn of haar blootje door elkaar op de ligweide uit te dampen, een heel bijzondere ervaring. Tweederde zijn overigens vrouwen, zoals meestal in sauna's. Dus het is daar allemaal heel ontspannen volledig naakte wellness, voor ons heel plezierig want wij zijn naturisten en dit is tenslotte ook een naturistengids. Aan de trieste badpakdagen wordt gelukkig maar beperkt gedaan, een dinsdag in de maand.
Een wat vreemde opmerking in het foldertje stelt dat men het 'fijn vindt als u buiten de sauna's een badjas draagt', beetje verwarrend want dat is onpraktisch op je natte lijf en onnodig, niemand doet dat. Advies zou zijn om dat niet zo te vermelden, een badjas is het restaurant is wat andere sauna's gewoon verzoeken. Ook een advies om op die ene badpakdag het bloot zijn niet te verbieden. Wij hebben wel gezien bij Blue Wellness Leiden dat een kleine groep blote gasten dan heel inspirerend kan zijn voor sommige twijfelaars om ook gewoon heerlijk mee te doen. Alles bij elkaar is dit zeker een heel mooie sauna op een heel mooie plek en ook de horeca is gewoon uitstekend.

Brediusbad / openluchtzwembad

04-07-2018
Addition to the review: naked swimming is possible every TUESDAY and THURSDAY, 7-9 AM. About half of the swimmers are fully naked, sometimes even a majority, men and women. Just join us!

Brediusbad / openluchtzwembad

14-02-2018
A review in English is useful, as there is a hotel (WestCord Art) with lots of foreign guests directly connected to this open air pool in Amsterdam. When the open air pool is open, in summer months, it is good to know that the early morning hours (7-9 AM) some days in the week allow clothesfree swimming. You may see this from your hotel room or breakfast table but you may also join this event, as a hotel guest entrance is free when you ask for a voucher at the reception desk. You just need a towel, you can take off everything at the pool and walk, shower and swim fully naked, in the pretty fresh water. That's really liberating and a great way to start the day. We go there often and have convinced hotel guests to undress completely and they all were extremely happy they did and could overcome shame and inhibitions. It's wonderful to be so free, totally nude among clothed people and admired by other guests. So, next summer staying at the hotel, ask for the early morning nude swimming hours and if you're lucky you can join us and have a great naked experience!

Zandvoort aan zee

13-02-2018
Geen wonder dat veel nudisten hier zo enthousiast schrijven over Adam en Eva, echt geweldig, zo'n strandtent op het naaktstrand waar je ook gewoon naakt kan zijn! Wij hebben er een middag doorgebracht, in ons blootje aangekomen en ins ons blootje weggewandeld langs het strand. Heerlijk gegeten, liggen zonnen en gedouched zonder ooit iets aan je lijf. Unieke plek, goede kwaliteit en uitstekende sfeer. Alleen in Cap d'Agde kennen wij zulke goede naakte terrassen als deze. Wel wat dichterbij, deze mooie plek in Zandvoort!

Quartier du Bagnas: RĂ©sidence Natureva-Spa

12-02-2018
Heerlijk naakt hotel, rustig gelegen aan de rand van de dynamische en drukke naturistenstad in Cap d'Agde. Het is geen swingerhotel maar alles ligt dichtbij op loopafstand, ook bijv. de unieke spannende schuimparties iedere middag en natuurlijk het bijzondere naaktstrand. Dit appartementenhotel heeft een aardig binnenzwembad (verplicht naakt), een zonneterras en wat wellness. Leuk voor minder weer. 's Morgens kun je een ontbijt bestellen maar wij gingen gewoon bloot naar de bakkers in het winkelcentrum, blijft uniek om zonder kleren te leven in zo'n stedelijke omgeving! In het hotel NOOIT enige kleding gedragen, vriendelijk personeel, heel correcte service (2017, blijkbaar beter dan vroeger) en prijs als afgesproken. Let op: de achterkant heeft mooi uitzicht.

Brediusbad / openluchtzwembad

12-02-2018
Net als een paar mensen als opmerkten, zo kan het natuurlijk op veel meer plaatsen: wie zonder die irritante zwemkleding wil zwemmen doet dat, wie dat niet durft doet het niet. Toch best veel naakte zwemmers op de vroege frisse zomerochtenden. Geen natte zwembroek in je tas als je weggaat!
Net als eerder opgemerkt: het is best leuk dat je naakt bekeken wordt door die verbaasde hotelgasten. We spraken sommigen die vroegen of dat altijd mocht in Holland. En ze trokken hun badkleding uit! Ook vanuit het hotel kan men je zien. Maar dat geeft natuurlijk niets, heb je ook op het naaktstrand.
Veel nudisten zijn wel wat ouder maar heel vitaal en modern (niemand met schaamhaar). Hopelijk wordt het komende zomer weer voorgezet en waarom niet gewoon iedere ochtend... het gaat prima en is voor iedereen leuk.
Over de site / disclaimerAdres toevoegenContactVermelding en adverterenCookiesread more


Time: 0.063